Liity verkostomme!

Kilpailuoikeus

Kilpailunrajoitus: Komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia elintarvikkeiden verkkotoimituksen alalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio tekee ennalta ilmoittamatta tarkastuksia elintarvikkeiden, päivittäistavaroiden ja muiden kulutustavaroiden verkkotilauksen ja -toimituksen alalla toimivien yritysten tiloissa kahdessa jäsenvaltiossa.

Komissio on huolissaan siitä, että kyseiset yritykset ovat saattaneet rikkoa EU:n kilpailusääntöjä, jotka kieltävät kartellit ja rajoittavat liiketoimintakäytännöt.Artikla 101 Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen mukaisesti).

Tämänpäiväiset tarkastukset suoritetaan tutkimuksen yhteydessä, jota varten komissio on suorittanut tarkastuksia 2022. Komission virkamiehiä seurasivat heidän kollegansa asianomaisista kansallisista kilpailuviranomaisista.

Tutkimuksen alaa, joka alun perin sisälsi väitetyt markkinoiden jakamisen, on nyt laajennettu kattamaan ylimääräiset toimet, jotka ilmenevät väitetyistä kieltosopimuksista ja kaupallisesti arkaluonteisten tietojen vaihdosta.

Ilmoittamattomat tarkastukset ovat alustava askel kohti epäiltyjen kilpailunvastaisten käytäntöjen tutkimista. Se, että komissio suorittaa tällaisia ​​tarkastuksia, ei tarkoita, että yritykset olisivat syyllistyneet kilpailunvastaiseen toimintaan, eikä se vaikuta itse tutkimuksen tulokseen.

Kilpailunvastaista toimintaa koskevien tutkimusten loppuun saattamiselle ei ole laillista määräaikaa. Niiden kesto riippuu useista tekijöistä, kuten kunkin tapauksen monimutkaisuudesta, siitä, missä määrin kyseiset yritykset tekevät yhteistyötä komission kanssa ja puolustautumisoikeuksien käyttämisestä.

Komission sakkojen määräämättä jättämistä tai lieventämistä koskevan ohjelman mukaisesti yritykset, jotka ovat olleet mukana salaisessa kartellissa, voidaan vapauttaa sakoista tai merkittäviä sakkojen alennuksia vastineeksi siitä, että he raportoivat menettelystä ja tekevät yhteistyötä komission kanssa koko tutkimuksen ajan. Yksityishenkilöt ja yritykset voivat ilmoittaa kartellista tai muusta kilpailunvastaisesta toiminnasta nimettömästi komission ilmiantotyökalun kautta. Lisätietoja komission sakoista vapauttamista koskeva ohjelma ja vihellyksenpuhaltimen työkalu on saatavilla kilpailun pääosastosta verkkosivusto.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa