Liity verkostomme!

Oppilaitokset

EU toimittaa yli 370 bussia osana "Koulubussit Ukrainalle" -solidaarisuuskampanjaa

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Ukrainan ensimmäinen rouva Olena Zelenska osallistuivat EU:n solidaarisuuskampanjan "Koulubussit Ukrainaan" luovutustilaisuuteen. Yli 370 koulubussia on toimitettu ukrainalaisille yhteisöille. Tämän solidaarisuuskampanjan käynnistivät komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Ukrainan ensimmäinen rouva Olena Zelenska marraskuussa 2022.

Koulubussit luovutettiin virallisesti Kiovan, Sumyn, Mykolaivin, Dnipropetrovskin, Lvivin ja Tšernihivin alueiden paikallisviranomaisten edustajille.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tämä julma sota on riistänyt tuhansilta ukrainalalaisilta lapsilta heidän viattomuutensa ja lapsuutensa. Mutta se ei vie heiltä valoisaa ja onnellista tulevaisuutta, jonka he ansaitsevat. Siksi olen iloinen, että voimme auttaa ukrainalaisten lasten tuomisessa turvallisesti kouluun. Yli 370 koulubussin lahjoittaminen komission ja jäsenvaltioiden toimesta osoittaa yhteistä sitoutumistamme ukrainalaisten seuraaviin sukupolviin."

"Viime vuonna käydessäni Euroopan parlamentissa keskustelin tästä Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa. Ja nyt ukrainalaiset yhteisöt saavat yli 370 bussia. Tämä on suuri solidaarisuuden osoitus. Tämä on polku kohti lastemme tulevaisuus - heidän ja koko maan, keskellä sotaa. Tätä koulubussit tarkoittavat, siksi ne ovat tärkeitä", Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska sanoi.

Solidaarisuuden ja sitoutumisen hengessä Ukrainan tukemiseen Euroopan komissio osti 100 koulubussia noin 14 miljoonalla eurolla. Lisäksi EU:n jäsenvaltioiden julkiset ja yksityiset tahot lahjoittivat 271 koulubussia Euroopan komission hallinnoiman EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Tausta

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on vaikuttanut vakavasti koulutusjärjestelmään, johtaen yli 2,800 5.7 koulutuslaitoksen tuhoutumiseen tai vaurioitumiseen ja koskenut noin XNUMX miljoonaa kouluikäistä lasta.

Mainos

Marraskuussa 2022 komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Ukrainan ensimmäinen rouva Olena Zelenska käynnistivät "Koulubussit Ukrainalle" -kampanjan – EU:n uuden solidaarisuuskampanjan Ukrainan tukemiseksi ja ukrainalaisten lasten palauttamiseksi turvallisesti kouluihinsa. Komissio kehotti julkisia ja yksityisiä tahoja EU:ssa ja sen ulkopuolella yhdistämään voimansa ja osoittamaan solidaarisuutta lahjoittamalla busseja, jotka ovat välttämättömiä ukrainalaisten lasten tuomiseksi turvallisesti takaisin kouluihinsa.

Euroopan komission 14 miljoonan euron rahoituksella oli mahdollista ostaa, toimittaa ja jakaa 100 koulubussia Puolan solidaarisuusrahaston (SFPL) tuella. Viranomaiset, kaupungit, alueet ja liikenneorganisaatiot 11 EU:n jäsenvaltiosta (Itävalta, Tšekki, Saksa, Viro, Espanja, Ranska, Luxemburg, Puola, Slovenia, Suomi, Ruotsi) lahjoittivat 271 koulubussia, jotka saapuivat Ukrainaan EU:n pelastuspalvelun kautta. Mekanismi.

Presidentti von der Leyen ilmoitti vuoden 2022 unionin tila -puheessaan 100 miljoonan euron paketista Ukrainan koulujen kunnostamisen tukemiseksi. Tästä rahoituksesta 66 miljoonaa euroa maksettiin suoraan Ukrainan talousarvioon vuonna 2022, ja loput rahoituksesta toteuttivat komission humanitaariset kumppanit paikan päällä. Lisäksi komission puheenjohtaja von der Leyen käynnisti kaksi 12 miljoonan euron aloitetta, joilla tuetaan lastenhoitouudistusta ja traumatietoista lastenhoitoa Ukrainassa.

Lisätietoja on saatavilla osoitteessa tämä tietosivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa