Liity verkostomme!

Ukraina

YK sallii Ukrainan Zelenskiyn puhua maailman johtajille tällä viikolla videon välityksellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Reutersin haastattelun jälkeen Ukrainan presidentti Volodymyr Zeleskiy poseeraa valokuvassa Venäjän hyökkäyksen aikana Ukrainaa vastaan. Tämä tapahtui Kiovassa (Ukraina), 16.

Perjantain YK:n 193-jäseninen yleiskokous sanoi, että se sallii Ukrainan presidentin Volodymyr Zilenskiyn puhua tämän viikon vuosikokouksessa käyttämällä valmiiksi tallennettua videota.

Päätös hyväksyttiin äänin 101 puolesta, 19 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää. Venäjä, Syyria, Eritrea Nicaragua, Nicaragua, Pohjois-Korea, Eritrea ja Pohjois-Korea vastustivat toimenpidettä.

YK:n Ukrainan-edustusto oli väittänyt, että Zelenski ei voinut osallistua yleiskokouksen kokouksiin Venäjän meneillään olevan hyökkäyksen Ukrainaa vastaan.

Venäjän varajäsen YK:n YK:n suurlähettiläs Dmitri Poljanski totesi, että Moskova kannattaa aina "henkilökohtaista diplomatiaa" YK:ssa. Hän kuitenkin syytti länsimaisia ​​kollegojaan kaksoisstandardien käytöstä.

Polyanskiy totesi yleiskokoukselle, että "tämä on hetki, jolloin Afrikan kansojen edustajilta, jotka kohtaavat usein samanlaisia ​​vaikeuksia saapuessaan New Yorkiin..., on evätty tämä samanlainen oikeus".

Venäjän liittolainen Valko-Venäjä yritti muuttaa päätöstä poistaakseen kaikki viittaukset Ukrainaan. Tämä antaisi kaikille maailman johtajille mahdollisuuden puhua YK-kokouksessa äänen välityksellä. Se hävisi äänin vain 23 puolesta ja 67 vastaan. 27 valtiota pidättyi äänestämästä.

Mainos

COVID-19-pandemia on antanut maailman johtajille mahdollisuuden lähettää videolausuntoja viimeisen kahden vuoden ajan. Tänä vuonna he kuitenkin matkustavat New Yorkiin puhumaan YK:n yleiskokouksen kammiossa.

Lähes kolme neljäsosaa yleiskokouksesta äänesti moitteena Moskovalle ja vaati sitä vetämään joukkonsa viikon sisällä Venäjän 24. helmikuuta hyökkäyksestä Ukrainaan. Se tuomitsi jälleen Venäjän kolme viikkoa sitten "vakavan" humanitaarisen kriisin luomisesta.

Ukrainan viranomaiset antoivat perjantaina lisätietoja siitä, mitä he kuvailivat satojen ruumiiden joukkohautauspaikaksi, joka sijaitsee Venäjän armeijan valloittamalla alueella. Zelenski sanoi, että löytö oli todiste Venäjän sotarikoksista. Moskova kiistää joukkonsa tehneen sotarikoksia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa