Liity verkostomme!

Kiina

Lisää tiibetiläisiä buddhalaisia ​​baareissa heinäkuussa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tiibetiläisten karkotettu henkinen johtaja Dalai Lama täytti 6. heinäkuuta 2021 86 vuotta. Tiibetiläisille ympäri maailmaa Dalai Lama on edelleen heidän huoltajansa; symboli myötätunnosta ja toivosta palauttaa rauha Tiibetissä ja varmistaa todellinen autonomia rauhanomaisin keinoin. Pekingille Nobelin rauhanpalkinnon voittaja on ”lammasvaatteissa oleva susi”, joka pyrkii heikentämään Kiinan koskemattomuutta pyrkimällä itsenäiseen Tiibetiin, kirjoittavat tohtori Zsuzsa Anna Ferenczy ja Willy Fautré.

Tämän seurauksena Pekingin mielestä jokainen maa, joka on tekemisissä henkisen johtajan kanssa tai nostaa Tiibetin tilannetta, puuttuu sen sisäisiin asioihin. Vastaavasti Peking ei salli tiibetiläisten juhlia Dalai Laman syntymäpäivää. Lisäksi Pekingin kommunistihallitus soveltaa ankaria rangaistuksia tällaisista yrityksistä, samalla kun se jatkaa kampanjaa tiibetiläisen kielen, kulttuurin ja uskonnon sekä rikkaan historian heikentämiseksi julmien sortojen avulla.

Peking on jatkanut Dalai-laman halventamista ja kumoamista vuoden ajan. Tiibetiläisten näytökset Dalai Laman valokuvasta, julkisista juhlista ja hänen opetuksensa jakamisesta matkapuhelimen tai sosiaalisen median kautta rangaistaan ​​usein ankarasti. Tässä kuussa, kun he juhlivat Dalai Laman syntymäpäivää, monet tiibetiläiset pidätettiin entisen tiibetiläisen poliittisen vangin Golog Jigmen mukaan, joka asuu nyt Sveitsissä.

Mainos

Sellaisena Kiinan viranomaiset Sichuanin maakunnassa pidättivät kaksi tiibetiläistä. Kunchok Tashi ja Dzapo, 40-vuotiaina, pidätettiin Kardzessa Tiibetin itsehallintoalueella (TAR). Heidät pidätettiin epäiltynä kuulumisesta sosiaalisen median ryhmään, joka kannusti pitämään tiibetiläisiä rukouksia heidän hengellisen johtajansa syntymäpäivän kunniaksi.

Viime vuosina Kiinan viranomaiset ovat jatkaneet tiibetiläisiin kohdistuvan painostuksen tehostamista rankaisemalla 'poliittisen kumoamisen' tapauksia. Vuonna 2020 Kiinan viranomaiset Tiibetissä tuomitsivat neljä tiibetiläistä munkkia pitkiksi vankeusrangaistuksiksi poliisin väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen heidän luostariinsa Tingrin läänissä.

Raidin syy oli matkapuhelimen löytäminen, jonka omisti Tegyri Tengdron luostarissa 46-vuotias munkki Choegyal Wangpo. Tiibetin ulkopuolella asuville munkkeille lähetetyt viestit ja Nepalin luostarille maksetut rahamäärät vuoden 2015 maanjäristyksessä Human Rights Watch -raportin mukaan. Choegyal pidätettiin, kuulusteltiin ja pahoinpideltiin. Tämän kehityksen seurauksena poliisi ja muut turvallisuusjoukot vierailivat hänen kotikylässään Dranakissa, ryöstivät paikan ja voittivat lisää Tengdro-munkkeja ja kyläläisiä, pidättämällä noin 20 heistä epäiltynä viestien vaihdosta ulkomailla olevien muiden tiibetiläisten kanssa tai valokuvien tai kirjallisuuden hallussa. Dalai Lamaan.

Mainos

Kolme päivää raidan jälkeen, syyskuussa 2020, Tengdro-munkki nimeltä Lobsang Zoepa vei oman henkensä ilmeisenä protestina viranomaisten ryöstämistä vastaan. Pian hänen itsemurhansa jälkeen internetyhteys kylään katkesi. Suurinta osaa pidätetyistä munkeista pidettiin ilman oikeudenkäyntiä kuukausia, joidenkin uskotaan vapautuneen sillä ehdolla, että he sitoutuvat olemaan tekemättä mitään poliittisia tekoja.

Kolme munkkia ei vapautettu. Lobsang Jinpa, 43, luostarin apulaispäällikkö, Ngawang Yeshe, 36 ja Norbu Dondrub, 64. Heitä myöhemmin syytettiin salaa tuntemattomista syytteistä, heidät todettiin syyllisiksi ja annettiin ankaria rangaistuksia: Choegyal Wangpo tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, Lobsang Jinpa 19, Norbu Dondrub 17 ja Ngawang Yeshe viisi vuotta. Nämä ankarat lauseet ovat ennennäkemättömiä ja viittaavat tiibetiläisten vapaan kommunikoinnin ja perusvapauksien, myös sananvapauden, harjoittamisen lisääntymiseen.

Presidentti Xin johdolla Kiinasta on tullut sortava kotona ja aggressiivinen ulkomailla. Vastauksena demokraattiset hallitukset kaikkialla maailmassa ovat vahvistaneet tuomitsemisensa Kiinan ihmisoikeusloukkauksista, ja jotkut ovat ryhtyneet konkreettisiin toimiin, kuten asettaneet sanktioita. Tulevaisuudessa, kun Kiinan alueellinen ja maailmanlaajuinen painoarvo kasvaa, samanmielisten demokraattisten liittolaisten on pidettävä Pekingin vastuulla Tiibetin tilanteesta.

Willy Fautré on Brysselissä toimivan kansalaisjärjestön Human Rights Without Frontiers johtaja. Zsuzsa Anna Ferenczy on Academia Sinican tutkija ja sidoksissa oleva tutkija Vrije Universiteit Brusselin valtiotieteellisellä osastolla. 

Vierasviestit ovat kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä ne hyväksy niitä EU Reporter.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa