Liity verkostomme!

Sveitsi

Sveitsi lähestyy EU: ta ratkaisemaan erimielisyydet tulevista suhteista

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja toimielinten välisistä suhteista Maroš Šefčovič tapasi Sveitsin parlamentin valtuuskunnan tänään iltapäivällä (8. syyskuuta). Hän piti myönteisenä, mikä olisi ensimmäinen kokous sen jälkeen, kun neuvottelut EU: n ja Sveitsin institutionaalisesta puitesopimuksesta lopetettiin toukokuussa "hyvin äkillisesti". 

Sveitsin liittovaltion neuvosto päätti neuvottelut sopimuksesta 25 Sveitsin ja EU: n välisen huippukokouksen jälkeen. Šefčovič suhtautui myönteisesti tilaisuuteen kuunnella sveitsiläisiä ehdotuksia ratkaisemattomista kysymyksistä ja asettaa suuntaa tulevaisuuteen ja huomautti, että nämä kaksi olivat jo toisistaan ​​poikkeavia: ”Emme aio pysyä nykyisessä tilanteessa. Suhteemme [Sveitsiin] katoaisi ajan myötä yksinkertaisesti, koska EU on menossa eteenpäin uusien lainsäädäntöehdotusten ja uusien rahoitusnäkymien sekä uusien ohjelmien kanssa. ”

Komission puheenjohtaja on pyytänyt Šefčovičia johtamaan keskusteluja sveitsiläisten kanssa tänään, ja siitä voi tulla pysyvämpi osa varapresidentin jo nyt monipuolista salkkua: ”Sveitsi on täysin integroitu sisämarkkinoihimme, mielestäni se on molemminpuolinen hyödyllinen suhde. Mielestäni meidän on voitettava erimielisyydet ja otettava polku tulevaisuuteen. Jos minulle annetaan tämä tehtävä, teen parhaani. ”

Mainos

Kuva: Maroš Šefčovič, Euroopan komission varapuheenjohtaja, joka vastaa toimielinten välisistä suhteista ja ennakoinnista, vastaanottaa Sveitsin EFTA/EU-valtuuskunnan puheenjohtajan ja Sveitsin parlamentin (kansallisen neuvoston) jäsenen Eric Nussbaumerin. © Euroopan unioni, 2021

Mainos

Venäjä

Yves Bouvier vapautui täysin kaikista syytteistä kiistassaan Venäjää vastaan ​​oligarkki Dmitri Rybolovlev

Julkaistu

on

Geneven syyttäjävirasto on luopunut viimeisestä oikeustapauksesta, jonka venäläinen oligarkki Dmitri Rybolovlev aloitti sveitsiläistä taidekauppaa Yves Bouvieria vastaan (Kuvassa). Lopullisessa tuomiossaan syyttäjä vahvistaa, että toisin kuin Rybolovlevin asianajajat ovat väittäneet, ei tapahtunut petoksia, huonoa hallintaa, luottamuksen rikkomista eikä rahanpesua. Tammikuusta 2015 lähtien Rybolovlev ja hänen asianajajansa ovat hävinneet kaikki yhdeksän Bouvier'a vastaan ​​nostetun oikeudenkäynnin välivuotena, mukaan lukien Singaporessa, Hongkongissa, New Yorkissa, Monacossa ja Genevessä.

"Tänään päättyy kuuden vuoden painajainen", sanoi Bouvier. "Syistä, joilla ei ollut mitään tekemistä taidetoimintani kanssa, oligarkki yritti ja ei onnistunut tuhoamaan minua, mobilisoi hänen poikkeukselliset taloudelliset voimavaransa ja vaikutusvallansa. tukahduttaa minut taloudellisesti käynnistämällä vääriä oikeudenkäyntejä ympäri maailmaa. Hän käytti miljoonia kuluja ja määräsi suuria viestintäyrityksiä tuhoamaan maineeni, ja yksityiset tiedustelupalvelut seurasivat minua kaikkialla. Hyökkäyksensä aikana kaikki lailliset yritykset, joiden kanssa työskentelin, ja minä koordinoituja ja hienostuneita sähköpostin hakkerointeja. Hän yritti tuhota yritykseni, maineeni ja elämäni. Mutta hän epäonnistui. Kaikki tuomioistuimet ovat vahvistaneet viattomuuteni. Totuus voitti, kuten sanoin hänen hyökkäyksensä ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä on täydellinen voitto. ”

"Rybolovlevin hyökkäykset minua vastaan ​​eivät liittyneet taiteen myyntiin", Bouvier selitti. "Ensinnäkin hän oli puolivälissä historian kalleinta avioeroa ja halusi alentaa taidekokoelmansa arvoa. Toiseksi hän halusi rangaista minua siitä, että olin kieltäytynyt korruptoimasta sveitsiläisiä tuomareita erittäin kalliista avioeroistaan. Kolmanneksi hän halusi varastaa Singaporessa sijaitsevan freeport -liiketoimintani ja rakentaa oman Venäjän federaatioon Vladivostokissa. "

Mainos

Bouvier, joka joutui lopettamaan melkein kaikki taide-, logistiikka- ja kuljetustoimintansa puolustautuakseen viimeisten kuuden vuoden aikana tapahtuneilta massiivisilta hyökkäyksiltä, ​​kärsii valtavia vahinkoja. Taulukot ovat nyt kääntyneet: Rybolovlev (ja hänen asianajajansa Tetiana Bersheda) joutuvat kolmen rikostutkinnan kohteeksi Monacossa, Sveitsissä ja Ranskassa, ja häntä epäillään välineistetyistä ja korruptoituneista virkamiehistä Bouvier'n hyökkäyksissään. Kymmenen ihmistä, mukaan lukien useita entisiä ministereitä, tutkitaan osana Monacogatea, joka on Monacon historian suurin korruptioskandaali.

David Bitton, Bouvier'n lakimies Genevessä, kommentoi seuraavaa: "Tänään päättyy Rybolovlevin vuonna 2015 aloittama skandaalinen kauppa ja täydellinen ja ehdoton voitto asiakkaallemme."

Bouvieria edustivat hänen tapauksissaan: David Bitton ja Yves Klein (Monfrini Bitton Klein); Alexandre Camoletti (Amuruso & Camoletti); Frank Michel (MC Etude d'Avocats); Charles Lecuyer (Ballerio & Lecuyer); Luc Brossolet (AAB Avocats); Ron Soffer (Soffer -avokatsit); LEHDISTÖTIEDOTE Francois Baroin ja Francis Spziner (Stas & Associés); Edwin Tong, Kristy Tan Ruan, Peh Aik Hin (Allen & Glendhill); Pierre-Alain Guillaume (Walder Wyss), Daniel Levy (McKool Smith), Mark Bedford (Zhong Lun).

Mainos

Continue Reading

Venäjä

Kremlin sisäpiiriläinen pidätettiin Sveitsissä Yhdysvaltojen pyynnöstä

Julkaistu

on

Venäläinen liikemies Vladislav Klyushin pidätettiin Valaisissa ollessaan viime maaliskuussa Yhdysvaltain viranomaisten pyynnöstä. Klyushin on läheinen avustaja Alexeï Gromoville, joka on Venäjän presidentinhallinnon korkea virkamies. Gromovia pidetään laajalti "Kremlin Venäjän tiedotusvälineiden valvonnasta vastaavana", ja hänet asetettiin Yhdysvaltojen pakotteisiin kaksi kuukautta sitten. Klyushinin sanotaan olevan Venäjän palvelujen käyttämän tehokkaan medianseurantajärjestelmän luoja. Tällä hetkellä Sionissa pidätettynä hän vastustaa luovuttamista Yhdysvaltoihin. Tiedot saadaan liittovaltion tuomioistuimen tuomiosta, joka julkistettiin vain muutama päivä ennen presidenttien Joe Bidenin ja Vladimir Putinin kokousta, joka on tarkoitus pitää 16. kesäkuuta Genevessä.

Kesti vain 24 tuntia, ennen kuin Yhdysvaltain viranomaiset saivat pidätyksen Vladislav Klyushinista 21. maaliskuuta 21 hänen ollessaan Valaisissa. Tämä paljastuu liittovaltion korkeimman oikeuden 3. kesäkuuta julkaistulla tuomiolla.

Tosiseikkoja, joiden kanssa häntä syytetään Yhdysvalloissa, ei ole paljastettu. Sveitsin TF: n päätöksen mukaan Vladislav Klyushinista on tehty pidätysmääräys, jonka Massachusettsin käräjäoikeus antoi 19. maaliskuuta 2021, mutta Yhdysvaltojen puolella ei ole vielä julkaistu mitään syytettä.

Mainos

Vladislav Klyushinin nimi ilmestyi vuonna 2018 osana Proekt-median tutkimusta siitä, kuinka Kreml onnistui tunkeutumaan ja muuttamaan sitten nimettömät Telegram-viestintäkanavat propagandaseeksi. Siihen kuului Nezygar, yksi maan tunnetuimmista nimettömistä kanavista.

Toimittajien mukaan tätä tunkeutumisoperaatiota valvoi Vladimir Putinin presidentin hallinnon apulaisjohtaja Aleksei Gromov Vladislav Klyushinin avulla.

Viimeksi mainittu olisi luonut Katyusha-mediaseurantajärjestelmän, jonka hänen yrityksensä OOO M13 myi Venäjän viranomaisille.

Mainos

Myös Venäjän tiedotusvälineiden mukaan Alexeï Gromov kannusti säännöllisesti venäläisiä palveluja ja ministeriöitä käyttämään Katuysha-järjestelmää, jonka nimi on saanut innoituksensa kuuluisista Neuvostoliiton raketinheittimistä, jotka olivat tunnettuja voimakkaista mutta epätarkoista laukauksistaan.

Viime tammikuussa Kreml allekirjoitti 3.6 miljoonan euron SF-sopimuksen M13: n kanssa valvontaohjelmiston käytöstä "vaaliprosesseja, poliittisia puolueita ja ei-järjestelmällistä oppositiota koskevien viestien analysoimiseksi".

Presidentti Vladimir Putinin entistä lehdistösihteeriä Alexeï Gromovia kuvataan "huomaamattomaksi mieheksi (…), mutta joka on kuitenkin keskeinen johtaja Putinin hallituksen valvonnassa Venäjän pää- ja audiovisuaalialalla sanotusta tai ei sanotusta. media. ”

Gromov oli jo Krimin hyökkäyksen yhteydessä vuodesta 2014 lähtien ollut Euroopan pakotteiden alaisena Yhdysvaltain valtiovarainministeriön 15. huhtikuuta julistaman uuden pakotekierroksen ensimmäinen kohde.

Aleksei Gromovia syytetään "ohjaamasta Kremlin medialaitteiden käyttöä" ja "pyrkimyksestä pahentaa jännitteitä Yhdysvalloissa heikentämällä Yhdysvaltojen vaaliprosessia vuonna 2020".

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden pyysi pakotteiden ilmoittamispäivää vähentämään jännitteitä Venäjän kanssa. "Yhdysvallat ei pyri aloittamaan kiihtyvyys- ja konfliktisykliä Venäjän kanssa. Haluamme vakaan ja ennustettavan suhteen ", hän sanoi. Joe Biden ja Vladimir Putin tapaavat Genevessä 16. kesäkuuta.

Vladislav Klyushin, joka pidettiin tutkintavankeudessa pidätyksestään 21. maaliskuuta lähtien, kertoi Sveitsin viranomaisille vastustavansa hänen luovuttamistaan ​​Yhdysvalloille.

Asianajajien Oliver Ciricin, Dragan Zeljicin ja Darja Gasskovin edustamana hän teki 6. huhtikuuta ensimmäisen valituksen liittovaltion rikostuomioistuimeen (TPF) pyytääkseen tutkintavankeutensa kumoamista.

Continue Reading

Sveitsi

Sveitsi keskeyttää neuvottelut EU: n kanssa

Julkaistu

on

Sveitsin liittoneuvosto ilmoitti tänään (26. toukokuuta) päättävänsä keskustelut EU: n kanssa uudesta EU: n ja Sveitsin institutionaalisesta sopimuksesta. Suurimpia vaikeuksia ovat olleet valtiontuki, vapaa liikkuvuus ja siihen liittyvä lähetettyjen työntekijöiden palkkakysymys. 

Sveitsi on tullut siihen tulokseen, että Sveitsin ja EU: n väliset erot ovat liian suuret ja että sen tekemiseksi tarvittavia ehtoja ei ole täytetty.

Jonkin sisällä selvitys Euroopan komissio ilmoitti ottaneensa merkille tämän Sveitsin hallituksen yksipuolisen päätöksen ja pahoittelee päätöstä viime vuosina saavutetun edistyksen vuoksi. 

EU: n ja Sveitsin institutionaalinen puitesopimus oli tarkoitettu keinoksi tarkistaa 120 hallitsematonta ja vanhentunutta kahdenvälistä sopimusta ja korvata se yhdellä kehyksellä, jonka tavoitteena on toimivampi ja nykyaikaisempi järjestely tuleville EU: n ja Sveitsin kahdenvälisille suhteille .

EU totesi: "Sen päätavoitteena oli varmistaa, että kaikki EU: n sisämarkkinoilla toimivat yritykset, joille Sveitsillä on merkittävä pääsy, kohtaavat samoja ehtoja. Kyse on pohjimmiltaan oikeudenmukaisuudesta ja oikeusvarmuudesta. Etuoikeutetun pääsyn sisämarkkinoille on tarkoitettava samojen sääntöjen ja velvoitteiden noudattamista. "

Sveitsin puoli on sanonut, että neuvottelujen päättymisen kielteisten seurausten rajoittamiseksi liittoneuvosto on jo alkanut suunnitella ja toteuttaa erilaisia ​​lieventämistoimenpiteitä.

Mukana tietosivu EU hahmottaa alueet, joihin Sveitsin tänään tekemä päätös olla hyväksymättä uutta kehystä voi vaikuttaa, mukaan lukien terveydenhoito, lääkinnälliset laitteet, maatalous, sähkö ja työmarkkinat.

Seuraukset

Sveitsin on jätettävä EU: n sähkön kauppapaikat ja osuuskunnat verkko-operaattoreille tai sääntelyviranomaisille, ja se menettää vähitellen etuoikeutetun yhteytensä EU: n sähköjärjestelmään.

Kansanterveyssopimusta ei voida ajatella ilman institutionaalisen puitesopimuksen tekemistä. Ilman sitä Sveitsi ei voi osallistua: - tautien ehkäisyn ja valvonnan Euroopan keskukseen, joka tarjoaa tieteellistä tukea, asiantuntijoita, analyyseja muunnelmista ja arvioita EU: n / ETA: n tilanteesta; Yhteishankinnat suojavarusteiden, hoitojen, diagnostiikan ostamiseksi; Sähköisen terveydenhuollon verkko, joka antaa esimerkiksi tekniset eritelmät COVID-19-jäljityssovellusten yhteentoimivuudelle (osallistuminen tekniseen työhön ei ole mahdollista); EU4Health-ohjelma, joka rahoittaa monia COVID-19: n valmius- ja reagointitoimia; Tuleva Euroopan terveydenhätätilanteisiin varautumis- ja reagointiviranomainen (HERA), joka mahdollistaa vastatoimien nopean saatavuuden, saatavuuden ja jakamisen.

Ilman maataloustuotteiden kauppaa koskevan sopimuksen soveltamisalan laajentamista koko elintarvikeketjuun elintarvikemerkintöjen kaltaisia ​​asioita ei kuitenkaan yhdenmukaisteta, mikä estää pieniä ja keskisuuria yrityksiä viemästä Sveitsistä EU: n jäsenvaltioihin ja vastavuoroisesti. Jos sopimusta ei päivitetä kohti vapauttamista, se vie Sveitsiltä mahdollisuuden neuvotella joidenkin maataloustuotteiden, erityisesti liha- ja meijerituotteiden, parempi pääsy markkinoille, joihin pääsy on tällä hetkellä rajallista.

Joitakin lukuja EU: n ja Sveitsin suhteista

Yli 1.4 miljoonaa EU: n kansalaista asuu Sveitsissä ja noin 400,000 4.6 Sveitsin kansalaista EU: ssa. Tämä edustaa 0.3 prosenttia Sveitsin kansalaisista verrattuna 19 prosenttiin EU: n kansalaisista. 350,000 prosentilla Sveitsin työikäisestä väestöstä on EU: n kansalaisuus. Lisäksi Sveitsissä työskentelee noin 37.4 45 rajat ylittävää työmatkaa. Sveitsi on tullut yhä riippuvaisemmaksi naapurimaiden lähetetyistä palvelutyöntekijöistä, huomattava 35% Sveitsissä työskentelevistä lääkäreistä tulee ulkomailta, ja suurin osa tulee läheisistä EU-maista. Muiden alojen luvut osoittavat huomattavan suuren riippuvuuden sveitsiläisistä työntekijöistä: gastronomia (30%) rakentaminen (30%), valmistava teollisuus (XNUMX%) ja tiedotus ja viestintä (XNUMX%).

EU on Sveitsin tärkein kauppakumppani, jonka osuus tavaroiden tuonnista on lähes 50 prosenttia eli noin 126 miljardia euroa ja tavaroiden viennistä noin 42 prosenttia tai noin 114 miljardia euroa. • Sveitsi on EU: n neljänneksi suurin kauppakumppani Kiinan, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian jälkeen. Sveitsin markkinoiden osuus EU: n viennistä on noin 7 prosenttia ja tuonnista 6 prosenttia.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa