Liity verkostomme!

Venäjä

Yves Bouvier vapautui täysin kaikista syytteistä kiistassaan Venäjää vastaan ​​oligarkki Dmitri Rybolovlev

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Geneven syyttäjävirasto on luopunut viimeisestä oikeustapauksesta, jonka venäläinen oligarkki Dmitri Rybolovlev aloitti sveitsiläistä taidekauppaa Yves Bouvieria vastaan (Kuvassa). Lopullisessa tuomiossaan syyttäjä vahvistaa, että toisin kuin Rybolovlevin asianajajat ovat väittäneet, ei tapahtunut petoksia, huonoa hallintaa, luottamuksen rikkomista eikä rahanpesua. Tammikuusta 2015 lähtien Rybolovlev ja hänen asianajajansa ovat hävinneet kaikki yhdeksän Bouvier'a vastaan ​​nostetun oikeudenkäynnin välivuotena, mukaan lukien Singaporessa, Hongkongissa, New Yorkissa, Monacossa ja Genevessä.

"Tänään päättyy kuuden vuoden painajainen", sanoi Bouvier. "Syistä, joilla ei ollut mitään tekemistä taidetoimintani kanssa, oligarkki yritti ja ei onnistunut tuhoamaan minua, mobilisoi hänen poikkeukselliset taloudelliset voimavaransa ja vaikutusvallansa. tukahduttaa minut taloudellisesti käynnistämällä vääriä oikeudenkäyntejä ympäri maailmaa. Hän käytti miljoonia kuluja ja määräsi suuria viestintäyrityksiä tuhoamaan maineeni, ja yksityiset tiedustelupalvelut seurasivat minua kaikkialla. Hyökkäyksensä aikana kaikki lailliset yritykset, joiden kanssa työskentelin, ja minä koordinoituja ja hienostuneita sähköpostin hakkerointeja. Hän yritti tuhota yritykseni, maineeni ja elämäni. Mutta hän epäonnistui. Kaikki tuomioistuimet ovat vahvistaneet viattomuuteni. Totuus voitti, kuten sanoin hänen hyökkäyksensä ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä on täydellinen voitto. ”

"Rybolovlevin hyökkäykset minua vastaan ​​eivät liittyneet taiteen myyntiin", Bouvier selitti. "Ensinnäkin hän oli puolivälissä historian kalleinta avioeroa ja halusi alentaa taidekokoelmansa arvoa. Toiseksi hän halusi rangaista minua siitä, että olin kieltäytynyt korruptoimasta sveitsiläisiä tuomareita erittäin kalliista avioeroistaan. Kolmanneksi hän halusi varastaa Singaporessa sijaitsevan freeport -liiketoimintani ja rakentaa oman Venäjän federaatioon Vladivostokissa. "

Mainos

Bouvier, joka joutui lopettamaan melkein kaikki taide-, logistiikka- ja kuljetustoimintansa puolustautuakseen viimeisten kuuden vuoden aikana tapahtuneilta massiivisilta hyökkäyksiltä, ​​kärsii valtavia vahinkoja. Taulukot ovat nyt kääntyneet: Rybolovlev (ja hänen asianajajansa Tetiana Bersheda) joutuvat kolmen rikostutkinnan kohteeksi Monacossa, Sveitsissä ja Ranskassa, ja häntä epäillään välineistetyistä ja korruptoituneista virkamiehistä Bouvier'n hyökkäyksissään. Kymmenen ihmistä, mukaan lukien useita entisiä ministereitä, tutkitaan osana Monacogatea, joka on Monacon historian suurin korruptioskandaali.

David Bitton, Bouvier'n lakimies Genevessä, kommentoi seuraavaa: "Tänään päättyy Rybolovlevin vuonna 2015 aloittama skandaalinen kauppa ja täydellinen ja ehdoton voitto asiakkaallemme."

Bouvieria edustivat hänen tapauksissaan: David Bitton ja Yves Klein (Monfrini Bitton Klein); Alexandre Camoletti (Amuruso & Camoletti); Frank Michel (MC Etude d'Avocats); Charles Lecuyer (Ballerio & Lecuyer); Luc Brossolet (AAB Avocats); Ron Soffer (Soffer -avokatsit); LEHDISTÖTIEDOTE Francois Baroin ja Francis Spziner (Stas & Associés); Edwin Tong, Kristy Tan Ruan, Peh Aik Hin (Allen & Glendhill); Pierre-Alain Guillaume (Walder Wyss), Daniel Levy (McKool Smith), Mark Bedford (Zhong Lun).

Mainos

Venäjä

Venäjä voi auttaa Eurooppaa ja maita, jotka eivät käytä kaasua aseina, Putin sanoo

Julkaistu

on

By

China Energy -hiilivoimalaitoksen savupiippu on kuvattu Shenyangissa, Liaoningin maakunnassa, Kiinassa 29. syyskuuta 2021. REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona (13. lokakuuta), että Venäjä ei käytä kaasua aseena ja on valmis helpottamaan Euroopan energiakriisiä EU: n kutsuttua hätähuippukokoukseen hillitäkseen nousevia hintoja. kirjoittaa Vladimir Soldatkin että Kate Abnett, Shivani Singh.

Energian kysyntä on kasvanut, kun taloudet ovat toipuneet pandemiasta, nostaneet öljyn, kaasun ja hiilen hintoja, aiheuttaneet inflaatiopaineita ja heikentäneet pyrkimyksiä vähentää saastuttavien fossiilisten polttoaineiden käyttöä taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan.

Kiina, maailman toiseksi suurin talous ja suurin kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja, on lisännyt kivihiilen tuotantoa ja tuontia, kun kotimaiset hiilen hinnat ovat saavuttaneet ennätystasot ja voimalaitokset kamppailevatpitää valot päällä kodeissa ja tehtaissa.

Mainos

Energiakriisi on vahvistanut Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) keskiviikkona esittämää kehotusta kolminkertainen investointi uusiutuvista energialähteistä vakaille markkinoille ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Euroopan kaasupuristus on loistanut valokeilassa Venäjää, joka vastaa kolmanneksesta alueen tarvikkeista, ja sai eurooppalaiset poliitikot syyttämään Moskovaa siitä, ettei se pumpannut tarpeeksi.

Putin kertoi energiakonferenssissa Moskovassa, että kaasumarkkinat eivät olleet tasapainossa tai ennustettavissa erityisesti Euroopassa, mutta totesi, että Venäjä täyttää sopimusvelvoitteensa toimittaa asiakkaita ja on valmis lisäämään toimituksia pyydettäessä.

Mainos

Hän hylkäsi syytökset siitä, että Venäjä olisi käyttänyt energiaa aseena: "Tämä on vain poliittisesti motivoivaa jutustelua, jolla ei ole mitään perusteita."

Euroopan unioni ei ole pyytänyt Venäjää lisäämään kaasutoimituksiaan, kertoi Euroopan komission virkamies Reutersille.

Venäjä ja Eurooppa ovat joutuneet riitaan uudesta Nord Stream 2 -putkilinjasta Venäjän kaasun toimittamiseksi Saksaan. Putki on rakennettu, mutta odottaa hyväksyntää pumppaamisen aloittamiselle Yhdysvaltojen ja eräiden eurooppalaisten valtioiden vastustuksen keskellä, jotka pelkäävät sen tekevän Euroopasta entistä enemmän riippuvaisen Venäjästä.

Jotkut eurooppalaiset poliitikot sanovat, että Moskova käyttää polttoainekriisiä vipuvaikutuksena, minkä se on toistuvasti kiistänyt.

DE-GAS EUROPE

Euroopan komissio hahmotteli keskiviikkona toimenpiteitä, joita 27 jäsenvaltion EU toteuttaa energiakriisin torjumiseksi, muun muassa tutkimalla vapaaehtoista vaihtoehtoa valtioille ostaa kaasua yhdessä.

EU -maiden ministerit pitävät ylimääräisen kokouksen 26. lokakuuta keskustellakseen hintapiikistä.

"Ainoa tapa irrottaa kaasu kokonaan sähköstä ei ole enää käyttää sitä sähkön tuottamiseen", sanoi EU: n energiapolitiikan päällikkö Kadri Simson. "Tämä on EU: n pitkän aikavälin tavoite korvata fossiiliset polttoaineet uusiutuvilla."

Pariisissa toimiva IEA sanoi, että maailman on investoitava 4 biljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä puhtaaseen energiaan ja infrastruktuuriin - kolminkertainen nykyinen taso - saavuttaakseen nollapäästöt ja rajoittaakseen ilmaston lämpenemisen 1.5 asteeseen vuoteen 2050 mennessä, mikä on vuoden 2015 Pariisin ilmastosopimuksen tavoite.

"Maailma ei investoi riittävästi vastaamaan tulevia energiantarpeitaan", sanotaan raportissa, joka julkaistiin ennen Yhdistyneiden kansakuntien COP26 -ilmastonmuutoskonferenssia Glasgow'ssa, Skotlannissa, joka alkaa 31. lokakuuta. Lue lisää.

Koska uusiutuvat energialähteet eivät ole täyttäneet aukkoja kasvavan kysynnän keskellä, öljyn ja kaasun hinnat ovat kohonneet korkeammalle.

Öljynviejämaiden järjestö supisti maailman öljyn kysyntää ennuste vuoteen 2021, mutta kaasun hinnan nousun seurauksena asiakkaat voisivat siirtyä öljyyn.

Benchmark-raakaöljyn kauppa oli lähellä viime viikon yli kolmen vuoden huippua, yli 84 dollaria tynnyriltä.

Putin sanoi, että öljyn hinta voi nousta 100 dollariin tynnyriltä. "Tämä on täysin mahdollista", hän sanoi. "Me ja kumppanimme OPEC+: ssa teemme kaikkemme markkinoiden vakauttamiseksi." Lue lisää.

Euroopan kaasun vertailuarvo on noussut tänä vuonna yli 350% ja on keskiviikkona yli 31 dollaria miljoonasta brittiläisestä lämpöyksiköstä (mmBtu), vaikka se laski viime viikon yli 52 dollarin noususta.

"Nykyiset hinnat ovat perustavamman tason yläpuolella, niiden on pysyttävä epävakaina ja ne voivat silti nousta 100 dollariin/mmBtu tai yli tämän kauden, jos sää tulee hyvin kylmäksi", Citi -pankki sanoi nostetessaan myös ennustettaan Euroopan ja Aasian vertailukaasun hinnoista neljättä kertaa neljänneksellä noin 3 dollaria.

Myös Yhdysvallat todennäköisesti tunsi kipua Energy Information Administrationin mukaan, joka varoitti keskiviikkona, että Yhdysvaltojen asuntojen lämmittäminen maksaisi enemmän tänä talvena. Lue lisää.

Kaasun siirtoverkonhaltijoiden eurooppalainen verkosto (ENTSOG), joka valvoo toimitusvarmuutta, sanoi, että kylmä talvi Euroopassa edellyttäisi kaasun tuonnin lisäämistä noin 5–10% edellisiin enimmäismääriin verrattuna.

"Otamme yhteyttä kauppakumppaneihin keskustellaksemme, onko mahdollista lisätä niiden toimituksia markkinoilla", EU: n energiakomissaari Kadri Simson sanoi.

Komissio odottaa hintojen pysyvän korkeina huhtikuuhun 2022 asti. Lue lisää.

Kiinassa tammikuun aktiivisimmat Zhengzhoun lämpöhiilen futuurit ylittivät keskiviikkona ennätyskorkean 1,640 yuanin (254.54 dollaria) tonnilta, mikä on yli 190% tänä vuonna.

Paikalliset hallitukset Kiinan suurimmilla hiilentuotantoalueilla Shanxissa ja Sisä -Mongoliassa tilasivat noin 200 kaivosta tuotannon lisäämiseksi, mutta sade tulvi 60 kaivosta Shanxissa. Kiinan kivihiilen tuonti kasvoi syyskuussa 76%.

Pyrkiessään lievittämään sähkökriisiä Peking sanoi, että se antaisi voimalaitoksille mahdollisuuden veloittaa kaupallisilta asiakkailta markkinahintoja, mikä rikkoo politiikkaa, jonka ansiosta teollisuus on voinut lukita kiinteähintaiset sähkösopimukset toimittajien kanssa.

(1 dollari = 6.4430 kiinalaista yuania renminbi)

Continue Reading

Meri-

Venäjän kalastuslaivasto valmistautuu menestykseen

Julkaistu

on

Venäjä on jo neljänneksi suurin maailmanlaajuinen merenelävien viejä, ja se suunnittelee lähes kaksinkertaistavansa merenelävien kokonaisviennin vuoteen 2024 mennessä. Tämän saavuttamiseksi venäläiset kalastusoperaattorit ovat julkistaneet suunnitelmia kannustaa lisäämään investointeja teollisuuteen ja pyrkiä nopeuttamaan valtion käyttöönottoa. -uusimmat alukset, modernit merenelävien käsittelylaitokset ja parannetut rautatiet.

"Venäjän kalateollisuuteen on investoitu noin 5 miljardia dollaria", sanoi varajohtaja Petr Savchuk

Venäjä on jo neljänneksi suurin maailmanlaajuinen merenelävien viejä, ja se suunnittelee lähes kaksinkertaistavansa merenelävien kokonaisviennin vuoteen 2024 mennessä. Tämän saavuttamiseksi venäläiset kalastusoperaattorit ovat julkistaneet suunnitelmia kannustaa lisäämään investointeja teollisuuteen ja pyrkiä nopeuttamaan valtion käyttöönottoa. -uusimmat alukset, modernit merenelävien käsittelylaitokset ja parannetut rautatiet.

Mainos

"Venäjän kalateollisuuteen on investoitu noin 5 miljardia dollaria", sanoi Venäjän federaation kalastusviraston Rosrybolovstovon apulaispäällikkö Petr Savchuk. "Mutta tämä on vasta alkua".

Venäjä aloitti vuonna 2018 rakentaminen 35 uudesta kalastustroolarista ja 20 uudesta merenelävien käsittelylaitoksesta, jotka keskittyvät pääasiassa maan suurimpiin kalasatamiin Kaukoidän rannikolla. Lisäksi Rosrybolovstovo aseta rakentamisen tavoite vähintään 100 uutta alusta vuoteen 2025 mennessä, mikä lisää laivaston kokonaiskapasiteettia 50 prosenttia. Sittemmin investoinnit ovat kuitenkin alkaneet nousta. Erityisesti Venäjä on julkistanut rakentamissuunnitelmansa rautatiekeskuksia ympäri maataauttaa nopeuttamaan raaka -aineiden siirtymistä Kamtšatkan suurimmista kalasatamista Venäjän Atlantin puolelle, mukaan lukien sen ensisijainen kalastusviennin keskus Murmanskissa.

12. huhtikuuta tänä vuonna FESCO Transportation Group alkoi kuljettaa konttikalaa Trans-Siperian reittiä pitkin, ja tuotteet kulkevat nopeudella Vladivostokista Pietariin. Sieltä lähetys lähetettiin koko Pohjois -Saksan Bremerhaveniin. FESCOn mukaan tämä uusi reitti on kaksi kertaa nopeampi kuin tuotteiden kuljettaminen Suezin kautta, ja se osoittaa, että venäläiset yritykset parantavat logistiikkaansa menestyksekkäästi.

Mainos

Ruuhkien vähentämiseksi Venäjän viranomaiset ovat myös alkaneet avata useita muita kalastusvientikeskuksia koko maassa. Kuten Savchuk selittää: "[keskittimiä] kehitetään esimerkiksi Jekaterinburgiin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin ja muihin Venäjän suuriin kaupunkeihin, joihin rakennetaan suuria kylmävarastoja."

Yksi yritys, joka tekee ylivoimaisen panoksen sekä Kaukoidässä että Pohjois -Atlantin turskankalastuksessa, on Norebo. Investoidaan 45 miljoonaa dollaria uuteen toimitusterminaaliin Petropavlovsk-Kamchatsky, Norebo pyrkii luomaan kokonaispalvelun kalastusaluksille Venäjällä. Terminaalin avulla alukset voivat varastoida kalansa Kaukoidän kylmäsäiliöihin ennen kuin ne lähetetään Länsi -Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Laivastouudistusohjelmansa toteuttamisen jälkeen vuonna 2017 Norebo saa pian käyttöönsä moderneimpia aluksia, jotka toimivat paitsi Venäjällä myös koko maailmassa. Radikalisoidessaan Venäjän kalastusalan toimintaa Norebon uudet huippuluokan alukset lisäävät energiatehokkuutta, vähentävät jätettä ja luovat miehistöille mukavammat työolot.

"Moderni laivasto on aikamme vaatimus. Vain uudet alukset, joissa on huipputekniset laitteet, voivat tarjota optimaalisen saaliinkäsittelyn sekä miehistön korkeat turvallisuus- ja mukavuustasot ”, Norebon tiedottaja sanoi.

Näyttää siltä, ​​että Norebo pyrkii saavuttamaan tämän ja enemmän uusimmalla rakenteilla olevalla laivastollaan.

Itse asiassa yksi ryhmän aluksista, nimeltään Kapteeni Korotich, sisältää arkkitehtonisia suunnitteluelementtejä, joita ei koskaan ennen käytetty venäläisellä kalastusaluksella. Runko on kapselin muotoinen, ja siinä on Enduro Bow -linja, mikä lisää työskentelytilaa aluksella ja parantaa merikelpoisuutta. Siinä on myös uskomattoman tehokas moottori (6200 kW), jonka avulla alus voi saavuttaa jopa 15.5 solmun nopeuden ja toimia jopa 0.5 metrin paksuisessa jäässä samalla, kun se käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut vastaavat moottorit.

Energiatehokkuutta ajatellen alus käyttää myös troolivinssien tuottamaa sähköä valaistukseen ja käyttää uudelleen päämoottorin ylimääräistä lämpöä aluksen huoneiden, myös hyttien, lämmittämiseen. Nerokkaasti Tyynenmeren aluksilla, kuten kapteeni Korotich, jätteenkäsittelyn aikana kerätty kalaöljy laitetaan jopa kattilan päälle. Nämä innovaatiot vähentävät hiilipäästöjä ja poistavat tarpeetonta jätettä, mikä kaikki edistää lopputuotteen erinomaista kestävyyttä.

Yhtiön uusimmat pitkäsiima-alukset varustetaan myös nykyaikaisilla monitoimilaitteilla, jotka mahdollistavat edistyneen saaliiden käsittelyn suoraan aluksella. Tämä tarkoittaa sitä, että aika korkealaatuisen kalan pyytämisen ja kypsennykseen valmistuvan lopputuotteen luomisen välillä lyhenee dramaattisesti, ja myös käsittelyjätteet vähenevät lähes nollaan. Norebo on havainnut, että laivalla sijaitsevien tehtaiden tarjonta on jopa parantanut keittiöihin saapuvaa lopputuotetta, sillä kalan käsittely heti saaliin jälkeen auttaa säilyttämään sen tuoreuden, maun ja ravinteet.

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Norebo julkisti ensimmäisen kerran laivaston uusimisohjelmansa. Sittemmin yhtiö on paljastanut suunnitelmansa rakentaa kymmenen uusinta alusta, ja lisää on vielä tulossa. Mutta joka kerta kun uusi köli asetetaan, se tuntuu ensimmäiseltä kertaalta. Norebon perustajana Vitali Orlov heijastui ensimmäisen aluksen paljastamisessa vuonna 2018: '' Vaikka Norebon nykyinen kalastuslaivasto on ajan tasalla, uusinnan aika on tulossa. Tänään on erittäin tunteellinen hetki, kun laskemme ensimmäisen aluksen kölin. Toivon, että tämä tapahtuma antaa positiivisen signaalin laivanrakennusteollisuudelle siitä, että Venäjä aikoo rakentaa aluksia, jotka ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin telakat kaikkialla maailmassa. ''

Norebon johdolla Venäjän kalastuslaivasto kilpailee jo maailman johtavien kalastusmaiden kanssa johdonmukaisuuden, tuotteiden laadun ja kestävien käytäntöjen suhteen. Ottaen huomioon jo julkistetut tulevaisuuden investointisuunnitelmat Venäjä on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteen lähes kaksinkertaistaa vienti vuoteen 2024 mennessä ja vahvistaa asemansa maailman johtajana, joka sijoittuu legendaaristen kalastuslaivastojen rinnalle.

Venäjä aloitti vuonna 2018 rakentaminen 35 uudesta kalastustroolarista ja 20 uudesta merenelävien käsittelylaitoksesta, jotka keskittyvät pääasiassa maan suurimpiin kalasatamiin Kaukoidän rannikolla. Lisäksi Rosrybolovstovo aseta rakentamisen tavoite vähintään 100 uutta alusta vuoteen 2025 mennessä, mikä lisää laivaston kokonaiskapasiteettia 50 prosenttia. Sittemmin investoinnit ovat kuitenkin alkaneet nousta. Erityisesti Venäjä on julkistanut rakentamissuunnitelmansa rautatiekeskuksia ympäri maataauttaa nopeuttamaan raaka -aineiden siirtymistä Kamtšatkan suurimmista kalasatamista Venäjän Atlantin puolelle, mukaan lukien sen ensisijainen kalastusviennin keskus Murmanskissa.

12: ssath tämän vuoden huhtikuussa, FESCO Transportation Group alkoi kuljettaa konttikalaa Trans-Siperian reittiä pitkin, ja tuotteet kulkevat nopeudella Vladivostokista Pietariin. Sieltä lähetys lähetettiin koko Pohjois -Saksan Bremerhaveniin. FESCOn mukaan tämä uusi reitti on kaksi kertaa nopeampi kuin tuotteiden kuljettaminen Suezin kautta, ja se osoittaa, että venäläiset yritykset parantavat logistiikkaansa menestyksekkäästi.

Ruuhkien vähentämiseksi Venäjän viranomaiset ovat myös alkaneet avata useita muita kalastusvientikeskuksia koko maassa. Kuten Savchuk selittää: "[keskittimiä] kehitetään esimerkiksi Jekaterinburgiin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin ja muihin Venäjän suuriin kaupunkeihin, joihin rakennetaan suuria kylmävarastoja."

Yksi yritys, joka tekee ylivoimaisen panoksen sekä Kaukoidässä että Pohjois -Atlantin turskankalastuksessa, on Norebo. Investoidaan 45 miljoonaa dollaria uuteen toimitusterminaaliin Petropavlovsk-Kamchatsky, Norebo pyrkii luomaan kokonaispalvelun kalastusaluksille Venäjällä. Terminaalin avulla alukset voivat varastoida kalansa Kaukoidän kylmäsäiliöihin ennen kuin ne lähetetään Länsi -Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Laivastouudistusohjelmansa toteuttamisen jälkeen vuonna 2017 Norebo saa pian käyttöönsä moderneimpia aluksia, jotka toimivat paitsi Venäjällä myös koko maailmassa. Radikalisoidessaan Venäjän kalastusalan toimintaa Norebon uudet huippuluokan alukset lisäävät energiatehokkuutta, vähentävät jätettä ja luovat miehistöille mukavammat työolot.

"Moderni laivasto on aikamme vaatimus. Vain uudet alukset, joissa on huipputekniset laitteet, voivat tarjota optimaalisen saaliinkäsittelyn sekä miehistön korkeat turvallisuus- ja mukavuustasot ”, Norebon tiedottaja sanoi.

Näyttää siltä, ​​että Norebo pyrkii saavuttamaan tämän ja enemmän uusimmalla rakenteilla olevalla laivastollaan.

Itse asiassa yksi ryhmän aluksista, nimeltään Kapteeni Korotich, sisältää arkkitehtonisia suunnitteluelementtejä, joita ei koskaan ennen käytetty venäläisellä kalastusaluksella. Runko on kapselin muotoinen, ja siinä on Enduro Bow -linja, mikä lisää työskentelytilaa aluksella ja parantaa merikelpoisuutta. Siinä on myös uskomattoman tehokas moottori (6200 kW), jonka avulla alus voi saavuttaa jopa 15.5 solmun nopeuden ja toimia jopa 0.5 metrin paksuisessa jäässä samalla, kun se käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut vastaavat moottorit.

Energiatehokkuutta ajatellen alus käyttää myös troolivinssien tuottamaa sähköä valaistukseen ja käyttää uudelleen päämoottorin ylimääräistä lämpöä aluksen huoneiden, myös hyttien, lämmittämiseen. Nerokkaasti Tyynenmeren aluksilla, kuten kapteeni Korotich, jätteenkäsittelyn aikana kerätty kalaöljy laitetaan jopa kattilan päälle. Nämä innovaatiot vähentävät hiilipäästöjä ja poistavat tarpeetonta jätettä, mikä kaikki edistää lopputuotteen erinomaista kestävyyttä.

Yhtiön uusimmat pitkäsiima-alukset varustetaan myös nykyaikaisilla monitoimilaitteilla, jotka mahdollistavat edistyneen saaliiden käsittelyn suoraan aluksella. Tämä tarkoittaa sitä, että aika korkealaatuisen kalan pyytämisen ja kypsennykseen valmistuvan lopputuotteen luomisen välillä lyhenee dramaattisesti, ja myös käsittelyjätteet vähenevät lähes nollaan. Norebo on havainnut, että laivalla sijaitsevien tehtaiden tarjonta on jopa parantanut keittiöihin saapuvaa lopputuotetta, sillä kalan käsittely heti saaliin jälkeen auttaa säilyttämään sen tuoreuden, maun ja ravinteet.

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Norebo julkisti ensimmäisen kerran laivaston uusimisohjelmansa. Sittemmin yhtiö on paljastanut suunnitelmansa rakentaa kymmenen uusinta alusta, ja lisää on vielä tulossa. Mutta joka kerta kun uusi köli asetetaan, se tuntuu ensimmäiseltä kertaalta. Norebon perustajana Vitali Orlov heijastui ensimmäisen aluksen paljastamisessa vuonna 2018: '' Vaikka Norebon nykyinen kalastuslaivasto on ajan tasalla, uusinnan aika on tulossa. Tänään on erittäin tunteellinen hetki, kun laskemme ensimmäisen aluksen kölin. Toivon, että tämä tapahtuma antaa positiivisen signaalin laivanrakennusteollisuudelle siitä, että Venäjä aikoo rakentaa aluksia, jotka ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin telakat kaikkialla maailmassa. ''

Norebon johdolla Venäjän kalastuslaivasto kilpailee jo maailman johtavien kalastusmaiden kanssa johdonmukaisuuden, tuotteiden laadun ja kestävien käytäntöjen suhteen. Ottaen huomioon jo julkistetut tulevaisuuden investointisuunnitelmat Venäjä on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteen lähes kaksinkertaistaa vienti vuoteen 2024 mennessä ja vahvistaa asemansa maailman johtajana, joka sijoittuu legendaaristen kalastuslaivastojen rinnalle.

Continue Reading

Venäjä

Venäjän kalastuslaivasto valmistautuu menestykseen

Julkaistu

on

Venäjä on jo neljänneksi suurin maailmanlaajuinen merenelävien viejä, ja se suunnittelee lähes kaksinkertaistavansa merenelävien kokonaisviennin vuoteen 2024 mennessä. Tämän saavuttamiseksi venäläiset kalastusoperaattorit ovat julkistaneet suunnitelmia kannustaa lisäämään investointeja teollisuuteen ja pyrkiä nopeuttamaan valtion käyttöönottoa. -uusimmat alukset, modernit merenelävien käsittelylaitokset ja parannetut rautatiet.

"Venäjän kalateollisuuteen on investoitu noin 5 miljardia dollaria", sanoi Venäjän federaation kalastusviraston Rosrybolovstovon apulaispäällikkö Petr Savchuk. "Mutta tämä on vasta alkua".

Venäjä aloitti vuonna 2018 rakentaminen 35 uudesta kalastustroolarista ja 20 uudesta merenelävien käsittelylaitoksesta, jotka keskittyvät pääasiassa maan suurimpiin kalasatamiin Kaukoidän rannikolla. Lisäksi Rosrybolovstovo aseta rakentamisen tavoite vähintään 100 uutta alusta vuoteen 2025 mennessä, mikä lisää laivaston kokonaiskapasiteettia 50 prosenttia. Sittemmin investoinnit ovat kuitenkin alkaneet nousta. Erityisesti Venäjä on julkistanut rakentamissuunnitelmansa rautatiekeskuksia ympäri maataauttaa nopeuttamaan raaka -aineiden siirtymistä Kamtšatkan suurimmista kalasatamista Venäjän Atlantin puolelle, mukaan lukien sen ensisijainen kalastusviennin keskus Murmanskissa.

Mainos

12: ssath tämän vuoden huhtikuussa, FESCO Transportation Group alkoi kuljettaa konttikalaa Trans-Siperian reittiä pitkin, ja tuotteet kulkevat nopeudella Vladivostokista Pietariin. Sieltä lähetys lähetettiin koko Pohjois -Saksan Bremerhaveniin. FESCOn mukaan tämä uusi reitti on kaksi kertaa nopeampi kuin tuotteiden kuljettaminen Suezin kautta, ja se osoittaa, että venäläiset yritykset parantavat logistiikkaansa menestyksekkäästi.

Ruuhkien vähentämiseksi Venäjän viranomaiset ovat myös alkaneet avata useita muita kalastusvientikeskuksia koko maassa. Kuten Savchuk selittää: "[keskittimiä] kehitetään esimerkiksi Jekaterinburgiin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin ja muihin Venäjän suuriin kaupunkeihin, joihin rakennetaan suuria kylmävarastoja."

Yksi yritys, joka tekee ylivoimaisen panoksen sekä Kaukoidässä että Pohjois -Atlantin turskankalastuksessa, on Norebo. Investoidaan 45 miljoonaa dollaria uuteen toimitusterminaaliin Petropavlovsk-Kamchatsky, Norebo pyrkii luomaan kokonaispalvelun kalastusaluksille Venäjällä. Terminaalin avulla alukset voivat varastoida kalansa Kaukoidän kylmäsäiliöihin ennen kuin ne lähetetään Länsi -Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Mainos

Laivastouudistusohjelmansa toteuttamisen jälkeen vuonna 2017 Norebo saa pian käyttöönsä moderneimpia aluksia, jotka toimivat paitsi Venäjällä myös koko maailmassa. Radikalisoidessaan Venäjän kalastusalan toimintaa Norebon uudet huippuluokan alukset lisäävät energiatehokkuutta, vähentävät jätettä ja luovat miehistöille mukavammat työolot.

"Moderni laivasto on aikamme vaatimus. Vain uudet alukset, joissa on huipputekniset laitteet, voivat tarjota optimaalisen saaliinkäsittelyn sekä miehistön korkeat turvallisuus- ja mukavuustasot ”, Norebon tiedottaja sanoi.

Näyttää siltä, ​​että Norebo pyrkii saavuttamaan tämän ja enemmän uusimmalla rakenteilla olevalla laivastollaan.

Itse asiassa yksi ryhmän aluksista, nimeltään Kapteeni Korotich, sisältää arkkitehtonisia suunnitteluelementtejä, joita ei koskaan ennen käytetty venäläisellä kalastusaluksella. Runko on kapselin muotoinen, ja siinä on Enduro Bow -linja, mikä lisää työskentelytilaa aluksella ja parantaa merikelpoisuutta. Siinä on myös uskomattoman tehokas moottori (6200 kW), jonka avulla alus voi saavuttaa jopa 15.5 solmun nopeuden ja toimia jopa 0.5 metrin paksuisessa jäässä samalla, kun se käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut vastaavat moottorit.

Energiatehokkuutta ajatellen alus käyttää myös troolivinssien tuottamaa sähköä valaistukseen ja käyttää uudelleen päämoottorin ylimääräistä lämpöä aluksen huoneiden, myös hyttien, lämmittämiseen. Nerokkaasti Tyynenmeren aluksilla, kuten kapteeni Korotich, jätteenkäsittelyn aikana kerätty kalaöljy laitetaan jopa kattilan päälle. Nämä innovaatiot vähentävät hiilipäästöjä ja poistavat tarpeetonta jätettä, mikä kaikki edistää lopputuotteen erinomaista kestävyyttä.

Yhtiön uusimmat pitkäsiima-alukset varustetaan myös nykyaikaisilla monitoimilaitteilla, jotka mahdollistavat edistyneen saaliiden käsittelyn suoraan aluksella. Tämä tarkoittaa sitä, että aika korkealaatuisen kalan pyytämisen ja kypsennykseen valmistuvan lopputuotteen luomisen välillä lyhenee dramaattisesti, ja myös käsittelyjätteet vähenevät lähes nollaan. Norebo on havainnut, että laivalla sijaitsevien tehtaiden tarjonta on jopa parantanut keittiöihin saapuvaa lopputuotetta, sillä kalan käsittely heti saaliin jälkeen auttaa säilyttämään sen tuoreuden, maun ja ravinteet.

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Norebo julkisti ensimmäisen kerran laivaston uusimisohjelmansa. Sittemmin yhtiö on paljastanut suunnitelmansa rakentaa kymmenen uusinta alusta, ja lisää on vielä tulossa. Mutta joka kerta kun uusi köli asetetaan, se tuntuu ensimmäiseltä kertaalta. Norebon perustajana Vitali Orlov heijastui ensimmäisen aluksen paljastamisessa vuonna 2018: '' Vaikka Norebon nykyinen kalastuslaivasto on ajan tasalla, uusinnan aika on tulossa. Tänään on erittäin tunteellinen hetki, kun laskemme ensimmäisen aluksen kölin. Toivon, että tämä tapahtuma antaa positiivisen signaalin laivanrakennusteollisuudelle siitä, että Venäjä aikoo rakentaa aluksia, jotka ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin telakat kaikkialla maailmassa. ''

Norebon johdolla Venäjän kalastuslaivasto kilpailee jo maailman johtavien kalastusmaiden kanssa johdonmukaisuuden, tuotteiden laadun ja kestävien käytäntöjen suhteen. Ottaen huomioon jo julkistetut tulevaisuuden investointisuunnitelmat Venäjä on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteen lähes kaksinkertaistaa vienti vuoteen 2024 mennessä ja vahvistaa asemansa maailman johtajana, joka sijoittuu legendaaristen kalastuslaivastojen rinnalle.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa