Liity verkostomme!

Venäjä

Moskovan edustajat miehitetyillä Ukrainan alueilla raportoivat suurista äänistä liittyäkseen Venäjään

SHARE:

Julkaistu

on

Miehitetyn Ukrainan venäläiset virkamiehet ilmoittivat suuren enemmistön kannattaneen Venäjään liittymistä tiistaina sen jälkeen, kun viisi päivää kesti niin sanotut kansanäänestykset, joita Kiova ja länsi leimasivat huijaukseksi.

Äänestykset järjestettiin kiireessä neljällä alueella: Donetskin ja Luhanskin itäosissa, Zaporizhzhiassa ja Hersonissa. Nämä alueet muodostavat noin 15 prosenttia Ukrainan alueesta.

Luhanskin viranomaisten mukaan 98.4 % oli äänestänyt Venäjää. Venäjän virkamies Zaporizhzhiassa piti lukua 93 prosenttia. Kherson oli äänestyskomission johtaja ja antoi "kyllä" yli 87 prosentin äänet.

Denis Pushilin itsejulistautuneesta Donetskin kansantasavallasta totesi, että 99.2 prosenttia äänestäneistä oli Venäjän puolesta. Kaikki neljä aluetta väittivät, että kaikki äänestysliput laskettiin.

Miehitetyillä alueilla venäläiset upseerit veivät äänestysurnia talosta toiseen, mitä Ukraina ja länsi kutsuivat laittomaksi, pakkoharjoitukseksi luodakseen laillisia tekosyitä Venäjälle liittää nämä neljä aluetta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin voisi käyttää mitä tahansa Ukrainan yritystä vangita heidät hyökkäyksenä Venäjää vastaan. Viime viikolla hän ilmoitti olevansa valmis käytettäväksi ydinaseita Venäjän "alueellisen koskemattomuuden" suojelemiseksi.

Dmitri Medvedev (Putinin liittolainen, joka on nyt Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja) lähetti lyhyen juhlaviestin Sähke. Hän sanoi: "Kansanäänestykset ovat päättyneet. Tulokset ovat selvät. Tervetuloa kotiin, Venäjä!"

Mainos

Näiden neljän alueen ihmiset saivat äänestää Venäjällä. Valtion uutistoimisto RIA raportoi, että varhaiset laskelmat osoittivat, että yli 96 prosenttia väestöstä kannatti Moskovan valtaa.

Seitsemän kuukautta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Ukraina varoitti toistuvasti, että Venäjän liittäminen lopettaisi kaikki mahdollisuudet rauhanneuvotteluihin. Raportin mukaan äänestyksen järjestämiseen osallistuneita ukrainalaisia ​​syytetään maanpetoksesta.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba vaati Euroopan unionia lisää taloudellisia pakotteita Venäjää vastaan ​​sen rankaisemiseksi. Hän sanoi, että tämä ei muuttaisi Ukrainan toimia taistelukentällä.

Nämä äänet olivat peili Krimillä järjestetystä kansanäänestyksestä sen jälkeen, kun Venäjä valtasi vuonna 2014 Ukrainan eteläisen niemimaan. Tuona vuonna Krimin johtajat ilmoittivat, että 97 prosenttia halusi vallata Ukrainan ja liittyä Venäjään.

Tiistaina Putin totesi valtion televisiossa, että äänet oli tarkoitettu suojelemaan kansalaisia ​​Ukrainan etnisten venäläisten vainolta. Tämän Kiovan hallitus kiisti.

Hän sanoi: "Ihmisten pelastaminen kaikilla alueilla, joilla kansanäänestys järjestetään" oli hänen mielessään.

Moskova on viime kuukausina ryhtynyt toimiin hallitsemiensa alueiden "venäläistämiseksi" myöntämällä Venäjän passeja ja tarkistamalla koulujen opetussuunnitelmia.

Kun Ukraina pääsi taistelukentällä vauhtiin ja kukisti venäläiset joukot Koillis-Kharkovassa, kansanäänestykset etenivät nopeasti.

Valentina Matvijenko (Venäjän parlamentin ylähuoneen puheenjohtaja) totesi, että jos äänestystulos olisi myönteinen, Venäjän parlamentti voisi harkita neljän alueen yhdistämistä 4. lokakuuta, kolme päivää ennen Putinin 70-vuotissyntymäpäivää.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa