Liity verkostomme!

Romania

Romanian kylällä on oma virtuaalivaluutta. Mihin sitä käytetään?

Julkaistu

on

Ciugud, kylä Keski-Romaniassa, joka tunnetaan valtakunnallisesti pyrkimyksistään kohti digitalisaatiota ja tietoisuudesta käyttää EU: n varoja paikallisen infrastruktuurin kehittämiseen, teki melkoisen vaikutelman ilmoitettuaan, että sillä on oma virtuaalivaluutta, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Virtuaalikolikko, nimeltään Ciugudmoney, on ensimmäinen tällainen yritys, jolla on paikallisesti suunniteltu virtuaalivaluutta. Taitava lähestymistapa on tarkoitettu kannustamaan kierrätystä ja palkitsemaan kansalaisia, erityisesti lapsia, jotka keräävät ja kierrättävät uudelleenkäytettävää jätettä.

Vuonna 2018 kaukana oleva Filippiinien maa yritti myös kannustaa muovin kierrätystä etenkin Manilanlahdella palkitsemalla paikallisia ihmisiä virtuaalivaluutan avulla. Lyhyen kahden päivän aikana pilottihanke maksoi pienelle ihmisverkostolle, enimmäkseen kalastajille, jokaisesta lahdelta kerätystä roskakorista, joka oli kerätty lahdelta käyttämällä Ethereum-järjestelmään perustuvaa digitaalista valuuttaa. Toisin kuin Ciugudin tapaus, Tyynenmeren kansan viranomaiset eivät käyttäneet paikallisesti kehitettyä virtuaalivaluuttaa, vaan Ethereum-järjestelmää.

CiugudMoney myönnetään muovi-, lasi- tai alumiinipakkauksia kierrättäville paikallisille. Hankkeeseen sisältyy pakkausten keräily- ja kierrätysasemien perustaminen, ja vastineeksi PET: stä, pulloista ja alumiinipurkkeista kansalaiset saavat virtuaalisia kolikoita, joita he voivat käyttää yhteisössä, kertoo paikallisviranomaisille.

Ensimmäinen tällainen kierrätysasema asennettiin Ciugudin lukion, ensimmäisen maaseudun maaseudun digitaalisen älykoulun, koulupihalle. Lapsilla on kesälomalla riittävästi aikaa kerätä ja kierrättää. Uuden kouluvuoden alussa kerätyt virtuaalikolikot muunnetaan oikealla rahalla, jota lapset voivat käyttää pienten projektien sekä opetus- tai koulun ulkopuolisten toimintojen rahoittamiseen.

Hankkeessa on myös toinen vaihe, jonka tarkoituksena on laajentaa CiugudMoney-käyttöä.

Hankkeen toisessa vaiheessa Ciugudin paikallinen hallinto perustaa kierrätysasemia kylän muille alueille, ja kansalaiset voivat saada vastineeksi virtuaalikolikoiden alennukset kyläkaupoissa, jotka osallistuvat ohjelmaan. Pormestari analysoi myös mahdollisuutta, että kansalaiset voivat tulevaisuudessa käyttää virtuaalivaluuttoja saadakseen tiettyjä veroalennuksia. Idea sisältäisi lainsäädäntöaloitteen edistämisen tältä osin.

Romania on yksi Euroopan maista, jossa jätteiden kierrätysaste on vähäisin, ja paikallisten viranomaisten on maksettava vuosittain huomattavia summia sakkoina ympäristölainsäädännön noudattamatta jättämisestä. Lisäksi on olemassa lainsäädäntöehdotus, joka tarkoittaisi, että tietty muovi-, lasi- ja alumiinipakkauksia koskeva vero kannettaisiin ensi vuodesta alkaen.

liiketoiminta

Beltrame Group sijoittaa 300 miljoonaa euroa raudoitus- ja vaijeritehtaaseen Romaniaan

Julkaistu

on

Kattavan toteutettavuustutkimuksen jälkeen AFV Beltrame Group, yksi Euroopan suurimmista teräspalkkien ja erikoisterästen tuottajista, investoi 300 miljoonaa euroa ympäristöystävällisen harjateräs- ja vaijeritehtaan rakentamiseen Romaniaan, johon sisältyy viherkentän teräs ja valssaus tehdas ja 100 mw PV-puisto. Tämä on ensimmäinen terästehtaan vihreän kentän projekti Euroopassa vuosikymmenien ajan, ja se luo terästeollisuudelle uuden vertailuarvon epäpuhtauspäästöjen vähentämisessä. Tällä hetkellä yhtiö harkitsee useita paikkoja tuotantoyksikön kehittämiseksi.

Ympäristöystävällinen tehdas on maailman vähiten päästöjä sisältävä terästehdas sekä kasvihuonekaasujen että suspendoituneiden pölyhiukkasten suhteen. Vedenkulutus on myös vähäistä (käsittelyllä ja kierrätyksellä), mikä varmistaa kiertotalouden korkeimman tason. Kahden viime vuoden aikana kehitetyllä uudella ja innovatiivisella tekniikalla on mahdollista asettaa Romania terästeollisuuden innovaatioiden eturintamaan.

Laitoksen tuotantokapasiteetti on noin 600,000 250 tonnia vuodessa. Beltrame Groupin investointi tuottaa noin 1,000 uutta suoraa työpaikkaa paikallisesti, mutta myös lähes 800 epäsuoraa työpaikkaa, joista vähintään 150 rakennusvaiheessa ja noin XNUMX tuotantovaiheessa.

"Terästeollisuuden haasteena on noudattaa EU: n vihreän sopimuksen asettamia ympäristötavoitteita, vaikka päästötöntä tai" vihreän teräksen "tavoitetta ei voida saavuttaa nykyisellä tekniikalla. Luulen, että viherpesu on nykyään hyvin yleistä yksinkertaisen tuloksen sanan "vihreä" ja / tai päästöttömän paisuttamisen seurauksena. Beltrame Groupin kehittämä hanke saa aikaan ennennäkemättömän edistyksen terästeollisuudessa suunnittelun ja innovatiivisten tekniikoiden ansiosta, jotka mahdollistavat tuotantotoiminnassa syntyvien epäpuhtauspäästöjen minimoinnin. Se on projekti, johon investoin paljon työtä, aikaa ja omistautumista, ja tämän investoinnin kautta ryhmä osoittaa sitoutumisensa ympäristötavoitteiden saavuttamiseen ja paikallisten resurssien hyödyntämiseen ", kertoi Carlo Beltrame, maajohtaja AFV Beltrame Ranskassa ja Romaniassa. Konsernin liiketoiminnan kehittäminen.

Rakennusalalla harjateräksen ja valssilangan sisäinen käyttö on noin 1.4 - 1.5 miljoonaa tonnia vuodessa. Tämän odotetaan kasvavan ainakin seuraavien 10 vuoden aikana pääasiassa julkisten infrastruktuurien valtion investointien, mutta myös yksityisten investointien ansiosta. Tällä hetkellä Romania tuo melkein kokonaan tarvittavan määrän raudoitusta.

Raudoituksen ja valssilangan sisäisestä tuotannosta voi tulla Romanian talouden pylväs, koska se välttää romun vientiä ja lopputuotteen tuontia. Tällä on potentiaalia parantaa Romanian kauppatasetta ja myötävaikuttaa myös merkittävän vähennyksen soveltamisalaan 3 kuuluviin päästöihin, joita välillisesti aiheuttavat logistiikkatoimet, kuten raaka-aineiden ja tuotteiden kuljetus, jätehuolto jne.

Romaniassa Beltrame Group omistaa kuumavalssattujen terästankojen ja erikoisterästen tuotantoon erikoistuneen terästehtaan Donalamin, jota käytetään useilla teollisuudenaloilla öljystä ja kaasusta, autoista, suurista mekaanisista ja hydraulisista laitteista maatalouskoneisiin ja -laitteisiin. Yrityksellä on yli 270 työntekijää ja se vie vuosittain noin 180,000 130 tonnia tuotteita Euroopan markkinoille. Tänä vuonna Donalam arvioi liikevaihdon olevan yli XNUMX miljoonaa euroa, mikä on yli kaksinkertainen kasvu viime vuoteen verrattuna.

Tietoja AFV Beltrame Groupista

Vuonna 1896 perustettu AFV Beltrame Group on yksi suurimmista kauppatavaroiden ja erikoisterästen tuottajista Euroopassa. Ryhmä omistaa kuusi tehdasta Italiassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Romaniassa. Työntekijöitä on yli 6 2,000, vuosittain yli 2 miljoonaa tonnia ja kaupallista toimintaa yli 40 maassa.

Romaniassa AFV Beltrame perusti vuonna 2006 Donalam Călărașin, joka on tällä hetkellä yksi johtavista toimijoista kuumavalssattujen terästankojen ja erikoisterästeollisuuden alalla Euroopassa. Yhtiöllä on yli 270 työntekijää ja se myy vuosittain noin 120,000 XNUMX tonnia teräspalkkeja.

Continue Reading

Romania

Roskakoria Bukarestin keskustassa, Romaniassa

Julkaistu

on

Romanian pääkaupungissa sijaitseva kaupunginosa 1 on täynnä keräämätöntä jätettä. Ongelma on kestänyt useita kuukausia vain lyhyillä hengähdystaukoilla, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Muistuttaen pienemmästä mittakaavasta Italiassa Napolissa sijaitsevista roskakriiseistä, jotka ovat jatkuneet vuosikymmenien ajan, Bukarestin jäteongelma näki Borough 1: n kaupungintalon lukitsevan sarvet jätteiden keräämisestä vastaavan siivousyrityksen kanssa. Kaupunginosa 1 sisältää kaupungin varakkaimman osan, joka on nyt roskivuorien alla.

Äskettäin valittu pormestari sanoi, että kysymys johtuu siivousyritykseltä, joka perii palveluista suhteettoman korkean hinnan, markkinahinnan yläpuolella, maksun, jota kaupungintalo kieltäytyy maksamasta. Lisäksi on-off-kiistalla, joka asettaa kansalaiset erittäin epämukavaan tilanteeseen, ei ole näkyvissä lopullista ratkaisua.

Pormestari ilmoitti haastavansa yrityksen sopimusehtojen noudattamatta jättämisestä ja purkavansa sopimuksen, mutta se osoittaisi myös hankalaa, koska sopimusta ei voida helposti purkaa. Aikaa vievää se on, toivomus ongelman ratkaisemisesta tuomioistuimessa ei tuota ongelmaan välitöntä ratkaisua, pitäen kansalaiset samassa ankarassa tilanteessa.

Yhteisön paine paikallishallintoon ongelman ratkaisemiseksi on valtava. Ihmiset haluavat oikeutetusti, että pormestarin toimisto löytää nopeasti ratkaisut peruspalveluiden tarjoamiseen: roskien keräily, kadun siivous. He eivät ole kovin kiinnostuneita kriisin yksityiskohdista, he näkevät vain talon edessä olevat roskat ja likaiset kadut. Se on sellainen kriisi, joka ei voita yhtään ääntä.

Joten kaksinkertainen terveyskriisi kaupunginosassa: roskakriisi päällekkäin pandemian kanssa.

Romaniaa on kärsinyt jätehuoltokriisi kansallisella tasolla.

Viime kuukausien aikana Romanian poliisi takavarikoi useita kontteja, joihin oli ladattu käyttökelvottomia jätteitä ja jotka toimitettiin Romanian Mustanmeren Constantan satamaan EU: n eri jäsenvaltioista. Tavaroiden ilmoitettiin virheellisesti olevan muovijätettä. Poliisiraportti osoitti toisin, sen lähetykset sisälsivät itse asiassa puuta, metallijätettä ja vaarallisia aineita.

Vuodesta 2018, jolloin Kiina on asettanut tiukat rajoitukset ulkomaisen jätteen tuonnille, Turkista, Romaniasta ja Bulgariasta on tullut tärkeimpiä jätteiden viejien kohteita. Tällaiset tapaukset lisääntyivät merkittävästi viimeisen puolentoista vuoden aikana sen jälkeen, kun Kiina pani muovikiellon täytäntöön.

Yhä useammat yritykset tuovat jätteitä Romaniaan toiveena tuoda käytettyjä tuotteita, tonnia elektroniikkaromua, muovia, lääketieteellistä jätettä ja jopa myrkyllisiä aineita. Kaikki tämä roskat päätyvät haudattuina tai poltettuina.

Laiton jätteiden tuonti saastuttaa hengitettävää ilmaa. Koska suurin osa jätteistä päätyy laittomiin kaatopaikkoihin, roskat yleensä poltetaan, ja toksiinit pääsevät ilmaan. Bukarest on rekisteröinyt hiukkaspäästöjä yli 1,000 prosenttia yli hyväksytyn kynnyksen. Ja Bryssel on toistuvasti kohdistanut Romaniaan ilmansaasteita ja laitonta kaatopaikkaa.

EU Reporter on aiemmin esittänyt tapausta, jossa yhteisö Romaniassa yrittää selviytyä jätehuollosta maksamalla käteistä jätteiden keräämisessä avustaville kansalaisille. Ciugud-yhteisö vastaa todellakin EU: n kehotukseen, että paikalliset yhteisöt ryhtyvät toimiin ja muuttavat ympäristökysymyksiään.

On tunnettua, että Romania on yksi niistä Euroopan maista, jossa jätteiden kierrätys on vähäisintä, ja paikallisten viranomaisten on maksettava vuosittain huomattavia määriä sakkoja EU: n ympäristölainsäädännön noudattamatta jättämisestä.

Continue Reading

ympäristö

Ainutlaatuinen eurooppalainen biisonikuljetus saapui juuri Romaniaan

Julkaistu

on

Ensimmäinen tällainen biisonien uudelleensijoittaminen Eurooppa, vain eurooppalaisten urospuolisten biisonien kanssa, tapahtui eilen Romanian uudistusalueella, joka tunnetaan nimellä Bison Hillock. Seitsemän henkilöä saapui Saksasta osana LIFE RE-Bison hankkeella ja myötävaikuttaa uusittujen vapaasti levinneiden biisonien populaation geneettiseen monimuotoisuuteen.

Bison Hillock -lauma on suurin vapaiden biisonien populaatio Romaniassa, ja tämän viimeisimmän kuljetuksen ansiosta siellä on nyt noin 80 yksilöä. Eurooppalainen biisonit ovat yksi haavoittuvimmista suurista nisäkkäistä maailmassa, ja se on suojattu Euroopan tasolla. Elämä-Bison uudistamisprojekti, jonka aloitti vuonna 2014 Euroopan uudelleenrakentaminen että WWF-Romania Tavoitteena on luoda elinkelpoinen populaatio, joka lisääntyy luonnossa ja tukee alueen biologista monimuotoisuutta, mutta tuo myös kulttuuriarvon, symboli, joka on antanut paikallisten yhteisöjen ihmisten löytää uudelleen ympäristönsä kauneuden ja kehittää kokemuksiin perustuvaa yrittäjyyttä luonnossa. Romania on yksi harvoista maista, joissa eurooppalaiset biisonit vaeltavat luonnossa. Bison Hillock -lauma on Romanian suurin vapaan biisonin populaatio, ja tämän viimeisimmän kuljetuksen ansiosta se on nyt noin 100 yksilöä. Eurooppalainen biisonit ovat yksi haavoittuvimmista suurista nisäkkäistä maailmassa.

Kuljetuksen valmisteli pitkään WWF-Romania, Euroopan uudelleenrakentaminen ja saksalaiset Donaumoosin, Bad Berleburgin, Neumünsterin ja Bielefeldin suojelualueet, joista biisonit kotoisin. Urosten siirtäminen tehtiin monimutkaisen valintaprosessin ja IUCN: n SSC-biisonien asiantuntijaryhmän kuulemisen jälkeen lajin etologiasta ja säilyttämisestä. Biisoni vietti kuusi kuukautta yhdessä Donaumoos Wisentgehege -reservaatissa tutustuakseen toisiinsa ja helpottaakseen sopeutumisprosessia, kun he saapuivat tuntemattomaan ympäristöön Natura 2000 Țarcun vuoristoalueella.

"Kuuden vuoden jälkeen voimme sanoa, että meillä on ollut monia ensimmäisiä tässä projektissa, yli 25 vasikan syntymästä luonnossa, GPS-tietoihin, jotka osoittavat, että biisonit saavuttavat yli 2000 metrin korkeuden Țarcu-vuoristossa, ja nyt onnistuimme toimittamaan onnistuneesti ainutlaatuisen kuljetuksen, joka koostui vain miehistä. Tämä on uraauurtava projekti, joka auttaa koko Euroopan tiedeyhteisöä ymmärtämään lajia paremmin ja saavuttamaan hyviä tuloksia sen suojelussa ", WWF Romania LIFE RE- Bison-projektipäällikkö Marina Drugă.

Karanteenijakson jälkeen äskettäin saapuneet miehet päästetään luontoon, jossa kahden viimeisen vuoden aikana tällä hetkellä 100 biisonin väestö, suurin Romaniasta. Nämä urokset ovat vielä nuoria, mutta kypsyessään ne voivat painaa yli 800 kg, kun taas naaraat voivat olla yli 600 kg. Urosbisonit ovat yksinäisiä ja viettävät suurimman osan ajastaan ​​poissa naisryhmästä vasikoiden kanssa, mutta palaavat lisääntymiskauden aikana ja talven yli.

"Kun seurataan miehiä, kuten Bilbo, joka tuotiin Ruotsista vuonna 2017, et voi olla hoitamatta sitä kunnioittavasti, kuten villieläintä tulisi kohdella.

"Meillä ei ole mitään tapaa punnita häntä, mutta tämä uros näyttää olevan vähintään 900 kg. Maisema sopii hänelle hyvin, hän on kaikki lihaksikas, kun hän kulkee kymmeniä kilometrejä metsien, kukkuloiden ja laitumien läpi ja hänellä on runsaasti ruokaa", sanoi Daniel Hurduzeu, Bison Hillockin vartija.

Bison bonasus, Euroopan suurin maa-nisäkäs, on sateenvarjolajit, jotka turvaavat muiden elintarvikeketjun lajien elämänlaadun ja säilyttää erämaan linnoitukset ja luonnollisen tasapainon, joista me kaikki olemme riippuvaisia. Biisonien selauskyky ruokaa etsittäessä auttaa ylläpitämään mosaiikkia metsäalueista ja nurmikoista, maisemasta, joka on erittäin arvokas sen biologisen monimuotoisuuden ja luonnollisen sietokyvyn kannalta ilmastohaasteiden edessä. Yli 596 eläinlajia ja 200 kasvilajia hyötyvät näistä valtavista kasvinsyöjistä. Lisäksi biisonit ovat lajeja, jotka onnistuneesti uudelleen käyttöön otettuna ja elinympäristö aktiivisesti säilytettynä koko Karpaattien vuoristossa, auttavat ylläpitämään ekologisia käytäviä laajamittaisesti, mikä mahdollistaa lajien muuttoliikkeen, kuten ruskea karhu, susi tai ilves. Biisonilajien pitkäaikaisella suojelulla on suuri merkitys koko ekosysteemille. Siksi jokainen päätös geneettisesti kannattavan populaation saavuttamisesta on tärkeä.

Tammikuusta 2021 lähtien eurooppalaiset biisonit (Bison bonasus) olemme ei enää pidetä haavoittuvana lajina vuonna muutamassa Euroopan maassa. Euroopan biisonikanta on kasvanut noin 1,800 2003: sta vuonna 6,200 yli XNUMX XNUMX: een; mikä tarkoittaa, että laji on siirtynyt ylöspäin IUCN punaisen luettelon luokittelu melkein uhanalaiseksi.

WWF-Romania ja Rewilding Europe tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen, paikallisten yrittäjien, ROMSILVAn, metsätoimistojen, metsästysyhdistysten ja matkanjärjestäjien kanssa varmistaakseen, että uudelleen käyttöönotto-ohjelma saavuttaa kaikki tavoitteensa. Biisonien palauttaminen eteläisiin Karpaatteisiin on osa WWF-Romanian toteuttamaa ja Euroopan uudelleenrakentamista Euroopan unionin taloudellisella tuella LIFE-ohjelman kautta yhdessä Euroopan paikallisia yhteisöjä. 

Voit varata vierailun Bison Hillockiin, Klikkaa tästä.

Tausta
- Elämä RE-Bison uudistamisprojekti, jonka aloitti vuonna 2014 Euroopan uudelleenrakentaminen että WWF-Romania Tavoitteena on luoda elinkelpoinen populaatio, joka lisääntyy luonnossa ja tukee alueen biologista monimuotoisuutta, mutta tuo myös kulttuuriarvon, symboli, joka on antanut paikallisten yhteisöjen ihmisten löytää uudelleen ympäristönsä kauneuden ja kehittää kokemuksiin perustuvaa yrittäjyyttä luonnossa.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa