Liity verkostomme!

energia

Nigerian öljy- ja kaasualan uudistuksesta on tulossa laki

Julkaistu

on

Viime viikolla Nigerian parlamentin molemmat jaostot hyväksyivät kauan odotetun öljyteollisuuden lakiesityksen (PIB), joka tulee voimaan, kun se saa presidentin allekirjoituksen, jonka odotetaan tulevan tulevina viikkoina. Öljy- ja kaasualan merkittävää uudistamista on harkittu jo yli vuosikymmenen ajan, ja uusi lakiesitys sisältää tärkeitä säännöksiä kaivattujen investointien luomiseksi ja Nigerian energia-alan elvyttämiseksi, kirjoittaa Colin Stevens.

Uudistusten kiireellisyys ei ole koskaan ollut suurempi, koska Nigeria on luottanut öljy- ja kaasusektoriin valuuttakurssituloihin ja valtion tuloihin (vastaavasti 90% ja 60%). Kun yksityisen sektorin investoinnit kanavoidaan yhä enemmän puhtaampiin energialähteisiin, käytettävissä olevien investointien määrä pienenee, minkä lisäksi maailmanlaajuinen pandemia lisää. Nigerian kaltaisen maan, jolla on maanosan toiseksi suurimmat öljyvarat, siirtymiseen fossiilisista polttoaineista tarvitaan kuitenkin merkittäviä investointeja infrastruktuurin ja inhimillisen pääoman kehittämisen tukemiseksi.

Nykyisen hallinnon sitoutuminen uudistuksiin

Tämän seurauksena presidentti Muhammadu Buharin hallinto on asettanut tämän lakiehdotuksen tärkeimmäksi prioriteetiksi tällä termillä käsittelemällä esteitä, jotka KPMG-raportti, ovat aiemmin estäneet sen hyväksymisen vuosina 2008, 2012 ja 2018. Nykyisellä lakiehdotuksella pyritään tekemään muutoksia rojaltisopimuksiin ja veroehtoihin ulkomaisten öljyntuottajien rauhoittamiseksi sekä vastaamaan öljyjen tuottajayhteisöjen huoliin. Ulkomaisilla öljyntuottajilla, kuten Chevron, ENI, Total ja ExxonMobil, on kaikki olivatd että miljardeja dollareita suuria investointeja on pidätetty laskun hitaan etenemisen takia, mikä antaa paikallisille sidosryhmille luottamuksen siihen, että laskun hyväksyminen johtaa investointiaalloon.

Toinen keskeinen tiesulku, jonka nykyinen hallinto on onnistunut kulkemaan, oli isäntäyhteisöjen asenne, jotka olivat aiemmin olleet sivuvuorilla prosessin aikana ja pyrkineet estämään Billin kulkua. Öljyn isäntäyhteisön kehitys (PHCD) yrittää vastata heidän huolenaiheisiinsa tarjoamalla öljyoperaatioista suoria sosiaalisia ja taloudellisia etuja vastaanottaville yhteisöille ja luomalla kehyksen kestävän kehityksen tukemiseksi luomalla luottamus, jonka kautta yhteisöt hakevat 3 % tuotannon tuottamasta alueellisesta öljyvarallisuudesta.

Hallintouudistukset

Hallintouudistusten tarve on usein mainittu myös alan sisäisten investointien esteenä. Uuden lakiehdotuksen mukaan nykyinen Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) siirtyy valtion omistamasta osakeyhtiöksi, mikä lisää avoimuutta ja tehokkuutta. Teollisuuden virallinen segmentointi tuotantoketjun alkupään sekä keski- ja loppupään aloille erillisillä sääntelyviranomaisilla mahdollistaa myös selkeämmän valvonnan. Maan läpinäkyvyyden edistämiskeskus, joka nimeltään se on "positiivinen askel" kohti uudistettua energiateollisuutta.

Valmistautuminen energiamuutokseen

Ennen lakiehdotuksen hyväksymistä kommentaattorit vaativat lisää säännöksiä, joissa nimenomaisesti puututaan ilmastonmuutosongelmiin ja tasoitetaan tietä kestävän energiantuotannon monipuolistamiselle. Ympäristösäännökset, mukaan lukien kunnostamisvarojen perustaminen ja ympäristöhallintasuunnitelmien vaatimus, ovat myönteisiä askelia, mutta ne täyttävät vain kansainväliset perustason normit eivätkä ylitä niitä, ja siksi ne ovat ei nähty riittävän kunnianhimoinen.

Petroleum Investment Billilla on kuitenkin selvät mahdollisuudet tuottaa merkittäviä julkisia tuloja, jotka voidaan sitten sijoittaa uusiutuvien energialähteiden sektoriin. Aloitteet, kuten hallituksen aurinkosuunnitelma, jonka mukaan 2.3 biljoonaa nairaa (noin 4.7 miljardia euroa) COVID-talouden elvytysrahastosta, joka on tarkoitettu viiden miljoonan aurinkokunnan asentamiseen, osoittavat halukkuutta investoida vähähiiliseen energiantuotantoon.

Näiden uudistusten tulos, joka vastaa suurelta osin Nigerian öljy- ja kaasusektorille viime vuosikymmeninä kohdistunutta suurta kritiikkiä, lisää mahdollisten sijoittajien selkeyttä. Yhdistettynä maailmantalouden avautumiseen ja laajempaan sitoutumiseen infrastruktuuri-investointeihin ja kestävän energian aloitteisiin PIB: n läpäiseminen on hyvä Nigerialle.

energia

NaturaSì ja Aspiag Service osallistuvat SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on eurooppalainen projekti energiatehokkuuden parantamiseksi supermarketeissa

Julkaistu

on

Supermarketit NaturaSì ja Aspiag Service Padovassa, Italiassa, ovat vahvistaneet osallistumisensa pilottiyksiköihin SUPER-HEERO-hankkeeseen, joka on Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitettu eurooppalainen projekti, jonka tavoitteena on lisätä energiatehokkuuteen liittyviä investointeja pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin. Kaksi erilaista myymälää on jo tunnistettu asentamaan älykkäät mittarit ja arvioimaan energiankulutusta suunnitellessaan energiatehokkuutta ja teknisiä jälkiasennustoimia. Älykkäät mittarit toimitetaan ja asennetaan ilmaiseksi, ja ne pysyvät supermarketin omistuksessa projektin lopussa.

Lisäksi pilottiyksiköille esitellään joukko innovatiivisia rahoitusjärjestelmiä, kanta-asiakasohjelmia ja asiakaspalkintoja, joiden avulla ne voivat rahoittaa tarvittavat energiatehokkuustoimenpiteet. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, supermarketit otetaan mukaan sarjaan tiedotus- ja viestintätapahtumia sekä ilmaiseen mainoskampanjaan, joka parantaa niiden asemaa sekä kansallisella että EU: n tasolla. Energiatehokkuusinvestoinnit ovat tärkeitä ympäristölle ja sopivat odotetuille paluu- ja takaisinmaksuaikoille. Vähittäiskaupassa on kuitenkin edelleen vaikea houkutella yksityistä rahoitusta energiansiirtoprosessin edistämiseksi laajamittaisesti, ja supermarketit ovat hyvä esimerkki tästä. Supermarketin kokonaiskäyttökustannuksista energia voi olla 10–15 prosenttia, mikä on valtava yritykselle, jolla on tiukat marginaalit.

SUPER-HEERO pyrkii tarjoamaan toistettavan rahoitusjärjestelmän pieniin ja keskisuuriin supermarketteihin tehtäviin energiatehokkuusinvestointeihin, joka perustuu kolmeen menetelmään:
• Kansalaisten rahoitus joukkorahoituksen, osuuskuntamallien ja pelistrategioiden avulla perustuu kanta-asiakasohjelmiin.
• Strategiset kumppanuudet energiatehokkuusinvestointeja taloudellisesti tukevien ESCO: n ja laitosten kanssa. Tämä perustuu etuihin, jotka aiheutuvat suuren energiankäyttäjien saamisesta mukaan supermarkettien osuuskuntaohjelman kautta.
• Teknologian tarjoajien sitoutuminen suorituskykyyn perustuviin järjestelmiin, joiden avulla ne voivat hyötyä tuotteistaan ​​ja tekniikoistaan. Tämä saavutetaan innovatiivisella kiertoliiketoiminnalla, kuten leasing-tekniikalla ja tekniikalla palveluna, jotta tekniikka olisi edullisempaa ja helpompaa saada supermarketeille ja vastaaville yrityksille.

Näillä menetelmillä SUPER-HEERO tarjoaa välineen supermarketeille saada kaivattua rahoitusta, joka mahdollistaa energiatehokkuustrategioiden toteuttamisen ja vapauttaa yli 40 prosentin potentiaaliset energiansäästöt. Tämä puolestaan ​​tuottaisi taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. SUPER-HEERO SUPER-HEERO -hanke, joka aloitettiin kesäkuussa 2020, tähtää investointien käynnistämiseen supermarkettien energiatehokkuuteen sidosryhmien ja paikallisyhteisöjen avulla.

Projektin lähestymistapa perustuu kolmeen päävälineeseen: suunniteltuihin energiatehokkuussopimuksiin (EPC), tuote- ja palvelumalleihin teknologian tarjoajien sitoutumiselle sekä yhteisöpohjaiseen joukkorahoitukseen ja yhteistyöaloitteisiin. Tämän aloitteen uutuus perustuu innovatiiviseen konseptiin, jonka mukaan se hyödyntää kanta-asiakasohjelmia ja tarjoaa uuden tavan supermarkettien operaattoreille ja heidän ostajilleen työskennellä yhdessä energiatehokkuuden parantamiseksi.

Continue Reading

energia

Parlamentin jäsenet vaativat Euroopan komissiota tunnustamaan ydinvoima kestäväksi

Julkaistu

on

Lähes 100 parlamentin jäsentä on pyytänyt komissiota seuraamaan tieteen ja sisällyttämään ydinvoiman kestävän rahoituksen taksonomiaan. Mukaan a kirjain lähetetään komissaareille, he kehottavat heitä olemaan riittävän rohkeita "valitsemaan tietä, jota heidän tieteelliset asiantuntijansa ovat nyt neuvoneet, nimittäin sisällyttämään ydinvoima taksonomiaan".

"EU: lla on vain 30 vuotta aikaa vapauttaa taloutensa kestävällä tavalla. Tämän saavuttaminen tarkoittaa yksinomaan tieteeseen perustuvien politiikkojen toteuttamista ”, sanoi FORATOMin pääjohtaja Yves Desbazeille. ”Meidän on pystyttävä käyttämään kaikkia energialähteitä, jotka voivat auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme. Siksi jäsenvaltioita, jotka haluavat investoida vähähiiliseen ydinvoimaan, ei pitäisi estää tekemästä sitä vain siksi, että toiset vastustavat poliittisesti ydinvoimaa. "  

Kirjeessään parlamentin jäsenet kiinnittävät huomiota siihen, että ydinalan tieteellisessä arvioinnissa todetaan, että '' nykyinen oikeudellinen kehys tarjoaa riittävän suojan kansanterveyden ja ympäristön kannalta '', eli ydin täyttää taksonomian vaatimukset. Siksi se pyytää komissiota ottamaan tämän tieteellisen työn vakavasti eikä syrjimään ydinvoimaa.  

Vaikka he arvostavat tätä aihetta ympäröivää poliittista painostusta, he ilmaisevat toivovansa, että komissio on "tarpeeksi rohkea luomaan EU: n säädöksiä, jotka eivät tuota aktiivisesti haittaa ydinvoima- tai muulle fossiilittomalle tekniikalle tehtäviin investointeihin".

Tietoja FORATOMista: Euroopan atomienergiafoorumi (FORATOM) on Euroopan ydinvoimateollisuuden Brysselissä toimiva ammattiliitto. FORATOMin jäsenyys koostuu 15: n kansallisista ydinvoimayhdistyksistä, ja näillä yhdistyksillä FORATOM edustaa lähes 3,000-eurooppalaisia ​​alan yrityksiä, jotka tukevat 1,100,000-työpaikkoja.

Continue Reading

energia

Euratomin tutkimus- ja koulutusohjelma saa 300 miljoonaa euroa fuusiotutkimukseen sekä ydinturvallisuuden, säteilysuojelun ja koulutuksen parantamiseen

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt Euratomin työohjelman 2021--2022, jolla pannaan täytäntöön Euratomin tutkimus- ja koulutusohjelma 2021--2025. Työohjelmassa hahmotellaan tavoitteet ja erityisaiheet, joille rahoitetaan 300 miljoonaa euroa. Nämä investoinnit tukevat fuusiotutkimusta, auttavat edelleen parantamaan ydinturvallisuutta ja säteilysuojelua sekä lisäävät ydinteknologian muita kuin sähkökäyttöisiä sovelluksia. Työohjelma tukee EU: n pyrkimyksiä kehittää edelleen teknologista johtajuutta ja edistää huippuosaamista ydintutkimuksessa ja -innovaatioissa. Tämän vuoden ehdotuspyynnöt keskittyvät lääketieteen alaan tukemalla suoraan ohjelman painopisteitä EU: n syövän torjunta -toimintasuunnitelma ja SAMIRA-toimintasuunnitelma.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Euratomin tutkimus- ja koulutusohjelma vuosille 2021-2022 valmistaa meitä tulevaisuuteen. Olen iloinen siitä, että uudella työohjelmalla pyritään lisäämään koordinointia jäsenvaltioiden kanssa kumppanuuksien kautta ja siirtyä perinteisten erittäin tärkeiden energia-asioiden, kuten ydinturvallisuuden, ulkopuolelle, jotta voidaan puuttua myös yhteiskunnallisiin huolenaiheisiin, kuten terveyteen ja koulutukseen. "

Vuosien 2021--2022 ehdotuspyynnöt julkaistaan ​​komissiossa Rahoitus- ja tarjousportaali, jonka jälkeen hakemukset avattiin 7. heinäkuuta. Euratomin tietopäivä 16. heinäkuuta on tilaisuus antaa yleistä tietoa Horizon Europesekä yksityiskohtaiset esitykset Euratomin tutkimus- ja koulutusohjelmasta 2021--2022. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa