Liity verkostomme!

general

Mark Ruttesta tulee Alankomaiden pisimpään toiminut pääministeri

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mark Ruttesta tuli tiistaina (2. elokuuta) Alankomaiden historian pisin pääministeri, mikä on osoitus hänen energiastaan ​​tehtävään - sekä poliittisesta selviytymistaidosta, jota hän on hionut 12-vuotisen toimikautensa aikana.

"Minusta tuntuu, että olen tulossa puoliväliin", Rutte vitsaili viimeisimmässä tiedotustilaisuudessaan 15. heinäkuuta ennen lähtöään kesälomalle.

Euroopan poliittisen näyttämön veteraanikonservatiivi Rutte, 55, on selviytynyt yli tusinasta kotimaisesta kriisistä. Monet hollantilaiset äänestäjät sanovat olevansa kyllästyneitä hänen johtajuuteensa - mutta ilmeistä vaihtoehtoa ei ole.

"Se on ollut juttu toisensa jälkeen ja ihmiset ovat järkyttyneitä", sanoi Mariken van der Velden, poliittisen viestinnän apulaisprofessori Amsterdamin vapaasta yliopistosta.

Viimeaikaisia ​​ongelmia ovat muun muassa lastenhoitotukien skandaali, joka kaatoi Rutten edellisen hallituksen, tapaus, jossa hän väitti, ettei hänellä ole "aktiivista muistia" omista aikaisemmista lausunnoistaan, ja tapaus, jossa hän myönsi poistaneensa tekstiviestejä puhelimeensa.

Tiistaina hän täytti 4,310 1980:nnen virkapäivänsä - päivän pidempään kuin 90-luvulla ja XNUMX-luvun alussa pääministerinä toiminut Ruud Lubbers.

Rutte muodosti ensimmäisen koalitionsa vuonna 2010 - ja neljännen viime vuoden lokakuussa vaalien jälkeen, joita pidettiin laajalti kansanäänestyksenä hänen koronaviruspandemian käsittelystä.

Mainos

Van der Velden sanoi, että Ruttella on taito selviytyä vaikeista hetkistä. Tärkeimmät strategiat: pelaa ajasta, anna muiden syyttää ja odota yleisen mielipiteen jähmettymistä ratkaisujen ympärille ennen kuin tuet niitä itse.

Hän sanoi, että Rutte oli nähnyt haasteita äärioikeistolaisilta kilpailijoilta, mukaan lukien islaminvastainen lainsäätäjä Geert Wilders, omaksumalla jotkin heidän kannoistaan ​​vähemmän kiihottavalla kielellä ja kaataen "hyväksyttävän populistisen" markkinaraon.

Rutten kannatus oman puolueensa ulkopuolella on heikko, sillä 82 % on samaa mieltä yleisradioyhtiö EenVandaag viime viikolla tekemän mielipidemittauksen väitteen kanssa, että hän on "vanhentumispäivänsä ohi".

Alle 25 prosenttia sanoi olevansa valmis käsittelemään maan tärkeitä kysymyksiä, mukaan lukien energia- ja asuntokriisejä, yli vuosikymmenen toimimisen jälkeen.

Rutten toimiston tiedottaja sanoi, että hänen ei odotettu antavan lausuntoa virstanpylvään kunniaksi. Rutte keskeytti lomansa lyhyesti viime viikolla moittiakseen maanviljelijöitä, jotka olivat heittäneet roskia moottoriteille osana käynnissä olevia ympäristöpolitiikkaa koskevia mielenosoituksia.

Nykyisistä Euroopan kansallisista johtajista vain unkarilainen Viktor Orban on ollut virassa pidempään.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa