Liity verkostomme!

Moldova

Moldovan tasavalta: kuusi henkilöä ja yksi taho, joka on listattu oikeusvaltion, vakauden ja turvallisuuden heikentämiseen maassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppa-neuvosto on tänään määrännyt rajoittavia toimenpiteitä kuutta henkilöä vastaan, mukaan lukien pakolaispoliitikko Ilan Shore (kuvassa), joka tunnetaan nimellä "Moskovan mies Moldovassa", ja yksi taho, joka on vastuussa toimista, joilla pyritään horjuttamaan, heikentämään tai uhkaamaan Moldovan tasavallan suvereniteettia ja itsenäisyyttä.

"Moldova on yksi maista, joihin Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan seuraukset vaikuttavat eniten. Maan epävakautta yritetään vakavia, lisääntyneitä ja jatkuvia yrityksiä horjuttaa. Tämän päivän listaukset lähettävät toisen tärkeän poliittisen signaalin EU:n horjumattomasta tuesta Moldovalle, sen vakaudesta, EU on edelleen päättäväinen jatkamaan ankaria toimenpiteitä niitä kohtaan, jotka horjuttavat välitöntä naapuriamme."
Josep Borrell, ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja

Neuvosto hyväksyy puolisotilaallisen järjestön: Epauletteja käyttävien ihmisten yhdistyksen.Scutul Poporului", joka on toistuvasti yrittänyt horjuttaa Moldovan demokraattista hallitusta muun muassa yllyttämällä mellakoihin ja väkivaltaisiin mielenosoituksiin sekä sen johtaja.

Muita rangaistuksen saaneita henkilöitä ovat mm Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelun apulaisjohtaja Operatiivisen tiedustelupalvelun laitos on vastuussa Venäjän peitellytyksistä Moldovan tasavallassa, erityisesti Transnistrian alueella vuodesta 2016 lähtien. Lisäksi neuvosto määrää sanktioita mediarahastojen johtajat omistaa maassa useita mediakanavia, jotka usein edistävät demokraattista poliittista prosessia estäviä ja heikentäviä viestejä. Listalla on myös muita henkilöitä, jotka ovat harjoittaneet disinformaation levittämistä ja yllyttämistä väkivaltaan ja pelkoon tai liittyvät "Pankkipetokset"tapaus.

Kaikkiin tänään lueteltuihin sovelletaan an omaisuuden jäädyttäminen. EU:n kansalaiset ja yritykset ovat kiellettyä asettamasta varoja saataville heille. Lisäksi kuuteen henkilöön sovelletaan a matkustuskielto, joka kieltää heitä saapumasta EU:n alueelle ja kulkemasta niiden kautta.

Pyrkimykset horjuttaa Moldovaa ovat lisääntyneet merkittävästi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan, ja ne ovat suora uhka EU:n ulkorajojen vakaudelle ja turvallisuudelle. EU tukee edelleen horjumatonta Moldovaa, sen sietokykyä, turvallisuutta, vakautta, taloutta ja energiahuoltoa ulkopuolisten toimijoiden käynnistämien epävakautta aiheuttavien toimien edessä.

Tausta

EU loi 28. huhtikuuta 2023 Moldovan pyynnöstä puitteet kohdistetuille rajoittaville toimenpiteille henkilöitä vastaan, jotka ovat vastuussa Moldovan tasavallan suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävien tai uhkaavien toimien tukemisesta tai täytäntöönpanosta sekä maan demokratiasta. oikeusvaltio, vakaus tai turvallisuus. Neuvosto hyväksyi 30. toukokuuta 2023 ensimmäiset viisi listausta uuden kehyksen mukaisesti.

Mainos

Eurooppa-neuvosto sopi 14 liittymisneuvottelujen aloittamisesta Moldovan kanssa myönnettyään ehdokasmaan aseman 2023.

Neuvoston täytäntöönpanoasetus (EU) 2024/739, annettu 22 päivänä helmikuuta 2024, Moldovan tasavaltaa horjuttaviin toimiin liittyvistä rajoittavista toimenpiteistä annetun asetuksen (EU) 2023/888 täytäntöönpanosta (mukaan lukien luettelo pakotteiden kohteena olevista henkilöistä ja yhteisöistä)

Neuvoston päätös (YUTP) 2024/740, tehty 22 päivänä helmikuuta 2024, Moldovan tasavallan epävakautta horjuttaviin toimiin liittyvistä rajoittavista toimenpiteistä tehdyn päätöksen (YUTP) 2023/891 muuttamisesta (mukaan lukien luettelo pakotteiden kohteena olevista henkilöistä ja yhteisöistä)

Moldovan tasavalta: 7 henkilöä on listattu epävakautta aiheuttavien toimiensa ja Ukrainan alueellisen koskemattomuuden heikentämisen vuoksi (lehdistötiedote, 30)

Moldovan tasavalta: EU hyväksyy uuden pakotekehyksen maan epävakauttamiseen tähtäävien toimien kohdentamiseksi (lehdistötiedote 28)

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa