Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstan ja Uzbekistan ovat sitoutuneet vahvistamaan suhteita ja lisäämään kauppaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kazakstan pitää äärimmäisen tärkeänä yhteistyön kehittämistä veljellisen Uzbekistanin kanssa, sanoi Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev tapaamisessa 19. helmikuuta Uzbekistanin ulkoministerin Bakhtiyor Saidovin kanssa.

Presidentti toivotti Saidovin tervetulleeksi ja korosti Kazakstanin valmiutta jatkaa Uzbekistanin aloitteiden tukemista alueen kansojen hyvinvoinnin ja vaurauden puolesta.

Tapaamisessa osapuolet keskustelivat mahdollisuuksista laajentaa kaupallista ja taloudellista yhteistyötä, kasvattaa maiden välisen kaupan liikevaihdon volyymia ja linjata uusien kasvupisteiden löytämisen tärkeyttä. Myös vesisektori ja Keski-Aasian alueellinen turvallisuus olivat korkealla kokouksen asialistalla.

Tokajev keskittyi transito- ja kuljetusalan yhteistyön vahvistamiseen ja toisti uzbekistanin rajalle johtavan Darbaza-Maktaraal-rautatien rakentamisen, mikä auttaa lisäämään rahtikuljetusten määrää.

Saidov puolestaan ​​jakoi suunnitelmat yhteisestä työstä varmistaakseen aiemmin tehtyjen sopimusten asianmukaisen toimeenpanon.

Tapaamisessa Kazakstanin varapääministerin ja ulkoministeri Murat Nurtleun kanssa osapuolet käsittelivät kahdenvälistä yhteistyötä painottaen poliittista, taloudellista, vesi-energiaa, kauttakulkua ja liikennettä sekä kulttuuri-humanitaarista vuorovaikutusta.

”Uzbekistan on Kazakstanin luotettava liittolainen ja tärkeä strateginen kumppani. Toivotamme vilpittömästi tervetulleeksi ja arvostamme suuresti maasi uusia saavutuksia monilla aloilla”, Nurtleu sanoi.

Mainos

Nurtleu ja Saidov korostivat taloudellisen yhteistyön syventämisen tärkeyttä. Kazakstan on yksi Uzbekistanin kolmesta suurimmasta kauppakumppanista. Kahdenvälisen kaupan liikevaihto on viime vuosina jatkuvasti ylittänyt 4 miljardia dollaria.

Vastapuolet sopivat kasvattavansa keskinäistä kauppaa 10 miljardiin dollariin ja laajentavansa liikesuhteita. Osapuolet korostivat hankkeen toteuttamisen tärkeyttä Kazakstanin ja Uzbekistanin rajalle Keski-Aasian kansainvälisen teollisen yhteistyön keskuksen rakentamiseksi, jonka käynnistäminen helpottaa kauppa-, talous- ja investointisuhteita.

Osapuolten mukaan teollinen yhteistyö edistyi merkittävästi 12 yhteisprojektilla 156 miljoonan dollarin arvosta. Maat käynnistävät 21 muuta hanketta, joiden arvo on lähes miljardi dollaria.

Osapuolet pohtivat myös kulttuuristen ja humanitaaristen siteiden kehittämistä, jotka ovat maiden välisten vahvojen ja pitkäaikaisten suhteiden perusta.

Hengellisten arvojen elvyttämiseksi ehdotettiin yhteistä tutkimusta yhteisen kulttuuri- ja humanitaarisen perinnön tutkimiseksi ja popularisoimiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa