Liity verkostomme!

Italia

"Olisi ilo olla Italian pääministeri", Liigan johtaja sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Oikeistoliigan tavoitteena on voittaa Italian pääministeri ensi viikolla, sanoi sen johtaja Matteo Salvini, joka puhui sunnuntain puolueen vuosittaisessa mielenosoituksessa, joka pidettiin Pohjois-Italiassa.

Syyskuun 25. päivän vaalit voittaa konservatiivinen puolueliitto, mukaan lukien Liiga. Se on kuitenkin katkeransuloinen hetki Salvinille, jonka kiistaton oikeistojohtajuus on syöpynyt Giorgia Malonin toimesta.

Salvini puhui tuhansien kannattajien edessä heiluttaen lippuja Pontidassa, henkisessä kodissaan.

Melonin kansallismielinen Italian veljet -puolue saa noin 25 prosenttia äänistä. Liigan odotetaan saavan noin 12 prosenttia äänistä. Tämä on 34 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa.

Jotkut liigan veteraanit ehdottivat, että Salvini voisi menettää asemansa, jos ääniosuus laskee edelleen. Kovat kannattajat ovat kuitenkin torjuneet kaikki puheet Salvinin tappiosta sunnuntaina.

"He saattavat saada vähemmän ääniä, mutta olen varma, että keskustaoikeisto voittaa... ja koska se on koalitio, he hallitsevat kaikki yhdessä", totesi Marco Mollica (39-vuotias torinolainen metallityöntekijä) .

Kolmen vuoden tauon jälkeen COVID-19-pandemian vuoksi Liiga palasi Pontidaan, jossa se piti ensimmäisen vuosittaisen mielenosoituksensa vuonna 1990.

Mainos

Puolueen viranomaiset väittivät, että yli 200 bussin ja junan kalusto toi arviolta 100,000 XNUMX kannattajaa eri puolilta maata vuosittain.

Yleisöä oli vähemmän kuin vuonna 2019, jolloin paikalle odotettiin 35,000 40,000-15,000 XNUMX ihmistä. Kaksi poliisia kertoi Reutersille, että osallistujia oli noin XNUMX XNUMX.

Pohjoisen liigan alkuperäiset juuret olivat varakkaassa pohjoisessa. Puolueen silloinen johtaja Umberto Bossi vaati eroamista etelästä. Salvini poisti kiistanalaisen käsityksen "pohjoinen" puolueen nimestä ja vaati kansallisen voiman perustamista. Tämä päätös järkytti monia uskovia.

TAKUUTETTU KÄYTTÖ

Salvini sanoi, että Liiga olisi osa seuraavaa hallitusta, jos se valitaan. Tämä antaisi alueille autonomian ja antaisi ne päättää, miten verot käytetään paikallisesti. Nationalisti Meloni on epäröinyt tätä lupausta.

Hän sanoi: "Autonomia palkitsee niitä, jotka hallitsevat hyvin ja auttaa kansalaisia, koska se riisuu naamion niiltä, ​​jotka jättävät kansansa kriisiin vuosiksi ja väittävät, että se on aina heidän syytään."

Salvini, 49, pelasti puolueen lähes romahtamisesta yhdeksän vuotta sitten, kun hän otti vallan. Hän korvasi itsenäisyystaisteluhuutojen iskulauseet sanalla "Italialaiset ensin" sekä Rooman vastaiset laulut Brysseliin kohdistetuilla loukkauksilla.

Hänen strategiansa toimi, sillä Liiga loi koalitiohallituksen vuonna 2018 ja Salvini nimitettiin sisäministeriksi. Kuitenkin sarja poliittisia virheitä on mahdollistanut hänen liittolaisensa Melonin voiton päihittää hänet vaaleissa.

Liiton ministerit ja aluekuvernöörit sitoutuivat virallisesti antamaan alueille enemmän autonomiaa ja jatkamaan verojen, energialaskujen ja muiden kulujen leikkauksia mielenosoituksen alussa. He lupasivat alentaa eläkeikää, lopettaa maahanmuuttajien maihinnousut ja parantaa oikeusjärjestelmää.

Salvini lupasi poistaa 90 euron veron, jonka italialaiset maksavat vuosittain rahoittaakseen valtion omistamaa yleisradioyhtiötä RAI:ta, ja elvyttääkseen pieniä kyliä julistamalla ne verovapaaksi kiinteistövyöhykkeeksi.

Hän lupasi myös uskollisuuden Melonille ja Silvio Bernlusconin Forza Italialle.

Hän sanoi: "Giorgialla ja Silviolla on sama näkemys kaikesta, melkein kaikesta, ja tulemme hallitsemaan yhdessä viisi vuotta."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa