Liity verkostomme!

Belgia

Israel kutsuu Belgian ja Espanjan suurlähettilään nuhtelemaan näiden Gazan sotaa koskevien lausuntojensa johdosta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez (vasemmalla) ja Belgian pääministeri Alexander De Croo osallistuvat tiedotustilaisuuteen Rafahin rajanylityspaikalla Gazan kaistalle Egyptissä 24. EFE-EPA/STR

Israel syyttää Espanjan ja Belgian johtajia "terrorismin" tukemisesta. Terroristiryhmä Hamas ylisti De Croon ja hänen espanjalaisen kollegansa "selkeitä ja rohkeita kantoja". Israelin ulkoministeri Eli Cohen kuvaili "onnitteluja" "häpeällisiksi ja skandaalimaisiksi" ja lisäsi: "emme unohda niitä, jotka todella tukevat meitä". Israelin hallitus kutsui perjantaina Belgian ja Espanjan suurlähettiläät koolle Belgian pääministerin Alexander De Croon ja Espanjan pääministerin Pedro Sanchezin Israelin ja Hamasin välisestä sodasta yhteisellä vierailullaan Israeliin esittämien huomautusten johdosta.l.

Kaksi pääministeriä, joiden maat näyttävät EU:ssa vähiten tukevan Israelia, kritisoivat juutalaista valtiota palestiinalaisten siviilien kärsimyksistä Israelin sotilasoperaatioiden yhteydessä Hamasia vastaan ​​Gazassa.

Sanchez vieraili Israelissa, jossa hän vieraili yhdessä De Croon kibbuts Bee'rin kanssa, Hamasin 7. lokakuuta tekemien julmuuksien näyttämöllä, ja vaati myös Euroopan unionia tunnustamaan Palestiinan valtion sanomalla, että Espanja voisi tehdä niin yksin.

Hän sanoi, että olisi parempi, jos EU tekisi sen yhdessä, "mutta jos näin ei ole, Espanja tekee omat päätöksensä".

Sanchez puhui kaksipäiväisen Israelin, palestiinalaisalueiden ja Egyptin vierailun päätteeksi De Croon kanssa.

Espanja toimii tällä hetkellä EU:n rotaatiopuheenjohtajuudena, ja Belgia ottaa tehtävän tammikuussa.

Mainos

Kokouksessaan Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kanssa Sanchez julisti: "Toistan Israelin oikeuden puolustaa itseään, mutta sen on tehtävä se kansainvälisen humanitaarisen oikeuden asettamien parametrien ja rajojen puitteissa, eikä näin ole."

"Sivilien, mukaan lukien tuhansien poikien ja tyttöjen, mielivaltainen tappaminen on täysin mahdotonta hyväksyä", hän lisäsi.

Lehdistölle antamissaan huomautuksissa De Croo ei maininnut Palestiinan valtion tunnustamista, mutta sanoi: ”Ensinnäkin lopetetaan väkivalta. Vapautetaan panttivangit. Viedään apu sisään… ensisijainen tavoite on auttaa ihmisiä, jotka kärsivät.” "Israelin on tehtävä paljon enemmän välttääkseen siviiliuhreja", hän sanoi.

De Croo korosti tarvetta ja toivoa pysyvästä tulitauosta ja lisäsi, että tämä "on rakennettava yhdessä". Ja se voidaan rakentaa vain yhdessä, jos molemmat osapuolet ymmärtävät, että tämän konfliktin ratkaisu ei koskaan tule olemaan väkivaltaa. Ratkaisu tähän konfliktiin on se, että ihmiset istuvat pöydän ympärillä."

"Sotilaallisen operaation on kunnioitettava kansainvälistä humanitaarista oikeutta. Siviilien tappaminen on lopetettava nyt. Liian monet ihmiset ovat kuolleet. Gazan tuhoamista ei voida hyväksyä, hän sanoi.

"Emme voi hyväksyä sitä, että yhteiskunta tuhotaan samalla tavalla kuin se tuhotaan", hän lisäsi.

Israelin ulkoministeri Eli Cohen käski maiden suurlähettiläät kutsua koolle terävää nuhtelua varten. "Tuomimme Espanjan ja Belgian pääministerien valheelliset väitteet, jotka tukevat terrorismia", hän sanoi lausunnossaan.

"Israel toimii kansainvälisen oikeuden mukaisesti ja taistelee murhaavaa terroristijärjestöä vastaan, joka on pahempi kuin Isis, joka tekee sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan", Israelin ministeri lisäsi.

Hän moitti kumpaakin pääministeriä, "että he eivät antaneet täyttä vastuuta rikoksista ihmisyyttä vastaan, jonka Hamas murhasi kansalaisiamme ja käytti palestiinalaisia ​​ihmiskilpinä".

Belgian lehdistö kuvaili Netanyahun keskustelua Sanchezin ja De Croon kanssa "kireäksi". .

Israelin sotilasoperaation jälkeen Hamasia vastaan ​​Gazassa, joka seurasi Etelä-Israelissa 1200 XNUMX ihmistä kuollutta hirvittävää Hamasin joukkomurhaa, suhteet Belgiaan ja Espanjaan ovat heikentyneet.

Belgian parlamentti on hylännyt pyynnön näyttää video Hamasin verilöylystä, ja useat hallituksen ministerit ovat antaneet Israelin vastaisia ​​lausuntoja, mukaan lukien kehotuksen boikotoida israelilaisia ​​tuotteita. Belgian varapääministeri Petra De Sutter Flanderin vihreiden puolueesta julisti: ”On aika asettaa pakotteita Israelia vastaan. Pommi-isku on epäinhimillistä, hän kirjoitti X:n sosiaalisessa mediassa. "Samalla kun Gazassa tehdään sotarikoksia, Israel jättää huomiotta kansainvälisen tulitauon vaatimuksen", hän lisäsi.

Myös Espanjassa, The  Ministeri on kehottanut kansainvälistä yhteisöä määräämään pakotteita Israelille, jota hän syytti palestiinalaisten "suunnitellusta kansanmurhasta" Gazassa.

Ione BelarraEspanjan sosiaaliasioiden ministeri ja äärivasemmiston Podemos-puolueen johtaja tuomitsi myös maailman johtajat "kaksoisstandardista" ja sanoi, että vaikka Ukrainan ihmisoikeusloukkaukset on tuomittu, siellä vallitsee "kuurottava hiljaisuus" uhrien puolesta. Israelin pommitukset.

ACOM, Israel-mielinen ryhmä Espanjassa, ilmoitti ministeristä yleiselle syyttäjälle "vihan yllyttämisestä Espanjassa asuvia israelilaisia ​​kohtaan".

Hamas kehui Sanchezia ja hänen belgialaista kollegansa "selkeästä ja rohkeasta asenteesta" meneillään olevaan Gazan sotaan. Terroristiryhmä sanoi "arvostavansa heidän selkeitä ja rohkeita kantojaan".

Israelin ulkoministeri Eli Cohen kuvaili "onnitteluja" "häpeällisiksi ja skandaalimaisiksi" ja lisäsi: "Me3 emme unohda niitä, jotka todella tukevat meitä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa