Liity verkostomme!

Gazan

Kun Euroopan parlamentti teki muutoksen Lähi-idässä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kuvassa Edward McMillan-Scott (vasemmalla), Palestiinan presidenttiehdokas tohtori Mustafa Barghouti (keskellä) ja John Kerry (oikealla), joka johti Yhdysvaltain vaalitarkkailijaryhmää tammikuun 2005 vaaleissa..

Kun kirjoitan, diplomaattimaailman äänet kohoavat ennennäkemättömälle ahdistukselle, ja he kamppailevat pidentääkseen Israelin ja Gazan välisen konfliktin väliaikaista taukoa kibbutsiin 7. lokakuuta tehdyn kauhistuttavan terrori-iskun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että konflikti nähdään nykyään laajalti sotaa lapsia vastaan, ei Hamasia vastaan. Sitä pidetään myös demokraattisen prosessin epäonnistumisena, jolla on edelleen matalat juuret kaikkialla Lähi-idässä, kirjoittaa Edward McMillan-Scott.

Olin yksi pitkäaikaisimmista Euroopan parlamentin varapuhemiehistä (2004–2014), ja salkkuni oli demokratia ja ihmisoikeudet. Tämä antoi minulle johtavan roolin vuonna 2004 perustetussa Euro-Välimeri-alueen parlamentaarisessa edustajakokouksessa ja ainoassa elimessä, johon israelilaiset osallistuivat EU:n ja arabien parlamentaarikkojen rinnalla. Välimeren unionin parlamentaarinen yleiskokous - Wikipedia

EU:n nykyinen korkea edustaja Josep Borrell on ollut erityisen äänekäs vieraillessaan alueella viime päivinä. Borrell toimi Euroopan parlamentin puheenjohtajana, kun kaksi keskeistä poliittista tapahtumaa – tammikuun vaalit – pidettiin Länsirannalla ja Gazassa vuosina 2005 ja 2006. Johdin Euroopan parlamentin kaikkien aikojen laajimpia EU:n vaalitarkkailuvaltuuskuntia – 30 jäsentä – Euroopan parlamentissa. Palestiinan presidentinvaalit vuonna 2005, jolloin veteraani Mahmud Abbas voitti tittelin Yasser Arafatin kuoleman jälkeen, ja seuraavan vuoden parlamenttivaalit, joissa Hamas voitti.

Vuonna 2005 Euroopan parlamentin jäsenten valtuuskuntani teki vaikutuksen houkuttelevasta liberaalista presidenttiehdokkaista, lääketieteestä Tohtori Mustafa Barghouti. Barghouti on tähän päivään asti aktiivinen poliitikko, ja jonain päivänä toivon, että hänen aikansa tulee johtaa yhtenäistä ja vapaata Palestiinaa. Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri John Kerry johti Yhdysvaltain tarkkailijavaltuuskuntaa.

Vuoden 2006 parlamenttivaalien tulos – joissa Hamas sai 44 prosenttia äänistä – asetti dilemman minulle ja silloiselle yhdysvaltalaiselle kollegalleni, entiselle presidentti Jimmy Carterille. Äskettäin kuolleen vaimonsa Rosalynnin kanssa Carter oli kampanjoinut demokratian puolesta arabimaailmassa. Tämä huipentui Pew Researchin kyselyihin, jotka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2004, ja jotka osoittivat, että demokratian halu arabimaailmassa oli ylivoimaisesti korkea, erityisesti naisten keskuudessa. Tämä oli kaukana Hamasin ideologiasta, ja Carter ja minä tunsimme levottomuutta julistaessamme tulosta Hamasille. Useimmat muslimit haluavat demokratiaa, henkilökohtaisia ​​vapauksia ja islamia poliittiseen elämään | Pew Research Center

Palestiinalaisten "taistelu" on yksi maailman vanhimmista, ja se voidaan jäljittää Sykes-Picot'n sopimukseen ensimmäisen maailmansodan aikana, jossa brittiläiset ja ranskalaiset diplomaatit piirsivät uudelleen sodanjälkeisen Lähi-idän kartan viivoin hiekkaan säilyttäen Heidän kansalliset etunsa, erityisesti Mosulin lähellä olevat öljyvarat, jotka havaittiin ensimmäisenä juuri tuon hiekan läpi tihkuvasta mustasta kullasta.

Mainos

Haluton salaliittolainen, joka nähtiin nopeasti kyyniseksi veistokseksi, oli sukulaiseni Col TE Lawrence ("Arabiasta"), romanttinen arabisti, joka johti kapinaksi autiomaassa tunnetun tapahtuman kumoamaan Turkin vallan. "Euroopan sairas mies" - liittoutuneena Saksan kanssa. Hejazin rautatie, joka kulkee Ottomaanien verkosta Medinaan, oli Lawrencen sissisodan säännöllinen painopiste.

Tämän päivän vastakkainasettelu on taistelu Israelin äärioikeistohallituksen, jonka jäsenet eivät näytä olevan halukkaita noudattamaan sivistyneen demokraattisen poliittisen käyttäytymisen ja kielen normeja, ja vangitun palestiinalaisten fanaatikkojen välillä, jotka ovat pitkään käyttäneet äärimmäistä väkivaltaa ensisijaisena keinonaan. huomion saamiseen. Tyypillisesti Al Aqsa -prikaati uhkasi tappaa jokaisen brittiläisen vaalitarkkailijan, joka lähti Gazaan parlamenttivaalien aikana.

Kaikkien Lähi-idässä tekemieni toimien ajan mukanani olivat syvästi sitoutuneita ja asiantuntevia Euroopan parlamentin jäseniä, joista Josep Borrell oli tunnuskuva. Meidän kaikkien on toivottava, että hänen demokratian muotonsa vallitsee, tai maailma on häviäjä.

Edward McMillan-Scott oli EU-mielinen konservatiivien jäsen Yorkshire & Humberissa vuodesta 1984. Vuonna 2009 hän kieltäytyi liittymästä David Cameronin uuteen nationalistiseen ECR-ryhmään ja toimi sitten itsenäisenä liberaalina, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2014. European Movementin suojelija, hän johtaa nyt sadan hengen foorumia EU-myönteisistä tutkijoista, toimittajista ja poliitikoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa