Liity verkostomme!

Israel

Israelin tiedusteluministeri Elazar Stern edustaa Israelia EU-Israel-assosiaationeuvoston kokouksessa Brysselissä, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Olemme työskennelleet koko vuoden sen käynnistämiseksi uudelleen", sanoi Israelin pääministeri Lapid viikoittaisessa hallituskokouksessa. "Neuvosto tuottaa taloudellisia sopimuksia ja yhteistyötä teknologian, kaupan sekä tutkimuksen ja kehityksen alalla, jotka käynnistävät Israelin talouden ja alentavat elinkustannuksia." Israelia edustaa tiedusteluministeri Elazar Stern EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston maanantain kokouksessa Brysselissä, joka on ensimmäinen kerta, kun tämä korkean tason elin kokoontuu yli kymmeneen vuoteen. kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Vaikka Israelin virallisessa lausunnossa sanottiin, että pääministeri Yair Lapid, joka on myös ulkoministeri, johtaisi EU-Israel-assosiaationeuvoston kokousta, Elazar Stern matkustaa Brysseliin ja johtaa Israelin valtuuskuntaa. Pääministerin foorumiin osallistumisen tarkka luonne jäi epäselväksi, Times of Israel kirjoitti.

Euroopan puolelta kokoukseen osallistuu EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell sekä muiden maiden ulkoministerit. Konferenssin aikana johtajat tarkastelevat Israelin ja EU:n välisiä suhteita sekä keskustelevat yhteistyöstä ja suhteiden edelleen kehittämisestä. Israelin ulkoministeriön mukaan assosiaationeuvoston koolle kutsuminen ensimmäistä kertaa vuoden 2012 jälkeen "on merkittävä diplomaattinen saavutus, joka heijastaa Israelin suhteiden parantumista EU:hun kuluneen vuoden aikana".

"Olemme työskennelleet koko vuoden sen käynnistämiseksi uudelleen", pääministeri Lapid sanoi hallituksen viikkokokouksessa. "Neuvosto tuottaa taloudellisia sopimuksia ja yhteistyötä teknologian, kaupan sekä tutkimuksen ja kehityksen alalla, jotka käynnistävät Israelin talouden ja alentavat elinkustannuksia." Neuvosto on korkein Israelin ja EU:n suhteita ohjaava foorumi, ja se käsittelee kaikkia näitä siteitä, myös tieteen, talouden, energian ja ympäristön aloilla. EU:n 27 ulkoministeriä sopivat viime heinäkuussa EU-Israel-assosiaationeuvoston pitämisestä, joka ei ole kokoontunut vuoden 2012 jälkeen Israelin ja Palestiinan kysymyksessä olevien erimielisyyksien vuoksi. Israel allekirjoitti assosiaatiosopimuksen, jossa määriteltiin sen suhde EU:hun vuonna 1995, ja ratifioi sen vuonna 2000.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa