Liity verkostomme!

Israel

Israelin pääministeri Lapid puhui EU:n ja Israelin assosiaationeuvostolle: "Israel haluaa rauhaa, joka johtaa turvallisuuteen, ei rauhaa, joka horjuttaa Lähi-idän vakautta"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU:n ulkoasioiden päällikkö Josep Borrell yhdessä Israelin tiedusteluministeri Elazar Sternin kanssa EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston ensimmäisessä kokouksessa yli kymmeneen vuoteen Brysselissä maanantaina 3. lokakuuta. Ministeri Stern edusti Israelin hallitusta. Lapid puhui puheessaan myös vastustavansa Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen, JCPOA:n, elvyttämistä, mikä on erimielisyysaihe Euroopan unionin kanssa. Hän korosti Lähi-idässä tapahtuvaa muutosta Abraham-sopimusten ja Negev-foorumin myötä, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"EU voi ja sen pitäisi olla osa tätä", hän sanoi. EU:n ulkoasiainpäällikkö Josep Borll sanoi alustavassa puheessaan Lapidille: "Olemme erittäin rohkaisevia selkeästä tuesta kahden valtion ratkaisulle, jonka totesitte puheessanne Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokoukselle. Olemme kuitenkin huolissamme myös jatkosta. jännitteitä ja väkivaltaa kentällä ja yksipuolisten toimenpiteiden, kuten siirtokuntien laajentamisen ja turvallisuusongelmien jatkamista." Borrell totesi lehdistölle saapuessaan EU:n neuvoston rakennukseen: "Et voi sanoa, että sinulla on rauha, koska sinulla on rauha arabivaltioiden kanssa. Teillä on myös rauha palestiinalaisten kanssa. Tämä on erittäin tärkeää. Euroopan unionin puolesta.

"Kaksi rauhanprosessia ovat välttämättömiä", hän lisäsi. Israelin pääministeri Yair Lapid vahvisti tukensa kahden valtion ratkaisulle konfliktiin palestiinalaisten kanssa, kun hän puhui visiokonferenssissa EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston ensimmäisestä kokouksesta. ''Puheessani Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokoukselle ilmaisin jälleen kerran sitoutumiseni kahden valtion ratkaisuun. Mutta palestiinalaisten on lopetettava terrorismi ja yllyttäminen. Israel haluaa rauhaa, joka johtaa turvallisuuteen, ei rauhaa, joka horjuttaisi Lähi-idän vakautta, Lapid sanoi.

"Viime vuoden aikana on tapahtunut myös myönteinen muutos työssämme palestiinalaishallinnon kanssa. Työskentelemme heidän kanssaan ja autamme heidän talouttaan kehittymään", hän lisäsi. Lapid puhui puheessaan myös vastustavansa Iranin kanssa tehdyn ydinsopimuksen, JCPOA:n, elvyttämistä, mikä on erimielisyysaihe Euroopan unionin kanssa.

"Vaikka olemmekin eri mieltä JCPOA:sta, olemme kaikki samaa mieltä siitä, että kaikki on tehtävä sen estämiseksi, että Iranista ei muodostu ydinvaltiota", Lapid painotti. "Olemme kaikki yhtenäisiä halussamme estää Irania hankkimasta ydinasetta", hän lisäsi mainitessaan, että Iranin hallinto "murhaa kansalaisiaan puhuessamme". Israelin pääministeri korosti myös Lähi-idässä tapahtuvaa muutosta Abraham-sopimusten ja Negev-foorumin myötä.

"EU voi ja sen pitäisi olla osa tätä", hän sanoi ja selitti, että Negev-foorumin kautta Israel ja sen arabikumppanit allekirjoittivat sopimuksen ja perustivat teknologiaa, elintarviketurvaa, vettä, koulutusta ja infrastruktuuria käsitteleviä työryhmiä. mainitsi tosiasian, että "antisemitismi on jälleen nousussa Euroopassa. Olemme tyytyväisiä EU:n strategiaan sen torjumiseksi ja meidän on nyt pantava suunnitelma täytäntöön".

Alkupuheenvuorossaan EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell totesi, että EU:n assosiaationeuvosto "on paras tapa käsitellä rehellisesti monia molempia osapuolia kiinnostavia kysymyksiä ja erityisesti Lähi-idän rauhanprosessia ja Euroopan unionin vakautta. laajempi Lähi-idän alue".

Mainos

Israelin pääministeri Yair Lapid puhui EU-Israel-assosiaationeuvostolle visiokonferenssissa. Hän sanoi Lapidille: "Olemme erittäin rohkaisevia selkeästä tuesta kahden valtion ratkaisulle, jonka totesitte puheessanne Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokoukselle. Olemme kuitenkin huolissamme myös jatkuvasta jännitteestä ja väkivallasta kentällä sekä yksipuolisen toiminnan jatkumisesta. toimenpiteet, kuten siirtokuntien laajentaminen ja turvallisuuskysymykset."

Hän sanoi, että tämä vuosi "on vuosi, jolloin palestiinalaisia ​​on kuollut eniten sitten vuoden 2007".

"Tämä on asia, josta meidän on puhuttava, ja paras tapa tarkastella ratkaisuja on käydä tätä avointa ja avointa keskustelua keskenämme." Hän sanoi myös, että EU-Israel-assosiaationeuvosto keskustelee myös Israelin suhteiden normalisoimisesta arabinaapureihinsa.

"Uskomme, että tämä voi edistää merkittävästi alueellista vakautta ja vaikuttaa myönteisesti mahdollisuuteen jatkaa Lähi-idän rauhanprosessia", Borell sanoi. Puhuessaan lehdistölle saapuessaan EU:n neuvoston rakennukseen Borrell korosti, että "et voi sanoa, että sinulla on rauha, koska sinulla on rauha arabivaltioiden kanssa. Sinun on myös oltava rauha palestiinalaisten kanssa. Tämä on erittäin tärkeää. Euroopan unionin puolesta."

"Kaksi rauhanprosessia ovat välttämättömiä", hän lisäsi. Israelin pääministeri pahoitteli, ettei hän voinut olla henkilökohtaisesti Brysselin kokouksessa. "Kukaan ei halunnut olla siellä enemmän kuin minä. Mutta olemme alle kuukauden päässä Israelin vaaleista, ja kotimaan monimutkaisen turvallisuustilanteen vuoksi päätän liittyä teihin käytännössä", hän sanoi. Israelin valtuuskuntaa EU-Israel-assosiaationeuvostossa johti tiedusteluministeri Elazar Stern. Neuvosto on korkein Israelin ja EU:n suhteita ohjaava foorumi, ja se käsittelee kaikkia näitä siteitä, myös tieteen, talouden, energian ja ympäristön aloilla.EU:n 27 ulkoministeriä sopivat viime heinäkuussa EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston pitämisestä. ei ole kokoontunut vuoden 2012 jälkeen Israelin ja Palestiinan kysymyksessä olevien erimielisyyksien vuoksi. Israel allekirjoitti assosiaatiosopimuksen, joka määritti sen suhteen EU:hun vuonna 1995 ja ratifioi sen vuonna 2000.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa