Liity verkostomme!

EU

EU:n ja Israelin korkean tason vuoropuheluelin kokoontuu maanantaina Brysselissä ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Se on ensimmäinen EU-Israel-assosiaationeuvoston kokous sitten vuoden 2012. EU-Israel-assosiaationeuvostossa, joka on perustettu vahvistamaan osapuolten välisiä suhteita, EU:n valtuuskuntaa johtavat EU:n ulkoasioiden päällikkö Josep Borrell ja Israelin edustaja. Pääministeri Yair Lapid, joka on myös ulkoministeri.

EU-Israel-assosiaationeuvosto kokoontuu maanantaina (3. lokakuuta) Brysselissä, EU ilmoitti.

Se on ensimmäinen kokous kymmeneen vuoteen tämän korkean tason vuoropuheluelimen Israelin ja EU:n välillä, joka perustettiin vahvistamaan osapuolten välisiä suhteita.

EU:n valtuuskuntaa johtaa EU:n ulkoasioiden päällikkö ulkoasiainjohtaja Josep Borrell ja Israelin valtuuskuntaa pääministeri Yair Lapid, joka on myös ulkoministeri.

EU:n julkilausuman mukaan assosiaationeuvosto "tarjoaa mahdollisuuden laaja-alaisiin keskusteluihin EU:n ja Israelin kahdenvälisistä suhteista maailmanlaajuisten haasteiden, kuten Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaa vastaan, maailmanlaajuisen energiakriisin ja kasvavan elintarviketurvan taustalla, taustalla".

"Keskustelussa keskitytään asioihin kuten kauppa, ilmastonmuutos, energia, tiede ja teknologia, kulttuuri, ihmisoikeuksien ja demokratian periaatteiden kunnioittaminen, uskonnonvapaus sekä antisemitismin torjunta", EU sanoi.

Osapuolet keskustelevat maailmanlaajuisista ja alueellisista yhteistä etua koskevista ja huolenaiheista, erityisesti Lähi-idän rauhanprosessista, "jossa EU toivoo voivansa rakentaa YK:n yleiskokouksessa saatua vauhtia", viitaten pääministeri Lapidin puheeseen YK:ssa. jossa hän kannatti kahden valtion ratkaisua Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Mainos

Puheen jälkeen Josep Borrell ilmaisi tyytyväisyytensä Lapidin tukeen rauhansopimukselle, joka perustuu kahteen valtioon kahdelle kansalle ja sanoi, että "neuvoteltu kahden valtion ratkaisu on paras tapa varmistaa oikeudenmukainen ja kestävä rauha, turvallisuus ja vauraus sekä Israelille että Palestiinalle". . Hän sanoi, että hän "rakentuu tälle tärkeälle sitoumukselle tulevassa EU:n ja Israelin assosiaationeuvostossa".

Tässä yhteydessä EU vahvisti kantansa, joka on "sitoumus Israelin ja Palestiinan konfliktin oikeudenmukaiseen ja kattavaan ratkaisuun, joka perustuu kahden valtion ratkaisuun, jossa Israelin valtio ja riippumaton, demokraattinen, yhtenäinen, suvereeni ja suvereeni elinkelpoinen Palestiinan valtio, joka elää rinnakkain rauhassa, turvassa ja vastavuoroisessa tunnustamisessa ja jossa Jerusalem toimii molempien valtioiden tulevana pääkaupunkina."

EU:n 27 ulkoministeriä sopivat viime heinäkuussa EU-Israel-assosiaationeuvoston pitämisestä, joka ei ole kokoontunut vuoden 2012 jälkeen Israelin ja Palestiinan kysymyksessä olevien erimielisyyksien vuoksi.

Assosiaationeuvoston kokous pidetään alle kuukautta ennen Israelin vaaleja 1. marraskuuta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa