Liity verkostomme!

Irlanti

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt myönteisen arvion Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämiä 989 miljoonan euron avustuksia elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen tärkeiden investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sen avulla Irlanti voi tulla vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

Komissio arvioi Irlannin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotukset. RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. A lehdistötiedote, Q & A että tietosivu ovat saatavilla verkossa.

Mainos

Irlanti

Simon Coveney: Irlannin ulkoministeri joutuu luottamusäänestykseen

Julkaistu

on

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney (Kuvassa) on luottamusäänestys myöhemmin, kun Dáil (Irlannin parlamentti) palaa kesälomaltaan, kirjoittaa BBC.

Coveneyä on arvosteltu siitä, miten hän oli käsitellyt entisen hallituksen ministerin Katherine Zapponen nimittämistä YK: n erityislähettilääksi.

Hän on kiistänyt, että häntä olisi lobbattu hänen nimittämiseksi, mutta pahoitteli, ettei hän ilmoittanut asiasta kabinetille ennen heinäkuun kokousta.

Mainos

Hän on sittemmin hylännyt viestin.

Sinn Féin on esittänyt epäluottamuslauseen Coveneylle, mutta hallituksen on asetettava luottamuslauseke, josta TD: t (parlamentin jäsenet) keskustelevat ja josta äänestetään myöhemmin.

Taoiseach Micheál Martin, Fianna Fáil, kuvaili sitä "valvomattomuudeksi", että Coveney ei ollut ilmoittanut hallituksen kollegoilleen nimityksestä ennen hallituksen kokousta, mikä on raportoitu aiheuttaneen erimielisyyksiä.

Mainos

Coveneyn puolue Fine Gael on osa koalitiota Fianna Fáilin ja vihreiden puolueen kanssa.

Katherine Zappone
Katherine Zappone oli Simon Coveneyn ja Leo Varadkarin ministerikollega

Myöhemmin kävi ilmi, että Coveneyn puolueen johtaja Leo Varadkar ei ollut tietoinen "YK: n mielipiteen- ja sananvapauden erityislähettilään" nimittämisestä vasta viikkoa ennen kabinettia, kun Zappone lähetti hänelle viestin asiasta.

Varadkarin syyskuussa julkaisemissa viesteissä hän osoitti, että hän kysyi myöhemmin Coveneylta roolista ennen hallituksen kokousta heinäkuussa.

Zappone vastasi, että hänen sopimuksensa oli pian saatettu päätökseen.

Zappone ilmoitti 4. elokuuta, ettei hän ryhdy erityislähettilään tehtäviin, koska hän uskoi "on selvää, että nimitysprosessin kritiikki on vaikuttanut itse roolin legitiimiyteen".

Sinn Féinin presidentti Mary Lou McDonald on vaatinut Coveneyn erottamista ja esittänyt epäluottamuslauseen.

Hän leimasi hänen tekonsa "ei ministerin odotetuksi".

Työväenpuolue on ilmoittanut, ettei sillä ole luottamusta hallitukseen, mutta johtaja Alan Kelly sanoi, että on olemassa "suurempia kysymyksiä" kuin rivi.

Tiistaina (14. syyskuuta) Coveney kertoi puoluekokouksessa olevansa "hämmentynyt", että nimittäminen oli johtanut "fiaskoon".

- Tämä ei ole ollut paras kuukauteni politiikassa, hän sanoi.

Continue Reading

Brexit

Komissio hyväksyy Irlannin 10 miljoonan euron tukitoimenpiteen kalastusalalle Brexitin yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Irlannin 10 miljoonan euron tukiohjelman Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta kärsineen kalastusalan tukemiseksi ja siitä aiheutuvien kauppa- ja yhteistyösopimuksen määräysten mukaisten kiintiöosuuksien vähentämisen. (TCA) EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä. Tukea saavat yritykset, jotka sitoutuvat lopettamaan kalastustoimintansa väliaikaisesti kuukaudeksi.

Järjestelmän tavoitteena on säästää osa Irlannin alennetusta kalastuskiintiöstä muille aluksille, kun taas tuensaajat keskeyttävät toimintansa väliaikaisesti. Korvaus myönnetään palauttamattomana avustuksena, joka lasketaan laivaston koon keskimääräisen bruttotulon perusteella, lukuun ottamatta aluksen miehistön polttoaine- ja ruokakustannuksia. Jokaisella tukikelpoisella yrityksellä on oikeus tukeen enintään kuukauden ajan 1. syyskuuta - 31. joulukuuta 2021 välisenä aikana. Komissio arvioi toimenpiteitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohdan mukaisesti ( (SEUT)), jonka avulla jäsenvaltiot voivat tukea tiettyjen taloudellisten toimintojen tai alueiden kehitystä tietyin edellytyksin. suhde Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Siksi toimenpide helpottaa tämän alan kehitystä ja edistää yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteita sen varmistamiseksi, että kalastus ja vesiviljely ovat ympäristön kannalta kestäviä pitkällä aikavälillä. Komissio päätteli, että toimenpide on asianmukainen tukimuoto helpottaakseen EU: n kalastusalan asianmukaista siirtymistä Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen jälkeen. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Tämän päivän (3. syyskuuta) päätös ei vaikuta siihen, voidaanko tukitoimenpiteeseen saada lopulta Brexit -säätövarauksen BAR -rahoitusta, joka arvioidaan BAR -asetuksen voimaantulon jälkeen. Se kuitenkin antaa Irlannille jo oikeusvarmuuden siitä, että komissio katsoo tukitoimenpiteen olevan EU: n valtiontukisääntöjen mukainen riippumatta lopullisesta rahoituslähteestä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio asetetaan saataville numerolla SA.64035 valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
  • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
  • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
  • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

  • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
  • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
  • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
  • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
     
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa