Liity verkostomme!

Irlanti

Kasvava mielipide Micheál Martinin johtajuudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Fianna Fáil -puolueen kauhistuttava esiintyminen viime viikolla pidetyissä Dublinin vaaleissa on nähnyt Micheál Martinin (Kuvassa) Taoiseach tai pääministeri Irlannin hallituksessa ovat yhä uhattuna. Kuten Ken Murray raportoiHait kiertävät puolueessaan, koska kasvava määrä tyytymättömiä takapenkereitä haluaa uuden kasvon menetetyn tuen takaisin saamiseksi.

Vanha sanonta kuuluu: "Pidä ystäväsi lähellä ja viholliset lähempänä."

Se on lause, joka Irlannin pääministerin tai Taoiseach Micheál Martinin on ehkä pidettävä mielessä tulevina kuukausina, kun hän joutuu kasvavan painostuksen kohteeksi omien joukkojensa sisällä, jos hän haluaa jatkaa puolueensa ja hallituksensa johtamista.

Mainos

Seuraavan puolueenjohtajan Jim O'Callaghan TD: n suosikin mukaan "olisin uskonut, että on epätodennäköistä, että vuonna 2025 Micheál Martin johtaisi Fianna Fáilin vaaleihin, se on vain oma näkemykseni", hän sanoi viikonloppuna. nykyinen koalitiohallitus jatkaa taistelua saadakseen talouden takaisin tielle Covid 19: n tuhojen jälkeen.

Puolueen tuki on vähentynyt, ja yhdistelmänä Covidin väsymys, asumiseen ja suljettuun talouteen liittyvät kysymykset, viestin epäonnistuminen tai se, että se osallistui käsittämättömään kolmitahoiseen koalitioon, mainitaan syynä tähän. pudota tukea.

Irlannin nykyinen hallitus, jonka toimikautta hallitsevat Covid 19 -viruksen leviämisen torjunta, koostuu tällä hetkellä ainutlaatuisesta koalitiojärjestelystä helmikuussa 2020 pidettyjen yleisten vaalien jälkeen.

Mainos

160-paikkaisen Dáilin tai parlamentin vaaleissa Micheál Martinin Fianna Fáil sai 38 paikkaa eli 22.2% kansallisista äänistä, Sinn Féin 37, Fine Gael 35, Vihreät 12 joukolla vasemmistolaisia ​​ja riippumattomia loput.

Paljon tutkittuaan hyväksyttäviä vaihtoehtoja uuden hallituksen muodostamiseksi, Fianna Fáil, jota johtaa Micheál Martin, joka kuvaa itseään vasemmiston keskitasavallalaisena puoluepuolueena, astui lopulta toimistoonsa kesäkuussa 2020 entisen Taoiseachin johtaman oikeistolaisen keskustainen Fine Gael -puolueen kanssa. Leo Varadkar.

Osana koalitiosopimusta Fianna Fáil ja Fine Gael toimivat kiertävän Taoiseach-järjestelyn kanssa. Martin on ylimmässä tehtävässä joulukuuhun 2022 saakka, jolloin Leo Varadkar seuraa häntä seuraavien vaalien ajoissa.

Tällaista koalitiota ei olisi ollut mahdollista ajatella viime aikoihin asti, koska molemmat vastapuolet perustettiin melkein 100 vuotta sitten sen jälkeen kun vanhasta Sinn Féinistä tuli katkera vihamielinen jakautuminen vuoden 1921 englantilais-irlantilaiseen sopimukseen nähden. .

Vihreä puolue on myös osa uutta koalitiota, mutta se on niin sanotusti vain "teltan sisällä" pitääkseen nykyajan Sinn Féinin poissa!

Jos sanot Micheál Martinin ajan Taoiseachin ollessa vaikea, se olisi aliarvioitu.

Covid-19 ja sitä seuraavat lukitustoimenpiteet ovat olleet poliittisesti epäsuosittuja kaikille johtajille ympäri maailmaa. Irlannissa hallitseva Fianna Fáil on ottanut peräkkäisissä mielipidekyselyissä jonkin verran Covid-toimenpiteitä, koska talouden uudelleen avaaminen on viivästynyt.

Punainen C-tutkimus Yritysposti sanomalehden viime kuussa Fianna Fáil oli 13 prosenttia eli lähes puolet vähemmän kuin vuoden 2020 vaaleissa, kun taas vastustajat Fine Gael olivat jopa 30 prosenttia.

Koska FF: n puolueen takapenkiryhmät ovat lisääntyneet jyrinä sen suorituskyvystä hallituksessa, äskettäiset lisävaalit pääosin varakkaassa Dublin Bay Southin vaalipiirissä pitivät monet kokeena puolueen ja Micheál Martinin suosio kuluneiden äänestäjien keskuudessa, joka on ollut jonkin verran taloja sidottu viime vuoden maaliskuusta Covid-rajoitusten takia!

Kun äänet laskettiin perjantaina viimeisissä lisävaaleissa, sekä Fine Gael, joka alun perin piti paikkansa, mutta vapautti paikan, että Fianna Fáil, saivat paikalliselta äänestäjiltä potkun, joka sai yllättävän työväenpuolueen Ivana Bacikille. joka keräsi viime vuonna vasta 4.4% kansallisen äänen määrästä!

Fianna Fáilin ehdokas Deirdre Conroy sai 4.6% äänistä, mikä on pahinta puolueen historiassa! FF: n tuen lasku oli 9.2%!

Ei ole yllättävää, että monet Micheál Martinin tyytymättömistä takapenkereistä, jotka jätettiin viime vuonna huomiotta kabinettiasemista, on teroitettu metaforisesti veitsiä!

Jim O'Callaghan TD, joka oli Deirdre Conroyn epätoivoisen vaalikampanjan johtaja, osoitti syytöksen Micheál Martinin esityksestä.

Kysymykseen, pitäisikö Taoiseach johtaa Fianna Fáil seuraaviin vaaleihin, jatkuuko se suunnitellusti vuonna 2025, O'Callaghan vastasi hienovaraisella äänellä: "Meidän on ajateltava sitä."

Barry Cowen TD, jonka Micheál Martin erotti viime vuonna maatalousministerinä sen jälkeen kun kävi ilmi, että hän ei ollut täysin tulossa rattijuopumuksesta, teki myös selväksi, että hänen pomonsa on tullut aika.

Lausunnossaan muille TD: lle tai parlamentin jäsenille, senaattoreille ja parlamentin jäsenille hän sanoi, että Fianna Fáilin surkea osuus äänistä oli "huolestuttavaa, mutta kummallista, ei yllättävää".

Hän jatkoi parlamentaarisen puolueen ylimääräisen kokouksen järjestämistä kesällä, jotta jäsenet voisivat keskustella henkilökohtaisesti "viimeisimmistä huonoista tuloksista ja viime vuoden surkeasta yleisvaalista".

Toinen puolueen kapinallinen TD, joka vaatii muutosta huipulla, on Marc McSharry, jonka isä Ray oli EU: n maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari vuosina 1989-1993.

Kysytty Newstalk-radio Dublinissa siitä, pitäisikö Micheál Martinin eroaa, Marc McSharry sanoi: "mitä nopeammin, sitä parempi. En halua, että hän johtaisi meidät seuraaviin vaaleihin. "

Micheál Martinin asioista ei ole viime kuukausina ollut apua uutisen mukaan, että suurelle joukolle nuoria evätään mahdollisuus ostaa taloja hallituksen tekemän suloisen verosopimuksen takia käteisrikkailla ulkomaisilla korppikotkoilla. Olemme 'tunkeutuneet' Irlannin markkinoille ja ostaneet uusia asuinalueita, joita ne puolestaan ​​vuokraavat liian suurilla hinnoilla aviopareille, jotka haluavat epätoivoisesti omistaa oman kodin!

PR-pudotus tästä on ollut katastrofaalista hallitukselle, mutta Martinille, koska hän on Taoiseachin toimistossa.

Ilmoitus on herättänyt paljon vihaa nuorempien ensimmäisten ja toisen kerran äänestäjien kanssa, joiden mielestä hallitus on hylännyt heidät, mikä on osaltaan johtanut FF: n tukahduttamiseen.

Haastava Micheál Martin kertoi toimittajilleen Dublin Bay South South -vaalien jälkimainingeissa, että hän johtaisi Fianna Fáil -puolueensa seuraaviin yleisvaaleihin, jotka on määrä järjestää vuonna 2025.

"Keskityn Irlannin hallitukseen, ja Covid-19: n läpi pääseminen on erittäin tärkeää. Ja aikomuksenani on silloin [hallituksen] ensimmäisen puoliskon jälkeen [kun] teemme siirtymän ja minusta tulee Tánaiste [varajohtaja] ja aikomuksenani on johtaa puolue seuraaviin vaaleihin ", hän sanoi.

Jos Fianna Fáil ei näe mielipidekyselyjen parannusta tulevina kuukausina, hänen puolueensa voi päättää, että muutoksen aika on huipulla.

Sillä välin puolueen tyytymättömien takapenkkien poliittinen leikkaus näyttää jatkavan.

Irlanti

Simon Coveney: Irlannin ulkoministeri joutuu luottamusäänestykseen

Julkaistu

on

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney (Kuvassa) on luottamusäänestys myöhemmin, kun Dáil (Irlannin parlamentti) palaa kesälomaltaan, kirjoittaa BBC.

Coveneyä on arvosteltu siitä, miten hän oli käsitellyt entisen hallituksen ministerin Katherine Zapponen nimittämistä YK: n erityislähettilääksi.

Hän on kiistänyt, että häntä olisi lobbattu hänen nimittämiseksi, mutta pahoitteli, ettei hän ilmoittanut asiasta kabinetille ennen heinäkuun kokousta.

Mainos

Hän on sittemmin hylännyt viestin.

Sinn Féin on esittänyt epäluottamuslauseen Coveneylle, mutta hallituksen on asetettava luottamuslauseke, josta TD: t (parlamentin jäsenet) keskustelevat ja josta äänestetään myöhemmin.

Taoiseach Micheál Martin, Fianna Fáil, kuvaili sitä "valvomattomuudeksi", että Coveney ei ollut ilmoittanut hallituksen kollegoilleen nimityksestä ennen hallituksen kokousta, mikä on raportoitu aiheuttaneen erimielisyyksiä.

Mainos

Coveneyn puolue Fine Gael on osa koalitiota Fianna Fáilin ja vihreiden puolueen kanssa.

Katherine Zappone
Katherine Zappone oli Simon Coveneyn ja Leo Varadkarin ministerikollega

Myöhemmin kävi ilmi, että Coveneyn puolueen johtaja Leo Varadkar ei ollut tietoinen "YK: n mielipiteen- ja sananvapauden erityislähettilään" nimittämisestä vasta viikkoa ennen kabinettia, kun Zappone lähetti hänelle viestin asiasta.

Varadkarin syyskuussa julkaisemissa viesteissä hän osoitti, että hän kysyi myöhemmin Coveneylta roolista ennen hallituksen kokousta heinäkuussa.

Zappone vastasi, että hänen sopimuksensa oli pian saatettu päätökseen.

Zappone ilmoitti 4. elokuuta, ettei hän ryhdy erityislähettilään tehtäviin, koska hän uskoi "on selvää, että nimitysprosessin kritiikki on vaikuttanut itse roolin legitiimiyteen".

Sinn Féinin presidentti Mary Lou McDonald on vaatinut Coveneyn erottamista ja esittänyt epäluottamuslauseen.

Hän leimasi hänen tekonsa "ei ministerin odotetuksi".

Työväenpuolue on ilmoittanut, ettei sillä ole luottamusta hallitukseen, mutta johtaja Alan Kelly sanoi, että on olemassa "suurempia kysymyksiä" kuin rivi.

Tiistaina (14. syyskuuta) Coveney kertoi puoluekokouksessa olevansa "hämmentynyt", että nimittäminen oli johtanut "fiaskoon".

- Tämä ei ole ollut paras kuukauteni politiikassa, hän sanoi.

Continue Reading

Brexit

Komissio hyväksyy Irlannin 10 miljoonan euron tukitoimenpiteen kalastusalalle Brexitin yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Irlannin 10 miljoonan euron tukiohjelman Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta kärsineen kalastusalan tukemiseksi ja siitä aiheutuvien kauppa- ja yhteistyösopimuksen määräysten mukaisten kiintiöosuuksien vähentämisen. (TCA) EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä. Tukea saavat yritykset, jotka sitoutuvat lopettamaan kalastustoimintansa väliaikaisesti kuukaudeksi.

Järjestelmän tavoitteena on säästää osa Irlannin alennetusta kalastuskiintiöstä muille aluksille, kun taas tuensaajat keskeyttävät toimintansa väliaikaisesti. Korvaus myönnetään palauttamattomana avustuksena, joka lasketaan laivaston koon keskimääräisen bruttotulon perusteella, lukuun ottamatta aluksen miehistön polttoaine- ja ruokakustannuksia. Jokaisella tukikelpoisella yrityksellä on oikeus tukeen enintään kuukauden ajan 1. syyskuuta - 31. joulukuuta 2021 välisenä aikana. Komissio arvioi toimenpiteitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohdan mukaisesti ( (SEUT)), jonka avulla jäsenvaltiot voivat tukea tiettyjen taloudellisten toimintojen tai alueiden kehitystä tietyin edellytyksin. suhde Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Siksi toimenpide helpottaa tämän alan kehitystä ja edistää yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteita sen varmistamiseksi, että kalastus ja vesiviljely ovat ympäristön kannalta kestäviä pitkällä aikavälillä. Komissio päätteli, että toimenpide on asianmukainen tukimuoto helpottaakseen EU: n kalastusalan asianmukaista siirtymistä Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen jälkeen. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Tämän päivän (3. syyskuuta) päätös ei vaikuta siihen, voidaanko tukitoimenpiteeseen saada lopulta Brexit -säätövarauksen BAR -rahoitusta, joka arvioidaan BAR -asetuksen voimaantulon jälkeen. Se kuitenkin antaa Irlannille jo oikeusvarmuuden siitä, että komissio katsoo tukitoimenpiteen olevan EU: n valtiontukisääntöjen mukainen riippumatta lopullisesta rahoituslähteestä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio asetetaan saataville numerolla SA.64035 valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
  • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
  • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
  • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

  • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
  • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
  • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
  • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
     
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa