Liity verkostomme!

Irlanti

Irlanti pääsi yhteisöveroon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön viime viikolla tekemä sopimus kansainvälisestä yhteisöverosta 130 maan kanssa voi lopullisesti ratkaista meneillään olevat kiistat tiettyjen ulkomaisten yritysten koetusta suotuisasta kohtelusta. Kuten Ken Murray raportoi Dublinista Irlanti voi kuitenkin löytää itsensä raajasta yrittäessään pitää kiinni omasta verokannastaan, joka on antanut sille työpaikkojen luomisessa suotuisan edun muihin EU-maihin verrattuna viime vuosikymmeninä.

Vuodesta 2003 lähtien suuret suorat ulkomaiset sijoittajat Irlannissa ovat toimineet menestyksekkäästi tietäen, että tilikauden lopussa niiden vastaava yhteisöveroennuste olisi vain 12.5% tuloista, ja ennen kuin ovelaan kirjanpitoon ja paikallisiin erityispoikkeuksiin lisätään sekoitus!

12.5 prosentin korko on houkutellut joitain Yhdysvaltain suurimpia kansainvälisen kaupan jättiläisiä Irlantiin, kuten Microsoft, Apple, Google, Facebook, Tik-Tok, e-Bay, Twitter, Pay-Pal, Intel sekä megalääke. pelaajat kuten Pfizer, Wyeth ja Eli Lilly jne.

Mainos

Heitä tosiasia, että maassa on korkeasti koulutettu työvoima, elintaso on hyvä, vierailevat toimitusjohtajat saavat erityisen tuloverokannan ja Irlanti [pop: viisi miljoonaa] on nyt euroalueen suurin englanninkielinen kansa , houkutus perustaa eurooppalainen päämaja Emerald Isleen on ollut erittäin houkutteleva.

Ulkomaisten suorien sijoittajien [ulkomaisten suorien sijoittajien] osakkeiden arvo ylitti äskettäin 1.03 biljoonan euron, mikä vastaa 288 prosenttia Irlannin BKT: stä. Keskeinen Tilastotoimisto tehdä maasta houkuttelevin paikka asukasta kohden Euroopassa investoinneille sen rannoilta.

USA: n ja Irlannin kauppakamarin verkkosivujen rohkaisevilla sanoilla: "Irlanti on portti Eurooppaan."

Mainos

Suorien suorien sijoitusten työllisyysluku on noin 250,000 XNUMX, joten ei ole yllättävää, että Irlanti haluaa epätoivoisesti säilyttää erittäin tuottoisan investointikannustinpolitiikan.

Pariisissa sijaitsevan OECD: n viime viikolla 130 maan välillä tekemä sopimus maailmanlaajuisen 15 prosentin yhteisöveroprosentin käyttöönotosta aiheutti muutaman unettoman yön Dublinin valtiovarainministeriössä. Jotkut vanhemmat pelkäsivät, että Irlannin erittäin onnistunut paketti houkutteli Kalifornian Piilaaksossa ja sen ulkopuolella sijaitsevissa suuryrityksissä saattaa olla hidastumassa tai pahempaa, loppu.

OECD: n pääsihteerin Mathias Cormannin mukaan: "Vuosien intensiivisen työn ja neuvottelujen jälkeen tämä historiallinen paketti varmistaa, että suuret monikansalliset yritykset maksavat oikeudenmukaisen osuutensa verosta kaikkialla."

Merkittävin OECD: n sopimus, jolla pyritään luomaan tasavertainen toimintaedellytys, oli se, että yhdeksän kansainvälistä valtiota, jotka päättivät olla kirjautumatta, olivat veroparatiiseja, kuten St. Vincent's ja Grenadines, Barbados, Viro, Unkari - EU: n vähiten suosikki jäsen tällä hetkellä - ja Irlanti.

Puhuessaan Newstalk-radio Irlannin valtiovarainministeri Pascal Donoghue sanoi Dublinissa: "Mielestäni on tärkeää arvioida, mikä on kansallisen edun mukaista, ja olla varma ja selvä siitä, että kannatamme Irlannin kannalta mielestämme parhaita asioita ja tunnustetaan velvollisuutemme muille yritysveron hallinnassa. "

Ministeri Donoghue, joka on myös Venäjän presidentti Euroryhmä joka valvoo euron valuutan kehitystä osallistuvissa maissa, lisäsi hieman epämääräisesti: "Haluan osallistua tähän prosessiin tässä neuvottelussa, mutta asia on erittäin herkkä Irlannille, eikä valuuttaa ollut riittävästi selkeästi ja tunnustettu. avainkysymykset meille esitetyssä tekstissä. "

Uskotaan, että yhtiöverokannan muutos Irlannissa 12.5 prosentista 15 prosenttiin yrityksille, joiden liikevaihto ylittää 750 miljoonaa euroa vuodessa, saattaa maksaa kotimaan taloudelle lähes 2 miljardia euroa vuodessa, mikä on merkittävä summa Irlannin tilanteessa.

Taloustieteen professori Lucie Gadenne Englannin Warwickin yliopistosta lainasi RTE Radio 1 Dublinissa sanomalla, että kun Caymansaarten kaltaiset veroparatiisit allekirjoittavat ehdotukset, Irlanti tietää "kirjoitus on seinällä", mikä viittaa siihen, että Irlannin hallituksen on muutettava vuotuisia budjettilukujaan luovammin korvaa odotetut menetetyt tulot, jos 15 prosentin korkoa sovelletaan maailmanlaajuisesti.

Irlannin pelkoja tulojen menetyksestä voidaan kuitenkin yliarvioida.

Arvioitu OECD-sopimuksen mahdollisista vaikutuksista Irlannin talouteen arvostettu irlantilainen taloustieteen professori John FitzGerald kertoi Agence France-Presse: "En näe mitään syytä olla hyväksymättä sitä, jos Yhdysvallat panee sen täytäntöön.

"Yksikään yritys ei voi tehdä paremmin poistumalla Irlannista, joten jos 15% on kaikkialla, voit yhtä hyvin olla Irlannissa ja maksaa.

"Jos Yhdysvallat panee säännöt täytäntöön, Irlanti voi saada enemmän [vuotuisia] tuloja", hän sanoi.

Asioiden odotetaan valmistuvan ensi lokakuun loppuun mennessä siten, että 15 prosentin yhteisöverokannat on tarkoitus ottaa käyttöön vuodesta 2023 alkaen, mikä tarkoittaa, että Irlannin hallitus kellottaa, jos se haluaa säilyttää oman onnistuneen verokantansa.

Irlannissa suurin osa suorista ulkomaisista sijoituksista on peräisin Yhdysvalloista.

Kun presidentti Joe Biden ei ole ujo kertomaan maailmalle irlantilaisista juuristaan, Dublinin hallituksen virkamiesten uskotaan viettävän tulevina kuukausina paljon aikaa edestakaisin Washington DC: ssä ja soveltamalla paljon sentimentaalista vakuuttavaa viehätystä turvalliset sopimukset, joista ei ole hyötyä pelkästään amerikkalaisille yrityksille, jotka etsivät eurooppalaista tukikohtaa, vaan myös sellaiset, jotka tekevät Irlannista yhtä houkuttelevaa tulevaisuudessa kuin aiemmin.

Irlanti

Simon Coveney: Irlannin ulkoministeri joutuu luottamusäänestykseen

Julkaistu

on

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney (Kuvassa) on luottamusäänestys myöhemmin, kun Dáil (Irlannin parlamentti) palaa kesälomaltaan, kirjoittaa BBC.

Coveneyä on arvosteltu siitä, miten hän oli käsitellyt entisen hallituksen ministerin Katherine Zapponen nimittämistä YK: n erityislähettilääksi.

Hän on kiistänyt, että häntä olisi lobbattu hänen nimittämiseksi, mutta pahoitteli, ettei hän ilmoittanut asiasta kabinetille ennen heinäkuun kokousta.

Mainos

Hän on sittemmin hylännyt viestin.

Sinn Féin on esittänyt epäluottamuslauseen Coveneylle, mutta hallituksen on asetettava luottamuslauseke, josta TD: t (parlamentin jäsenet) keskustelevat ja josta äänestetään myöhemmin.

Taoiseach Micheál Martin, Fianna Fáil, kuvaili sitä "valvomattomuudeksi", että Coveney ei ollut ilmoittanut hallituksen kollegoilleen nimityksestä ennen hallituksen kokousta, mikä on raportoitu aiheuttaneen erimielisyyksiä.

Mainos

Coveneyn puolue Fine Gael on osa koalitiota Fianna Fáilin ja vihreiden puolueen kanssa.

Katherine Zappone
Katherine Zappone oli Simon Coveneyn ja Leo Varadkarin ministerikollega

Myöhemmin kävi ilmi, että Coveneyn puolueen johtaja Leo Varadkar ei ollut tietoinen "YK: n mielipiteen- ja sananvapauden erityislähettilään" nimittämisestä vasta viikkoa ennen kabinettia, kun Zappone lähetti hänelle viestin asiasta.

Varadkarin syyskuussa julkaisemissa viesteissä hän osoitti, että hän kysyi myöhemmin Coveneylta roolista ennen hallituksen kokousta heinäkuussa.

Zappone vastasi, että hänen sopimuksensa oli pian saatettu päätökseen.

Zappone ilmoitti 4. elokuuta, ettei hän ryhdy erityislähettilään tehtäviin, koska hän uskoi "on selvää, että nimitysprosessin kritiikki on vaikuttanut itse roolin legitiimiyteen".

Sinn Féinin presidentti Mary Lou McDonald on vaatinut Coveneyn erottamista ja esittänyt epäluottamuslauseen.

Hän leimasi hänen tekonsa "ei ministerin odotetuksi".

Työväenpuolue on ilmoittanut, ettei sillä ole luottamusta hallitukseen, mutta johtaja Alan Kelly sanoi, että on olemassa "suurempia kysymyksiä" kuin rivi.

Tiistaina (14. syyskuuta) Coveney kertoi puoluekokouksessa olevansa "hämmentynyt", että nimittäminen oli johtanut "fiaskoon".

- Tämä ei ole ollut paras kuukauteni politiikassa, hän sanoi.

Continue Reading

Brexit

Komissio hyväksyy Irlannin 10 miljoonan euron tukitoimenpiteen kalastusalalle Brexitin yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Irlannin 10 miljoonan euron tukiohjelman Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta kärsineen kalastusalan tukemiseksi ja siitä aiheutuvien kauppa- ja yhteistyösopimuksen määräysten mukaisten kiintiöosuuksien vähentämisen. (TCA) EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä. Tukea saavat yritykset, jotka sitoutuvat lopettamaan kalastustoimintansa väliaikaisesti kuukaudeksi.

Järjestelmän tavoitteena on säästää osa Irlannin alennetusta kalastuskiintiöstä muille aluksille, kun taas tuensaajat keskeyttävät toimintansa väliaikaisesti. Korvaus myönnetään palauttamattomana avustuksena, joka lasketaan laivaston koon keskimääräisen bruttotulon perusteella, lukuun ottamatta aluksen miehistön polttoaine- ja ruokakustannuksia. Jokaisella tukikelpoisella yrityksellä on oikeus tukeen enintään kuukauden ajan 1. syyskuuta - 31. joulukuuta 2021 välisenä aikana. Komissio arvioi toimenpiteitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohdan mukaisesti ( (SEUT)), jonka avulla jäsenvaltiot voivat tukea tiettyjen taloudellisten toimintojen tai alueiden kehitystä tietyin edellytyksin. suhde Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Siksi toimenpide helpottaa tämän alan kehitystä ja edistää yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteita sen varmistamiseksi, että kalastus ja vesiviljely ovat ympäristön kannalta kestäviä pitkällä aikavälillä. Komissio päätteli, että toimenpide on asianmukainen tukimuoto helpottaakseen EU: n kalastusalan asianmukaista siirtymistä Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen jälkeen. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Tämän päivän (3. syyskuuta) päätös ei vaikuta siihen, voidaanko tukitoimenpiteeseen saada lopulta Brexit -säätövarauksen BAR -rahoitusta, joka arvioidaan BAR -asetuksen voimaantulon jälkeen. Se kuitenkin antaa Irlannille jo oikeusvarmuuden siitä, että komissio katsoo tukitoimenpiteen olevan EU: n valtiontukisääntöjen mukainen riippumatta lopullisesta rahoituslähteestä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio asetetaan saataville numerolla SA.64035 valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
  • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
  • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
  • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

  • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
  • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
  • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
  • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
     
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa