Liity verkostomme!

energia

Saksa aikoo asettaa ehtoja kaasun hinnan "jarrulle", lähteet sanovat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Asiaan perehtyneet lähteet sanoivat, että Saksan hallitus todennäköisesti vaatii yrityksiä, jotka voivat hyötyä suunnitellusta kaasun hintojen "jarrusta", noudattamaan ehtoja, kuten pysyä Saksassa tai säilyttää 90 prosenttia työpaikoista vuoden ajan.

Berliini esitteli viime kuussa energiaapupaketin, joka sisälsi kaasun hinnan jäädyttämisen ja polttoaineen myyntiveron alennuksen. Tämän oli tarkoitus auttaa kotitalouksia sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä).

Jarru, joka määrää hinnan, on eri asia kuin yritykset rajoittaa markkinahintoja. Tästä toimenpiteestä on keskusteltu Euroopan unionissa viikkoja. Siitä ei päästy yhteisymmärrykseen osittain Saksan vastustuksen vuoksi, mikä saattoi vaikeuttaa tarvikkeiden hankintaa.

Berliini on tällä välin puolustanut omaansa Energian helpotus paketti, josta on hyötyä kaikille eurooppalaisille, koska se tukee alueen suurinta taloutta.

Kaasun hintavaikutuksen vähentämisestä vastuussa oleva saksalainen asiantuntijakomitea kokoontui perjantaina keskiyöstä keskipäivään ja teki ehdotuksia jarruihin liittyvistä ehdoista. Yksi alan lähde ja yksi läheinen lähde sanoivat, että he eivät nimenneet lähdettä.

Lähteet sanoivat, että hallitus hyväksyy monet komission suosituksista, kun ne on viimeistelty.

Edellytykset työpaikkojen säilyttämiselle ja Saksassa pysymiselle ovat Varoitukset ammattiliittojen ja lobbaajien toimesta. Ne osoittavat, että monet pienet ja keskisuuret yritykset, jotka muodostavat Saksan teollisuuden selkärangan, harkitsivat siirtymistä edullisemmille lainkäyttöalueille.

Mainos

Ehtoja rikkovat yritykset joutuvat maksamaan erotuksen takaisin valtiolle.

Nämä tiedot kertoivat ensimmäisenä Reuters sanomalehti.

Kahden lähteen mukaan 80 % kotitalouksien peruskulutuksesta jarrutetaan. Sen raja on 12 eurosenttiä kilowattitunnilta (kwh), kun taas loput käytetään markkinahinnoin kannustamaan kansalaisia ​​vähentämään kaasun käyttöä.

Lähteet lisäsivät, että noin 25,000 7 teollisuusasiakkaan kaasun hankintahinta rajoitetaan 70 eurosenttiin kilowattitunnilta, mikä on XNUMX % kokonaiskulutuksesta.

Katto on kotitalouksien ja pienyritysten käytettävissä maaliskuusta 2023 huhtikuuhun 2024, kun taas teollisuusasiakkaat voivat hyötyä tammikuussa.

Keskiviikkona julkistettu lakiehdotus osoitti, että hallitus tarjoaa myös kertamaksun kaasun kuluttajille. Tämän odotetaan tapahtuvan joulukuussa.

Komissio ei ole vielä päättänyt, saavatko yritykset maksaa bonuksia johdolle tai osinkoja osakkeenomistajille, mutta silti enimmäismäärää sovelletaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa