Liity verkostomme!

energia

Komissio tehostaa toimiaan energiaköyhyyden torjumiseksi ja kuluttajansuojan tehostamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Ennen talvea komissio tehostaa toimiaan suojellakseen energiankuluttajia, erityisesti heikossa asemassa olevia. Uuden hyväksymisen myötä Suositus energiaköyhyyden osalta komissio vahvistaa sitoumustaan ​​varmistaa, että puhtaaseen energiaan siirtyminen on oikeudenmukaista ja oikeudenmukaista kaikille.

Suosituksessa esitetään hyviä käytäntöjä rakenteellisiin parannuksiin, joihin jäsenvaltiot voivat ryhtyä puuttua energiaköyhyyden perimmäisiin syihin. Lisäksi korostetaan investointeja rakenteellisiin toimenpiteisiin, joilla puututaan kotien ja kodinkoneiden alhaiseen energiatehokkuuteen. Muita toimenpiteitä ovat selkeät tiedot energialaskuista ja energiansäästökäytännöistä sekä kansalaisten rohkaiseminen liittymään energiayhteisöihin tai siirtymään kohti uusiutuvan energian ratkaisuja. Suositus, johon on liitetty yksityiskohtainen Valmisteluasiakirjassa, sisältää myös ehdotuksia siitä, miten EU:n talousarviota voidaan hyödyntää kansallisella tasolla.

Oikeuskomissaari Didier Reynders ja energiakomissaari Kadri Simson (kuvassa) on esittänyt suosituksen sidosryhmille energiaköyhyyttä käsittelevässä tilaisuudessa. He olivat myös todistamassa sidosryhmien uudistetun yhteisen julistuksen allekirjoittamista kuluttajansuojan tehostamisesta talveksi. Tämä aloite, aloitti joulukuussa 2022, kokoaa keskeisiä sidosryhmiä, jotka edustavat kuluttajia, sääntelyviranomaisia, energiantoimittajia ja jakelijoita, yhteisten maksuvaikeuksia ja laskujen lykkäyksiä koskevien periaatteiden ympärille ja varmistamaan, ettei yksikään ole irrotettu energiantoimituksesta.

Komissaari Reynders sanoi: ”Energian hintojen nousu viime vuonna ja elinkustannuskriisi ovat aiheuttaneet miljoonien kuluttajien vaikeuksia saada toimeentulonsa. Vaikka tilanne on parantunut viime talvesta, elinkustannukset ovat edelleen korkealla ja energian hinnat ovat edelleen korkeammat kuin ennen kriisiä. Monilla kuluttajilla ja erityisesti heikossa asemassa olevilla kuluttajilla on todennäköisesti vaikeuksia pitää kotinsa lämpimänä ja maksaa sähkölaskunsa. Meidän on jatkossakin tehtävä kaikkemme suojellaksemme tarpeessa olevia kuluttajia."

Komissaari Simson sanoi: "Energiaköyhyys ei ole uusi ilmiö EU:ssa, eikä se liity pelkästään energian hintoihin, vaan se on noussut valokeilaan viime vuosina, kun Venäjä on aseistanut energiansa. Sitä esiintyy kaikissa jäsenvaltioissa ja se lisää painetta niihin, jotka ovat jo haavoittuvassa asemassa. Olemme toimineet tuodaksemme lisää vakautta energiamarkkinoille, ja siirrymme nyt kriisitoimenpiteitä pidemmälle tuodaksemme kuluttajille enemmän pitkän aikavälin hintojen ennustettavuutta. Tämänpäiväinen suositus keskittyy pitkän aikavälin rakenteellisiin toimenpiteisiin, kuten energiatehokkaiden asuntojen ja laitteiden sekä uusiutuvan energian saatavuuden varmistamiseen, mikä auttaa kaikkia ihmisiä edistämään Euroopan puhtaan energian siirtymistä.

Löydät lisätietoja tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa