Liity verkostomme!

Kanada

Kanada poistaa liikemies Oleg Boykoon kohdistuvat pakotteet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Merkittävänä kehityksenä Kanada on virallisesti poistanut pakotteet kansainväliseltä liikemieheltä Oleg Boykolta, joka oli aiemmin mukana Venäjän Ukrainan hyökkäyksen johdosta pakotteiden kohteeksi joutuneiden henkilöiden luettelossa. Päätös syntyi Kanadan ulkoministerin suositusten seurauksena, mikä johti muutoksiin pakotteiden kohteena olevien henkilöiden luetteloon.

Pakotteiden poistaminen tapahtui sen jälkeen, kun Oleg Boyko ryhtyi elokuussa 2023 oikeustoimiin nostamalla kanteen ulkoministeriötä vastaan ​​Kanadan liittovaltion tuomioistuimessa. Boyko haki oikeutta oikeusjärjestelmän kautta, koska Kanadan viranomaiset eivät vastanneet siihen. Tämän jälkeen tuomioistuin aloitti hallinnollisen menettelyn, ja seuraamusasioiden nimetty viranomainen ulkoministeri käsitteli asian.

Ulkoministeri ilmoitti 10. marraskuuta Oleg Boykolle virallisella kirjeellä, että valitus oli käsitelty ja päätetty pakotteiden poistamisen puolesta. Sekä pakotteiden määräämisen että myöhemmän poistamisen taustalla olevia erityisiä syitä ei julkisteta.

Huolimatta julkisuuden puutteesta, Boykon lailliset edustajat väittivät, että heidän asiakkaansa ei ole liiketoiminnallisia etuja Kanadassa, hän ei ole sidoksissa Venäjän hallintoelimiin eikä osallistu poliittiseen toimintaan Venäjän federaatiossa.

"Olemme todella iloisia, että politiikkaan liittymättömiä liikemiehiä vastaan ​​kohdistettuja pakotteita aletaan pikkuhiljaa purkaa, tämä kertoo varmasti maiden tasapainoisesta ja oikeudenmukaisesta asemasta liiketoiminnassa", totesi Boykon asianajaja.

Oleg Boyko tunnetaan näkyvästi Finstar Holdingin pääedusaajana. Finstar-yhtiö sijoittaa fintech-hankkeisiin yli 25 maassa. Pakotteiden purkamisen odotetaan vaikuttavan myönteisesti Boykon kansainväliseen liiketoimintaan.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa