Liity verkostomme!

Bulgaria

Komissio saa Bulgarialta toisen maksupyynnön 724 miljoonan euron elvytys- ja selviytymisvälineestä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Bulgarian toinen maksupyyntö 724 miljoonan euron avustuksina liittyy 61 virstanpylvääseen ja viiteen tavoitteeseen.

Ne peittävät investoinnit muun muassa tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan (STEM) keskukset ja koulutuksen, tutkimuksen ja innovaation innovaatiot, älykäs teollisuus, rakennusten peruskorjaus, sähkönsiirtoverkon digitalisointi, energiatehokas katuvalaistus, uusiutuvat energialähteet ja sähkö varastointiin sekä rautatieliikenteen digitalisointiin.

Maksupyyntö sisältää myös sarjan uudistuksia Tavoitteena on edistää esikoulu-, koulu- ja korkeakouluopetusta sekä elinikäistä oppimista, edistää sähköistä terveydenhuoltoa, tukea energia-alan hiilidioksidipäästöjen vähentämistä lisäämällä uusiutuvan energian käyttöönottoa ja energiatehokkuuden parantamista sekä tukea kestävää kaupunkiliikennettä. Lisäuudistukset liittyvät esteettömän, tehokkaan ja ennustettavan oikeusjärjestelmän varmistamiseen ja korruption torjuntaan. Muut uudistukset koskevat esimerkiksi oikeudellista sovittelua, maksukyvyttömyysmenettelyjä, sähköistä hallintoa, valtionyhtiöiden hallintoa, rahanpesun torjuntaa ja julkisia hankintoja. Myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan parantamiseen tähtäävät uudistukset kattavat.

Bulgarian elpymis- ja selviytymissuunnitelma rahoitetaan 5.69 miljardin euron avustukset. Kuten kaikissa jäsenvaltioissa, nopean palautuskehyksen mukaiset maksut perustuvat suorituskykyyn ja riippuvat siitä, että Bulgaria toteuttaa elpymis- ja selviytymissuunnitelmassaan hahmotellut investoinnit ja uudistukset.

Komissio arvioi nyt pyynnön ja lähettää sitten alustavan arvionsa neuvoston talous- ja rahoituskomitealle. Lisätietoja jäsenvaltioiden maksupyyntöjen arvioinnista RRF:n mukaisesti on saatavilla tästä Kysymyksiä ja vastauksia.

Saatavilla on lisätietoja Bulgarian elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa