Liity verkostomme!

Bulgaria

Uuden eurooppalaisen supertietokoneen avajaiset Bulgariassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel on vihkinyt käyttöön alan uusimman supertietokoneen. Euroopan korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyn yhteisyritys: Discoverer Sofia Tech Parkissa, Bulgariassa. Bulgarian talousministeri Daniela Vezieva; opetus- ja tiedeministeri Nikolai Denkov; Sofian apulaispormestari Doncho Barbalov; ja European High Performance Computing -yhteisyrityksen pääjohtaja Anders Dam Jensen osallistuivat myös seremoniaan. Komission jäsen Gabriel sanoi: "EuroHPC Discovererin avulla Bulgaria voi edistää tutkimusta ja integroitua paremmin yleiseurooppalaisiin innovaatioekosysteemeihin. Se kannustaa erittäin tietovaltaista tutkimusta sellaisilla aloilla kuin lääketiede, teollisuus tai turvallisuus. Tämä uusi supertietokone auttaa eurooppalaisia ​​käyttäjiä edistämään tutkimusta ja innovaatioita heidän sijainnistaan ​​riippumatta.”

Discoverer pystyy käsittelemään yli 4.5 petaflopsia (eli 4.5 miljoonaa laskentaa sekunnissa). Se auttaa tehostamaan tutkimusta EU:ssa esimerkiksi tarjoamalla tehokasta molekyylien vuorovaikutusten mallintamista tai ajamalla seismisten aaltojen vaikutussimulaatioita sekä monia muita tutkimussovelluksia terveyden, energian tai tekniikan aloilla. Discoverer on kolmas supertietokone, jonka European High Performance Computing (EuroHPC) -yhteisyritys otettiin käyttöön tänä vuonna.

Se on aiemmin ottanut käyttöön kaksi muuta petascale-supertietokonetta: MeluXina, Luxemburgissa ja Vega, Sloveniassa. Neljä muuta supertietokonetta on käynnissä: Karolina, Tšekissä, Deukalion Portugalissa, HUONE Suomessa ja Leonardo Italiassa. Heinäkuussa 2021 neuvosto hyväksyi uuden EuroHPC-yhteisyritysasetuksen, mikä tuo 7 miljardin euron lisäinvestoinnin uusimpien supertietokoneiden ja kvanttitietokoneiden toimittamiseen ja EU:n kunnianhimoisen tutkimus- ja innovaatioohjelman tukemiseen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote EuroHPC-yhteisyrityksen toimesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa