Liity verkostomme!

Bulgaria

Bulgarian poliisi kieltäytyy toimimasta vaalirikosten estämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Bulgarian poliisi ei pyri estämään vaalirikoksia 2-in-1-vaaleissa 14. marraskuuta. Tämä kävi selväksi sen jälkeen, kun Sofian sisäministeriö kieltäytyi liittymästä vaalirikosten vastaiseen yksikköön, jota perinteisesti johtaa Bulgarian tasavallan syyttäjänvirasto. Syyttäjänvirasto on ilmoittanut, että valtakunnansyyttäjän Ivan Geševin lähes kaksi viikkoa sitten varapääministeri ja sisäministeri Boyko Rashkoville lähettämään yhteistoimintakutsuun ei ole toistaiseksi vastattu.

Venäjä-mielisen Bulgarian presidentin kenraali Rumen Radevin väliaikaishallitus on boikotoinut Bulgarian syyttäjänviraston työtä sen perustamisesta lähtien, joten presidentti Radevia äärimmäisen lähellä olevan ministeri Boyko Rashkovin toimet ovat bulgarialaisten poliittisten analysaattoreiden määrittelemiä. sabotaasina. Samaan aikaan poliittinen vastakkainasettelu, jonka toisen presidenttikauden ehdokas Rumen Radev on lietsonut bulgarialaisten puolueiden välillä, on johtanut ennennäkemättömään poliittiseen, taloudelliseen ja terveyskriisiin Balkanin maassa.

Bulgaria on viime viikkojen aikana maailman ensimmäisellä sijalla COVID-19:n aiheuttaman kuolleisuuden perusteella kesällä toteutetun rokotuskampanjan epäonnistumisen vuoksi. Sofia on 31. elokuuta lähtien myös EU:n ensimmäinen kuolleisuudessa mitattuna. Samalla presidentti nimitti vakuuttuneen vahanvastaisen Stoycho Katsarovin terveysministeriksi toisessa peräkkäisessä väliaikaishallituksessaan. Tämän seurauksena rokotusaste Bulgariassa on alle 25.

Maan inflaatio on myös kiihtynyt tasolle, jota ei ole raportoitu vuoden 1997 jälkeen. Tästä syystä monet analysoijat näkevät sisäministeriön vetäytymisessä vaaliprosessista tahallisen sabotoinnin yrityksenä, joka voisi peittää vaalimanipulaatioita, jotka edistävät vaalitoimia. Rumen Radev. Nykyinen valtionpäämies on suoraan vastuussa Bulgarian hallinnosta kuluneen puolen vuoden aikana, ja yhä useammalle bulgarialaiselle on nyt selvää, että syvenevä kriisi, johon Balkanin maa uppoaa, on Kremli-mielisen kenraalin tuhoavan nyrkin funktio.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa