Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Kansainväliset pakotteet: Helppo soveltaa väärin ja vaikea peruuttaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tämän vuoden kesäkuussa, kun Lukašenkon hallitus pakotti Ryanairin lennon Minskissä, EU ilmoitti että 78 henkilöä ja seitsemän yksikköä lisätään heidän Valko -Venäjää vastaan ​​kohdistamiinsa pakotteisiin. Tämän maanantaina (13. syyskuuta) Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus noudatti esimerkkiä määrätty lukuisia kaupan, rahoituksen ja ilmailun rajoituksia vastauksena Lukashenkon hallinnon väärinkäytöksiin. Yksi kiistanalainen osallistuminen molempiin pakotteisiin oli Mihail Gutseriev, venäläinen yrittäjä ja hyväntekijä, jolla on liike -elämän intressejä Valko -Venäjän energia- ja ravintola -alalla. Monet ovat olleet hämmentyneitä siitä, miksi Gutseriev on liikemies, jolla on investointeja kaikkialla maailmassa, kohteeksi hänen suhteellisen rajallisen osallistumisensa vuoksi Valko -Venäjälle. Hänen tapauksensa on herättänyt myös laajemmat kysymykset ja käynnistänyt keskustelun seuraamusten tehokkuudesta, jotka aiheuttavat syyllisyyttä yhdistyksen sijasta rangaistuksen sijaan., kirjoittaa Colin Stevens.

EU: n "rajoittavat toimenpiteet"

EU: n lähestymistavasta alkaen lohkolla on vakiintunut prosessi "rajoittavien toimenpiteiden" toteuttamiseksi, mikä on sen yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) ensisijainen väline. Euroopan pakotteilla on neljä päätavoitetta: EU: n etujen ja turvallisuuden turvaaminen, rauhan säilyttäminen, demokratian ja ihmisoikeuksien tukeminen ja kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen. Jos seuraamuksia määrätään, ne voivat kohdistua hallituksiin, yrityksiin, ryhmiin tai järjestöihin ja yksilöihin. Mitä tulee ratifiointi, EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuden edustaja ja Euroopan komissio tekevät yhteisen pakotusehdotuksen, josta Eurooppa -neuvosto äänestää. Jos äänestys hyväksytään, EU: n tuomioistuin päättää, suojaako toimenpide "ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, erityisesti asianmukaista menettelyä ja oikeutta tehokkaaseen oikeussuojakeinoon". Huomaa, että Euroopan parlamentille, EU: n demokraattisesti valitulle kamarille, tiedotetaan prosessista, mutta se ei voi hylätä tai ratifioida pakotteita.

Mainos

Sovelluksen vaikeus

Kun henkilö tai yhteisö lisätään pakotteiden luetteloonsa, EU selittää, miksi he pitävät toimenpidettä tarkoituksenmukaisena. Palaten kiistanalaiseen Mihail Gutserievin tapaukseen, lohko on syytetty Gutseriev "hyötyä Lukašenkon hallinnosta ja tukea sitä". He kuvaavat häntä presidentin "pitkäaikaiseksi ystäväksi", ja oletettu tupakointipistooli oli kaksi kertaa, kun molemmat miehet vahvistettiin olevan samassa läheisyydessä. Ensimmäinen oli uuden ortodoksisen kirkon avajaisissa, jota Gutseriev oli sponsoroinut, ja toinen oli Lukašenkon vannomassa presidentiksi, mitä EU kuvailee salaiseksi tapahtumaksi, vaikka se lähetetään televisiossa ja se on avoin julkinen. EU myös raportit Luukashenko kiitti kerran Gutserievia Valko -Venäjän hyväntekeväisyysjärjestöille antamistaan ​​rahoista ja miljardeista dollareista, jotka hän oli sijoittanut maahan.

Ottaen askeleen taaksepäin on selvää, että EU toimii syyllisyyden perusteella - Gutseriev on ollut Lukašenkon kiertoradalla, joten hän on hallituksensa kannattaja. EU: n lähestymistavan ongelmana on kuitenkin se, että kahden miehen välisestä aidosta läheisyydestä ei ole juurikaan näyttöä. Mitä voidaan sanoa siitä, että Gutseriev ei ylläpitänyt pelkästään työsuhteita presidentin kanssa, jotta hän voisi jatkaa investointeja ja hoitaa liiketoimintojaan Valko -Venäjällä? Euroopan komissio ilmoitti sisäisessä prosessissaan tiedonannossaan toteaa että rajoittavat toimenpiteet otetaan käyttöön "muuttaakseen politiikan toimintaa - - yksiköt tai yksilöt". Haitallisen politiikan muuttaminen on tietysti toivottavaa, mutta EU: n on oltava varovainen, ettei se kannusta pientä sijoittajaryhmää, joka ottaa riskin toimia ja tehdä hyväntekeväisyyslahjoituksia pienituloisissa maissa, joissa johtajuus on epävakaa.

Mainos

Britannian kanta

Ottaen huomioon tämän lähestymistavan mahdollisen haitan EU on epäilemättä ollut tyytyväinen siihen, että myös Ison -Britannian hallitus on kohdistanut Lukašenkon ja hänen läheisiään. Dominic Raab, ulkoministeri, syytetty Valko-Venäjän presidentti murskasi demokratian ja totesi, että ryhdytään toimiin maan valtion teollisuutta ja ilmailu- ja avaruusalan yrityksiä vastaan. Yleisesti ottaen Yhdistyneen kuningaskunnan seuraamusprosessilla on samanlaiset tavoitteet kuin EU: lla, ja molemmat suosivat kaupallisia ja taloudellisia toimenpiteitä, kuten aseidenvientikieltoja ja varojen jäädyttämistä. Britannian hallitus toivoo kumppaniensa tavoin Euroopassa, että he voivat muuttaa Lukašenkon politiikkaa ja lähestymistapaa aiheuttamatta tarpeetonta taloudellista haittaa tavallisille valkovenäläisille. Silti historia osoittaa, että tämän tasapainon löytäminen ei ole kaukana helposta. Palaten 2000 -luvun alkuun, Britannian hallitukseen ja EU: hun määrätty pakotteita Valko -Venäjää ja Zimbabwea sekä niiden varakasta eliittiä vastaan. Molempien maiden, Valko -Venäjän Lukašenkon alaisuudessa ja Zimbabwen edelleen taloudellisten vaikeuksien ja sisäisten konfliktien vaivaamien kantojen perusteella olisi vaikea sanoa, että tällainen lähestymistapa olisi ollut menestys.

Asioiden korjaaminen

Oikeudenmukaisesti EU: lle ja Yhdistyneelle kuningaskunnalle he ovat selventäneet, että haluavat välttää haitalliset seuraukset niille, jotka eivät ole vastuussa kyseisestä politiikasta ja toiminnasta. Kumpikin osapuoli on kuitenkin vaarassa tehdä seuraamuksia määräämällä seuraamuksia syyllisyyden perusteella. Saddam Husseinin hallinnosta paennut kuuluisa kurdielokuvaohjaaja Hassan Blasim sanoi, että länsimaiden taloudelliset pakotteet merkitsivät sitä, että elämä oli lähes kuollut Irakissa 1990 -luvulla. Lisäksi se oli erittäin kiistanalainen hyökkäys, ei pakotejärjestelmä, joka lopulta johti Husseinin kaatumiseen. Länsimaiset diplomaatit saattavat yrittää parhaansa välttää vastaavanlaisten vahinkojen tekemistä tänään, mutta heidän tulee olla varovaisia, etteivät ne heikennä investointeja ja yrityksiä, minkä tahansa talouden elinehtoa, jotka Valko -Venäjän on rakennettava uudelleen tulevaisuudessa.

Valko-Venäjä

Valko -Venäjä: Harkitse Lukašenka -hallinnon viemistä kansainväliseen tuomioistuimeen, parlamentin jäsenet kysyvät

Julkaistu

on

Parlamentti ilmaisee vahvan solidaarisuutensa Valko -Venäjän hybridihyökkäyksistä kärsineille EU -maille ja vaatii Lukašenkan hallinto -oikeutta, Täysistunto  DISASTER.

Parlamentti ilmaisee torstaina hyväksymässään päätöslauselmassa vahvan solidaarisuuden Liettuaa, Puolaa ja Latviaa sekä muita EU -maita kohtaan, joihin äskettäin kohdistui Valko -Venäjän hallinnon yritykset ohjata huomattava määrä maahanmuuttajia ja pakolaisia ​​EU: n ulkorajoille - satojen ihmisten kanssa pidätettiin sen jälkeen, kun hän oli saapunut laittomasti EU: hun ja jopa kuollut.

Mepit korostavat, että Valko-Venäjän meneillään olevat laittomat siirtolaiset EU: hun ja desinformointikampanja ovat eräs hybridisodan muoto, jolla pyritään pelottamaan ja epävakauttamaan Euroopan unionia.

Mainos

Niissä todetaan, että sekä EU: n toimielinten että jäsenvaltioiden on käsiteltävä pikaisesti moniulotteista kriisiä Valko -Venäjän rajalla auttaakseen siellä juuttuneita maahanmuuttajia ja tarjotakseen heille tarvittavaa tukea.

Valko -Venäjän asia kansainväliselle tuomioistuimelle

Päätöslauselmassa parlamentti korostaa myös tarvetta harkita Valko -Venäjän asian viemistä Kansainväliseen tuomioistuimeen laittoman diktaattorin Aliaksandr Lukashenkan hallinnon massiivisesti maan kansalaisia ​​vastaan ​​tekemistä rikoksista. Tämä olisi tehtävä tekstin mukaan Chicagon yleissopimuksen, Montrealin yleissopimuksen ja kidutuksen vastaisen YK: n yleissopimuksen rikkomusten perusteella.

Mainos

Mepit tuomitsevat edelleen "Valko-Venäjän rauhanomaisten ihmisten sortamisen, kidutuksen ja pahoinpitelyn", joka ei ole päättynyt sen jälkeen, kun kansanmielenosoitukset puhkesivat petollisista presidentinvaaleista viime vuoden elokuussa.

EU: n pakotteita tarvitaan lisää

Lisäksi päätöslauselmassa pahoitellaan sitä, että määrätyillä EU: n taloudellisilla pakotteilla on ollut vain osittainen vaikutus Lukašenka -hallintoon. Sen vuoksi se kehottaa EU -maita vahvistamaan edelleen kohdennettuja taloudellisia pakotteita keskittyen Valko -Venäjän avainaloille ja viemään kiireesti eteenpäin viidennen pakotteen pakettia Valko -Venäjän yksityishenkilöille ja yhteisöille, jotka ovat mukana loputtomissa tukahduttamistoimissa.

Mepit vaativat lisäksi yksiselitteistä tukea Valko -Venäjän demokraattiselle oppositiolle vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien järjestämisessä kansainvälisen tarkkailun alaisena. He tuomitsevat myös Aliaksandr Lukašenkan ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin väliset jatkuvat kaupat ja toistavat, että on kiireellisesti paljastettava Venäjän tuki Lukašenkan raa'alle tukahduttamiselle Valko -Venäjän kansalle sekä sen osallistuminen hybriditoimiin EU: ta vastaan.

Teksti hyväksyttiin äänin 506 puolesta, 29 vastaan ​​ja 139 tyhjää.

Continue Reading

Palkinnot

2021 Václav Havel -palkinto myönnetään Valko -Venäjän oppositiojohtajalle Maria Kalesnikavalle

Julkaistu

on

Valko -Venäjän oppositiojohtaja ja aktivisti Maria Kalesnikava sai yhdeksännen Václav Havelin ihmisoikeuspalkinnon, jolla kunnioitetaan kansalaisyhteiskunnan toimia ihmisoikeuksien puolustamiseksi. (Kuvassa).

60,000 XNUMX euron palkinto jaettiin erityisessä tilaisuudessa Euroopan neuvoston parlamentaarisen edustajakokouksen (PACE) syksyn täysistunnon avajaispäivänä Strasbourgissa.

Maria Kalesnikava on yksi Valko-Venäjän oppositiojohtajista ja koordinointineuvoston jäsen. Hän oli entisen presidenttiehdokkaan Viktar Babarykan kampanjakeskuksen päällikkö, ja hänestä on tullut yksi Valko -Venäjän opposition kolmesta naissymbolista sekä Valko -Venäjän kansan taistelusta kansalais- ja poliittisten vapauksien ja perusoikeuksien puolesta.

Mainos

Hänet siepattiin Minskissä syyskuussa 2020 ja hän pääsi otsikoihin, kun hän repäisi passinsa rajalla estääkseen hänet pakotetusti poistumasta ja pakkosiirtolaisuudesta Valko -Venäjältä. Hänet pidätettiin myöhemmin, ja syyskuussa 2021 hänet tuomittiin 11 vuodeksi vankeuteen poliittisesta toiminnastaan.

Vastaanotettuaan palkinnon hänen puolestaan ​​Marian sisko Tatsiana Khomich kiitti palkintotoimikuntaa ja sanoi, että hänen sisarensa haluaa omistaa voittonsa kaikille Valko -Venäjän kansalaisille, jotka taistelevat oikeuksistaan: ”Tämä palkinto on merkki koko demokraattisen maailman solidaarisuudesta Valko -Venäjän kansa. Se on myös merkki meille, valkovenäläisille, että kansainvälinen yhteisö tukee meitä ja että olemme oikealla tiellä. ”

PACE: n presidentti Rik Daems, joka toimi valintalautakunnan puheenjohtajana, sanoi palkintoa luovuttaessaan: ”Puolustaessaan hallintoa, joka on valinnut voiman ja raakuuden rauhanomaista ja oikeutettua mielenosoitusta vastaan, Kalesnikava osoitti olevansa valmis ottamaan riskin oman turvallisuutensa puolesta. aiheuttaa enemmän kuin hän itse - hän on osoittanut todellista rohkeutta. ”

Mainos

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valko -Venäjän johtaja varoittaa Naton joukkoista Ukrainassa ja siirtolaiskatastrofista

Julkaistu

on

By

Valtionrajakomitean päällikkö Anatoly Lappo, Valko -Venäjän turvallisuusneuvoston valtiosihteeri Alexander Volfovich, valtion turvallisuuskomitean puheenjohtaja Ivan Tertel ja Valko -Venäjän sisäasiainministeri Ivan Kubrakov kävivät tapaamisessa Valko -Venäjän presidentin Alexander Lukashenkon kanssa Minskissä, Valko -Venäjällä syyskuussa 27, 2021. Maxim Guchek/BelTA/Moniste REUTERSin kautta
Valtionrajakomitean päällikkö Anatoly Lappo, Valko -Venäjän turvallisuusneuvoston valtiosihteeri Alexander Volfovich, valtion turvallisuuskomitean puheenjohtaja Ivan Tertel ja Valko -Venäjän sisäasiainministeri Ivan Kubrakov kävivät tapaamisessa Valko -Venäjän presidentin Alexander Lukashenkon kanssa Minskissä, Valko -Venäjällä syyskuussa 27, 2021. Maxim Guchek/BelTA

Valko -Venäjän presidentti Aleksanteri Lukašenko varoitti maanantaina (27. syyskuuta) yhteisestä vastauksesta Venäjän kanssa sotilasharjoituksiin, joihin liittyy naapurimaiden Ukrainan Naton jäsenmaiden joukkoja. kirjoittaa Matthias Williams, Reuters.

Luukashenko, joka ei kertonut yksityiskohtia vastauksesta, syytti myös länsimaita siitä, mikä hänen mukaansa oli uhkaava humanitaarinen katastrofi tänä talvena sen jälkeen, kun maahanmuuttajat jäivät jumiin ja jäätyivät Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Ukraina ei ole Pohjois -Atlantin sopimusjärjestön jäsen, mutta se on pitkään pyrkinyt läheisempään yhdentymiseen länsimaisiin armeijoihin toivoen, että jonain päivänä liittyy liittoutumaan, mikä on Valko -Venäjän tärkein liittolainen Venäjä.

Mainos

Ukraina aloitti viime viikolla yhteiset sotaharjoitukset Yhdysvaltojen ja muiden Nato-joukkojen kanssa, kun taas Venäjä ja Valko-Venäjä järjestivät laajamittaisia ​​harjoituksia, jotka huolestuttivat länsimaita. Lue lisää.

Lukašenko sanoi keskustelleensa Ukrainan tilanteesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa useita kertoja, ja Kreml sanoi maanantaina, että Naton sotilasinfrastruktuurin laajentaminen Ukrainassa ylitti punaisen rajan Putinille. Lue lisää.

"Näette, he vetävät Naton joukkoja sinne, Ukrainaan. Koulutuskeskusten varjolla he todella luovat tukikohtia. Yhdysvallat luo tukikohtia Ukrainaan. On selvää, että meidän on reagoitava tähän", Lukašenka sanoi tapaamisessa virkamiesten kanssa Minskin presidentinlinnassa.

Mainos

"Venäjän presidentti ja minä olemme neuvotelleet ja käymme neuvotteluja tästä asiasta ja olemme sopineet, että siellä on ryhdyttävä toimiin. Muuten huomenna meillä on mahdoton tilanne aivan Valko -Venäjän ja Venäjän rajalla."

Valko -Venäjän ja lännen väliset suhteet ovat huonontuneet sen jälkeen, kun Lukašenko ryhtyi elokuussa 2020 pidettyjen kiistanalaisten vaalien jälkeisiin joukkomielenosoituksiin, mikä aiheutti Yhdysvaltojen, Euroopan unionin ja Ison -Britannian pakotteita, mutta Moskovan tukea.

Valko -Venäjä ja sen EU -naapurit ovat myös syyllistyneet siirtolaisten ahdingosta. EU on syyttänyt Minskiä siitä, että se on kannustanut lähinnä Irakista ja Afganistanista tulevia maahanmuuttajia ylittämään rajat vastatoimena pakotteille.

Kolme siirtolaista kuoli rajan Puolan puolella ja yksi vielä Valko -Venäjän sisällä tässä kuussa. Perjantaina (24. syyskuuta) kerrottiin viidennesta irakilaisen kuolemasta Puolan puolella rajaa epäillystä sydänkohtauksesta. Lue lisää.

Lukašenka sanoi, että Valko -Venäjä on kohdellut siirtolaisia ​​hyvin.

"Kyllä, me pukeimme heidät, toimme heille polttopuita ja huiveja. Mutta ne jäätyvät talvella", Lukašenko sanoi.

"Lyhyesti sanottuna: se on humanitaarinen katastrofi rajalla."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa