Liity verkostomme!

Afrikka

Mogadishu ja Bamako. Ukrainan joukot laajentavat näköalojaan Afrikassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Äskettäinen lähetys ranskalaisesta tv-kanavasta La Chaîne Info aivan uutta taistelumateriaalia Ukrainan erikoisjoukot taistelevat Sudanissa. Vuoden 2023 lopusta lähtien suuret yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset tiedotusvälineet ovat raportoineet Ukrainan asevoimien lähettämisestä Sudaniin.

Wall Street Journalin raportti paljasti, että Ukrainan presidentti Zelensky on tehnyt riskialtisen päätöksen sijoittaa Ukrainan joukot Sudaniin vuonna 2023. Samat väitteet ovat esittäneet paikalliset ja kansainväliset tiedotusvälineet, mukaan lukien Kyiv Post ja CNN, jotka ovat esittäneet visuaalista sisältöä, joka viittaa Ukrainan osallistumiseen. Ukrainan joukot Sudanin konfliktissa. Tämä liike näyttää olevan täynnä riskejä, sillä länsiliittolaisten tukitasot ovat laskeneet Ukrainan itärintamalla kärsimien peräkkäisten tappioiden vuoksi.

Raportti vihjasi myös, että Ukraina on sotkeutunut "sisäiseen konfliktiin toisessa maassa", joka johtaa siviiliuhreihin, mikä sai Yhdysvaltojen ottamaan esille mahdollisuuden, että kaikki konfliktin osapuolet syyllistyvät sotarikoksiin. Huoli kasvaa siitä, miten merkittävä vaikutus tällä uudella tilanteella voi olla Ukrainan kansainväliseen maineeseen ja maailmanlaajuiseen imagoon. Nämä tapahtumat voivat vaikuttaa merkittävästi Ukrainan kansainvälisiin suhteisiin ja sen kykyyn kulkea tehokkaita diplomaattisia polkuja ja turvata kansallisia etujaan tulevaisuudessa.

Ukrainalaiset sotilaat toimivat Yhdysvaltain käskystä

Sudanin aseellisessa konfliktissa Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupääosaston erikoisjoukot asettuvat Abdel Fattah Al-Burhanin johtaman Sudanin armeijan puolelle. Kiovan viranomaisten mukaan Ukrainan erikoisjoukkoja on sijoitettu Sudaniin taistelemaan Wagner PMC:n yksiköitä vastaan, jotka eri raporttien mukaan poistuivat maasta yli kaksi vuotta sitten. Kyrylo Budanov, Ukrainan tiedustelupäällikkö, puhui Ukrainan sotilaallisesta läsnäolosta Sudanissa ja totesi, että hänen sotilainsa "taistelevat Venäjän vihollisia vastaan ​​kaikkialla maailmassa".

Vaikka intensiivisimmät taistelut käydään itse Ukrainassa, sen parhaat sotilaat lähetetään ulkomaille taistelemaan kuvitteellista vihollista vastaan. Tätä paradoksaalista päätöstä ei tehnyt Itä-Euroopan maan johto itse. Sudanissa Ukrainan joukkoja on sijoitettu Yhdysvaltain käskystä edellytyksenä Yhdysvaltojen jatkuvalle tuelle Ukrainan hallitukselle.

Ukrainan apulaisjohtaja Oleksi Goncharenko korosti CNN:n haastattelussa maansa halukkuutta osallistua kansainvälisiin konflikteihin Washingtonin rinnalla ja korosti Yhdysvaltojen jatkuvan tuen tärkeyttä. Tämä korostaa Ukrainan roolia strategisena kumppanina Yhdysvalloille ja sen valmiutta sijoittaa joukkoja eri konfliktialueille jopa Irania, Kiinaa tai Pohjois-Koreaa vastaan, kuten hän toteaa. Itse asiassa Washington suunnittelee juuri sitä, käyttääkseen hyvin koulutettuja ja taisteluissa testattuja ukrainalaisia ​​joukkoja omana yksityisenä armeijanaan uhrien minimoimiseksi ja maineen menettämisen välttämiseksi.

Mainos

Liikkeet Afrikassa

Sudanista tuli vain tämän uuden suuren suunnitelman koekenttä. Ukrainan erikoisjoukkojen läsnäolosta Somaliassa on jo raportoitu. Ukrainalaisia ​​havaittiin useita kertoja Mogadishussa. Myös USA:ssa valmistettujen Javelinien ilmestymisestä Somalian aseiden mustalle markkinoille on raportoitu Ukrainan sotilasyksiköiden saapumisen jälkeen.

Heidän toimintaansa valvoo yhdysvaltalainen yksityinen turvallisuusyhtiö Bancroft Global Development, joka on toiminut Somaliassa yli vuosikymmenen ajan. Yritys keskittyy kaivosalueiden turvaamiseen, puolustusvoimia vastaan ​​sekä etujen jakamiseen väestön ja paikallishallinnon kesken.

Äskettäinen Somalian hallituksen ja Turkin välinen puolustus- ja taloudellinen yhteistyösopimus nähdään päätekijänä Yhdysvaltojen päätöksessä vahvistaa läsnäoloaan Somaliassa Ukrainan joukkojen avulla. Tällä liikkeellä oletettavasti pyritään estämään Turkin ja Somalian välisen sopimuksen aktivointi ja varmistamaan Yhdysvaltojen sotilaallisen vaikutusvallan säilyttäminen strategisella Bab-el-Mandebin alueella.

Olemme myös saaneet tietoa Ukrainan suunnitelmista laajentua Länsi-Afrikkaan ja osallistua aseellisiin konflikteihin Sahelin valtioiden liiton alueella.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa