Liity verkostomme!

Maailma

Mepit pahoittelevat useiden sudanilaisten mielenosoittajien tappamista

SHARE:

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet antoivat täyden tukensa päätöslauselmalle, jossa valitetaan lukuisten sudanilaisten mielenosoittajien surmaamista ja satojen muiden maan turvallisuuspalvelujen ja muiden aseellisten ryhmien haavoittumista 25. lokakuuta 2021 tapahtuneen sotilasvallankaappauksen seurauksena.

Euroopan parlamentin jäsenet korostavat, että on tärkeää palauttaa Sudanin kansan oikeus kokoontua ja käyttää perusoikeuksiaan demokratian puolesta, ja he tuomitsivat lokakuun vallankaappauksen ja vaativat Sudanin sotilasjohtoa sitoutumaan kiireesti uudelleen maan demokratiaan siirtymiseen ja täyttämään sudanin kansan vapausvaatimukset. , rauhaa ja oikeudenmukaisuutta.

Parlamentti ilmaisi voimakkaan tukensa Yhdistyneiden Kansakuntien integroidulle siirtymävaiheen avustusoperaatiolle Sudanissa.UNITAMS) helpottaakseen neuvotteluja poliittisen kriisin ratkaisemiseksi ja kehotti kaikkia Sudanin poliittisia toimijoita osallistumaan tähän vuoropuheluun siviilihallintoon siirtymisen käynnistämiseksi uudelleen.

Mepit korostavat tarvetta jatkaa EU:n tukea peruspalvelujen, kuten terveydenhuollon ja koulutuksen, tarjoamisessa, ja vaativat EU:n laajuista kieltoa kaikenlaisten turvalaitteiden viennille, myynnille, päivittämiselle ja ylläpidolle, joita voidaan käyttää tai joita käytetään sisäinen sorto, mukaan lukien Internet-valvontatekniikka.
Teksti hyväksyttiin äänin 629 puolesta, 30 vastaan ​​ja 31 tyhjää. Lisätietoja saa raportin täysversiosta tätä.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa