Liity verkostomme!

Puolustus

Transatlanttinen kumppanuus käynnistettiin torjunnassa ääriliikkeiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

nusran kokoUusi transatlanttinen kampanja on sitoutunut haastamaan äärijoukot, kuten ISIL, jotka käyttävät Internetiä väärin radikalisoituvan ja äärimmäisen ideologiansa levittämiseksi ja värväävät haavoittuvia eurooppalaisia ​​taistelemaan merentakaisilla konfliktialueilla, mukaan lukien Irak ja Syyria.  - Counter Extremism Project Europe (CEP Europe) on kumppanuus Yhdysvaltojen ja Euroopan organisaatioiden välillä, ja muun muassa innovatiivisen vastakertomuksen käynnistämisen tarkoituksena on torjua sosiaalisen median käyttöä nuorten muslimien radikalisointiin. Lanseerauksessa sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook, Twitter ja You Tube, kehotettiin tehostamaan ponnistelujaan äärimmäisen "kertomuksen" hillitsemiseksi, joka inspiroi tappavia terrori-iskuja, kuten viime päivinä Tunisiassa, Ranskassa ja Kuwaitissa.

Twitter erotettiin yhdeksi sosiaalisen median alustaksi, joka Yhdysvaltain entisen vanhemman diplomaatin ja CEP: n toimitusjohtajan Mark Wallacein mukaan voisi tehdä "paljon, paljon enemmän" lopettaakseen sivustojensa ääriliikkeiden väärinkäytön. Pelkästään ISIL lähettää 90,000 100,000 - XNUMX XNUMX twiittiä päivässä, ja hän uskoo, että hallitukset ovat "jäljessä" verkkosodassa terroristiryhmien kanssa, jotka menestyvät nykyaikaisen tekniikan avulla "haavoittuvien" muslimien rekrytoinnissa ja radikalisoitumisessa. Wallace, entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Yhdistyneissä Kansakunnissa, sanoi, että sosiaalisen median yritysten epäonnistumista "itsepoliisin" sivustoissa tulisi pitää "aineellisena tukena" niille, jotka käyttävät Netiä ääriominaisuuksien levittämiseen.

Sosiaalisen median organisaatioiden, jotka "sulkevat silmänsä" ongelmaan ja "asettavat voiton vastuun edelle", pitäisi olla vastuussa syytteeseenpanosta, sanoi Yhdysvaltain Counter Extremism Projectin (CEP) toimitusjohtaja Wallace, joka yhdessä Brysselissä toimiva poliittinen instituutti, Euroopan demokratian säätiö (EFD), tekee yhteistyötä tämän projektin kanssa. Wallace lisäsi: "Sosiaalisen median alustat ovat tietoverkkojihadismin" porttihuume ". Jotkut yritykset ovat ottaneet käyttöön menettelyjä Internetin väärinkäytön hillitsemiseksi, mutta toiset vastustavat edelleen ja voisivat tehdä paljon, paljon enemmän. "

Mainos

Myös Berliinissä käynnistetyn kampanjan tavoitteena on torjua "ääriryhmien rekrytointiviestejä ja häiritä äärimmäisen digitaalisen median strategioita".

CEP sanoo, että sillä on jo ollut jonkin verran menestystä ääriryhmien taloudellisen perustan häiritsemisessä sen perustamisesta viime syyskuussa. Esimerkiksi Gambian hallitus CEP: n tutkinnan jälkeen määräsi Hezbollahin rahastonhoitajan Husayn Tajideenin lopettamaan kaiken siellä harjoitettavan liiketoimintansa ja poistumaan maasta. Järjestö on myös hiljattain suostuttanut Western Unionin ja DHL: n katkaisemaan ilmoitetut yhteydet terrorismin rahoittajayhteisöihin ja estämään näitä yhteisöjä käyttämästä väärin hyvämaineisia yrityksiä. New Yorkissa toimiva CEP sanoo, että viimeaikaiset toimet englanninkielisen yllyttämisen torjumiseksi sosiaalisessa mediassa ovat " ei riitä ”ja kohdistuu nyt Twitterin ja muiden alustojen äärimmäiseen väärinkäyttöön saksan, turkin, ranskan ja italian puhujien keskuudessa. Hanke edistää myös "innovatiivista vastakertomusohjelmaa", jolla pyritään saamaan sosiaalityöntekijät, opettajat ja yhteisön johtajat valittuihin Euroopan maihin, mukaan lukien Saksa ja Ranska, jotka "kohtaavat päivittäin mahdollisen radikalisoitumisen ja haavoittuvassa asemassa olevien nuorten rekrytoinnin todellisuuden kanssa. . ”

EU: n poliisiviraston Europolin mukaan tämän vuoden tammikuussa jopa 5,000 eurooppalaista taistelee alueella ja heidän määränsä kasvaa edelleen. Puhuminen laukaisussa Press Club Brysselissä, Yhdysvaltain entinen senaattori ja presidenttiehdokas Joseph Lieberman, CEP: n neuvottelukunnan jäsen, totesi radikalisoitumisen ja haavoittuvassa asemassa olevien eurooppalaisten rekrytointia uhkaavan taistelun merentakaisissa konflikteissa, myös Irakissa ja Syyriassa, sekä riskin palata ulkomaisiin taistelijoihin, jotka käynnistävät iskuja kotona. "Valtava huolenaihe" hallituksille ja kansalaisille.

Mainos

Lieberman kertoi Brysselissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että maailma oli "täynnä verta, joka valui ääriliikkeiden nimissä tehtyihin julmiin väkivaltaisuuksiin. Se on ideoiden sota, jota hallitukset eivät voi hoitaa yksin". Hänen kommenttinsa toistaa tohtori August Hanning, entinen Saksan tiedustelupalvelun päällikkö, joka johtaa CEP-operaatioita Berliinissä ja jonka mukaan aloitteen tarkoituksena on pysäyttää nuorten muslimien "valuminen" houkuttelemana terroristiryhmien tarjoamaan "vääristyneeseen ideologiaan". kuten ISIL.

EDF: n toimitusjohtaja Roberta Bonazzi sanoo, että kaksinkertainen kampanja on osittain "tunnustusta siitä, että hallitukset eivät yksin voi vastata ääriryhmien propagandan ja radikalisoitumisstrategioiden aiheuttamaan kasvavaan uhkaan". Bonazzi totesi "ennennäkemättömän" ponnistelun ääriliikkeiden torjumiseksi: "Yksityisillä ryhmillä on merkittävä rooli aikamme kriittisimmässä globaalissa turvallisuushaasteessa." Vuonna 2010 EFD perusti verkoston eurooppalaisista muslimi-aktivisteista, jotka työskentelevät paikallisella tasolla vastustamaan ääriliikkeitä islamilaisten yhteisöjen sisällä.

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa