Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Venäjä ottaa kaiken voitavansa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

venäjä-ukraine-senaatti-osoite.siBy Keir Giles, Kansainvälisen turvallisuuden ja Venäjän sekä Eurasia-ohjelman apulaiskumppani, Chatham House
Venäjä oppi Georgian aseellisesta konfliktista vuonna 2008, että sotilaallisen voiman käyttö naapureita vastaan ​​voi nopeasti saavuttaa ulkopoliittiset tavoitteet pienillä pitkän aikavälin strategisilla kustannuksilla. Krimissä vuonna 2014 Venäjä on jälleen ratkaissut ongelman tavalla, jota suurin osa länsimaista on pitänyt käsittämättömänä etukäteen ja mahdotonta sen jälkeen. Mutta muualla maailmassa ei ole juurikaan vipua Moskovan estämiseksi tai rankaisemiseksi.

Presidentti Obama, pääministeri Cameron ja muut länsimaiden johtajat ovat varoittaneet Venäjän "kustannuksista" sotatoimien seurauksena. Mutta vaihtoehtoja sellaisten rangaistusten määräämiseen, jotka ovat riittävän merkittäviä Moskovan ottamiseksi vakavasti, vaikka ne ovat silti kohtuuhintaisia ​​Yhdysvalloille ja sen liittolaisille, ovat harvat. Länsi voi torjua Venäjää ja peruuttaa huippukokoukset, mutta Moskova ei ole milloinkaan pitänyt raivostuttavia sanoja vastauksena, joka on otettava huomioon. Ja koska Venäjällä on veto-oikeus YK: n turvallisuusneuvostossa, Venäjän ei tarvitse olla liian huolestunut YK: n toiminnan mahdollisuudesta.

Lisäksi Venäjä voi aiempien tulosten perusteella luottaa siihen, että määrätyt rangaistukset ovat lyhytaikaisia. Vuonna 2008 länsi oli hehkuvaa Georgian konfliktista. Seuraavana vuonna Yhdysvallat julisti nollan, Nato jatkoi sotilaallisia yhteyksiä ja liiketoiminta palasi tavalliseen tapaan.

Venäjän konsolidointi

Kiovalle ja lännelle on esitetty a tapahtunut tosiasia Venäjän hallintaan Krimissä. Venäjä eteni nopeasti ja tehokkaasti voidakseen valvoa epävarmojen olosuhteiden hallintaa niemimaalla, kun taas väliaikaiset Ukrainan viranomaiset eivät halunneet tai pystyneet käsittelemään tilannetta. Myöhemmin viime päivinä on tapahtunut useita vaiheita laillistamisprosessissa (Venäjän näkökulmasta), sekä Krimiin jo lähetetyt joukot että mahdolliset siellä olevat vahvistukset tai toimet muualla Ukrainassa.

Mainos

Tämä hyvin harjoiteltu prosessi alkoi, kun vasta asennettu Krimin johtaja Sergei Aksyonov pyysi Venäjältä apua järjestyksen ylläpitämisessä, ja presidentti Putin hyväksyi hänen pyyntönsä suuresti. Venäjän parlamentin ylähuoneen hyväksyntä joukkojen käyttöön aiheutti laajaa hälytystä ulkomailla. Mutta tämä ei ollut muuta kuin demokraattinen kumileima jo käynnissä oleville prosesseille - perustuslaillinen hienous, joka otettiin käyttöön vuonna 2009 sen jälkeen, kun kävi epämiellyttäväksi selväksi, että edellisen vuoden hyökkäys Georgiaan ei ollut laillista edes Venäjän tuolloin.

Venäjän tiedotusvälineet Ukrainan kehityksestä korostavat suurelta osin fiktiivistä vaaraa Venäjän kansalaisille. Tämä on toinen keskeinen ainesosa Venäjän jatkotoimien valmisteluissa. Aivan kuten Georgiassa vuonna 2008, Venäjän kansalaisten suojelua ulkomailla voidaan käyttää yhtenä tärkeimmistä tekosyistä Venäjälle joukkoina liikkuvalle Venäjälle.

Yksi mahdollinen seuraava askel legitimiteetin vahvistamiseksi Venäjän näkökulmasta on, että Krimin tärkeimmät paikat takavarikoineet venäläiset merijalkaväki nimitetään pian rauhanturvaajiksi. Tämäkin olisi sopusoinnussa vuoden 2008 skenaarion kanssa, jossa syvälle Georgiaan tunkeutuneet 58. armeijan yksiköt maalasivat nopeasti ajoneuvoihinsa Venäjän rauhanturvajoukon symbolin heti taistelutoimien päätyttyä.

Mainos

Voiko itsenäinen Ukraina vastustaa?

Ukrainan puolustuskyky Venäjää vastaan ​​on rajallinen. Viimeaikaiset ponnistelut Ukrainan armeijan päivittämiseksi eivät ole tehneet siitä vakavaa ottelua Venäjän joukkojen kanssa. Kiovan väliaikaisen hallituksen hidas reaktio tapahtumiin on johtanut Krimin nykyisiin eristäytymisiin tehokkaiden ja hyvin varustettujen venäläisten joukkojen välillä sekä eristettyihin ja ympäröityihin Ukrainan etuvartioihin, jotka on jätetty heidän uskollisuutensa huomioon ottaen. Ei pidä unohtaa, että melkein kaikki Venäjän ja Ukrainan sotilaiden vanhemmat virkamiehet aloittivat uransa yhdessä Neuvostoliiton armeijassa. Monet ukrainalaiset sotilashenkilöt kuvailevat olevansa venäläisiä: Kun vasta nimitetty Ukrainan laivaston komentaja vaihtoi välittömästi puolensa Venäjälle, uskollisuudessa tulisi odottaa lisää muutoksia, mikä asettaa kyseenalaiseksi, missä määrin tehokasta vastustusta voitaisiin tarjota Venäjän uusille liikkeille.

Mahdollisuudet länsimaiden vastauksiin, jotka olisivat merkityksellisiä Venäjän kannalta, ovat vähäiset, ja mahdollisuus länsimaiden sotilaalliseen interventioon Ukrainan suojelemiseksi on vielä vähemmän todennäköistä. Kaikista Venäjän sotilaallisista ja poliittisista valmisteluista huolimatta siirtymiseen Ukrainan muihin osiin Kiovan myöhäinen siirtyminen sotilaalliseen valmiuteen voi silti tarjota riittävän pelotteen. Venäjä on toistuvasti osoittanut, että se vie itsensä julistamien turvallisuustarpeiden nimissä kaiken mahdollisuuksiensa rajoissa ja siihen saakka, kunnes se kohtaa mielekkään vastustuksen. Ukrainan julistama mobilisointi tarjoaa potentiaalin, ellei varmuuden, tästä vastarinnasta, ja se varmasti antaa Venäjän armeijan suunnittelijoille aihetta ajatella.

Vuonna 2008 pelko Venäjän joukkojen siirtymisestä Tbilisiin ja koko Georgian viemisen osoittautui perusteettomaksi, ja Venäjä ratkaisi eteläisellä rajallaan koetut turvallisuushaasteet perustamalla kaksi nukketilaa, Etelä-Ossetian ja Abhasian. Venäjän suunnitteluhorisontit ovat pidempiä kuin useimmissa länsimaissa: on täysin mahdollista, että Moskova tyytyy toistaiseksi vastaavaan "itsenäisen" Krimin hallintaan. Suunniteltu Krimin kansanäänestys suuremmasta autonomiasta - jonka venäläismielinen parlamentti esitteli Simferopolissa 30. maaliskuuta - tasoittaa tietä Moskovan tukemalle nimellisesti itsenäiselle kaivokselle, jonka jälkeen Venäjä voi kärsivällisesti odottaa muun Ukrainan putoamista sen alueelle. käsissä hallitsemattoman talouskriisin painon alla.

Georgian konfliktin jälkeen syvästi puutteellinen tulitaukosopimus, jonka Ranskan silloinen presidentti Nicolas Sarkozy asetti, vahvisti ja laillisti venäläiset voitot samalla kun se kiinnitti Georgian joukot. Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusakatemian tuolloin laatimassa raportissa todettiin, että Venäjää on siis "kannustettu yhä suorempiin yksipuolisiin toimiin heidän etujensa saavuttamiseksi". Se, miten länsi selviytyy nykyisestä kriisistä, määrittää, estetäänkö rohkaistunut ja vieläkin vakuuttavampi Venäjä tulevista seikkailuista vai kannustetaanko he vielä enemmän.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa