Liity verkostomme!

Etusivu

Brasilia lähestymistapoja Intia globaaleille huippukokouksessa keskustellaan Yhdysvaltain valvonta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

331Maailmanlaajuinen suuttumus Yhdysvaltain hallituksen viimeaikaisiin joukkovalvonnan paljastuksiin, jotka herättivät keskusteluja maailmanlaajuisten valvontasuuntaviivojen tarkistamisesta, on saanut Brasilian hallituksen ottamaan yhteyttä Intian hallitukseen tukemaan ehdotustaan ​​järjestää kertaluonteinen maailmanlaajuinen huippukokous, suunniteltu toukokuun 2014 alkuun.

Siirto seuraa presidentti Dilma Rouseffin (kuvassa) Yhdysvaltain valvonnasta YK: n yleiskokouksessa syyskuussa.

Ulkoministeriön tiedottaja Syed Akbaruddin vahvisti uutiset. Valvontakysymys oli noussut esiin myös ulkoministeri Salman Khurshidin vierailun aikana Brasiliassa lokakuussa. Khurshid ja hänen brasilialainen kollegansa olivat "ilmaisseet huolensa" aiheesta. Nämä kokoukset pidettiin viikolla ICANNin toimitusjohtajan Fadi Chehadén ensimmäisen vierailun jälkeen Brasiliassa ja tapaamisen Rouseffin kanssa, mikä johti ehdotukseen Brasilian "huippukokoukseksi", joka sai kaikki maat ja Internet-yhteisöt odottamatta.

Mainos

Yllätyshuippukokous

Jopa ICANNin lähimmillä vaalipiireillä - ISOC: lla ja IETF: llä - ei ole selkeyttä tällaisen kertaluonteisen huippukokouksen ajoituksessa, tarkoituksessa, prosessissa ja lopputuloksessa. Intian lisäksi Brasilian on ilmoitettu olevan yhteydessä myös muihin maihin, kuten Etelä-Koreaan, Australiaan ja nyt todennäköisemmin Saksaan, kun äskettäin paljastui, että Yhdysvallat on saattanut seurata liittokansleri Angela Merkelin puhelinta yli vuosikymmenen ajan.

ICANN järjesti useita tapaamisia ISOC: n ja IETF: n johtajien kanssa viime viikolla Internet Governance Forumissa Balilla Indonesiassa vastatakseen eri sidosryhmien kysymyksiin. Yritykset ja kansalaisyhteiskunta pysyivät skeptisissä kokouksessa, kun otetaan huomioon Brasilian tuki ITU-sopimukselle ja hallitustenväliselle Internet-hallintomallille, ja pelättiin, että tapaamista suunnitellaan vahvistamaan Internetin monenvälistä valvontaa ilman selkeää prosessia monen sidosryhmän osallistumiselle päätöksenteossa.

Mainos

Laaja skeptisyys

Skeptisyys Brasilian huippukokouksessa tuli akuutiksi, kun Balin IGF: n monet twiitit ja web-lähetykset osoittivat, että Brasilian valtuuskunta oli edelleen epäselvä kannastaan ​​Internetin hallintomalliin verrattuna monenväliseen ja monen sidosryhmän malliin, usein sanoja vaihtamalla.

Intian huolenaiheet ovat vakavampia. Tämä johtuu siitä, että jos Brasilian konferenssin pääkysymys on edelleen seuranta Internet-hallinnon siirtämistä koskevan sidosryhmämallin arvioinnin sijasta - presidentti Rouseffin YK: n puheen mukaisesti ja Brasilian valtuuskunnan Balilla antamien lausuntojen perusteella - tämä toisi Intian Valvontajärjestelmä (CMS) keskitytään.

Hindujen tutkintaraportti, "Intian valvontaprojekti voi olla yhtä tappava kuin PRISM", julkaistiin 21. kesäkuuta, paljasti, että CMS oli PRISM: n jälkeen toisella sijalla koon, tappavan kyvyn ja poikkeuksellisen kyvyn tunkeutua kansalaisten yksityisyyteen , ilman paljon yksityiskohtia tai ohjeita julkisesti. Jopa viime viikolla IGF: ssä CMS herätti kritiikkiä läpinäkymättömistä valvontamenettelyistään.

Intialaiset sidosryhmät kannattavat Yhdysvaltojen hallituksen ICANNin valvonnan poistamista, vaikka se ei välttämättä olekaan suoraan yhteydessä vallitsevaan valvontakysymykseen, mikä on herättänyt nykyisen maailman pääkaupunkeja leviävän vihan. Hallituksen neuvoa-antavan komitean (GAC) vahvemman roolin lisäksi ei kuitenkaan ole selkeää etenemissuunnitelmaa ICANNin uudistamiseksi. On epäselvää, käsitelläänkö Brasilian huippukokouksessa sekä valvontaa että ICANNin kansainvälistymistä vai tarkastellaanko pääasiassa maailmanlaajuisia valvontamenettelyjä.

Intian dilemma

Ulkoasiainministeriö ei vahvistanut, onko Intia päättänyt tukea Brasilian ponnisteluja. Jos se kuitenkin tapahtuu, se on vaarassa puolustaa kritiikkiä CMS-järjestelmään liittyvää valvontaa vastaan ​​samalla kun se suostuu hyökkäämään amerikkalaisiin PRISM: n vuoksi. Intian hallitus on joko puolustanut tai hiljentänyt PRISM-ohjelmaa, koska se on hyötynyt ohjelmasta.

Globaalit yritykset ja kansalaisyhteiskunta näyttävät mukavalta keskustella valvonnasta avoimesti, mutta jos hallitukset - joista lähes kaikki harjoittavat laajaa valvontaa - tukevat tällaista keskustelua, on edelleen mysteeri. Koska Brasilian kokousta ehdotetaan toukokuussa 2014, keskellä Intian yleisiä vaaleja, todennäköisyys, että Intian valtuuskuntaa johtavat vanhemmat poliittiset tai byrokraattiset johtajat, näyttää myös hämärältä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa