Liity verkostomme!

Etusivu

Puhe: Kohti dynaamisten transatlanttisten alueen kasvun ja investointien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

URL-1024x945Peterson-instituutin, SAIS: n ja EU: n edustuston, Washington DC / USA, 29. lokakuuta järjestämässä konferenssissa Euroopan komission varapuheenjohtaja Viviane Reding (kuvassa) puhui Yhdysvaltain viimeaikaisista vakoojista, Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) ja tietosuoja ja mitä Eurooppa odottaa Yhdysvaltojen korjaavan vahingoittuneen luottamuksen.

Hyvät naiset ja herrat,

Ystävät ja kumppanit eivät vakoile toisiaan. Ystävät ja kumppanit keskustelevat ja neuvottelevat. Kunnianhimoisten ja monimutkaisten neuvottelujen onnistumiseksi neuvottelukumppaneiden on luotettava. Siksi olen täällä Washingtonissa: auttaakseni palauttamaan luottamuksen.

Mainos

Olet tietoinen syvästä huolestumisesta, jonka viimeaikainen tiedustelukysymys on herättänyt Euroopan kansalaisten keskuudessa. Ne ovat valitettavasti ravistaneet ja vahingoittaneet suhdettamme.

Euroopan ja Yhdysvaltojen läheinen suhde on erittäin arvokas. Ja kuten minkä tahansa kumppanuuden, sen on perustuttava kunnioitukseen ja luottamukseen. Vakoilu ei todellakaan johda luottamukseen. Siksi on kiireellistä ja välttämätöntä, että kumppanimme toteuttavat selkeät toimet luottamuksen palauttamiseksi.

Tänä kesänä Yhdysvallat ja Eurooppa aloittivat neuvottelut kauppa- ja investointikumppanuudesta. Tavoite on yksinkertainen: haluamme antaa mahdollisimman suuren voiman transatlanttiselle taloudelle avaamalla markkinat toisillemme. Tavoite on yksinkertainen, mutta neuvottelut ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Edessä on monia haasteita. Kuitenkin, jos neuvottelut hoidetaan hyvin ja molemminpuolisen luottamuksen pohjalta, neuvottelujen tulokset voivat olla vaivan arvoisia.

Mainos

Annan sinulle kolme syytä:

"Ensinnäkin sopimus tuottaisi konkreettista taloudellista hyötyä sekä Yhdysvaltojen että Euroopan taloudelle. Toiseksi, sopimuksen avulla voimme vähentää byrokratiaa ja rakentaa yhdentyneemmät transatlanttiset markkinat. Ja kolmanneksi, sopimuksella olisi myönteinen vaikutus kauppaan maailmanlaajuisesti Kaupan ja tulojen kasvaessa kaikki voittavat.

Ensimmäinen syy, konkreettinen taloudellinen hyöty

Eurooppa on maailman suurin talous - sillä on yli 507 miljoonaa kuluttajaa ja 12 biljoonan euron BKT. Yhdysvallat seuraa perässä 11 biljoonan euron BKT: llä.

Yhdistä molemmat yhdessä ja saat merkittäviä taloudellisia voittoja.

Sopimuksen seurauksena talouskasvun arvioidaan olevan 119 miljardia euroa vuodessa EU: ssa ja 95 miljardia euroa vuodessa Yhdysvalloissa. Nämä edut maksaisivat hyvin vähän, koska ne johtaisivat tullien poistamisesta, mikä vaikeuttaa ostamista ja myyntiä Atlantin yli.

Taloudellisten vaikeuksien aikana meidän on löydettävä kasvun lähteitä, jotka eivät ole taakka julkiselle taloudelle. Kaupan lisääminen voi ja tulee olemaan talouden kasvun lähde. Jos se tehdään oikein, se lisää kysyntää ja tarjontaa lisäämättä julkisia menoja tai lainaa. Menestyvä TTIP voi olla halpa kannustinpaketti.

Vaikka EU: n ja Yhdysvaltojen väliset tullit ovat jo alhaiset (keskimäärin 4%), EU: n ja Yhdysvaltojen talouksien ja niiden välisen kaupan yhteenlaskettu koko tarkoittaa, että jäljellä olevien tullien purkamisella olisi merkittävä vaikutus kasvun luomiseen.

Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus voi olla vahva signaali siitä, että EU ja Yhdysvallat ovat sitoutuneet avaamaan ja syventämään kauppaa. Tämä olisi myös merkki yhteisestä johtajuudesta maailmanlaajuisesti.

Toinen syy: integroituneiden transatlanttisten markkinoiden rakentaminen

Transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden edut voivat ylittää talouskasvun välittömän kasvun. Molemmat osapuolet voisivat myös pyrkiä integroimaan paremmin transatlanttiset markkinat ja sääntelyn.

Säännökset ovat lakeja, jotka suojaavat ihmisiä riskeiltä - riskiltä heidän terveydelle, turvallisuudelle, taloudelliselle turvallisuudelle tai ympäristölle.

Ihmisten suojelu on tärkeä tavoite, minkä vuoksi hallitukset molemmin puolin Atlanttia ovat joutuneet niin paljon vaivaa rakentamaan monimutkaisia ​​sääntelysuojajärjestelmiä.

Mutta tahallisella tai ei - erilaisella sääntelytoiminnalla on myös hinta: se voi estää tavaroiden pääsyn markkinoille julistamalla ne vaarallisiksi. Tai se voi tehdä maahantuotuista tuotteista kalliimpia lisäämällä perusteettomia vaatimustenmukaisuuden kustannuksia.

Autoturvallisuus on yksi esimerkki: olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että auton on oltava turvallinen ja että ovien on oltava riittävän vahvoja kestämään iskuja ja että turvatyynyjen on toimittava täydellisesti. Autoturvallisuutta koskeva lainsäädäntö ja standardit menevät kuitenkin paljon yksityiskohtaisemmin. Se sisältää yksityiskohtia siitä, kuinka testien tulisi toimia sen selvittämiseksi, täyttävätkö uudet autot kaikki vaatimukset. Se sisältää myös yksityiskohtia siitä, miten törmäystestin nukke tulisi sijoittaa testin aikana. Kerryttyään nämä erot muunnetaan myöhemmin kustannuksiksi, jotka rankaisevat kuluttajaa.

Nämä erot voidaan välttää tulevaisuudessa varhaisessa sääntelyvuoropuhelussa. Mitä EU haluaa tehdä transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden kanssa, on löytää yhteisiä piirteitä, jotka yksinkertaistavat tulevaisuudessa eurooppalaisten ja amerikkalaisten standardien asettajien työtä yrittäessään löytää yhteisiä ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat todelliset transatlanttiset markkinat. Näin pitäisi olla esimerkiksi sähköautoja koskevassa työssä: jotta sääntelyviranomaiset työskentelevät turvallisuustestien yhteisten standardien mukaisesti, mutta myös tulevien autojen lataamiseen tarvittavien pistokkeiden ja pistorasioiden suhteen.

Kolmas syy, positiivinen vaikutus kansainväliseen kauppaan

Edut, joita sopimus voi tuottaa EU: lle ja Yhdysvalloille, eivät tule muun maailman kustannuksella. Päinvastoin, EU: n ja Yhdysvaltojen välisen kaupan vapauttaminen voi lisätä kauppaa ja tuloja maailmanlaajuisesti. Sopimuksella on potentiaalia lisätä BKT: tä muualla maailmassa lähes 100 miljardilla eurolla. Kahden taloudellisen jättiläisen välisen kaupan lisääntyminen lisäisi muiden maiden tuottamien raaka-aineiden, komponenttien ja muiden tuotantopanosten kysyntää.

EU: n ja Yhdysvaltojen teknisten standardien yhdenmukaistaminen voisi tarjota myös perustan maailmanlaajuisille standardeille: transatlanttisten markkinoiden koko on niin suuri, että jos niillä olisi yksi ainoa sääntö, niiden hyväksyminen olisi myös muiden maiden etujen mukaista. Asetamme malleja, jotka kannustavat muita seuraamaan. Tällä tavoin heidän tarvitsee tuottaa tuotteita vain yhden eritelmän mukaisesti, mikä tekee kansainvälisestä kaupasta helpompaa ja halvempaa. Ja he tekisivät niin ei siksi, että haluaisivat myydä tuotteitaan markkinoillemme, vaan myös siksi, että he pitävät transatlanttisia korkean tason standardeja kultastandardina.

EU: lla ja USA: lla on jo syvä kauppa- ja investointisuhde - mikään muu kaupallinen valtimo ei ole yhtä integroitunut kuin EU ja Yhdysvallat. Yli 2 miljardin euron arvoiset kauppatavarat ja palvelut ylittävät Atlantin päivittäin.

Tärkeä syy näiden yhteyksien tiheydelle on se, että olemme jo molemmat hyvin avoimia talouksia. Kaupan vapauttamista on jo tapahtunut paljon. Tämä voi olla ensimmäinen kerta, kun Eurooppa ja Amerikka istuvat kahdenvälisissä neuvotteluissa, mutta olemme todellakin neuvotelleet keskenämme kaupan esteiden poistamisesta 65 vuoden ajan Maailman kauppajärjestössä ja sitä edeltävässä GATTissa.

Tietosuoja

Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat hyvin syvällisiä sekä taloudellisesti että poliittisesti. Kumppanuutemme ei ole pudonnut taivaalta. Se on maailman menestynein kaupallinen kumppanuus. Energiaa, jota se syöttää talouksiimme, mitataan miljoonina, miljardeina ja biljoona - työpaikoina, kauppa- ja investointivirroina. Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus voisi parantaa lukuja ja nostaa ne uusille korkeuksille.

Mutta sinne pääseminen ei ole helppoa. On haasteita saada se aikaan ja on asioita, jotka kiskottavat sen helposti. Yksi tällainen asia on data ja henkilötietojen suoja.

Tämä on tärkeä asia Euroopassa, koska tietosuoja on perusoikeus. Syy tähän juontuu historiallisesta kokemuksestamme diktatuureista poliittisen spektrin oikealta ja vasemmalta puolelta. Ne ovat johtaneet Euroopassa yhteisymmärrykseen siitä, että yksityisyys on olennainen osa ihmisarvoa ja henkilökohtaista vapautta. Jokaisen liikkeen, jokaisen sanan tai jokaisen yksityisiin tarkoituksiin tehdyn sähköpostin hallinta ei ole sopusoinnussa Euroopan perusarvojen tai yhteisymmärryksemme vapaasta yhteiskunnasta.

Siksi varoitan tietosuojan tuomisesta kauppaneuvotteluihin. Tietosuoja ei ole byrokratia tai tariffi. Se on perusoikeus, eikä sinänsä ole neuvoteltavissa.

EU: lla on vuodesta 1995 lähtien lakeja, jotka säätelevät perusoikeutta henkilötietojen suojaan. Tammikuussa 2012 Euroopan komissio pyrki nykyaikaistamaan näitä sääntöjä mukauttamaan niitä Internet-ikään ja avaamaan edelleen EU: n sisämarkkinoita. Jo ennen NSA: n tietoskandaalia koskevia paljastuksia 79% eurooppalaisista oli huolissaan tietosuojan puutteesta Internetissä. Ehdotuksemme muuttavat tätä huolta antamalla ihmisille paremman hallinnan tavasta, jolla heidän henkilötietojaan käytetään.

Viime viikolla Euroopan parlamentti äänesti ylivoimaisesti ehdotusten puolesta. Viime perjantaina EU: n johtajat kehottivat hyväksymään ehdotukset ajoissa ensi vuonna, jotta voidaan palauttaa ja lisätä kansalaisten ja yritysten luottamusta digitaalitalouteen.

Paljastukset amerikkalaisten tiedustelupalvelujen toiminnasta Euroopassa ja sen aiheuttamista vahingoista ovat herättäneet uudestaan ​​huomiota tähän asiaan. On asioita, joita ei voida perustella terrorismin torjunnalla. Kansallisen turvallisuuden käsite ei tarkoita, että "kaikki menee": valtioilla ei ole rajoittamatonta salaisen valvonnan oikeutta.

Euroopan johtajat tunnustivat viime perjantaina. Ja Euroopan parlamentti, jonka on äänestettävä jokaisesta EU: n sopimuksesta, vaati jo TFTP / SWIFT-sopimuksen keskeyttämistä ja seuraa tiiviisti TTIP-neuvottelujen edistymistä.

Olen iloinen siitä, että tietosuojaehdotuksemme ovat myös käynnistäneet keskustelun yksityisyydestä Yhdysvalloissa. Viime vuoden maaliskuussa, heti ehdotusten tekemisen jälkeen, Valkoinen talo ilmoitti työskentelevänsä kongressin kanssa "yksityisyydensuojalaskun" laatimiseksi.

"Yksityisyys ei ole koskaan ollut tärkeämpää kuin nykyään, Internetin, verkon ja älypuhelinten aikakaudella" - sanoi presidentti Obama ilmoittaessaan suunnitelmistaan ​​"yksityisyyden suojalaskusta". Olen täysin samaa mieltä tällaisen lausunnon kanssa.

Kongressin keskustelut todistavat myös yksityisyyden kasvavan merkityksen Yhdysvalloissa. Myöhemmin tänään tapaan kongressin kahden puolueen yksityisyyden suojaryhmän jäsenet. Pyydän heiltä edistymistä lainsäädäntöprosessissa.

Yksi asia on selvä: voit hyödyntää digitaalisen talouden suurimman osan ja lisätä luottamusta selkeillä ja yhdenmukaisilla laeilla.

Kun Euroopassa on käytössä yhtenäinen, johdonmukainen sääntöjoukko, odotamme samaa Yhdysvalloilta. Tämä on välttämätöntä vakaan pohjan luomiseksi henkilötietovirroille EU: n ja Yhdysvaltojen välillä. Yhteentoimivuus ja itsesääntely eivät riitä. Euroopan teollisuus on kritisoinut nykyistä järjestelmää ja Euroopan kansalaiset ovat kyseenalaistaneet sen: heidän mukaansa se on vain muutosta kuin laastari, joka tarjoaa hunter legitimiteetin sitä käyttäville Yhdysvaltain yrityksille.

EU: n ja Yhdysvaltojen välisen tiedonsiirron on siis luotettava molempien osapuolten vankkaan oikeudelliseen perustaan. Käynnissä oleva tietosuojauudistus on perusta vankalle tietosillalle, joka yhdistää Yhdysvaltojen ja Euroopan, Euroopan puolella. Odotamme Yhdysvaltojen asettavan nopeasti sivun sillalle. On parempi olla vakaa jalka sillalla kuin huolehtia vuorovesi "turvallisessa" tai loppujen lopuksi ei niin "turvallisessa" satamassa.

Samanlainen haaste koskee neuvotteluja tietosuoja- ja yksityisyydensuojasopimuksesta tietojen vaihdosta lainvalvontasektorilla. Myös tässä on edistyttävä kiireellisesti.

Olemme neuvotelleet - oikeusministeri Eric Holder ja minä - vuodesta 2011.

Neuvottelukierroksia on ollut yli 15. Mutta peruskysymystä ei ole vielä ratkaistu: järkevällä sopimuksella olisi taattava kansalaisten korkeatasoinen suoja Atlantin molemmin puolin.

Sopimuksen olisi vahvistettava täytäntöönpanokelpoiset oikeudet henkilöille, joiden tietoja vaihdetaan Atlantin yli lainvalvontatarkoituksia varten. Siinä olisi erityisesti säädettävä EU: n ja Yhdysvaltojen kansalaisten tasavertaisesta kohtelusta, mukaan lukien mahdollisuus saada oikeussuojakeinoja, kun oikeuksia rikotaan. Tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista, koska muut kuin maassa asuvat eurooppalaiset eivät saa oikeussuojaa Yhdysvalloissa.

Tämä on jo jokaisen amerikkalaisen oikeus Euroopan unionissa.

Ensimmäisten NSA: n vakoojien paljastusten jälkeisinä päivinä presidentti Obama sanoi seuraavaa: "Tämä ei koske Yhdysvaltojen kansalaisia ​​eikä Yhdysvalloissa asuvia ihmisiä." Ymmärrän hyvin, että presidentin tavoitteena oli rauhoittaa yleistä mielipidettä Amerikassa. Kuitenkin Euroopassa kansalaiset kuulivat myös tämän viestin. Ja he ymmärsivät: olemme huolissamme. Meitä ei pidetä kumppaneina, vaan uhkana. Ja sitten ymmärrät, että eurooppalaisina olemme erittäin huolissamme.

Hyvät naiset ja herrat,

Tällainen käsitys ei ole kovin hyvä ehto, jos haluamme rakentaa uuden transatlanttisen kumppanuuden. Siksi meidän on tehtävä kovaa työtä Atlantin molemmin puolin luottamuksen palauttamiseksi. Euroopan johtajat tekivät osansa viime viikolla Brysselissä pidetyssä huippukokouksessaan, jossa he ilmaisivat varmasti vihansa viimeaikaisista vakoojapaljastuksista. He tekivät niin keskenään johtajien ruokapöydässä ja käyttivät maltillista kieltä julkisesti. Älkäämme kuitenkaan erehtykö: Yhdysvaltojen on tehtävä osansa luottamuksen palauttamiseksi. Yhdysvaltojen on osoitettava, että he kohtelevat Eurooppaa todellisena kumppanina. Ja että he suhtautuvat yksityisyyttä ja tietosuojaa koskeviin eurooppalaisiin huolenaiheisiin erittäin vakavasti. Lainsäädännön sisällyttäminen EU: n kansalaisten oikeussuojakeinoihin heidän asuinpaikastaan ​​riippumatta tulevaan Yhdysvaltain yksityisyydensuojalakiin on tärkeä askel kohti kumppanien välisen luottamuksen palauttamista. Ja tällaisen luottamuksen palauttaminen on erittäin tärkeää, jos haluamme saada TTIP-neuvottelut onnistuneesti päätökseen lähitulevaisuudessa. Muussa tapauksessa Euroopan parlamentti voi päättää hylätä TTIP: n. On vielä aikaa estää tämä tapahtumasta. Mutta täältä, Washingtonista, tarvitaan selkeitä signaaleja ja konkreettisia sitoumuksia. Toivon, että edistymme tässä merkittävästi seuraavassa EU: n ja Yhdysvaltojen oikeusministerikokouksessa Washingtonissa marraskuun lopussa. Transatlanttisen kumppanuuden onnistunut kehitys riippuu siitä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa