Liity verkostomme!

Puolustus

USA pahoittelee Egyptin väkivaltaa ja palata poikkeuslain

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

08142013_AP667972013397_jpg_300Vastauksena Egyptin tapahtumiin Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi: "Väkivalta ei yksinkertaisesti ole ratkaisu Egyptissä eikä missään muualla", ja kehotti kaikkia osapuolia toimimaan rauhanomaisessa yhteistyössä kohti poliittista ratkaisua.

Kerry sanoi, että Egyptin turvallisuusjoukkojen ja muslimien veljeskunnan kannattajien välinen väkivalta on osoittanut "vakavan iskun" maan sovinnolle ja egyptiläisten toiveille siitä, että heidän maansa siirtyvät demokraattisempaan ja osallistavampaan yhteiskuntaan ja että maa seisoo ”Keskeinen hetki”.

Kerry puhui Washingtonissa 14-elokuussa, Kerry sanoi, että Yhdysvallat tuomitsee voimakkaasti väkivallan ja että Obaman hallinto ja muut maailman hallitukset ovat kehottaneet Egyptin väliaikaisia ​​päälliköitä "kunnioittamaan vapaan kokoontumisen ja ilmaisunvapauden oikeuksia" ja vetämään samalla mielenosoittajia. välttää väkivaltaa ja yllyttämistä.

”Tämän päivän tapahtumat ovat valitettavia ja ne ovat ristiriidassa Egyptin pyrkimysten kanssa rauhaan, osallisuuteen ja todelliseen demokratiaan. Egyptiläisten hallituksen sisällä ja ulkopuolella on askel taaksepäin ”, Kerry sanoi. "Heidän on rauhoitettava tilanne ja vältettävä hengenmenetyksiä."

Mainos

Kerry lisäsi, että Yhdysvallat vastustaa voimakkaasti Egyptin palaamista hätätilalakiin ja kehotti Egyptin viranomaisia ​​lopettamaan sen mahdollisimman pian ja kunnioittamaan "perusihmisoikeuksia, mukaan lukien rauhanomaisen kokoontumisvapauden ja lain mukaisen asianmukaisen prosessin vapaus. ”

Egyptin armeijalla ja sen väliaikaisilla viranomaisilla on "ainutlaatuinen vastuu jatkaa väkivaltaa" ja heidän on tarjottava "rakentavia vaihtoehtoja osallistavaan, rauhalliseen prosessiin koko poliittisella alueella", mukaan lukien Egyptin perustuslain muuttaminen ja parlamentin ja presidentin vaalien järjestäminen.

"Väkivalta ei yksinkertaisesti ole ratkaisua Egyptissä tai muualla", Kerry sanoi. ”Väkivalta ei luo etenemissuunnitelmaa Egyptin tulevaisuudelle. Väkivalta vain haittaa siirtymistä osallistavaan siviilihallitukseen, vapaisiin ja rehellisiin vaaleihin valittuun hallitukseen, joka hallitsee demokraattisesti ja on Egyptin vallankumouksen tavoitteiden mukainen. Ja väkivalta ja jatkuva poliittinen polarisaatio vain repi Egyptin talouden toisistaan ​​eroon ja estävät sitä kasvamasta ja tarjoamasta työpaikkoja ja tulevaisuutta, jota Egyptin ihmiset niin pahasti haluavat. "

Mainos

Kerry sanoi, että Egyptin 2011-vallankumouksen lupaus ei ole vielä täysin toteutunut ja että hän on edelleen vakuuttunut siitä, että tie kohti poliittista ratkaisua on edelleen mahdollista.

Tiedottaja Josh Earnest totesi Valkoisessa talossa elokuussa 14, että "maailma tarkkailee" Egyptin tapahtumia ja että Obaman hallinto on toistuvasti kehottanut Egyptin turvallisuusjoukkoja osoittamaan hillintää "ja hallitusta kunnioittamaan sen kansalaisia, samoin kuin olemme kehottaneet mielenosoittajia osoittamaan mielenrauhaa ”.

Earnest kehotti kaikkia Egyptin osapuolia pidättäytymään väkivallasta ja ratkaisemaan erimielisyytensä rauhanomaisesti.

Ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki kertoi myös elokuussa 14, että Yhdysvaltojen mielestä ainoa tuottava tie eteenpäin on kaikkien osapuolten egyptiläisten välinen yhteistyö poliittisen prosessin eteenpäin viemisessä. Hänen mukaansa sihteeri Kerry on ollut yhteydessä maailman ja alueellisiin johtajiin, mukaan lukien Egyptin väliaikainen ulkoministeri ja entinen varapuheenjohtaja Mohamed ElBaradei, joka erosi väkivallasta, keskustelemaan Egyptin tilanteesta.

”Emme voi pakottaa ratkaisua tänne. Meillä voi olla tuottava rooli, joka ehdottaa rakentavia askeleita eteenpäin, mitä olemme tehneet, ja olemme iloisia voidessamme toimia kaikessa, mitä voimme tehdä siirtäessämme Egyptin takaisin kestävään demokratiaan, mutta Egyptin kansan on tehtävä, Egyptin vastuulla puolueet tekemään nuo valinnat ”, Psaki sanoi.

Hän kertoi, että Yhdysvaltojen tukea Egyptiin on tarkasteltu uudelleen ja että sitä jatkossa tarkastellaan vastauksena väkivaltaan: "Tarkastellessamme tämän päivän tapahtumia ja parin viime viikon tapahtumia, emme jatka vain seuraamista ja sitoutumista, mutta tarkastelemme vaikutuksia laajempiin suhteisiimme Egyptiin, joka sisältää avun ", hän sanoi ja lisäsi, että Yhdysvallat harkitsee aina tapoja auttaa paremmin, olla paremmassa roolissa ... auttaa Egyptiä palaamaan kestävään demokratiaan. ”

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa