Liity verkostomme!

Talous

Digitaalinen toimintaohjelma: Sveitsiläiset, ranskalaiset ja saksalaiset tutkijat kehittävät keinotekoiset hyönteissilmät onnettomuuksien estämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

yhdiste_silmäTutkijat Sveitsissä, Saksassa ja Ranskassa tutkivat hyönteissilmän toimintaa ja suunnittelivat ja rakensivat ensimmäiset täysin toimivat pienikokoiset kaarevat keinotekoiset silmäsilmät. 'KÄYRÄ-hankkeelle myönnettiin 2 miljoonaa euroa EU-rahoitusta miniatyyrisien hyönteissilmien kehittämiseen, joilla on suuri teollisuuspotentiaali liikkuvassa robotiikassa, älykkäissä vaatteissa ja lääketieteellisissä sovelluksissa.

Tulevaisuudessa keinotekoista yhdistettyä silmää voidaan käyttää alueilla, joilla panoraamaliikkeen havaitseminen on ensisijaista. Esimerkiksi joustava keinotekoinen silmä voidaan kiinnittää autojen ympärille esteiden tehokkaaksi havaitsemiseksi (esim. Pysäköintiliikkeiden aikana, ajoneuvojen automaattista ohjausta varten tai liian lähellä olevien ajoneuvojen tai jalankulkijoiden havaitsemiseksi), tai se voidaan toteuttaa mikro-ilma-ajoneuvoissa ( MAV: t) näköpohjaiseen törmäyksettömään navigointiin (kuten laskeutumisen aikana tai esteiden välttämiseen, kuten pelastusoperaatioissa). Luonnostaan ​​matalan paksuuden ja joustavuuden vuoksi ne voitaisiin myös integroida kudoksiin älykkäiden vaatteiden valmistamiseksi, kuten älykkäät hatut törmäysvaroitusjärjestelmillä näkövammaisille. Lisäksi älykkäiden kodeiden seiniin ja huonekaluihin voitaisiin kiinnittää joustavat keinotekoiset silmät liikkeentunnistusta varten (esim. Vanhuksille, jotka työskentelevät ympäristössä, tai lapsille, joilla on tapaturmien ehkäisy).

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes sanoi: "Luonto tarjoaa meille monia erittäin hienostuneita ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseen. EY: n rahoittamat tutkimusohjelmat antavat meille mahdollisuuden saada inspiraatiota, ymmärtää, kopioida ja luoda uudelleen teollisessa mittakaavassa joitain upeita asioita, joita Äiti Luonto on tuonut meille, jotta voimme parantaa kansalaisten elämää. "

Mainos

Yhdistetyllä silmällä on samanlaisia ​​ominaisuuksia ja toiminnallisuutta kuin Drosophilan hedelmäkärpän ja muiden niveljalkaisten silmällä. Silmä, pieni (halkaisijaltaan 12.8 mm, 1.75 grammaa) sylinterimäinen esine, koostuu 630 "perussilmästä", nimeltään ommatidia, järjestettynä 42 sarakkeeseen, joissa on 15 anturia. Jokainen ommatidium koostuu linssistä (172 mikronia) yhdistettynä elektroniseen pikseliin (30 mikronia). Näillä antureilla on edistykselliset optiset ominaisuudet, kuten vääristymätön panoraamanäkymä 180 ° x60 ° ja suuri syväterävyys, ja ne voivat sopeutua monenlaisiin valaistusolosuhteisiin.

CURVACE-projekti rahoitettiin Euroopan komission avoimen FET-ohjelman kautta. Osa EU: n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelman Horizon 2020 Erinomainen tiede -osastosta FET open tukee uusia ideoita: yhteistyötutkimus alkion, korkean riskin visionäärisen tieteen ja tekniikan hyväksi.

Tausta

Mainos

- projekti mukana viisi yhteistyössä toimivaa laitosta: EPFL (Sveitsi), Aix-Marseillen yliopisto ja CNRS (Ranska), Frauenhoferin soveltavan optiikan ja tarkkuustekniikan instituutti (Saksa) ja Tübingenin yliopisto (Saksa) työskentelevät yhdessä 45 kuukauden ajan (01.10.2009 - 30.06.2013). Koko hankkeen budjetti on 2.73 miljoonaa euroa, josta 2.09 miljoonaa euroa tulee EU: n rahoitusta.

Tulokset julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA -lehdessä (PNAS).

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa