Liity verkostomme!

Krim

Euroopan parlamentti rajoittaa vapaa pääsy Venäjän lähettiläs Chizhov

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

maxresdefaultVenäjän Euroopan unionin edustuston päällikön Vladimir Chizhovin vapaa pääsy (Kuvassa) Euroopan parlamentille on rajoitettu, Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz sanoi 2. kesäkuuta.

"Siltä osin kuin Venäjän viranomaiset eivät ole varmistaneet päätöksensä avoimuutta kansainvälisen oikeuden ja oikeudellisten velvoitteiden mukaisesti ja antaneet kohteena oleville henkilöille puolustautumis- ja muutoksenhakuoikeuden, hän (Schulz) katsoo, että on nyt perusteltua ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteitä vastauksena ", sanotaan Interfaxin näkemässä lehdistötiedotteessa.

"Niinpä parlamentti rajoittaa mustan listan poistamista odotettaessa suurlähettilään ja yhden muun nimitetyn diplomaatin vapaan pääsyn parlamenttiin", parlamentti sanoi.

Mainos

Schulz totesi, että duuman ja federaation neuvoston jäsenten tutustumispyynnöt arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lisäksi parlamentin toiminta EU: n ja Venäjän parlamentaarisen yhteistyövaliokunnan kanssa keskeytetään.

Mainos

Krim

G7-maiden ulkoministerien lausuma: Yhtenäinen tuomitsee Venäjän jatkuvat toimet Ukrainaa kohtaan

Julkaistu

on

G7-maiden ulkoministerit ovat antaneet yhteisen julkilausuman Ukrainasta.

"Me, Kanadan, Ranskan, Saksan, Italian, Japanin, Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen G7-maiden ulkoministerit ja Euroopan unionin korkea edustaja, tuomitsemme Venäjän jatkuvat toimet Ukrainan itsemääräämisoikeuden heikentämiseksi, alueellinen koskemattomuus ja riippumattomuus.

"Tänään, seitsemän vuotta sen jälkeen, kun Venäjä on laittomasti ja laittomasti liittänyt Krimin autonomisen tasavallan ja Sevastopolin kaupungin, vahvistamme vakaumattoman tukemme ja sitoutumisemme Ukrainan itsenäisyyteen, itsemääräämisoikeuteen ja alueelliseen koskemattomuuteen sen kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla.

Mainos

"YK: n peruskirjassa, Helsingin päätösasiakirjassa ja Pariisin peruskirjassa todetaan selvästi kaikkien valtioiden alueellisen koskemattomuuden kunnioittamisen ja voimankäytön kieltämisen rajojen muuttamista koskevat perusperiaatteet. Käyttämällä voimaa Ukrainan alueellista koskemattomuutta vastaan , Venäjä on selvästi rikkonut kansainvälistä oikeutta ja rikkonut näitä periaatteita.

"Tuomitsemme yksiselitteisesti Venäjän väliaikaisen miehityksen Krimin autonomisessa tasavallassa ja Sevastopolin kaupungissa. Venäjän yrityksiä laillistaa se ei tunnusta eikä tule tunnustamaan. Tuomitsemme Venäjän ihmisoikeusloukkaukset niemimaalla, etenkin Krimin tataarit. Kehotamme Venäjää kunnioittamaan kansainvälisiä velvoitteitaan, sallimaan pääsyn kansainvälisiin tarkkailijoihin ja vapauttamaan välittömästi kaikki epäoikeudenmukaisesti pidätetyt. Olemme periaatteessa tyytyväisiä Ukrainan aloitteeseen perustaa kansainvälinen Krimin foorumi, jolla vahvistetaan kansainvälisen yhteisön toimia Krimillä.

"Vastustamme myös vakaasti Venäjän jatkuvaa Ukrainan epävakauttamista, etenkin Venäjän toimintaa tietyillä Donetskin ja Luhanskin alueiden alueilla, jättämättä huomiotta Minskin sopimusten mukaisia ​​sitoumuksia. Minskin sopimusten täysimääräinen täytäntöönpano on tie rauhan eteenpäin. Venäjä on Itä-Ukrainan konfliktin osapuoli, ei sovittelija.

Mainos

"Olemme tyytyväisiä 27. heinäkuuta toteutettuun tulitauon sitoumukseen, joka on vähentänyt merkittävästi väkivaltaa konfliktialueella. Konflikti vaatii kuitenkin edelleen ihmishenkiä ja aiheuttaa vakavaa vahinkoa kriittiselle infrastruktuurille. Pahoittelemme Venäjän tukemien aseistettujen aseiden viimeaikaisia ​​eskalointeja Kehotamme Venäjän federaatiota lopettamaan konfliktin ruokkimisen antamalla taloudellista ja sotilaallista tukea sen tukemille aseellisille kokoonpanoille Itä-Ukrainassa sekä myöntämällä Venäjän kansalaisuuden sadoille tuhansille Ukrainan kansalaisille, ja Sen sijaan varmistetaan, että Ukrainan äskettäin toteuttamat toimet ihmisten elämän parantamiseksi molemmin puolin yhteyslinjaa ovat vastavuoroisia. Vahvistamme jälleen tulitauon kunnioittamisen tärkeyden, kun edistetään kohti konfliktin rauhanomaista ratkaisemista.

"Kiitämme Ranskan ja Saksan väsymättömiä pyrkimyksiä osana Normandia-formaattia noudattaa diplomaattista polkua konfliktin ratkaisemiseksi ja vahvistaa olevamme valmis tukemaan edelleen näitä pyrkimyksiä. Kehotamme kaikkia osapuolia panemaan Minskin sopimukset täysimääräisesti täytäntöön ja korostamaan Venäjän vastuuta osallistua rakentavasti Normandian muotoon ja kolmenkeskiseen yhteysryhmään oikeudenmukaisen ja kestävän poliittisen ratkaisun löytämiseksi konfliktiin.

"G7 on edelleen täysin sitoutunut pakotteiden täytäntöönpanoon ja seisoo edelleen Ukrainan kanssa tukemassa sen itsenäisyyttä, suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta sen kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla. Krim on Ukraina."

Continue Reading

Chatham House

Voiko #Ukraina valittaa kansainvälisiin tuomioistuimiin?

Julkaistu

on

Robert Bosch Stiftung Academy -jäsen, Venäjä ja Euraasia-ohjelma, Chatham House
Rallin kannatus Krimin pitämiseksi osana Ukrainaa. Kuva Spencer Platt / Getty Images.

Rallin kannatus Krimin pitämiseksi osana Ukrainaa. Kuva Spencer Platt / Getty Images.

Venäjän jatkuva miehitys Ukrainan Krimin niemimaalla ja separatististen vihollisuuksien tuki Donbasin itäisissä maakunnissa ovat johtaneet 1.5 miljoonaa maan sisällä siirtymään joutunutta henkilöä, 3,000 siviiliä tapettiin, ja a kasvava luettelo väitetyistä kansainvälisen oikeuden rikkomuksista (Avautuu uuteen ikkunaan) että sosiaalis-taloudelliset vaikeudet.

Mutta Ukraina pyrkii saamaan Venäjän vastuuseen - joko valtiona tai henkilökohtaisen rikosoikeudellisen vastuun kautta -, koska se ei voi yksipuolisesti pyytää mitään kansainvälistä tuomioistuinta antamaan yleistä tuomiota konfliktista.

Joten se keskittyy kapeampiin aiheisiin viitaten niihin valtuutettuihin ratkaisu- ja välimiesfoorumeihin, kuten Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ), Euroopan ihmisoikeustuomioistuinUNCLOS-välimiesmenettely, ja Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC). Nämä vaihtoehdot ovat rajalliset, mutta silti niiden tekemisen arvoiset - ja niiden merkitys on osoittautunut paljon laajemmaksi kuin Venäjän ja Ukrainan konflikti.

Kulttuurin hävittämispolitiikka

Ukraina aloitti vuonna 2017 Kansainvälisessä tuomioistuimessa Venäjää vastaan ​​oikeudenkäynnit kahden kansainvälisen sopimuksen perusteella: rotuun perustuvan kaikenlaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen (CERD) perusteella; ja kansainvälinen yleissopimus terrorismin rahoituksen estämiseksi (ICSFT) Donbassa.

CERD: n nojalla Ukraina väittää, että Venäjä on toteuttanut ukrainalaisten etnisten ja krimin tatarien kulttuurista hävittämistä Krimissä, mukaan lukien pakotetut katoamiset, ukrainalaisten ja Krimin tatari-kielten opettamatta jättäminen sekä Mejlis-kiellon, joka on Krimin tatarit.

ICSFT: n mukaan Ukraina väittää, että Venäjä on tukenut terrorismia tarjoamalla varoja, aseita ja koulutusta laittomille aseellisille ryhmille Itä-Ukrainassa. Erityisesti Ukraina väittää Venäjän valtion olevan valtakirjansa kautta vastuussa surullisen MH17-lennon kaatumisesta.

Molemmat sopimukset sitovat Ukrainaa ja Venäjää, ja ne antavat yksittäiselle sopimusvaltiolle oikeuden siirtää niitä koskevaa riitaa kansainväliseen tuomioistuimeen, mutta tietyt menettelylliset edellytykset on ensin täytettävä. Näihin kuuluvat epäonnistuneet yritykset ratkaista riita joko neuvotteluilla tai CERD-komitealla (CERD) tai epäonnistuneet neuvottelut ja välimies (ICSFT).

Venäjä haastoi Ukrainan ehdollisuuksien noudattamisen, mutta ICJ ei hyväksynyt Venäjän väitettä, jonka mukaan Ukrainan oli turvauduttava sekä neuvotteluihin että CERD-komiteaan. Tuomioistuin selvensi ensimmäistä kertaa näitä CERD-menettelyssä tarkoitettuja menettelyjä kahdella tavalla saman tavoitteen saavuttamiseksi, ja siksi vaihtoehtoiset eivätkä kumulatiiviset.

Vaatimus, että valtiot käyttävät molempia menettelyjä ennen menemistä Kansainväliseen tuomioistuimeen, heikentävät sitä CERD: n tarkoitus poistaa rotusyrjintä viipymättäja varmistaa tehokkaan kotimaisen suojan ja oikeussuojakeinojen saatavuus.

Tämän selvennyksen tarkoituksenmukaisuus ylittää Ukrainan ja Venäjän välisen riidan. Syrjivien käytäntöjen noustessa, haavoittuvia yhteisöjä uhkaavista populistisista vihaa täydentävistä retoriikoista laajamittaiseen vainotukseen, kuten Rohingyas, on YK: n tärkein oikeuslaitos lähettämässä maailmalle selkeästi suuremman viestin: tällaisia ​​käytäntöjä ei voida hyväksyä, ja niiden on oltava hoidettiin nopeasti ja tehokkaasti. Jos valtiot eivät tee niin, on nyt vähemmän menettelyllisiä esteitä sen tekemiselle kansainvälisesti.

ICJ vahvisti myös, että Ukraina oli täyttänyt molemmat ICSFT: n mukaiset menettelylliset edellytykset, ja että se antaa tuomion Venäjän väitetystä epäonnistumisesta ryhtyä toimiin terrorismin rahoituksen estämiseksi. Tämän tuloksella on suuri merkitys kansainväliselle yhteisölle, kun otetaan huomioon, että kansainvälisessä oikeuskäytännössä puuttuu yleisesti terrorismin aiheita.

Tuomioistuimen tulkinta terrorismin rahoittamiseen liittyvästä tiedosta ja aikomuksesta sekä "varojen" käsitteen selventäminen on erityisen merkityksellinen sekä Ukrainan ja Venäjän välisessä tapauksessa että kansainvälisessä oikeudessa.

Koska lopullinen tuomio voi viedä useita vuosia, ICJ hyväksyi joitain Ukrainan huhtikuussa 2017 pyytämiä väliaikaisia ​​toimenpiteitä (Avautuu uuteen ikkunaan). Tuomioistuin velvoitti Venäjän varmistamaan ukrainan kielen koulutuksen saatavuuden ja mahdollistamaan Krimin tatarilaisten edustajainstituutioiden, mukaan lukien Mejlis, toiminnan.

Kun Venäjä kiisti Ukrainan viittaukset (Avautuu uuteen ikkunaan) väitetylle Stalinin käsky Krimin tatarien karkottamisesta (Avautuu uuteen ikkunaan) ja Neuvostoliiton oikeusvaltio on tekopyhä (Avautuu uuteen ikkunaan), väittämällä, että historialla ei ole merkitystä, tuomioistuin ei hyväksynyt sitä.

Itse asiassa tuomari James Crawford korosti Krimin tatarien 'historiallisen vainon' merkitystä ja Mejlisin roolia (Avautuu uuteen ikkunaan) edistäessään ja suojelemalla heidän oikeuksiaan Krimissä ”häiriöiden ja muutosten aikaan”.

Nämä päätelmät ovat tärkeitä muistutuksia siitä, että haavoittuville ryhmille tehdyn epäoikeudenmukaisuuden historiallinen perintö olisi otettava huomioon, kun kansakunnat käsittelevät imperiaalisia perintöään.

Tuomioistuimen väliaikaiset toimenpiteet ja tuomari Crawfordin asema ovat erityisen merkityksellisiä Venäjän politiikka Krimin täydellisestä - alueellisesta, historiallisesta, kulttuurisesta - "venyttämisestä", koska ne korostavat historiallisen taustan merkitystä arvioitaessa Venäjän miehittävien viranomaisten väitettyä syrjivää ja syyttäjäpolitiikkaa Krimin tatarien suhteen.

Kansainvälisen tuomioistuimen tuomio tämän sekä muiden ihmisoikeuksien sekä Krimin ja Donbasin terrorismin asioista on tärkeä huomio kansainväliselle yhteisölle sen näkemyksessä Venäjän ja Ukrainan aseellisesta konfliktista ja Venäjään kohdistuvista pakotteista.

Tämän tapauksen kehityksellä on myös molemminpuolisesti katalysaattori Ukrainan pyrkimyksissä löytää Krimin ja Donbasin hirmuteoista yksilöllisesti rikosoikeudellisesti vastuussa olevat henkilöt kansallisten menettelyjen ja kansainvälisen rikostuomioistuimen kautta.

Continue Reading

Tšetšenia

#Urama esittelee sotatilalain, joka viittaa Venäjän rynnäkköön

Julkaistu

on

Ukraina on määrittänyt sotilaslakeja 30-päiville osissa maata, joka on kaikkein heikoimmassa asemassa Venäjän hyökkäyksestä, kun presidentti Petro Poroshenko varoitti "äärimmäisen vakavasta" maanjäristyksen uhasta, kirjoittaa Andrew Osborn että Natalia Zinets.

Poroshenko sanoi, että sotilaslaki oli tarpeen Ukrainan puolustuksen tukemiseksi sen jälkeen, kun Venäjä oli takavarikoinut kolme ukrainalaista laivastoa ja otti miehistön vangin viikonloppuna.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että hän ei pitänyt siitä, mitä Venäjän ja Ukrainan välillä tapahtui, ja työskenteli yhdessä eurooppalaisten johtajien kanssa tilanteesta.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kehotti Venäjän ryöstää Ukrainan alukset "vaaralliselta laajentumiselta ja kansainvälisen oikeuden rikkomukseksi" ja vaati pidättymistä molemmista maista.

"Yhdysvallat tuomitsee tämän aggressiivisen Venäjän toiminnan. Kehotamme Venäjää palaamaan Ukrainaan aluksilleen ja pidättämään miehistön jäsenet sekä kunnioittamaan Ukrainan itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta ", Pompeo totesi julkilausumassaan.

Ulkoministeriö sanoi, että Pompeo puhui puhelimitse Poroshenkon kanssa ja toisti Yhdysvaltojen voimakkaan tuen Ukrainan itsemääräämisoikeudesta ja alueellisesta koskemattomuudesta Venäjän "aggression" edessä.

Ukrainan parlamentti hyväksyi sotatilalakien käyttöönoton, kun Poroshenko vakuutti joidenkin epäilevien lakimiesten olevan sitä mieltä, ettei heitä käytetä kansalaisvapauksien hillitsemiseen tai viivästyttämään ensi vuoden suunniteltuja vaaleja.

Se tuli päivän loppupuolella, jolloin Ukraina ja Venäjä syyttivät sunnuntain erottelua ja Kiovan liittolaiset syyttivät Moskovan käyttäytymisestä.

Kun suhteet ovat edelleen raaka-asiat Venäjän 2014-liittymisen jälkeen Ukrainan krimistä ja sen tukemisesta Moskovan Moskovan kapinaan Itä-Ukrainassa, kriisi uhkaa kumota kaksi maata avoimena konfliktina.

"Venäjä on harjoittanut hybridistä sotaa maamme vastaan ​​viidentenä vuotena. Mutta hyökkäys ukrainalaisiin sotaveneisiin ajo siirtyi uuteen aggressiiviseen vaiheeseen ", Poroshenko sanoi.

Puhelu Poroshenkon kanssa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tarjosi liittouman "täyden tuen Ukrainan alueelliselle koskemattomuudelle ja itsemääräämisoikeudelle". Ukraina ei ole NATO-jäsen, vaikka se pyrkii jäsenyyteen.

Washingtonin Yhdistyneiden kansakuntien lähettiläs Nikki Haley totesi, että Venäjän toimet olivat "ylivoimaisen Ukrainan alueen valtava rikkomus" ja Venäjän pakotteet pysyvät voimassa.

Euroopan unioni, Britannia, Ranska, Puola, Tanska ja Kanada kaikki tuomitsivat sen, mitä he kutsuivat venäläiseksi aggressioksi. Saksan liittokansleri Angela Merkel korosti vuoropuhelun tarvetta.

Mainos

Azovin meri-seisokki on palavampi kuin milloin tahansa viimeisten neljän vuoden aikana, kun Ukraina on jälleen rakennettu sotilasjoukkonsa, jotka ovat aikaisemmin epäonnistuneet ja joilla on uusi sukupolvi komentajia, jotka ovat luottavaisia ​​ja joilla on todisteita.

(Kartta Kerch Strait -silta: tmsnrt.rs/2PRMbqh)

Venäjän ulkoministeriö syytti Kiovasta kriisistä.

"On selvää, että tämä huolellisesti harkittujen ja suunniteltujen provokaatioiden tarkoituksena oli sytyttää toinen jännitteiden lähde alueella, jotta voidaan luoda tekosyynä Venäjän vastaisia ​​sanktioita", totesi julkilausumassa.

Venäjä kutsui sijoitustutkinnon Kiovan suurlähetystöön Moskovassa tapahtuman aikana, ulkoministeriö sanoi.

Kiova, Poroshenko sanoi tiedustelutietojen mukaan "äärimmäisen vakava uhka" Venäjän Ukrainaa vastaan ​​kohdistuvasta maapohjaisesta operaatiosta.

"Minulla on käsissä tiedusteluasiakirja ... Täällä usealla sivulla on yksityiskohtainen kuvaus kaikista vihollisen voimista, jotka sijaitsevat kirjaimellisesti useiden kymmenien kilometrien päässä rajastamme. Valmiina milloin tahansa välittömään hyökkäykseen Ukrainaan ”, hän sanoi.

Martial-laista antaisi Ukrainalle mahdollisuuden reagoida nopeasti kaikkiin hyökkäyksiin ja mobilisoida resursseja mahdollisimman nopeasti, hän sanoi.

Hän hylkäsi kritiikkien "likainen spekulaatiota", että hän halusi käyttää ehdotettua toimenpidettä vaalien vaalimiseksi ensi vuonna, jossa hän joutuu kovaan uudelleensensoitutustilaan ja mielipidemittaukset osoittavat, että hänellä on jäljellä vastustajiaan. Ukrainalaiset lainsäätäjät pitivät toista äänestystä, jotta äänestykset vahvistettaisiin maaliskuun 31 suunnitellulla tavalla.

Venäjän ruplan valuutta heikensi 1.4% dollaria vastaan ​​Moskovassa maanantaina, sen suurimman yhden päivän pudon jälkeen 9 marraskuussa, kun taas venäläiset dollari-obligaatiot laskivat.

Markkinat ovat erittäin herkkiä kaikelle, mikä voi käynnistää uusia länsimaisia ​​pakotteita ja heikentää siten Venäjän taloutta. Öljyn hinnan lasku - Venäjän suurin tulonlähde - on tehnyt sen taloudesta haavoittuvamman.

Kriisi katkesi, kun Venäjän FSB: n turvallisuuspalveluun kuuluvat rajavartioveneet takavarikoivat kaksi pientä ukrainalainen panssaroitua tykistöalusta ja hinaaja-alus, kun heidät avasi heidät ja haavoittivat kolme merimiestä sunnuntaina.

Martial-laki Ukrainassa pelkona venäläisen hyökkäyksen muodostamisessa

Ukrainalaisten alusten oli yrittänyt päästä Azovin mereen Mustastamerestä kapean Kerch-salmen kautta, joka erottaa Crimea Venäjän mantereelta.

Interfax-uutistoimisto lainaa Venäjän ihmisoikeuskomissaari Tatyana Moskalkovaa maanantaina sanomalla, että 24-ukrainalaisia ​​merimiehiä pidätettiin. Kolme merimiestä loukkaantui, mutta eivät olleet vakavissa olosuhteissa ja toipuivat sairaalassa.

FSB sanoi Ukrainan alukset jättäneet huomiotta varoituslaukaukset ja pakottivat venäläiset alukset avaamaan tulen todellisena laittomasti Venäjän aluevesille.

Reutersin todistaja Kerchissä, Crimean satama, sanoi, että kolme ukrainalaista alusta pidettiin siellä maanantaina.

Kotimaan politiikka Moskovassa lisää myös tilan syttyvyyttä.

Azovinmeren yli on voinut ajaa jännitteitä. Crimea, länsirannikolla, on nykyään Moskovan hallinnassa, itäranta on Venäjän aluetta, ja pohjoisrantaa hallitsee Ukraina.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa