Liity verkostomme!

Syöpä

Saksan suuri koalitio on huono uutinen #glyfosaatille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ehkä merkki siitä, kuinka epävakaa Saksan poliittinen maisema on tullut, rikkakasvintuhoojasta on tullut epätodennäköinen neuvotteluprosessi maan poliittisessa valtakaupassa. Sosiaalidemokraattinen puolue (SPD) on antanut tehtäväksi glyfosaatin lopettamisen edellytys sille, että toinen suuri koalitio jatkaa Angela Merkelin kristillisdemokraattisen unionin (CDU) kanssa. Huolimatta siitä, että se on vastustanut laajasti käytetyn rikkakasvien torjuntaa laittomalta Baijerin sisaryrityksestään, Merkel lopulta onnistunut saadakseen CSU: n hyväksymään grand-koalitussuunnitelman.

 

Puheenjohtajuuden säilyttämiseksi CDU päätti selvästi, että laajalti käytetty molekyyli ei ole mäki, jonka halutaan kuolla. Merkelin mainos, vaikkakin vaikuttava, on viime kädessä voitto SPD: lle. Vaikka koalition sopimusluonnos pysyy (epäilemättä tarkoituksellisesti) epämääräinen EU: n voimakkain maa on määräajassa, ja se on nyt orgaanisen maatalouden kannattaja, joka rajoittaa kemikaalien käyttöä ja yleensä glyfosaattia. Tämän viimeisimmän päätöksen syyt voivat perustua kotimaiseen politiikkaan. Jälkikaiunta kuitenkin tuntuu kaikkialta EU: sta.

 

Merkittäessään SPD: n vaatimuksiin Merkel ratkaisi Saksan tärkeimmästä lainsäädännöllisestä esteestä, joka on aiemmin haitannut ponnisteluja toimivan koalition muodostamiseksi. Marraskuussa 2017, EU hiljensi helpotusta, kun se lopulta äänesti uudistaa glyfosaatin lisenssin viisi vuotta sen jälkeen, kun paljon kidutusta kiusataan. Kuten kävi ilmi, Saksan maatalouden ministeri Christian Schmidt CSU: lta teki ratkaisevan äänestyksen siitä käännetyn päätös rikkakasvien torjunta-aineista. Vaikka monet toivoivat, että glyfosaatti-saga vietiin lopulta Euroopassa, SPD oli vihastunut Schmidtin toimista.

 

Mainos

Blokin hyväksyntä ei mitenkään tukahduttanut SPD: n tai monien muiden glyfosaatin kieltämistä pyrkivien aktivistien tyytymättömyyttä, joka perustuisi Kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen (IARC) erittäin kiistanalaisen raportin tuloksiin. Uutistoimisto Reuters havaitsi raportin olevan voimakkaasti muokattu jotta päädyttäisiin siihen johtopäätökseen, että aine todennäköisesti aiheuttaa syöpää - mikä on ristiriidassa monien IARC: n tutkimuksessa käytettyjen alkuperäisten havaintojen kanssa.

 

Glyfosaatin vastainen tapaus tulee hämäräksi, kun otetaan huomioon, että IARC: n johtopäätökset ovat monien muiden tunnettujen tutkijoiden arvioita. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) ja Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) ovat yhtä mieltä siitä, että rikkakasvien torjunta-aineet eivät aiheuta syöpäriskiä omien laaja-alaisten arvioidensa jälkeen. Toisella puolella Atlanttia, sama päätelmä saavutti maatalouden terveystutkimus (AHS), laaja mittakaava, joka seuraa kymmenien tuhansien maatalousyrittäjien ja heidän perheidensä terveyttä Iowassa ja Pohjois-Carolinassa.

 

Yhdysvaltain kongressi totesi, että IARC: n johtopäätökset olivat niin epävarmoja, että ne vaativat tutkimus onko USA: n edelleenkin jatkettava IARC: n rahoitusta sen näennäisesti alustavasti suhteessa tieteelliseen tiukkuuteen. Tämä tutkimus sai lisää valuuttaa tällä viikolla, kun Kalifornian tuomari kumosi valtion siirtymisen syöpävaurioihin tuotteessa. Yhdysvaltain piirikuvernööri William Shubb sanoi, että glyfosaatin "ei tiedetä aiheuttavan syöpää", ja että "vaadittu varoitus on tosiasiallisesti epätäsmällinen ja kiistanalainen".

 

Kuitenkin se seikka, että CSU pysyy niin vastustamattomana glyfosaatin suhteen - huolimatta glyfosaatin hyvästä todisteiden painosta - ei ole erityisen yllättävää. Sen kanta ilmoitetaan populistisista näkökohdista. Puolue on tehokkaasti taipunut yleisölle, joka on lisääntynyt vihamielinen torjunta-aineille ja muuntogeenisille organismeille vihreitä aktivisteja keräämällä vahvuutta koko maassa. Saksan muuttoliike maatalouspolitiikassa ja glyfosaatilla vahvistavat EU: n aktivisteja, olivatpa ne sitten järkyttäviä epäilyksiä kemikaaleista.

 

Nähdäksesi, miten Ranska ilmoitettu että se pyrkii lopettamaan rikkakasvien torjunta-aineen seuraavien kolmen vuoden aikana, Berliinissä ja Pariisissa yhdistyneet glyfosaatti on varmasti kiinnostunut lisävoimasta herbisidien taipumuksille. Ja vaikutus tuntuu jo. Molekyyli on tulossa jälleen EU: n valokeilaan. Aiemmin helmikuussa Euroopan parlamentti hyväksytty erityisen tutkimuskomitean kokoonpano, jossa tutkitaan torjunta-aineiden lupamenettelyjä, ja erityisesti glyfosaatin lisenssin uusiminen viime vuonna.

 

Brysselissä, joka näkyy näennäisesti loputtomana keskusteluna, epäilemättä on suuri turhautumisen lähde ja sillä on huomattavia resursseja. Huolimatta monista muista asioista, joita EU: lla on sen mukana, tämä vain kieltäytyy menemästä pois. SPD: n tehtävänä on äänestää koalitioehdotuksesta ja lopulta päättää, voiko SPD-CDU: n hallitus edetä. Mutta on käynyt selväksi, että jos Merkel pysyy paikallaan vielä neljä vuotta, glyfosaatin taistelu EU: ssa on kaukana.

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa