Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Euroopan innovaationeuvosto on hyväksynyt miljardin euron syväteknologian pääomasijoitukset yhdessä vuodessa

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on ilmoittanut, että lähes miljardi euroa sijoituksia syväteknologiayrityksiin on hyväksynyt Euroopan innovaationeuvoston (EIC) rahasto siitä lähtien, kun rahasto aloitti toimintansa syyskuussa 2022. EIC-rahasto on Euroopan innovaationeuvoston pääomasijoitusosasto, joka käynnistettiin Horisontti Euroopassa tukemaan läpimurtoteknologioita ja innovaatioita. Hieman yli vuodessa, 159 aloittavaa yritystä ja pk-yritystäKaikkien EIC Accelerator -ohjelman mukaisesti valittujen investointien on hyväksytty. Saavuttamalla tämän miljardin euron virstanpylvään EIC vahvistaa asemaansa eurooppalaisten syväteknologiayritysten ensisijaisena sijoittajana.

EIC-ohjelmassa yritykset valitaan ulkopuolisten asiantuntijoiden suorittaman tiukan arviointiprosessin ja EIC-rahaston sijoitusneuvojana toimivan Euroopan investointipankin perusteellisen due diligence -prosessin perusteella. Investointilupien jälkeen yrityksillä on yleensä enintään 12 kuukautta aikaa löytää yhteissijoittajia EIC:n tuella. 71 yritystä on jo suorittanut tämän prosessin ja houkutellut yhteissijoituksia, joiden arvo on kolminkertainen EIC-rahastosijoituksiin verrattuna. Suurin osa yrityksistä saa myös jopa 2.5 miljoonan euron apurahatukea sekä pääsyn osaamiseen, kumppanuuksiin ja markkinamahdollisuuksiin EIC:n liiketoiminnan kiihdytyspalveluiden kautta.

EIC-investoinneista hyötyneiden yritysten joukossa ovat:

  • Quandela (Palaiseau, Ranska) – kvanttifotoniikan johtava yritys, kehittää täyden pinon optisia kvanttitietokoneita, jotka ovat saatavilla sekä pilvessä että paikan päällä. Aivan äskettäin he saivat eri sijoittajilta 50 miljoonaa euroa tukeakseen kansainvälistä laajentumista ja teollista kehitystä.
  • Mikrosure (Eindhoven, Alankomaat) – innovaatiojohtaja robottiavusteisessa mikrokirurgiassa; yritys sai 38 miljoonaa euroa viimeisimmän kliinisiin tutkimuksiin tarkoitetun mikrokirurgisen robotin kehittämisen päätökseen saattamiseen.
  • MeThinks AI (Barcelona, ​​Espanja) - yritys, joka on erikoistunut akuuttien aivohalvauspotilaiden varhaiseen havaitsemiseen ja hoitoon tekoälyn (AI) avulla; tänään he ilmoittivat vakuuttaneensa 2.5 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainat valmistautuakseen tulevaan investointikierrokseen.

Lisäksi 30. lokakuuta EIC ilmoitti Viimeisimmän EIC Accelerator -haun tulokset, ja lisäksi 47 yritystä valittiin EIC-tukeen 349 miljoonan euron arvosta, joista 236 miljoonaa euroa on varattu EIC-rahaston kautta tehtäviin investointeihin. Tämä tarkoittaa, että EIC Acceleratorin valitsemien yritysten kokonaismäärä sen käynnistämisestä lähtien Horizon Europe -ohjelmassa vuonna 2021 on 493. Yli 1000 yritystä jätti ehdotuksensa viimeiseen EIC Accelerator -katkaisuun 8. marraskuuta ja osallistuu nyt erittäin kilpailukykyiseen valintaan. vaihe.

Tausta

EIC Accelerator tarjoaa start-up- ja pk-yrityksille jopa 2.5 miljoonan euron avustuksia yhdistettynä EIC-rahaston kautta tehtyihin osakesijoituksiin, joiden suuruus on 0.5–15 miljoonaa euroa tai enemmän. Taloudellisen tuen lisäksi kaikki hankkeet hyötyvät erilaisista liiketoiminnan kiihdytyspalvelut jotka tarjoavat pääsyn johtavaan asiantuntemukseen, yrityksiin, sijoittajiin ja ekosysteemitoimijoita. Aloittavat yritykset ja pk-yritykset voivat milloin tahansa hakea EIC Acceleratoriin lyhyillä hakemuksilla, ja onnistuessaan heitä pyydetään valmistelemaan täydelliset hakemukset, jotka lähetetään johonkin tavanomaisista määräpäivistä. EIC Acceleratorin rajat vuodelle 2024 julkistetaan pian EIC:n työohjelmassa.

EIC-rahasto sijoittaa kaikkiin teknologioihin ja toimialoihin sekä kaikkiin EU-maihin ja Horisontti Eurooppaan assosioituneisiin maihin. EIC-rahastoa hallinnoi riippumaton rahastonhoitaja, jonka sijoitusneuvojana toimii EIP. Sen tavoitteena on täyttää kriittinen rahoitusvaje, ja sen päätarkoituksena on tukea yrityksiä häiritsevien teknologioiden kehittämisessä ja kaupallistamisessa, silloittamisessa ja syrjäytymisessä markkinatoimijoiden kanssa. Se auttaa jakamaan riskejä rakentamalla laajan pääomantuottajien ja strategisten kumppaneiden verkoston, joka soveltuu yhteissijoituksiin ja jatkorahoitukseen. Tämä on yksi vuonna 2022 käynnistetyn New European Innovation Agendan tärkeimmistä tavoitteista sen lippulaiva-alueella "syvän teknologian innovaatioiden rahoittaminen".

Lisätietoja

Mainos

EIC-kiihdytin
EIC-rahasto
Uusi eurooppalainen innovaatioagenda

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa