Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Julistus digitaalisista oikeuksista ja periaatteista: EU:n arvot ja kansalaiset digitaalisen muutoksen keskipisteessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Toimielinten välinen julistus digitaalisista oikeuksista ja digitaalisen vuosikymmenen periaatteista: jäsenvaltiot, parlamentti ja komissio saivat päätökseen neuvottelut EU:n arvoista digitaalisessa maailmassa.

Jäsenvaltiot, Euroopan parlamentti ja komissio neuvottelivat Euroopan julistus digitaalisista oikeuksista ja periaatteista digitaaliselle vuosikymmenelle. Julistuksen tarkoituksena on edistää Eurooppalaiset arvot digitaalisessa muutoksessa, jossa ihmiset ovat keskipisteessä ja digitaaliteknologia hyödyttää kaikkia yksilöitä, yrityksiä ja koko yhteiskuntaa.

Ivan Bartoš, Tšekin digitalisaatiosta vastaava varapääministeri ja aluekehitysministeri

Tämä julistus esittää eurooppalaisen tien yhteiskuntiemme ja taloutemme digitaaliseen muutokseen. Arvojemme edistäminen ja suojeleminen digitaalisessa ympäristössä on olennaista, olipa kyseessä sitten yksityisyys, henkilökohtainen tiedonhallinta, yhtäläinen pääsy palveluihin ja koulutukseen, oikeudenmukaiset ja oikeudenmukaiset työolot, osallistuminen julkiseen tilaan tai valinnanvapaus. Toivon myös, että julistus muodostaa kansainvälisen vertailukohdan ja innostaa muita maita ja järjestöjä seuraamaan esimerkkiämme. Ivan Bartoš, Tšekin digitalisaatiosta vastaava varapääministeri ja aluekehitysministeri

EU:n tapa yhteiskuntiemme ja taloutemme digitaaliseen muuttamiseen kattaa erityisesti digitaalinen itsemääräämisoikeus avoimesti kunnioittaen perusoikeudet, oikeusvaltio ja demokratia, osallisuus, saavutettavuus, tasa-arvo, kestävyys ja jokaisen oikeuksien ja pyrkimysten kunnioittaminen.

Teksti muistuttaa kaikkia asiaankuuluvia oikeuksia digitaalisen muutoksen yhteydessä, ja sen pitäisi toimia a vertailupiste yrityksille ja muille asiaankuuluville toimijoille uusien teknologioiden kehittämisessä ja käyttöönotossa. Julistuksen tulisi myös ohjata päättäjiä pohtiessaan näkemystään digitaalisesta muutoksesta: asettamisesta ihmiset keskustassa digitaalisen muuntamisen; solidaarisuuden ja osallisuuden tukeminen, yhteyksien varmistaminen, digitaalinen koulutus, koulutus ja taidot, sekä pääsy digitaalisiin palveluihin verkossa. Julistuksessa korostetaan sen tärkeyttä valinnanvapaus vuorovaikutuksessa algoritmien ja tekoälyjärjestelmien ja reilun digitaalisen ympäristön kanssa. Se vetoaa myös lisääntymiseen turvallisuus ja turvallisuus digitaalisessa ympäristössä, erityisesti lapsille ja nuorille. Myös jäsenvaltiot, eduskunta ja komissio sitoutuvat tukemaan niiden kehittämistä ja käyttöä kestäviä teknologioita.

Seuraavat vaiheet

Tämänpäiväisten neuvottelujen tulos on nyt edellyttää hyväksyntää neuvosto, Euroopan parlamentti ja komissio. Neuvoston puolesta puheenjohtajavaltio Tšekki aikoo toimittaa sopimuksen jäsenvaltioiden edustajille (COREPER) mahdollisimman pian, jotta kolme allekirjoittanutta toimielintä voivat allekirjoittaa sen joulukuun Eurooppa-neuvostossa.

Tausta

komission tiedonanto "Digitaalinen kompassi 2030: eurooppalainen tie digitaaliselle vuosikymmenelle" 9. maaliskuuta 2021 esitti vision digitaalisesti muuttuneesta Euroopasta vuoteen 2030 mennessä eurooppalaisten arvojen mukaisesti. EU:n tavoitteena on olla digitaalisesti suvereeni avoimessa ja yhteenliitetyssä maailmassa, jossa on voimaantuneita kansalaisia ​​ja innovatiivisia yrityksiä ihmiskeskeisessä, osallistavassa, vauraassa ja kestävässä digitaalisessa yhteiskunnassa.

Mainos

Niiden selvitys 25 päivänä maaliskuuta 2021Eurooppa-neuvoston jäsenet korostivat sen merkitystä digitaalinen muunnos EU:n kasvun, vaurauden, turvallisuuden ja kilpailukyvyn sekä yhteiskuntiemme hyvinvoinnin kannalta. Siinä todettiin digitaalista kompassia koskeva tiedonanto tärkeäksi askeleeksi kohti Euroopan digitaalisen kehityksen kartoittamista seuraavalle vuosikymmenelle. Se kehotti komissiota käyttämään kaikkia käytettävissä olevia välineitä teollisuus-, kauppa- ja kilpailupolitiikan alalla. Näiden tavoitteiden ja haasteiden valossa komissio ehdotti 26. tammikuuta 2022 a Euroopan julistus digitaalisista oikeuksista ja periaatteista digitaaliselle vuosikymmenelle jatkona sen 9. maaliskuuta 2021 antamalle tiedonannolle.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa