Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Alueet, joilla elinajanodote on korkein

SHARE:

Julkaistu

on

Viimeisen vuosikymmenen aikana elinajanodote vuonna EU nousi suhteellisen tasaisesti vuoteen 2019 asti, jolloin elinajanodote syntymähetkellä oli 81.3 vuotta. Sen jälkeen elinajanodote on laskenut vuosina 2020 ja 2021. 

Vuonna 2021 koko elinajanodote syntymähetkellä oli EU:ssa 80.1 vuotta. Naisten elinajanodote EU:ssa oli 82.9 vuotta, mikä oli 5.7 vuotta pidempi kuin miesten, jotka olivat keskimäärin 77.2 vuotta. Syntyessään naisten odotetaan elävän pidempään kaikista 242:sta PÄHKINÄT 2 alueet, joilla tietoja on saatavilla.

Suurin sukupuolten välinen ero oli Latviassa, jossa naisten elinajanodote syntymähetkellä oli 9.8 vuotta korkeampi. Pienin sukupuolten välinen ero havaittiin Ranskan syrjäisimmällä alueella Mayottessa, jossa naisten elinajanodote oli 2.3 vuotta korkeampi kuin miesten.

Naisten korkein elinajanodote syntymähetkellä oli Espanjan pääkaupunkiseudulla Comunidad de Madridissa (88.2 vuotta), jota seurasi viisi muuta aluetta Espanjassa – Comunidad Foral de Navarra (87.6 vuotta), Castilla y León (87.5 vuotta), Cantabria (87.1 vuotta). 87.0 vuotta), Galicia ja País Vasco (molemmat 86.7 vuotta). Espanjan ulkopuolella toiseksi korkein naisten elinajanodote syntyessään raportoitiin Rhône-Alpesissa Ranskassa ja Provincia Autonoma di Trentossa Italiassa (molemmat XNUMX vuotta).

Miesten korkein elinajanodote syntymähetkellä vuonna 2021, 82.8 vuotta, kirjattiin Ahvenanmaan autonomisella saarialueella. Seuraavaksi korkeimmat tasot raportoitiin kahdella Espanjan alueella, Comunidad de Madridissa (82.2 vuotta) ja Comunidad Foral de Navarrassa (81.9 vuotta) ja kahdella Ruotsin alueella, Tukholmassa (82.1 vuotta) ja Småland med öarna (81.9 vuotta).

Haluatko tietää enemmän EU:n väestöstä?

Voit lukea lisää väestötilastoista tästä osiosta Alueet Euroopassa - 2023 interaktiivinen painos ja Eurostatin alueellinen vuosikirja - 2023 painos, saatavana myös nimellä joukko Statistics Explained -artikkeleita. Vastaavat kartat Tilastollinen atlas tarjota koko näytön interaktiivinen kartta.

Lisätietoja

Mainos

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa