Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio hyväksyy 44.7 miljoonan euron Puolan ohjelman maissintuottajien tukemiseksi Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt noin 44.7 miljoonan euron (200 miljoonan zlotyn) Puolan ohjelman maissintuotantosektorin tukemiseksi Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän sodan yhteydessä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuen yhteydessä Väliaikainen kriisi- ja siirtymäkehys, jonka komissio hyväksyi 9 maaliskuuta 2023 tukea toimia aloilla, jotka ovat avainasemassa nopeuttamaan vihreää siirtymää ja vähentämään polttoaineriippuvuutta. Uusi viitekehys muuttaa ja pidentää osittain Väliaikainen kriisikehys, hyväksytty 23 maaliskuuta 2022 jotta jäsenvaltiot voivat tukea taloutta nykyisen geopoliittisen kriisin yhteydessä, jo muutettuna 20 heinäkuu 2022 ja 28 lokakuu 2022.

Järjestelmän mukaan tuki koostuu rajalliset tuet muodossa suorat tuet. Toimenpiteen tarkoituksena on tukea maataloustuottajia, jotka eivät vähintään kerran vuonna 2022 tai 2023 saaneet maksuja viljan osto- ja kauppayhteisöille myydystä maissista ja jotka ovat vaarassa menettää maksuvalmiutta maatalouden vaikeuksien vuoksi. nykyisen kriisin aiheuttamat markkinat.

Komissio totesi, että Puolan kaava on väliaikaisessa kriisikehyksessä asetettujen ehtojen mukainen. Erityisesti tuki (i) ei ylitä 250,000 31 euroa edunsaajaa kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 2023 päivänä joulukuuta XNUMX.

Komissio päätteli, että järjestelmä on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi. SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohta ja siinä asetetut ehdot Väliaikainen kriisi- ja siirtymäkehys. Tällä perusteella komissio hyväksyi ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Lisätietoja tilapäisestä kriisi- ja siirtymäkehyksestä ja muista toimista, joihin komissio on ryhtynyt puuttuakseen Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän sodan taloudellisiin vaikutuksiin ja edistääkseen siirtymistä kohti nollataloutta tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.109217 numerolla Valtiontukirekisterissä komission kilpailusta verkkosivusto Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa