Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Vety: Euroopan teollisuus toteuttaa vetyprojekteja massiivisessa mittakaavassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

European Clean Hydrogen Alliance on ilmoittanut hankkeista, joihin Euroopan teollisuus on sitoutunut ottamaan käyttöön Euroopan vetytalouden laajassa mittakaavassa. Yli 750 projektia sisältävä putkilinja on osoitus Euroopan vetyteollisuuden koosta ja dynaamisuudesta. Projektit vaihtelevat puhtaasta vedyn tuotannosta sen käyttöön teollisuudessa, liikkumisessa, energiassa ja rakennuksissa. Ne sijaitsevat kaikissa Euroopan neljässä kulmassa. Hankeputken tavoitteena on antaa yleiskuva vetyhankkeista, edistää eurooppalaisen vetyteollisuuden syntymistä mahdollistamalla verkottuminen ja matchmaking, profiloida hankkeita ja antaa niille näkyvyyttä myös mahdollisten sijoittajien silmissä. 

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Puhaalla vedyllä on keskeinen rooli Euroopan teollisuutemme vihreässä siirtymisessä. Reseptimme puhtaan vetyteknologian laajamittaisen käyttöönoton tukemiseksi vuoteen 2030 mennessä koostuu investoinneista, sitä tukevasta sääntelykehyksestä ja kumppanuuden edistämisestä teollisuuden, hallitusten ja kansalaisyhteiskunnan välillä. European Clean Hydrogen Alliancen kautta olemme kehittäneet vedyn arvoketjuun innovatiivisia, elinkelpoisia investointihankkeita, jotka julkaisemme tänään. Vuoteen 600 mennessä on suunniteltu käynnistyvän yli 2025 hanketta. Olen varma, että nämä läpimurtoinnovaatiot auttavat meitä saavuttamaan ilmastonmuutostavoitteemme, vahvistamaan teollista sietokykyämme ja teknologista johtajuuttamme sekä edistämään työpaikkojen luomista.

- Euroopan puhtaan vedyn liitto komissio perusti heinäkuussa 2020 tukemaan EU: n vetystrategia, jonka tavoitteena on edistää puhtaan vedyn tuotannon ja käytön käyttöönottoa Euroopassa. Yksi sen päätehtävistä on tänään esiteltyjen investointihankkeiden investointiagendan ja -putken kehittäminen Vetyfoorumi. Allianssi julkaisi myös raportin, jossa tunnistetaan puhtaan vedyn käyttöönoton esteitä ja mahdollisia lieventäviä toimenpiteitä. Sillä on tällä hetkellä yli 1500 jäsentä. The Allianssin projektiputki perustuu kokoelmaan European Clean Hydrogen Alliancen jäsenten hankkeita, jotka komissio arvioi myöhemmin hyvin määriteltyjen kriteerien perusteella, mukaan lukien kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, vähimmäiskoko ja hankkeen kypsyys. Putkilinja on haettavissa projektityypin, sijainnin, yrityksen ja aloituspäivän mukaan. Lisätietoja allianssista tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa