Liity verkostomme!

Politiikka

Barnier nousi omalle petardlleen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Entinen komissaari ja brexit-pääneuvottelija Michel Barnier on päättänyt kampanjansa johtaakseen keskustaoikeistolaista Les Republicans -puoluetta ensi huhtikuussa pidettäviin Ranskan presidentinvaaleihin.

Barnieria on kritisoitu ankarasti joistakin hänen kampanjansa aikana ottamista kannoista, joissa hän on selvästi siirtynyt oikealle maahanmuuttoasioissa, mikä ehdottaa EU:n ulkopuolelta tulevan muuttoliikkeen täydellistä moratoriota ja kyseenalaistaa yhden Euroopan unionin perusperiaatteista. Euroopan yhteisöjen tuomioistuinten tuomioiden kunnioittaminen – ilman sitä EU, lakiin perustuva elin, ei yksinkertaisesti toimisi.

Brysselissä Barnierin myöhään euroskeptisiä taipumuksia pidettiin kyynisenä voimana voittaakseen ranskalaisen yleisön sydämet ja mielet - ja mikä tässä vaiheessa vielä tärkeämpää - oman puolueensa äänet. Ehkä räikein ja yllättävin kanta sellaiselle, joka oli toiminut Euroopan komission edustajana Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä valmistelukunnassa ja kahdesti Euroopan komission jäsenenä, oli hänen ehdotuksensa, jonka mukaan Ranskan pitäisi saada takaisin suvereniteetti tiettyihin Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen ja Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksiin. Ihmisoikeustuomioistuin, ehdotus, joka johtaisi sellaiseen kirsikkapoimimiseen, jonka hän kerran tuomitsi brittiläisissä neuvottelukumppaneissaan. 

Valérie Pécresse (25 % äänistä), Pariisin alueen Île-de-Francen presidentti puolueen liberaalimmasta siivestä, ja Éric Ciotti (25,59 %), kansalliskokouksen jäsen Alpes-Maritimesista. puolueen oikeus, etenee seuraavalle kierrokselle. Toinen ehdokkaista, Xavier Bertrand (22,36 %), on jo twiitannut, että hän heittää painonsa Pécressen taakse seuraavalla kierroksella. 

Mainos

Barnier piti suuressa arvossa hänen kollegoidensa ja erityisesti poliitikkojen keskuudessa eri puolilla Eurooppaa, jotka joutuivat onnistuneesti houkuttelemaan pitkien ja usein mutkaisten Brexit-neuvottelujen aikana. Vaikka häntä tuki vahva Brysselin teknokraattien ryhmä, Barnier öljysi pyörät ja piti Brexit-neuvottelut vakaana. Tästä Eurooppa on hänelle paljon velkaa, olisi parasta muistaa hänen uransa ilman tätä viimeistä säkeistöä.

Henkilökohtaisena huomautuksena on, että hänen sitoutumisensa pitkäperjantain/Belfastin sopimukseen ja rauhan jatkumiseen Irlannin saarella oli merkittävää henkilönä, joka kasvoi Pohjois-Irlannissa "The Troubles" -aikana. Olen kiitollinen hänen henkilökohtaisesta sitoutumisestaan ​​ja kyvystään viestiä rauhanprosessin tärkeydestä poliitikoille eri puolilta Eurooppaa.

Mainos

päivitys

Barnier on myöntänyt ja on myös antanut tukensa Pécresselle

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa