Liity verkostomme!

Politiikka

EU ryhtyy hätätoimiin vähentääkseen painetta Valko-Venäjän rajalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio esitti tänään (1. joulukuuta) joukon turvapaikka- ja palauttamistoimenpiteitä auttaakseen Latviaa, Liettuaa ja Puolaa hätätilanteessa EU:n ulkorajalla Valko-Venäjän kanssa. Toimenpiteet ovat väliaikaisia, ja niissä vaaditaan perusoikeuksien kunnioittamista. 

"Poikkeuksellinen ja poikkeuksellinen"

Toimenpiteitä sovelletaan kuuden kuukauden ajan, ellei niitä pidennetä tai kumoa, ja niitä sovelletaan EU:n ulkopuolisiin kansalaisiin, jotka ovat tulleet EU:hun laittomasti Valko-Venäjältä, ja niihin sisältyy: pidennetty rekisteröintiaika 6–3 päivästä 10 viikkoon. valitusaika 4 viikkoa; vastaanottoolosuhteet, jotka kattavat perustarpeet, mukaan lukien vuodenajan sääolosuhteisiin mukautettu tilapäinen suoja; yksinkertaistettu palautusprosessi. 

Article 78 (3)

Toimenpiteet kuuluvat Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 78 artiklan 3 kohdan soveltamisalaan: "Jos yksi tai useampi jäsenvaltio kohtaa hätätilanteen, jolle on tyypillistä kolmansien maiden kansalaisten äkillinen maahantulo, neuvosto, voi komission ehdotuksesta toteuttaa väliaikaisia ​​toimenpiteitä asianomaisen jäsenvaltion tai asianomaisten jäsenvaltioiden eduksi. Se tekee ratkaisunsa Euroopan parlamenttia kuultuaan."

Komission mukaan heidän toimintansa ovat lokakuun Eurooppa-neuvoston päätelmien mukaisia, kun jäsenvaltiot pyysivät sitä esittämään ehdotuksia Valko-Venäjän naapurimaiden auttamiseksi selviytymään EU:n mielestä "valtion tukemana". ihmisten instrumentalisointi”.

'Olemme perhe'

Mainos

Varapresidentti Margaritis Schinas oli vaivautunut kuvailemaan tämänpäiväistä ehdotusta osoituksena eurooppalaisesta solidaarisuudesta: "Euroopan unionin ulkorajojen hallinta ei ole kysymys, joka koskee vain niitä, jotka ovat maantieteellisesti velvollisia suojelemaan sitä, se on yhteinen kollektiivi vastuuta."

Komissaari Johansson korosti, että Euroopan unioni suojelee edelleen perusoikeuksia, mutta Euroopan parlamentin jäsenet - joita vain kuullaan tästä ehdotuksesta - ovat jo tuoneet esiin huolensa. 

Birgit Sippel, S&D:n (sosiaalidemokraattien) oikeus- ja sisäasioiden tiedottaja, sanoi: "Varapresidentti Margaritis Schinas sanoi tänään, että hän haluaa olla periksiantamaton Valko-Venäjää vastaan. Kuitenkin komission ehdottamat hätätoimenpiteet ovat itse asiassa hellittämättömiä suojaa etsiviä haavoittuvia ihmisiä kohtaan. Toimenpiteet ovat myös suoraan niiden hallitusten käsissä, jotka haluavat käyttää haavoittuvien siirtolaisten ahdinkoa levittääkseen ahdistusta ja pelkoa siirtolaiskriisistä EU:n rajoilla.

Tineke Strik, Euroopan parlamentin jäsen, Vihreät/EFA-koordinaattori kansalaisvapauksien valiokunnassa, sanoi: "Komissio on antautunut Puolan hallituksen äärioikeiston painostukseen ja Valko-Venäjän diktaattorin kiristykseen ja heittänyt eurooppalaiset arvot syrjään. EU:n turvapaikkalainsäädännön täytäntöönpanon ja rikkomusmenettelyn aloittamisen sijaan komissio päätti sallia Puolan, Liettuan ja Latvian laittomat käytännöt EU:n rajoilla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa