Liity verkostomme!

Politiikka

EU: n johtajat sopivat 40 Valko-Venäjän yksilön pakotteista, mutta eivät Lukoshenkoa

Julkaistu

on

Lähes kymmenen tunnin neuvottelujen jälkeen EU: n johtajat onnistuivat lopulta sopimaan sanktioiden asettamisesta noin XNUMX henkilölle. Toisin kuin Ison-Britannian ja Kanadan luettelot, EU: n sanktioluettelossa ei ole Alexander Lukoshenkoa. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi olevansa erittäin iloinen siitä, että he olivat vihdoin päässeet eteenpäin. Tähän iltaan asti Kypros oli estänyt tarvittavan yksimielisyyden, koska se katsoi epäonnistuneen Turkin pakotteiden tukemisessa, tämä kysymys tarkastellaan uudelleen joulukuussa. Päätelmissään Eurooppa-neuvosto tuomitsi Valkovenäjän viranomaisten hyväksymättömän väkivallan rauhanomaisiin mielenosoittajiin sekä pelottelun, mielivaltaiset pidätykset ja pidätykset presidentinvaalien jälkeen.
Eurooppa-neuvosto kehotti Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan väkivalta ja sorto, vapauttamaan kaikki vangit ja poliittiset vangit, kunnioittamaan tiedotusvälineiden vapautta ja kansalaisyhteiskuntaa ja aloittamaan osallistavan kansallisen vuoropuhelun, johon mahdollisesti osallistuu Etyj (Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö). . Neuvosto kannusti myös Euroopan komissiota laatimaan kattavan taloudellisen tuen suunnitelman demokraattiselle Valko-Venäjälle ja toisti turvallisuuden varmistamisen merkityksen Valkovenäjän ydinvoimalassa Ostrovetsissa.

EU

EU: n petostentorjuntatoimisto rikkoo mafian väärinkäytön EU: n maatalousrahastoissa

Julkaistu

on

Tämän viikon alussa Carabinierin erityisyksiköt toteuttivat onnistuneen operaation Etelä-Italian Puglian alueella rikollisryhmää vastaan, jolla oli yhteyttä mafiaan. Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF) tuki rintakuvaa paljastamalla monimutkaisen kansainvälisen petos- ja rahanpesujärjestelmän EU: n ja kansallisiin varoihin yli 16 miljoonan euron arvosta.

Operaation seurauksena pidätettiin 48 henkilöä, koodinimellä Grande Carro, Italia kieli Big Dipperille. Pidätetyistä syytteisiin sisältyivät mafiatyyppisen rikollisjärjestön rikos, rahanpesu, kiristys, pelottelu, sieppaukset, ampuma-aseiden ja räjähteiden laiton pidättäminen ja petokset, jotka tekivät Big Dipperistä laajan järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen toiminnan.

Osana tapaustaan ​​Italian viranomaiset havaitsivat, että rikollinen ryhmä - Società Foggiana - oli siirtynyt hienostuneeseen petosjärjestelmään EU: n varojen kustannuksella. OLAF aloitti tutkimukset ja osoitti, että ryhmä oli syyllistynyt petoksiin EU: n maaseudun kehittämiseen tarkoitetuista maatalousrahastoista noin 9.5 miljoonan euron arvosta.

OLAFin paljastama järjestelmä kattoi seitsemän eri EU: n jäsenvaltiota (Italia, Bulgaria, Tšekki, Saksa, Irlanti, Portugali ja Romania), ja siihen osallistui kuvitteellisia yrityksiä, jotka perustettiin Italian ulkopuolelle peittämään petosten jäljet ​​ja helpottamaan rahanpesua.

Rikollinen ryhmä osti koneita EU: n varojen tuella korotettuun hintaan. Kone julistettiin uudeksi, mutta itse asiassa se oli joko käytetty tai ostettu paljon halvemmalla kuin mitä virallisesti ilmoitettiin. Sekä myynti- että osto-yrityksillä oli siteitä petoksiin; fiktiivinen elintarvikkeiden myynti pesti laittomat voitot takaisin järjestelmän aloittaneiden ihmisten taskuihin ja sulki tehokkaasti tämän erittäin hienostuneen petoksen.

OLAF pystyi rekonstruoimaan yli 17 miljoonan euron arvosta käteisvarojen liikkumisen analyysin pankkitiliotteista ja analysoimaan Italian ulkopuolella suoritetut rahansiirrot, mikä osoittautui tärkeäksi rahanpesujärjestelmän vahvistamiseksi. Koneita tarkastettiin myös paikalla.

OLAFin pääjohtaja Ville Itälä sanoi: "OLAFin rooli on ollut ratkaiseva tämän hienostuneen monikansallisen rikollisjärjestelmän purkamisessa. Kansainvälisen valvonnan ja asiantuntemuksensa avulla OLAF voi tarjota todellista tukea linkkien jälleenrakentamiseen ja jälkien seuraamiseen rajojen yli. Olen iloinen siitä, että erinomainen yhteistyö Italian viranomaisten kanssa on johtanut onnistuneeseen operaatioon vaarallista rikollisryhmää vastaan. Valitettavasti järjestäytynyttä rikollisuutta voidaan usein piilottaa petosjärjestelmien ja rahanpesun takana. Petosten torjunnalla on vaikutuksia, jotka ylittävät paljon taloudellisen näkökulman. "

EU: n rikosoikeusyhteistyövirasto Eurojust tuki myös operaatiota tarjoamalla koordinointia eri kansallisten oikeusviranomaisten välillä. Operaation toteuttivat Carabinierin erikoisyksiköt ROS (erityisoperaatioryhmä) ja NAC (petostentorjuntasolu).

Eurojustin varapuheenjohtaja ja Italian kansallinen jäsen Filippo Spiezia sanoi: "Tutkinta tässä tapauksessa vahvistaa järjestäytyneen rikollisuuden aiheuttaman EU: n varojen väärinkäytölle aiheutuvan uhan vakavuuden. Tämä osoittaa, että kaikkien EU: n toimielinten on torjuttava tämäntyyppistä rikollisuutta yhdessä, ja olemme valmiita tukemaan OLAFia ja Euroopan syyttäjävirastoa nyt ja tulevaisuudessa. "

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

  • Suoritetaan riippumattomia petosten ja korruption tutkimuksia, joihin osallistuu EU: n varoja, jotta voidaan varmistaa, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat saavuttavat hankkeet, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvaa Euroopassa.
  • myötävaikuttaa kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä ja
  • vakaan EU: n petostentorjuntapolitiikan kehittäminen.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

  • Kaikki EU: n menot: Tärkeimmät menokategoriat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseutu.
  • kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu
  • eräät EU: n tulot, pääasiassa tullit, ja
  • epäilyt EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavista väärinkäytöksistä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ranskassa sairaalaan menee eniten COVID-19-potilaita huhtikuun jälkeen

Julkaistu

on

By

Ranskan sairaalat rekisteröivät maanantaina 1,307 uutta koronaviruspotilasta korkeimmalla yhden päivän lisäyksellä 2. huhtikuuta jälkeen, jolloin 1,607 uutta potilasta, kun terveydenhuoltojärjestelmä joutuu lisääntyvän stressin kohteeksi karanneiden infektioiden määrä, kirjoittaa Geert De Clercq.

Ranskan terveysministeriön tiedot osoittivat, että Ranskan sairaaloissa on nyt yhteensä 17,784 32,292 koronaviruspotilasta verrattuna ennätyksellisiin 14 XNUMX: een XNUMX. huhtikuuta maaliskuusta toukokuuhun asti.

Ministeriö ilmoitti myös 26,771 24 uudesta vahvistetusta koronavirustapauksesta viimeisen 52,010 tunnin aikana, sunnuntaina (25. lokakuuta) XNUMX XNUMX. Maanantaina taso laskee yleensä jyrkästi viikonlopun raportointiviiveiden takia.

Kuolleiden määrä kasvoi 257: llä, jolloin epidemian alkaessa kumulatiivinen kokonaismäärä nousi 35,018 186: een. Tehohoitoyksiköiden ihmisten määrä kasvoi 2,770: lla XNUMX: een.

Useat Ranskan alueet ovat toteuttaneet hätäsuunnitelmia sairaaloissa, viivästyttäneet ei-välttämättömiä toimenpiteitä, jotta ICU-yksiköissä olisi tilaa COVID-19-potilaille, ja peruuttaneet henkilöstön lomapäivät.

Lähteet kertoivat Reutersille, että viranomaiset etsivät vaihtoehtoja vieläkin tiukemmille toimenpiteille COVID-19: n torjumiseksi, mukaan lukien aloittaa kello 9–6 ulkonaliikkumiskielto aikaisemmin, sulkea ihmiset viikonloppuisin koteihinsa välttämättömiä matkoja lukuun ottamatta ja sulkea ei-välttämättömät kaupat.

Continue Reading

EU

Erdogan kehottaa turkkilaisia ​​boikotoimaan ranskalaisia ​​tuotteita

Julkaistu

on

By

Turkin presidentti Tayyip Erdogan pyysi maanantaina (26. lokakuuta) turkkilaisia ​​boikotoimaan ranskalaisia ​​tuotteita ja kehotti Euroopan unionin johtajia lopettamaan Ranskan johtajan Emmanuel Macronin "islamin vastainen" esityslista, kirjoittaa että

Erdogan sanoi kolmannen päivän ajan, että Ranskan presidentti tarvitsi mielenterveystarkastuksen, toistaen nuhteen, joka sai Ranskan kutsumaan Ankaran suurlähettilään viikonloppuna, kun hän vetoaa turkkilaisiin välttämään ranskalaisia ​​tuotteita.

"Aivan kuten he sanovat" Älä osta hyvää turkkilaisilla tuotemerkeillä "Ranskassa, kutsun kaikkia täältä tulevia kansalaisiani koskaan auttamaan ranskalaisia ​​tuotemerkkejä tai ostamaan niitä", Erdogan sanoi.

Ranska on Turkin tilastolaitoksen mukaan kymmenenneksi suurin tuonti Turkkiin ja seitsemänneksi suurin Turkin viennin markkina-alue. Suurimmista ranskalaisista tuontituotteista ranskalaiset autot ovat myydyimpiä autoja Turkissa.

"Ennakoivan ja moraalisen Euroopan johtajan on murtettava pelon seinät", Erdogan sanoi puheessaan Turkin toimintaviikon alussa profeetan Mohammadin syntymäpäivän kunniaksi.

"Heidän on lopetettava islamin vastainen toimintaohjelma ja vihakampanja, jota Macron johtaa."

Ranskan Ankaran suurlähetystö antoi myöhään maanantaina varoituksen Turkissa asuville ja matkustaville Ranskan kansalaisille "suuresta valppaudesta" "paikallisen ja kansainvälisen" tilanteen vuoksi ja kehotti heitä välttämään kokoontumisia tai mielenosoituksia julkisilla paikoilla.

Macron on sitoutunut taistelemaan "islamistista separatismia" vastaan ​​sanoen, että se uhkaa vallata joitain muslimiyhteisöjä Ranskassa. Maata on sittemmin ravistanut islamistisen militantin opettajan päähänpano, joka koski profeetta Mohammadin sarjakuvien käyttöä sananvapauden luokassa.

Turkki ja Ranska ovat molemmat Naton sotilaallisen liittouman jäseniä, mutta ovat olleet ristiriidassa muun muassa Syyrian ja Libyan, merenkulun lainkäyttöalueen Välimeren itäosassa ja Vuoristo-Karabahin konfliktin kanssa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa