Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä: EU jatkaa rajoittavia toimenpiteitä vuodella

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppa-neuvosto on päättänyt jatkaa Valko-Venäjän sisäisiin sortotoimiin ja hallinnon tukemiseen Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan ​​liittyviä rajoittavia toimenpiteitä toisella vuodella, 28. helmikuuta 2025 saakka. Päätös tehtiin rajoittavien toimenpiteiden vuosittaisen tarkastelun perusteella. Ottaen huomioon jatkuvat sortotoimet ja jyrkästi heikkenevä ihmisoikeustilanne Valko-Venäjällä sekä maan jatkuva osallistuminen Venäjän laittomaan sotilaalliseen hyökkäykseen Ukrainaa vastaan.

Koska elokuu 2020, EU on määrännyt useita peräkkäisiä yksittäisiä ja alakohtaisia ​​pakotteita Valko-Venäjän sisäisistä sortotoimista ja ihmisoikeusloukkauksista vastuussa olevia vastaan ​​sekä Valko-Venäjän osallistumisen yhteydessä Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan. Näillä toimenpiteillä EU viestittää vastuullisille poliittisille ja taloudellisille toimijoille, että heidän toimillaan ja tukellaan hallitukselle ja Venäjälle on hintansa.

Yksittäisiä rajoittavia toimenpiteitä ovat varojen jäädyttäminen ja varojen asettamisen kielto. Luonnollisiin henkilöihin sovelletaan lisäksi a matkustuskielto. Tällä hetkellä listalla on 233 henkilöä, mukaan lukien Alexandr Lukashenka, ja 37 yhteisöä.

Myös Valko-Venäjälle kohdistetaan edelleen talouspakotteetmukaan lukien rajoitukset rahoitusalalla, kaupalla, kaksikäyttötavaroilla, teknologialla ja televiestinnällä, energialla, liikenteellä ja muilla aloilla.

Neuvosto vahvisti 19. helmikuuta 2024 antamissaan päätelmissä 12. lokakuuta 2020 annettujen päätelmien pätevyyden ja toisti horjumattoman tukensa Valko-Venäjän kansan pyrkimykselle saada vapaa, demokraattinen, suvereeni ja riippumaton Valko-Venäjä osana rauhanomaista ja vauras Eurooppaa. Neuvosto ilmaisi myös syvän huolensa maan huononevasta ihmisoikeustilanteesta ja tuomitsi jyrkästi Valko-Venäjän yhteiskunnan jatkuvan vainon, Valko-Venäjän hallinnon jatkuvan tuen Venäjän hyökkäyssodalle Ukrainaa vastaan ​​ja kehotti Valko-Venäjää pidättymään sellaisista toimia ja noudattaa kansainvälisiä velvoitteitaan. Neuvosto toisti sitoumuksensa saattaa ihmisoikeusloukkauksista ja -loukkauksista vastuussa olevat vastuuseen. EU:n asteittaisen lähestymistavan mukaisesti EU on valmis toteuttamaan lisää rajoittavia ja kohdennettuja toimenpiteitä niin kauan kuin Valko-Venäjän viranomaiset jatkavat näitä toimia.

Neuvoston asetus (EY) N:o 765/2006, annettu 18 päivänä toukokuuta 2006, rajoittavista toimenpiteistä Valko-Venäjän tilanteen ja Valko-Venäjän osallisuuden vuoksi Venäjän Ukrainaa-vastaisessa hyökkäyksessä (konsolidoitu luettelo pakotteiden kohteena olevista henkilöistä ja yhteisöistä)

Valko-Venäjä: Neuvoston päätelmissä vahvistetaan EU:n horjumaton tuki demokratialle ja ihmisoikeuksille (lehdistötiedote, 19)

Mainos

EU:n rajoittavat toimenpiteet Valko-Venäjää vastaan ​​(taustatietoa)

EU: n suhteet Valkovenäjään (taustatiedot)

Käy sivuilla

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa