Liity verkostomme!

Tekoäly

AI: "Meidän on toimittava nopeasti hyödyntääksemme EU:n mahdollisuudet"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU voisi asettaa tekoälylle maailmanlaajuiset standardit, mutta sen hyödyn saamiseksi sääntöjen on oltava nopeita ja joustavia, Axel Voss sanoi. (Kuvassa), tekoälyä koskevasta mietinnöstä vastaava Euroopan parlamentin jäsen, yhteiskunta.

"Meidän on oltava tietoisia siitä, että tekoäly on erittäin strategisesti tärkeä", sanoi Axel Voss (EPP, Saksa) Tässä Facebook-live-haastattelu. Euroopan parlamentin jäsen ohjaa raporttia erityiskomitea tekoälystä digitaaliaikana Euroopan parlamentin kautta.

Eduskunta tunnusti teknologian merkityksen ja perusti valiokunnan keskittymään tekoälyyn, selvittämään sen mahdollisia vaikutuksia EU:n talouteen, selvittämään eri maiden lähestymistapoja ja tekemään ehdotuksia tulevaa lainsäädäntöä varten.

Raporttiluonnos, esitettiin valiokunnalle 9, EU:n pitäisi keskittyä tekoälyn valtavaan potentiaaliin. Raportin kirjoittaja Voss sanoi, että tällä teknologialla voi olla keskeinen rooli sellaisilla aloilla kuin ilmastonmuutos, terveysala ja EU:n kilpailukyky.

Mainos

Lisätietoja mitä tekoäly on ja miten sitä käytetään.

Voiko EU:sta tulla suurempi tekoälytoimija?

EU on jäämässä jälkeen maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa, ja jos se haluaa pysyä taloudellisena ja globaalina voimana, raportin mukaan siitä pitäisi tulla tekoälyn globaali voima. Jos EU ei toimi ripeästi ja rohkeasti, siitä tulee lopulta Kiinan, Yhdysvaltojen ja muiden valtioiden "digitaalinen siirtomaa" ja se uhkaa menettää poliittisen vakautensa, sosiaaliturvansa ja yksilönvapaudensa, raportissa sanotaan. Lisäksi nousevat teknologiat voivat johtaa globaaliin vallan siirtymiseen pois länsimaista.

Mainos

Raportin mukaan EU:n epäonnistuminen teknologisten innovaatioiden kaupallistamisessa tarkoittaa, että "parhaat ideamme, lahjakkuutemme ja yrityksemme" ovat menossa muualle. Voss varoitti mahdollisuuksien ikkunan sulkeutumisesta ja sanoi, että EU:n on "keskitettävä, priorisoitava ja investoitava".

Euroopan tulisi keskittyä enemmän liiketoimintamalleihin, jotka mahdollistaisivat tutkimuksen muuntamisen tuotteiksi, varmistaisivat yrityksille kilpailukykyisen ympäristön ja estävät aivovuotoa. Vain kahdeksan 8 suurimmasta digitaaliyrityksestä sijaitsee EU:ssa.

Tietojen merkitys

Data on ratkaisevan tärkeää tekoälyn kehitykselle. "Jos ajattelemme, että voimme kilpailla maailmassa ilman dataa, olemme poissa", Voss sanoi. "Meidän pitäisi keskittyä enemmän siihen, kuinka voimme toimittaa tietoja, mukaan lukien henkilötiedot."

"Liian monet ihmiset ajattelevat, että emme voi avata GDPR:ää juuri nyt", mikä tarkoittaa EU:n teollisuuden tietojen puutetta, hän sanoi. GDPR asettaa globaalin standardin, Voss sanoi, "mutta ei sillä ajatuksella, että jos olemme saavuttaneet kultaisen standardin, emme voi enää muuttaa sitä: pysyt ensimmäisellä paikalla vain, jos kehität jatkuvasti."

"Suuret tiedonkerääjät ovat Kiinassa tai Yhdysvalloissa. Jos haluamme tehdä asialle jotain, meidän on tehtävä jotain erittäin nopeasti, koska nopeus on tällä alueella kilpailukysymys."

Demokratia ja ihmisoikeudet

EU on "tottunut asettamaan standardeja ja yhdistämään ne perusoikeuksiin ja eurooppalaisiin ydinarvoihin. Tämän voimme saavuttaa, ja sanoisin myös, että tämä on jotain, jota maailma myös tarvitsee", hän sanoi.

Voss uskoo, että EU voi vähentää riskejä, joita tekoäly voi aiheuttaa ihmisoikeuksille ja demokratialle väärinkäytettynä, kuten joissakin autoritaarisissa valtioissa, "jos teemme tämän pragmaattisesti".

Hän varoittaa ideologisesta lähestymistavasta. ”Jos keskitymme yhdistämään tämän teknologian eurooppalaisiin ydinarvoihimme emmekä ylikuormita toimialaamme ja yrityksiämme, meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä."

Lisätietoja mitä parlamentti haluaa tekoälysäännöistä.

Jaa tämä artikkeli:

Tekoäly

Komissio kerää näkemyksiä vastuusääntöjen sovittamisesta digitaalikauteen, tekoälyyn ja kiertotalouteen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen viallisista tuotteista aiheutuneiden vahinkojen korvaamista koskevista säännöistä. Erityistä huomiota kiinnitetään tekoälyn (AI) käyttöön tuotteissa ja palveluissa. Komissio kehottaa asianomaisia ​​osapuolia ilmaisemaan näkemyksensä asiakirjan tarkistamisesta Tuotevastuudirektiivi ja siitä, tarjoavatko muut kansalliset vastuusäännöt edelleen oikeusvarmuutta ja kuluttajansuojaa älykkäiden ja tekoälypohjaisten tuotteiden ja palvelujen aikakaudella. Tämä on erityisen tärkeää, koska näiden tuotteiden ja palveluiden turvallisuus ei riipu pelkästään niiden suunnittelusta ja tuotannosta vaan myös ohjelmistopäivityksistä, datavirroista ja algoritmeista. Julkinen kuuleminen kattaa esimerkiksi sen, minkä talouden toimijan olisi oltava vastuussa vahingosta. Toinen tärkeä näkökohta on tuotteiden ja komponenttien päivitys ja kunnostus, mikä on yhä tärkeämpää siirtymässä kiertotalouteen.

Nykyiset vastuusäännöt perustuvat kahteen pilariin: tuotevastuudirektiiviin ja yhdenmukaistamattomiin kansallisiin vastuusääntöihin. Tuotevastuudirektiivi suojaa kuluttajia, jotka kärsivät vammoista tai omaisuusvahingoista viallisista tuotteista, ja kattaa tuotteita puutarhatuoleista lääkkeisiin, autoihin ja tekoälyvetoisiin tuotteisiin. Yhdenmukaistamattomat kansalliset vastuusäännöt sisältävät useita erilaisia ​​vastuusääntöjä, jotka kattavat erityyppiset vahingot ja korvausvaatimukset vastuuvelvollista vastaan. The neuvottelu on avoinna 12 viikkoa ja kestää 10. tammikuuta. Jos haluat lisätietoja vastuusäännöistä, katso tätä, tätä että tätä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Tekoäly

Hyvät Bostonin ja Balkanin alueiden johtajat tekemään yhteistyötä tekoälyn ja digitaalisten oikeuksien maailmanlaajuisen lain puolesta

Julkaistu

on

Kaksi arvostettua organisaatiota Koillis -Yhdysvalloista ja Balkanilta, Boston Global Forum (BGF) ja Nizami Ganjavi International Center (NGIC) ovat ilmoittaneet yhteistyöstä edistävänsä Global Alliance for Digital Governance -aloitteeseen liittyviä uraauurtavia aloitteita. Aloite, josta käytiin äskettäint Käytäntö Laboratorio online -foorumi, johon kuuluvat myös YK: n satavuotisaloite, AI World Society (AIWS) ja Club de Madrid.

Yhteisessä ilmoituksessa todetaan, että BGF tukee NGIC: n Bakun Global Enlightenment Education Program -ohjelmaa sekä useita muita aloitteita.

BGF ja NGIC vaihtavat resursseja kehittääkseen aloitteita nykypäivän monimutkaisten ja kiistanalaisten ongelmien ratkaisemiseksi ja tulevaisuuden muotoilua varten "Remaking the World - Toward a Age of Global Enlightenment".

Sopimuksen mukaan BGF ja NGIC edistävät Global Alliance for Digital Governance -järjestöä (GADG), ja NGIC yhdistää Balkanin ja Lähi -idän maiden hallitukset tukemaan liittoutumaa. Molemmat järjestöt suosittelevat puhujia, edistävät konferensseja ja foorumeita sekä julkistavat yhteisiä tapahtumia.

Mainos

BGF: n perustaja ja toimitusjohtaja Nguyen Anh Tuan kiitti sopimusta ja pani merkille sen vaikutuksen allianssin laajentamiseen: ”NGIC tuo mukanaan korkeatasoista sitoutumista ja Balkanin arvostetut johtajat, jotka myötävaikuttavat globaalin lain luomiseen ja Sopimus tekoälystä ja digitaalisista oikeuksista ja keskustele sopimuksesta merkittävissä konferensseissa, joita NGIC järjestää usein monissa kaupungeissa, kuten New Yorkissa, Pekingissä, Riiassa, Ateenassa, Andorrassa, Kairossa, Sarajevossa, Sofiassa, Brysselissä ja Kiovassa.

Tel-Aviv, Amman, Istanbul, Bukarest, joihin osallistuu monia valtionpäämiehiä ja hallitusten johtajia. ”

 Tietoja Boston Global Forumista

Mainos

- Bostonin globaali foorumi (BGF) tarjoaa johtajille, strategikoille, ajattelijoille ja innovaattoreille tilaisuuden osallistua Remaking the World - Toward a Age of Global Enlightenment -ohjelmaan.

In 2019, Bostonin globaali foorumikäynnisti yhteistyössä YK: n Academic Impactin kanssa YK: n satavuotisaloitteen. Se alkoi julkaisemalla suuren teoksen nimeltä ”Remaking the World - Toward a Age of Global Enlightenment”. Yli kaksikymmentä arvostettua johtajaa, ajattelijaa, strategiaa ja innovaattoria esittelee ennennäkemättömiä lähestymistapoja maailman edessä oleviin haasteisiin. Mukana ovat muun muassa Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, kuvernööri Michael Dukakis, Internetin isä Vint Cerf, Yhdysvaltain entinen puolustusministeri Ash Carter, Harvardin yliopiston professorit Joseph Nye ja Thomas Patterson, MIT -professorit Nazli Choucri ja Alex 'Sandy' Pentland ja Euroopan parlamentin jäsen Eva Kaili.

BGF esitteli ydinkonsepteja, jotka muokkaavat uraauurtavia kansainvälisiä aloitteita, erityisesti sosiaalisopimusta tekoälyn aikakaudella, tekoälyn kansainvälistä lakia ja sopimusta, maailmanlaajuista allianssia digitaaliseen hallintoon, AI World Society (AIWS) -ekosysteemiä ja AIWS Cityä.

 Tietoja Nizami Ganjavin kansainvälinen keskus

Nizami Ganjavin kansainvälinen keskus (NGIC) on kansainvälinen, ei-poliittinen järjestö, joka on omistettu suuren azerbaidžanilaisen runoilijan Nizami Ganjavin muistolle ja hänen teostensa tutkimukselle ja levittämiselle. kulttuurien ja kansojen välillä toimivan ja osallistavan yhteiskunnan rakentamiseksi. Nizami Ganjavin kansainvälisen keskuksen päätehtävänä on edistää oppimista, suvaitsevaisuutta, vuoropuhelua, ymmärrystä ja yhteiskunnallista yhteiskuntaa maailmassa, jolla on nykyään monia ennennäkemättömiä haasteita.

NGIC: n hallituksen jäseniä ovat Balkanin alueen entiset presidentit ja pääministerit sekä Pohjois -Euroopan johtajat Suomesta, Latviasta, Belgiasta, Yhdistyneistä kansakunnista ja arvokkaita henkilöitä Yhdysvalloista

Lisätietoja äskettäisestä käytäntöfoorumista on osoitteessa

· Mediapaketti Policy Labille

· Rekisteröinti Policy Labiin

· Tietoja Boston Global Forumista

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa