Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Kansalaispaneelit puhuvat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansalaispaneelit kokoontuvat tulevina kuukausina keskustelemaan EU: n tulevaisuudesta ja antamaan suosituksia. Lue lisää, EU-asiat.

Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi asettaa ihmiset keskelle keskustelua siitä, miten EU: n tulisi kehittyä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Kansalaispaneeleilla on tärkeä rooli: he keskustelevat ideoista tapahtumia kaikkialla EU: ssa ja kautta tehdyt ehdotukset Konferenssialusta ja tekee suosituksia, joista keskustellaan EU: n toimielinten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kuka osallistuu?

Euroopan kansalaispaneeleja on neljä, joista jokaisessa on 200 kansalaista. Paneelin jäsenet on valittu sattumanvaraisesti, mutta tavalla, joka kuvastaa EU: n monimuotoisuutta. Esimerkiksi kussakin paneelissa on sama määrä miehiä ja naisia ​​sekä suhteellinen edustus eurooppalaisista kaupunki- ja maaseutualueilta. 16–25 -vuotiaat nuoret muodostavat kolmanneksen jäsenistä.

Mainos

Mitä keskustellaan?

Jokainen paneeli käsittelee joitain aiheita, joista ihmisiä on kutsuttu esittämään ideoita:

  • Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat/koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu/digitaalinen muutos;
  • Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus;
  • ilmastonmuutos, ympäristö/terveys ja
  • EU maailmassa/muuttoliike.


Paneelin jäsenet voivat tuoda esiin muita kysymyksiä. Kokouksissa on käytettävissä riippumattomia asiantuntijoita neuvomaan.

Mainos

Milloin kansalaispaneelit kokoontuvat?

Jokainen paneeli kokoontuu kolme kertaa. Ensimmäiset istunnot pidettiin neljänä viikonloppuna 17. syyskuuta ja 17. lokakuuta välisenä aikana parlamentin tiloissa Strasbourgissa. Toiset istunnot pidetään verkossa marraskuussa ja kolmannet joulukuussa ja tammikuussa EU:n kaupungeissa, mikäli terveystilanne sen sallii.

Neljän kansalaispaneelin aikataulu

PaneeliAiheetEnsimmäinen istuntoToinen istuntoKolmas istunto
1Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat /koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu /digitaalinen muutos17-19 syyskuu5-7 marraskuu3-5. Joulukuuta (Dublin)
2Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus24-26 syyskuu12-14 marraskuu10.-12. Joulukuuta (Firenze)
3Ilmastonmuutos, ympäristö/ terveys1-3 lokakuu19-21 marraskuu7.-9. Tammikuuta (Varsova)
4EU maailmassa/muuttoliike15-17 lokakuu26-28 marraskuu14.-16. Tammikuuta (Maastricht)

Mikä on lopputulos?

Paneelit laativat suosituksia, joista keskustellaan konferenssin täysistunnossa, joka kokoaa yhteen kansalaiset, EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajat sekä muut sidosryhmät. Kaksikymmentä edustajaa kustakin paneelista osallistuu konferenssin täysistuntoihin ja esittelee paneelien työn tulokset.

Paneelien suositukset otetaan huomioon konferenssin loppuraportissa, jonka konferenssin johtokunta valmistelee keväällä 2022. Lautakuntaan kuuluu Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission edustajia - toimielimiä, joiden on seurattava päätelmiä - sekä tarkkailijoita kaikista konferenssin sidosryhmistä. Raportti laaditaan täydessä yhteistyössä konferenssin täysistunnon kanssa, ja sen on saatava hyväksyntänsä.

Kuinka seurata paneelien työtä?

Paneelin istunnot, joissa kaikki jäsenet tapaavat, lähetetään verkossa. Löydät niistä lisätietoja konferenssialustalta. 

Euron tulevaisuutta käsittelevä konferenssipe

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: mitä se on ja miten se toimii?

Euroopan tulevaisuus: konferenssin täysistunto alkaa muutoksen odotuksista

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: kampanjamateriaalit

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: aika ideoillesi

Euroopan tulevaisuus: ihmisten ajatuksia konferenssin täysistunnossa

Euroopan tulevaisuus: kansalaisten paneelit käyttävät puheenvuoron 

Euroopan tulevaisuus: kansalaiset keskustelevat ulkopolitiikasta ja muuttoliikkeestä

Eurooppalaiset keskustelevat demokratian ja oikeusvaltion vahvistamisesta

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Euroopan tulevaisuus: ilmastonmuutos, ympäristö, terveysLTH

"Aika avautua kansalaisille": Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: tee äänesi kuulluksi

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: monikielisen digitaalisen alustan käynnistäminen

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: valmistelut jatkuvat

Eurooppa -päivä: tutustu Euroopan unioniin 9. toukokuuta 2021

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: kansalaisfoorumin käynnistäminen 19. huhtikuuta

Rakenna huomisen Eurooppaa: EU avaa tietä Euroopan tulevaisuutta käsittelevälle konferenssille

Jaa tämä artikkeli:

Tekoäly

AI: "Meidän on toimittava nopeasti hyödyntääksemme EU:n mahdollisuudet"

Julkaistu

on

EU voisi asettaa tekoälylle maailmanlaajuiset standardit, mutta sen hyödyn saamiseksi sääntöjen on oltava nopeita ja joustavia, Axel Voss sanoi. (Kuvassa), tekoälyä koskevasta mietinnöstä vastaava Euroopan parlamentin jäsen, yhteiskunta.

"Meidän on oltava tietoisia siitä, että tekoäly on erittäin strategisesti tärkeä", sanoi Axel Voss (EPP, Saksa) Tässä Facebook-live-haastattelu. Euroopan parlamentin jäsen ohjaa raporttia erityiskomitea tekoälystä digitaaliaikana Euroopan parlamentin kautta.

Eduskunta tunnusti teknologian merkityksen ja perusti valiokunnan keskittymään tekoälyyn, selvittämään sen mahdollisia vaikutuksia EU:n talouteen, selvittämään eri maiden lähestymistapoja ja tekemään ehdotuksia tulevaa lainsäädäntöä varten.

Raporttiluonnos, esitettiin valiokunnalle 9, EU:n pitäisi keskittyä tekoälyn valtavaan potentiaaliin. Raportin kirjoittaja Voss sanoi, että tällä teknologialla voi olla keskeinen rooli sellaisilla aloilla kuin ilmastonmuutos, terveysala ja EU:n kilpailukyky.

Mainos

Lisätietoja mitä tekoäly on ja miten sitä käytetään.

Voiko EU:sta tulla suurempi tekoälytoimija?

EU on jäämässä jälkeen maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa, ja jos se haluaa pysyä taloudellisena ja globaalina voimana, raportin mukaan siitä pitäisi tulla tekoälyn globaali voima. Jos EU ei toimi ripeästi ja rohkeasti, siitä tulee lopulta Kiinan, Yhdysvaltojen ja muiden valtioiden "digitaalinen siirtomaa" ja se uhkaa menettää poliittisen vakautensa, sosiaaliturvansa ja yksilönvapaudensa, raportissa sanotaan. Lisäksi nousevat teknologiat voivat johtaa globaaliin vallan siirtymiseen pois länsimaista.

Mainos

Raportin mukaan EU:n epäonnistuminen teknologisten innovaatioiden kaupallistamisessa tarkoittaa, että "parhaat ideamme, lahjakkuutemme ja yrityksemme" ovat menossa muualle. Voss varoitti mahdollisuuksien ikkunan sulkeutumisesta ja sanoi, että EU:n on "keskitettävä, priorisoitava ja investoitava".

Euroopan tulisi keskittyä enemmän liiketoimintamalleihin, jotka mahdollistaisivat tutkimuksen muuntamisen tuotteiksi, varmistaisivat yrityksille kilpailukykyisen ympäristön ja estävät aivovuotoa. Vain kahdeksan 8 suurimmasta digitaaliyrityksestä sijaitsee EU:ssa.

Tietojen merkitys

Data on ratkaisevan tärkeää tekoälyn kehitykselle. "Jos ajattelemme, että voimme kilpailla maailmassa ilman dataa, olemme poissa", Voss sanoi. "Meidän pitäisi keskittyä enemmän siihen, kuinka voimme toimittaa tietoja, mukaan lukien henkilötiedot."

"Liian monet ihmiset ajattelevat, että emme voi avata GDPR:ää juuri nyt", mikä tarkoittaa EU:n teollisuuden tietojen puutetta, hän sanoi. GDPR asettaa globaalin standardin, Voss sanoi, "mutta ei sillä ajatuksella, että jos olemme saavuttaneet kultaisen standardin, emme voi enää muuttaa sitä: pysyt ensimmäisellä paikalla vain, jos kehität jatkuvasti."

"Suuret tiedonkerääjät ovat Kiinassa tai Yhdysvalloissa. Jos haluamme tehdä asialle jotain, meidän on tehtävä jotain erittäin nopeasti, koska nopeus on tällä alueella kilpailukysymys."

Demokratia ja ihmisoikeudet

EU on "tottunut asettamaan standardeja ja yhdistämään ne perusoikeuksiin ja eurooppalaisiin ydinarvoihin. Tämän voimme saavuttaa, ja sanoisin myös, että tämä on jotain, jota maailma myös tarvitsee", hän sanoi.

Voss uskoo, että EU voi vähentää riskejä, joita tekoäly voi aiheuttaa ihmisoikeuksille ja demokratialle väärinkäytettynä, kuten joissakin autoritaarisissa valtioissa, "jos teemme tämän pragmaattisesti".

Hän varoittaa ideologisesta lähestymistavasta. ”Jos keskitymme yhdistämään tämän teknologian eurooppalaisiin ydinarvoihimme emmekä ylikuormita toimialaamme ja yrityksiämme, meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä."

Lisätietoja mitä parlamentti haluaa tekoälysäännöistä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Laajentuminen

Kuinka maat voivat liittyä EU:hun

Julkaistu

on

Euroopan unionissa on jo 27 jäsentä ja muut maat haluavat liittyä, mutta miten maa liittyy EU:hun? EU-asiat?

Sen on täytettävä useita kriteerejä, joista ensimmäinen on, että sen on oltava Euroopassa. Lisäksi sen on oltava demokratia, vapaa markkinatalous ja kunnioitus EU-arvot.

Liittymisen edellytyksenä on, että maan on omaksuttava kaikki EU: n lait ja suostuu vaihtamaan valuuttansa euroon tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä viisi maata neuvottelee EU-jäsenyydestä: Albania, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkki.

Mainos

Lue lisää EU:n laajentuminen.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Parempaa laillista työvoiman maahanmuuttoa laittoman maahanmuuton vähentämiseksi

Julkaistu

on

Mepit vaativat parempia laillisia työvoiman maahanmuuttokanavia, jotta voidaan vähentää laittomien tulojen määrää ja vastata talouden tarpeisiin. yhteiskunta.

Parlamentin kansalaisvapauksien valiokunta vaatii vastaamaan Euroopan väestörakenteen haasteisiin ja sovittamaan maahanmuuttajien taidot tehokkaasti työmarkkinoiden tarpeisiin. EU:n uudet säännöt laillisesta työvoiman maahanmuutosta. Euroopan parlamentin jäsenet äänestävät asiasta raportti  22.–25. marraskuuta pidettävässä täysistunnossa vaaditaan myös EU:n laajuista lahjakkuuspoolia, parempaa liikkuvuutta ja uusia muuttokanavia.

Lue lisää mitä EU tekee maahanmuuton suhteen.

Kun taas laittomien siirtolaisten kotouttaminen on haaste, se pitäisi nähdä mahdollisuutena, raportissa sanotaan. Työvoiman muuton rohkaiseminen laillisia kanavia pitkin lisäisi siirtolaisten ja pakolaisten työllisyyttä, mikä hyödyttäisi EU:ta edistämällä verotuloja ja kiihdyttäen talouskasvua ja innovaatioita.

Laittomien maahanmuuttokanavien rajoittaminen

Mainos

EU:n maahanmuuttopolitiikkaa määrittelee keskittyminen tiukat rajatarkastukset että tehokkaat palautukset, vaikka hyvin vähän on tehty turvallisten ja laillisten reittien edistämiseksi Eurooppaan.

Kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) tekemä tutkimus todettiin, että 77 prosenttia laittomista maahanmuuttajista oli kokenut vainoa tai konfliktia kotimaassaan ja että heidän on saatettu joutua tulemaan Eurooppaan laittomasti säännöllisten vaihtoehtojen puutteen vuoksi.

Jonkin sisällä toukokuussa 2021 hyväksytty päätösEduskunta totesi: "Asianmukaisten laillisten maahanmuuttokanavien tehostaminen auttaisi vähentämään laitonta maahanmuuttoa, horjuttamaan rikollisten salakuljettajien liiketoimintamallia, vähentämään ihmiskauppaa ja työvoiman hyväksikäyttöä, parantamaan kaikkien työntekijöiden yhtäläisiä mahdollisuuksia ja tarjoamaan laillisen tien muuttoa harkitseville. Unioni"

Mainos

Vastaa työmarkkinoiden vaatimuksiin

Covid-19-pandemia korosti keskeisten työntekijöiden roolia maatalouden, rakentamisen, tuotannon ja terveydenhuollon kaltaisilla aloilla talouksien ja yhteiskuntien hengissä pitämisessä. Mepit vaativat Euroopan komissiota ottamaan käyttöön kunnianhimoisen maahanpääsyjärjestelmän matalan ja keskitason koulutettujen EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisille täydentämään tarkistettu sinistä korttia koskeva direktiivi korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille.

Mietinnössä ehdotetaan EU:n laajuisen lahjakkuuspoolin perustamista laillisesti muuttaville työntekijöille sekä alustaa, joka yhdistää hakijoiden profiilit EU:ssa sijaitsevien teollisuudenalojen tarpeisiin, jotta jäsenvaltiot voivat voittaa työvoimapulan.

Mukaan Abir Al-Sahlani (Renew, Ruotsi), joka vastaa mietinnön ohjaamisesta eduskunnan läpi: ”Vapaaehtoinen hakufoorumi toimisi hyödyllisenä työkaluna niille, jotka haluavat hakea työtä jäsenvaltioista, ja EU:ssa toimiville työnantajille etsiä [ei- EU-maissa mahdollisille työntekijöille."

Maahanmuuttajien pätevyyden tunnustaminen EU:ssa

Mepit vaativat myös siirtotyöläisten pätevyyden tunnustamista koskevien sääntöjen yhdenmukaistamista EU:n tasolla. Maahanmuuttajien pätevyyden tunnustaminen riippuu tällä hetkellä kansallisista säännöistä, jotka vaihtelevat huomattavasti eri puolilla EU:ta, ja korkeasti koulutetut maahanmuuttajat joutuvat usein vastaanottamaan kohdemaassaan matalampaa pätevyyttä vaativia töitä. Vuonna 2015, Asiasta kertoi OECD että "EU:hun turvapaikanhakijoina saapuvat ovat erityisen vaarassa saada ylipätevyyttä".

Vuonna 2019 noin 48 prosenttia korkeasti koulutetuista maahanmuuttajista työskenteli vähän tai keskitasoa vaativissa töissä, kun EU-kansalaisten osuus oli vain 20 prosenttia. Hämmästyttävää on, että korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien joukossa yleisin ammatti on siivooja tai kotiapulainen, kun taas 62 % ohjelmointiyrityksistä ja 43 % rakennusyrityksistä ilmoittaa työvoimapulasta.

"Vahva ja kilpailukykyinen Eurooppa tarvitsee laillista maahanmuuttoa voidakseen vastata unionin kohtaamiin demografisiin ja taloudellisiin haasteisiin", Al-Sahlani sanoi.

Maahanmuuttajayrittäjät

Kun maat ympäri maailmaa helpottavat viisumihakuprosessia ulkomaisille yrittäjille ja freelance-työntekijöille, Euroopan parlamentin jäsenet vaativat uusia EU:n laajuisia toistuvaisviisumeita itsenäisille ammatinharjoittajille.

Tällä hetkellä EU:n maahanmuuttolainsäädäntö keskittyy työntekijöiden houkuttelemiseen määräaikaisilla työsopimuksilla, ja vaikka kansallisia järjestelmiä on olemassa, vain harvat ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Tämä johtuu pääasiassa alueellisista rajoituksista: kansallisten järjestelmien kautta EU:hun saapuville yrittäjille ei aina taata vapaata liikkuvuutta tai pääsyä sisämarkkinoille.

Ehdotetut toimenpiteet auttaisivat myös torjumaan kausityöntekijöiden hyväksikäyttö, joiden oleskelulupa ei olisi enää sidottu yhteen työnantajaan. Heillä olisi kolme kuukautta aikaa löytää vaihtoehtoinen työpaikka työstä lähtemisen jälkeen ennen kuin heidän lupansa peruutetaan.

Lue lisää maahanmuutosta

Lue lisää 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa