Liity verkostomme!

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM - Kahdenväliset rokotteet keskittyvät tarkasti, miljardit kulutetaan rokotteisiin

Julkaistu

on

Hei, terveystyöntekijät, ja tervetuloa viikon ensimmäiseen päivitykseen (EAPM), joka on ensimmäinen monista, tuleville monille viikoille vuonna 2021, jonka toivon varmasti olevan parempi vuosi kuin edeltäjänsä. Terveys ja terveyspolitiikka eivät odota, joten jatka esitystä, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

EU: n rokoteneuvottelija kiisti kahdenväliset toimitussopimukset

EU: n johtava rokoteneuvottelija on sanonut, että komissiolla ei ole tietoa yksittäisistä jäsenvaltioista, jotka allekirjoittavat kahdenvälisiä sopimuksia Covid-19-jabsista. SANTE-pääosaston johtaja ja komission johtava rokoteneuvottelija Sandra Gallina kertoi parlamentin jäsenille tänään (12. tammikuuta), että tiedotusvälineistä huolimatta Bryssel ei ole nähnyt eikä kuullut yhtään maata allekirjoittavan "rinnakkaisia ​​sopimuksia" rokotteesta komission omien tilausten ulkopuolella "Nämä rinnakkaiset sopimukset ovat olleet paljon huhuttuja. En ole vielä nähnyt yhtä. 

Ja en usko koskaan näkevän sellaista. Sitä ei mielestäni ole olemassa ", sanoi Gallina, joka lisäsi, että komissiolla oli" hyvä älykkyys "sen jäsenmaissa tapahtuvasta tilanteesta.

Bryssel allekirjoitti edellisen vuoden aikana edistyneet hankintasopimukset tärkeimpien rokotekehittäjien kanssa ja on saanut 300 miljoonaa annosta Pfizer / BioNTech -jakkia ja 300 miljoonaa uutta annosta. Moderna jab on myös selvitetty Euroopan lääkevirastolta. Rokotteet jaetaan jäsenvaltioille sen populaatiokoon perusteella.

Gallina kuumalla istuimella

Ja Gallina on tulipalossa terveysvaliokunnassa tänään EU: n rokotealan sopimusten kritiikin jälkeen.

Komissiota on syytetty joillakin tahoilla siitä, että se ei ostanut tarpeeksi rokotteita, mutta huolimatta siitä, että viime viikolla oli saatu vielä 300 miljoonaa BioNTech / Pfizer-rokoteannosta, komissio oli sitten tulipalossa tarttumalla niin paljon saksalaisamerikkalaisten yritysten 2021-rokotteeseen toimittaa. Ei-hölynpölystä tunnetulle Gallinalle varmasti leikataan työ, on bonus - parlamentin jäsenet voivat nähdä CureVac-sopimuksen tänään, jonka terveysasioista vastaava komissaari Stella Kyriakides ilmoitti maanantaina 11. tammikuuta. 

Kaikki parlamentin jäsenet voivat nähdä CureVac-sopimuksen, mutta terveysvaliokunnan tehtävänä on järjestää pääsy 705 parlamentin jäsenelle. "Kysymys on siitä, kuinka se valmistetaan, kuinka nopeasti se valmistetaan. Ja jos olisit tilannut enemmän, sitä ei olisi voitu tuottaa nopeammin ”, sanoi terveysministeriön tiedottaja Hanno Kautz. "Pula johtuu tuotantokapasiteetin puutteesta." 

Ranska on myös parlamentin jäsenten nähtävissä

Ranskan päivittäin Le Monde kaaviot siitä, miten Ranskassa joissakin sairaaloissa ei ole tarpeeksi rokotetarvikkeita ja kuinka neulan toimitukset ovat ohittaneet rokoteannokset. Itse asiassa Ranskassa oppositio väittää, että strategia on liian hidas ja varovainen verrattuna Euroopan naapureihin. 

Kahdenvälisiä sopimuksia koskevat kysymykset ovat edelleen hyvin uutisissa, ja komission edustaja sanoi 11. tammikuuta, että terveyskomissaari Stella Kyriakides lähettää kirjeen kaikille terveysministereille, "pyytäen heitä tarjoamaan meille kaiken tarvittavan avoimuuden matkalla joita he noudattavat rokotestrategiamme säännöksiä suhteissa tai pikemminkin kontaktien puutteeseen niiden lääkeyritysten kanssa, joiden kanssa olemme käyneet tai neuvottelemme ”. 

Yhdistyneen kuningaskunnan menot COVID-rokotteille ovat lähes 12 miljardia puntaa

Yhdistyneen kuningaskunnan pyrkimys turvata ja antaa satoja miljoonia koronavirusrokoteannoksia on arvioitu toistaiseksi maksaneen jopa 11.7 miljardia puntaa julkisten menojen valvontaviranomaisen mukaan. Hallitus on allekirjoittanut sopimukset viidestä rokotteesta, jotka tarjoavat jopa 267 miljoonaa annosta odotettavissa olevilla 2.9 miljardin punnan kustannuksilla, ja kahden muun yrityksen kanssa ei-sitovilla sopimuksilla pyritään saamaan kokonaisvaraus 357 miljoonaan annokseen, Valtiontalouden tarkastusvirasto ilmoitti.

Lisäkustannukset mukaan lukien kustannukset, jotka liittyvät kokeiden sponsorointiin, rokotteiden jakeluun ja antoon, nostivat kokonaiskulut 11.7 miljardiin puntaan. Neuvotteluissa EU: n kanssa lääkevalmistajat noudattivat samanlaista lähestymistapaa. Sekä Yhdistynyt kuningaskunta että EU hylkäsivät pyynnöt täydellisestä koskemattomuudesta. 

Komissio julkaisee syöpäsuunnitelman

Komission Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman on määrä olla 4. helmikuuta, joka on maailman syöpäpäivä, sanoi terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston kansanterveysjohtaja John Ryan puhuen parlamentin syöpävaliokunnalle. 

Joka vuosi 3.5 miljoonalla henkilöllä diagnosoidaan syöpä Euroopan unionissa. Se on vakava terveyskysymys, joka vaikuttaa suoraan 40 prosenttiin EU: n kansalaisista ja jolla on merkittäviä vaikutuksia Euroopan terveysjärjestelmiin ja talouteen. Kuitenkin jopa 40 prosenttia syöpätapauksista johtuu ehkäistävistä syistä, toimintamahdollisuudet ja mahdollisuus vähentää tapausten määrää EU: ssa on valtava. 

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Jokaisella on ystävä, kollega tai sukulainen, joka on kokenut tämän. Kaikki ovat kokeneet saman surun ja avuttomuuden tunteen. Mutta voimme tehdä jotain - erikseen ja yhdessä. Jäsenvaltion tasolla ja Euroopan unionin kautta. Emme tietenkään aloita tyhjästä. Mutta voimme tehdä paljon enemmän kuin teemme tällä hetkellä. "

Eurooppalaisen elämäntavan edistäminen Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas sanoi: ”Syöpä koskee meitä kaikkia tavalla tai toisella. Eurooppalaisen elämäntapamme edistäminen koskee myös arvoja, arvokkuutta ja synergioita; siihen minkä tahansa syövän politiikan tulisi perustua. Euroopan lyöntisyöpäsuunnitelma on uusi merkittävä ponnistelu tämän toteuttamiseksi avaamalla uusi aikakausi syövän ehkäisyssä ja hoidossa. Muotoilemme yhdessä potilaskeskeinen lyöntisyöpäsuunnitelma, joka tuo toivoa ja elämänmahdollisuuksia kaikille potilaille, heidän perheilleen ja ystävilleen Euroopassa. Voimme voittaa tämän taistelun! " 

Rokotuspassit herättävät keskustelua riskistä

Lainsäätäjien ja ainakin yhden lentoyhtiön ilmoitusten mukaan koronavirusrokotuksesta voi tulla kansainvälisen matkan vaatimus, Maailman matkailu- ja matkailuneuvosto (WTTC) totesi maanantaina 11. tammikuuta, että rokotusten antaminen olisi syrjivää. 

Reutersin paneelikeskustelussa, jossa terveysasiantuntijat ilmaisivat myös pitkän tien maailmanlaajuiseen karjan koskemattomuuteen, organisaation johtaja vaati "haavoittuvien ryhmien" globaalia priorisointia ja kehotti niitä, jotka mainitsivat mahdollisia rokotevaatimuksia palatessaan matkoille. "Meidän ei pitäisi koskaan vaatia rokotusta saadaksemme työpaikkaa tai matkustaa", WTTC: n toimitusjohtaja Gloria Guevara sanoi Reutersin videopaneelissa. "Jos tarvitset rokotuksen ennen matkaa, se vie meidät syrjintään."

 Belgia kannattaa "todennettavissa olevaa COVID-19-rokotustodistusta" EU: n tai jopa maailmanlaajuisesti. Viime viikkoina Espanjan hallitus ilmoitti toteuttavansa käänteisen rokotepassin rekisteröimällä rokotuksen kieltäytyneet ja jakamalla tietoja muiden eurooppalaisten kumppanien kanssa. Ranskalla on samanlainen suunnitelma, mutta tietosuojasääntelyviranomainen uskoo noudattavansa tietosuojasääntöjä, joissa rajoitetaan tietojen säilytysaikaa ja määritetään, mitkä viranomaiset voivat käyttää niitä.

Maat liittyvät rescEU: han

Belgiasta, Alankomaista ja Sloveniasta on tullut rescEU: n isäntämaita - ne ovat liittyneet Tanskaan, Saksaan, Kreikkaan, Romaniaan, Unkariin ja Ruotsiin. RescEU-tarvikkeisiin kuuluu yli 65 miljoonaa lääketieteellistä naamaria ja 280 miljoonaa paria lääketieteellisiä käsineitä. Komissio ilmoitti 11. tammikuuta antamassaan ilmoituksessa, että Saksa oli lisännyt myös toisen sairausreservin. 

Ja se on kaikki EAPM: ltä toistaiseksi, pidä erinomainen viikko, pysy turvassa ja hyvin, nähdään pian.

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM: Veri on avainasemassa oleva työ verisyöpien suhteen, joita tarvitaan tulevalle eurooppalaiselle lyöntisyöpäsuunnitelmalle

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, ja tervetuloa viikon toiseen päivitykseen, jonka tarjoaa European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). Tulevan Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman (joka on tarkoitus käynnistää virallisesti 3. tai 4. helmikuuta riippuen siitä, ovatko terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto tai komissio oikeassa ennusteessaan) terveydenhuollon keskustelut kääntyvät väistämättä siihen, miten kampanjan jalo tavoite todennäköisesti saavutetaan - saavutetaan, ja EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan kiinnittää erityistä huomiota veren syöpiin. 

Verisyöpien voittaminen

Vuosien varrella EAPM on työskennellyt laajasti jäsentensä, erityisesti Euroopan hematologiayhdistyksen, ja asiaankuuluvien potilasjärjestöjen keskuudessa jatkuvan työn tarpeeseen verisyövän esiintyvyyden vähentämiseksi ja torjumiseksi. Tällaisten syöpien (hematologiset pahanlaatuiset kasvaimet) antaa heille oikean monikerran) unohdetaan usein, ja viimeaikaisten keskustelujen jälkeen ymmärretään, että sitä ei välttämättä käsitellä niin näkyvästi kuin heidän pitäisi olla.  

HM: t ovat heterogeeninen ryhmä sairauksia, joilla on erilainen esiintyvyys ja ennuste, ja HM: n esiintyvyyden vertailu alueiden välillä ja ajan mittaan on monimutkaista eri tautiluokittelujärjestelmien olemassaolon vuoksi. Ilmeisesti ilmaantuvuus on yksi väestön suurimmista ja parhaimmista taakanmittauksista, ja se on tärkeä opas resurssien kohdentamisessa.

Tilastojen mukaan jokaisen verisyöpää sairastavan potilaan terveydenhuoltokustannukset ovat kaksinkertaiset verrattuna keskimääräisiin syöpäkustannuksiin. Verisairauksien kokonaiskustannukset Euroopan taloudelle olivat vuonna 23 noin 2012 miljardia euroa ja kasvavat vain.

Verisyövät ovat yleisimpien syöpämuotojen kymmenen parhaan joukossa ja aiheuttavat vuosittain noin 100,000 XNUMX kuolemaa. Jotkut kriittisimmistä syövistä ovat multippeli myelooma, akuutti myelooinen leukemia, akuutti lymfoblastinen leukemia, krooninen lymfosyyttinen leukemia, ei-Hodgkinin lymfooma, myelodysplastinen oireyhtymä ja lasten hematologiset pahanlaatuiset kasvaimet.

Nämä syövät aiheuttavat vakavan lääketieteellisen ja taloudellisen haasteen ja muodostavat noin 40% lasten syöpätapauksista ja kolmanneksen kaikista syöpäkuolemista. On kuitenkin ehdotettu, että tulevassa Euroopan lyövän syöpäsuunnitelmassa ei vielä kiinnitetä niin paljon huomiota verisyöpiin kuin sen pitäisi.

EAPM ja sen keskeiset sidosryhmät uskovat, että tämä on aukko, johon on puututtava pikaisesti tulevassa EU: n syöväntorjuntasuunnitelmassa, koska verisairaudet eivät ole vain taakka potilaille, vaan myös koko yhteiskunnalle, ja noin 80 miljoonalla ihmisellä on joko pahanlaatuiset tai ei-pahanlaatuiset hematologiset häiriöt. Meidän on pikaisesti tehostettava tapoja, joilla Eurooppa puuttuu tähän asiaan, ja eurooppalaisella syöpäsuunnitelmalla voidaan tukea EU: n yhteisiä ponnisteluja.

Keuhkosyövän hoidon muuttaminen

Euroopan lähestymistapa keuhkosyöpään (LC) tarvitsee muutoksen kansallisissa hoitoreiteissä sekä paikallisessa ja maakohtaisessa politiikassa. LC-hoito on etusijalla vain muutamassa kansallisessa terveysstrategiassa. Mutta pitkälti jäsenvaltioiden - Euroopan unionin kannustamana - tehtävänä on tunnustaa, että terveydenhuollon resurssien uudelleenorganisointi ja uudelleenjakaminen on perusteltua tämäntyyppisten syöpien lisääntyvän esiintyvyyden nykyisillä ihmisille ja yhteiskunnalle aiheuttamille suurille kustannuksille.

Tulosten parantaminen on tavoitettavissa, mutta riippuu suuresti: 

  • Yhdenmukaisempi lähestymistapa kansallisiin riskiperusteisiin seulontaohjelmiin potilaiden varhaisen tunnistamisen ja etenevässä / etäpesäkkeellisessä vaiheessa diagnosoitujen potilaiden määrän vähentämiseksi.

  • varhainen pääsy kattavaan genomiprofilointiin;

  • sopivimpien hoitoreittien tunnistaminen potilaan kasvaingenetiikan perusteella monitieteisten molekyylikasvainkorttien avulla;

  • nopea ja laaja pääsy edullisimpiin hoitovaihtoehtoihin;

  • riittävä potilaiden seuranta, mukaan lukien potilaan ilmoittamat tulokset, jotka mahdollistavat kohdennetut toimenpiteet, ja

  • potilastietojen integrointi saadakseen lisää tietoa tutkimuksesta, kliinisten hoitoreittien pätevyydestä ja kattavan diagnostiikan ja kohdennettujen lääkkeiden kustannustehokkuudesta.

Nämä ovat avainkysymyksiä, jotka tulisi ottaa huomioon, kuten EAPM: n sitoutuminen sidosryhmiin on korostanut. 

Lopeta rokottamisen yli osoittaminen sormella ja päästä töihin, komissio sanoo

"Kilpailemme aikaa vastaan, emme toisiaan vastaan ​​”, terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi tiistaina (19. tammikuuta). "Päinvastoin, se on kilpailu, jota me EU: ssa juoksemme yhdessä tiiminä ja yhtenäisyydessä. Tiiminä on tärkeää asettaa selkeät ja kunnianhimoiset tavoitteet. "

Ja komissio on asettanut rokotustavoitteet maaliskuulle ja kesälle ja tukenut paljain luiden rokotustodistuksen. Varapresidentti Margaritis Schinas jätti oven auki käyttämään heitä myöhemmin matkoihin.

Johtajat harkitsevat matkakieltoja ja nopeampaa rokotteiden käyttöönottoa 

Ursula von der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel päättivät EU: n johtajien virtuaalikokouksen torstaina 21. tammikuuta. Eurooppalaiset johtajat, jotka kamppailevat hitaiden rokotustoimien kanssa ja pelkäävät, että erittäin tarttuvat koronavirusvaihtoehdot saattavat nopeasti hukuttaa heidän lääketieteelliset järjestelmänsä, ryhtyivät aloittamaan rajorajoitusten asettamista uudelleen ja nopeuttamaan rokotteiden - jopa sellaisten rokotteiden - jakamista, joita ei ole vielä hyväksytty käytettäväksi.

"Olemme yhä enemmän huolissamme viruksen erilaisista muunnoksista ", von der Leyen kertoi toimittajille Euroopan unionin johtajien virtuaalikokouksen jälkeen sanoen, että vaikka blokki aikoo pitää rajat avoimina kaupalle, se voi rajoittaa tarpeetonta matkustamista. Johtajat pidättyivät hyväksymästä erityistä rajasuunnitelmaa.

Mutta Saksa - joka rikkaimpana ja väkirikkaimpana EU: n jäsenenä ajaa usein keskustelujaan - ehdotti tiukkoja ja väliaikaisia ​​kieltoja matkustaa EU: hun maista, joissa koronaviruksen mutatoituneet muodot ovat jo yleisiä, mukaan lukien Iso-Britannia. Ehdotus rajoittaisi EU: n kansalaisia ​​palaamasta kotimaahansa, jos he ovat tällä hetkellä kärsineessä maassa, ja olisi siksi tiukempi kuin aikaisemmat rajatoimenpiteet. 

Koronavirustilanne heikkenee niin pahasti joissakin jäsenvaltioissa, että EU: n johtajat ovat sopineet uuden "tummanpunaisen" vyöhykkeen luomisesta, mikä osoittaa viruksen leviämisen "erittäin korkealla tasolla", komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti torstai-iltana (21. tammikuuta) ). Ihmiset, jotka matkustavat tummanpunaisesta toiselle vyöhykkeelle, voidaan vaatia saamaan testi ennen lähtöä ja saattavat joutua karanteeniin saapuessaan. 

Ranska asettaa COVID-testin EU: n matkustajille

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ilmoittanut uusista koronavirussäännöistä EU: n matkustajille.Maa vaatii eurooppalaisilta vierailijoilta ja blokin ulkopuolisilta vierailijoilta negatiivisen Covid-19-testin alle kolme päivää ennen maahantuloa. 

Uusista rajoittavista toimenpiteistä, jotka tulevat voimaan sunnuntaiaamusta (24. tammikuuta), Elyséen palatsi ilmoitti myöhään torstaina, ja ne seurasivat videoneuvotteluina pidettyä EU: n huippukokousta, jossa johtajat keskustelivat pandemian torjuntatoimenpiteistä jatkamalla rokotusohjelmia ja ilmaisen valvonnan valvontaa. liike. Tähän asti Macron oli pyrkinyt säilyttämään liikkumisvapauden Euroopassa, mutta sairaaloihin kohdistuva paine ja uusien, tarttuvampien virusvaihtoehtojen leviäminen ovat vakuuttaneet hänet tarpeesta laajentaa testausta lähes kaikkiin kansallisten rajojen ylittäviin. 

Unkari hyväksyi ensimmäisenä EU: ssa venäläisen rokotteen

Unkarista on tullut ensimmäinen maa Euroopan unionissa, joka on antanut alustavan hyväksynnän Venäjän koronavirusrokotukselle, Sputnik V: lle. Torstaina pääministeri Viktor Orbanin esikuntapäällikkö vahvisti, että sekä venäläiselle ja Oxford-AstraZeneca-rokotteelle oli annettu vihreä valo terveysviranomaiset. Ulkoministeri Peter Szijjarto matkustaa Moskovaan jatkokeskusteluja varten, missä hänen odotetaan keskustelevan toimitus- ja jakelusopimuksesta.  

Ja se on kaikki EAPM: ltä tälle viikolle - pidä erinomainen, turvallinen viikonloppu, pysy hyvin ja nähdään ensi viikolla.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EAPM keskittyy ensimmäisen kerran vuonna 2021 keuhkosyöpään

Julkaistu

on

Tervetuloa, hyvät terveystyökollegat, viikon ensimmäiseen päivitykseen Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liitosta (EAPM). EU: n välittömän syöpäsuunnitelman (4. helmikuuta) julkaisemisen myötä EAPM keskittyy täysimääräisesti jäsentensä kanssa tällä viikolla pidettävään keuhkosyöpään, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Seulonta - tehokkain tapa torjua suurinta syövän tappajaa

Vaikka Euroopassa voi hyvinkin olla joukko kelvollisia suunnitelmia ja taktiikoita syövän aiheuttamien kauhistuttavien vahinkojen torjumiseksi, yksi lupaavimmista toimintatavoista on laiminlyöty keuhkosyövän hoidossa - ja monet eurooppalaiset kuolevat tarpeettomasti tämän seurauksena.

Keuhkosyöpä, suurin syövän tappaja, on edelleen löysällä, paljolti tarkastamaton, ja tehokkain tapa torjua sitä - seulonta - on sivuutettu. Ottaen huomioon, että seulonta on erittäin tärkeää keuhkosyövän hoidossa, koska useimmat tapaukset löydetään liian myöhään tehokkaan intervention aikaansaamiseksi, tämä on keskeinen kysymys EAPM: n tämän viikon sitoutumisen ytimessä. Seulonta on testien tai kokeiden käyttö taudin löytämiseksi ihmisillä, joilla ei ole oireita.

Säännöllisiä rintakehän röntgenkuvia on tutkittu keuhkosyövän seulontaan, mutta ne eivät auttaneet useimpia ihmisiä elämään pidempään. Viime vuosina testiä, joka tunnetaan pieniannoksisena CAT-skannauksena tai CT-skannauksena (LDCT), on tutkittu ihmisillä, joilla on suurempi riski saada keuhkosyöpä. LDCT-skannaukset voivat auttaa löytämään epänormaalit alueet keuhkoista, jotka voivat olla syöpä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että LDCT-skannausten käyttö ihmisten, joilla on suurempi keuhkosyövän riski, seulomiseksi, pelasti enemmän ihmishenkiä kuin rintakehän röntgenkuvat. Suuremman riskin ihmisille vuosittaisten LDCT-skannausten saaminen ennen oireiden alkua auttaa pienentämään riskiä kuolla keuhkosyöpään.

70%: lla potilaista diagnosoidaan edennyt parantumaton vaihe, mikä johtaa kolmanneksen potilaiden kuolemaan kolmen kuukauden kuluessa. Englannissa 35% keuhkosyövistä diagnosoidaan hätätilanteissa, ja 90% näistä 90% on vaiheen III tai IV. Mutta taudin havaitseminen kauan ennen oireiden ilmaantumista antaa mahdollisuuden hoitoon, joka estää etäpesäkkeitä ja parantaa lopputulosta jyrkästi, kun parantumisaste on yli 80% .Koska varhaisen vaiheen hoidettavan taudin oikea-aikainen diagnoosi vaikuttaa myönteisesti niin suureen määrään elämiä Terveydenhuollon laitosten ja tarjoajien olisi asetettava etusijalle näiden ohjelmien aloittaminen.

BCP: n suunnitellun uuden EU: n syöpäseulontajärjestelmän visio olisi ulotettava rintasyövän, kohdunkaulan ja kolorektaalisyövän seulonnan ulkopuolelle keuhkosyöpään. Komission ehdotuksessa neuvoston syöpäseulontaa koskevan suosituksen tarkistamiseksi olisi vihdoin tunnustettava LC-seulonta. EU: n syöpäsuunnitelma, jossa esitetään Euroopan unionin strategia syöpähoidossa, käynnistetään 4. helmikuuta. EAPM julkaisee seuraavien viikkojen aikana useita julkaisuja samaan aikaan tämän komission julkaisun kanssa.

Euroopan tilintarkastustuomioistuin arvioi COVID-19-vastauksen

Euroopan tilintarkastustuomioistuin (ECA) on tarkastellut EU: n alkuperäistä vastausta COVID-19-kriisiin ja kiinnittänyt huomiota tiettyihin haasteisiin, joita EU on kohdannut tukessaan jäsenvaltioiden kansanterveystoimia. 

Näihin kuuluu sopivan kehyksen asettaminen rajat ylittäville terveysuhkille, asianmukaisten tarvikkeiden toimittamisen helpottaminen kriisissä ja rokotteiden kehittämisen tukeminen. EU: n kansanterveysvaltuudet ovat rajalliset.   Se tukee pääasiassa jäsenvaltioiden toimien koordinointia (terveysturvakomitean välityksellä), helpottaa lääkinnällisten laitteiden hankintaa (luomalla yhteisiä hankintasopimuksia) ja kerää tietoja / arvioi riskejä (Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen kautta - ECDC). 

COVID-19-pandemian alusta lähtien EU toteutti lisätoimia kiireellisten ongelmien ratkaisemiseksi helpottamalla lääkinnällisten laitteiden toimitusta ja tietojenvaihtoa jäsenvaltioiden välillä sekä edistämällä testausta, hoitoa ja rokotetutkimusta. 

Se osoitti 3 prosenttia vuotuisesta talousarviostaan ​​30. kesäkuuta 2020 mennessä kansanterveyteen liittyvien toimenpiteiden tukemiseen. "EU: n oli haastava täydentää nopeasti virallisessa tehtävässään toteutettuja toimenpiteitä ja tukea kansanterveyden toimia COVID-19-kriisiin. ”Sanoi tarkastuksesta vastaava tilintarkastustuomioistuimen jäsen Joëlle Elvinger. "On liian aikaista tarkastaa meneillään olevia toimia tai arvioida COVID-19: een liittyvien EU: n kansanterveysaloitteiden vaikutuksia, mutta nämä kokemukset voivat antaa oppitunteja mahdollisille tuleville EU: n alan uudistuksille tällä alalla."

Komissio kehottaa jäsenvaltioita "laajentamaan" rokotustavoitteita

Euroopan komissio kehottaa tänään (19. tammikuuta) jäsenvaltioita lisäämään kunnianhimoaan pandemian torjunnassa asettamalla tavoitteeksi rokottaa vähintään 70 prosenttia EU: n väestöstä kesään mennessä. Viimeisimmän näkemämme luonnoksen mukaan blokin johtaja tukee myös Kreikan ehdotusta "rokotustodistukseksi", joka antaa kärsimyksen saaneille mahdollisuuden matkustaa. Muille meille kaikkien ei-välttämättömien matkojen tulisi pysyä rajojen ulkopuolella lähitulevaisuudessa, komissio sanoo. Tämän lisäksi "viestintä" on täynnä epämääräisiä sitoumuksia rokotteiden tuotantokapasiteetin lisäämiseksi ja pyytää jäsenvaltioita tekemään enemmän genomien sekvensointia mahdollisten vaarallisten mutaatioiden seuraamiseksi. Hyödyllisiä tällaiset lupaukset ja tavoitteet voivat olla, he eivät voi voittaa hallituksen tehottomuutta rokotteiden antamisessa. 

Menetelmä, jota maailma käyttää ilmoittaakseen terveydellisistä hätätilanteista, "on saatettava digitaaliseen aikakauteen", pandeemiseen valmiuteen ja reagointiin erikoistunut riippumaton paneeli sanoi maanantaina (18. tammikuuta) antamassaan raportissa: "Hajautetun tiedon järjestelmä, jota ihmiset ruokkivat paikalliset klinikat ja laboratoriot, reaaliaikaisen tiedonkeruu- ja päätöksentekovälineen tuella, ovat välttämättömiä, jotta voidaan reagoida vaaditulla nopeudella - päivinä, ei viikoina - epidemiariskin torjumiseksi. " Digitaalisten terveysratkaisujen käyttö ja laajentaminen voi mullistaa sen, miten ihmiset maailmanlaajuisesti saavuttavat korkeammat terveysstandardit, ja saada palveluja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja suojelemiseksi. 

Digitaalinen terveys tarjoaa mahdollisuuksia vauhdittaa edistymistä terveyden ja hyvinvointiin liittyvän kestävän kehityksen tavoitteen (SDG), erityisesti SDG 3: n, saavuttamisessa ja kolminkertaisen miljardin tavoitteen saavuttamisessa vuoteen 2023 mennessä, kuten sen kolmastoista yleinen työohjelma (GPW13) ilmaisee. Digitaalista terveyttä koskevan maailmanlaajuisen strategian tarkoituksena on edistää terveellistä elämää ja hyvinvointia kaikille, kaikkialla, kaikenikäisille. Potentiaalin saavuttamiseksi kansallisten tai alueellisten digitaalisen terveydenhuollon aloitteiden on ohjattava vankalla strategialla, joka yhdistää taloudelliset, organisatoriset, inhimilliset ja teknologiset resurssit.

Rokotustodistus

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tukee ajatusta yhteisestä rokotustodistuksesta, jonka EU voi perustaa ja jonka jäsenvaltiot myöntävät jokaiselle henkilölle, joka rokotetaan COVID-19: ää vastaan. Portugalin tiedotusvälineille haastattelussa Von der Leyeniä pyydettiin Kreikan pääministerin Kyriakos Mitsotakisin ehdotuksesta ottaa käyttöön yhteinen asiakirja, joka myönnettäisiin EU: n kansalaisille, jotka saavat rokotteen COVID-19: ää vastaan.

 "Lääketieteellinen vaatimus on, että sinulla on todistus siitä, että olet saanut rokotuksen ”, von der Leyen sanoi ja suhtautui myönteisesti pääministeri Mitsotakiksen ehdotukseen vastavuoroisesti tunnustetusta rokotustodistuksesta. Viikko sitten Kreikan pääministeri lähetti kirjeen Euroopan komission presidentille Ursula von der Leyenille ja pyysi Euroopan komissiota ottamaan käyttöön Coronavirus-rokotustodistuksen, jotta helpotettaisiin matkustamista blokin välillä.

Belgian ministeri vaatii sakkoa matkustajille, jotka kieltäytyvät koronavirustestistä

Belgian oikeusministeri Vincent Van Quickenborne on vaatinut sakon määräämistä matkustajille, jotka kieltäytyvät suorittamasta pakollisia koronavirustestejä. Aikaisemmin tässä kuussa Belgia vaatii ihmisiä, jotka oleskelevat ns. Punaisella vyöhykkeellä yli 48 tuntia, suorittamaan testi saapuessaan maahan ja toisen testin seitsemän päivän kuluttua. Jos matkustajat eivät noudata sääntöjä, heille pitäisi määrätä 250 euron sakko, Van Quickenborne sanoi. "Kaikkien tänään Belgiaan palaavien on täytettävä matkustajien sijaintilomake ... jokainen matkustaja saa koodin, joka oikeuttaa heidät kahteen testiin", Van Quickenborne sanoi. "Järjestelmämme tietävät, kuka ei käytä näitä koodeja."

Iso-Britannian koronavirusvaihtoehto 'ei saa päästä käsistä', varoittaa EU: ta

Huolet jaettiin myös EU: n terveysministerien virtuaalikokouksessa, jossa jäsenvaltiot ilmoittivat uuden variantin "merkittävästä aliraportoinnista", ja komissio kehotti terveysministeriöitä asettamaan mutaation havaitseminen etusijalle. Saksan terveysministeri Jens Spahn mainitsi Yhdistyneessä kuningaskunnassa havaitun variantin, kun hän korosti ihmisten tarvetta vähentää edelleen kontaktejaan muihin sanoen, että maa ei pysty poistamaan kaikkia pandemian hillitsemiseen tähtääviä toimenpiteitä kuukauden loppuun mennessä.

Ja siinä kaikki toistaiseksi EAPM: stä - nauti turvallisesta alusta viikolle, nähdään myöhemmin tällä viikolla.

Continue Reading

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

EAPM - kyberturvallisuudesta massan sukupuuttoon terveyskysymykset saavuttavat kriittisen massan 

Julkaistu

on

Hyvää iltapäivää, terveystyöntekijät, ja tervetuloa viikon toiseen Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen, jossa keskustellaan useista tärkeimmistä terveysongelmista, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Groothuis johtaa kyberturvallisuuslaskua

Hollantilainen liberaali Euroopan parlamentin jäsen Bart Groothuis on tarkoitus olla johtava neuvottelija verkko- ja tietoturvadirektiivistä, joka on ensimmäinen EU: n laajuinen kyberturvallisuutta koskeva lainsäädäntö. Se tarjoaa oikeudellisia toimenpiteitä kyberturvallisuuden yleisen tason parantamiseksi EU: ssa. Euroopan parlamentti hyväksyi verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuutta koskevan direktiivin (NIS-direktiivi) 6. heinäkuuta 2016, ja se tuli voimaan elokuussa 2016. Jäsenvaltioiden oli saatettava direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöään 9. toukokuuta 2018 mennessä ja tunnistettava operaattorit. keskeisten palvelujen toimittaminen 9. marraskuuta 2018 mennessä.

Verkko- ja tietoturvadirektiivissä säädetään oikeudellisista toimenpiteistä kyberturvallisuuden yleisen tason parantamiseksi EU: ssa varmistamalla jäsenvaltioiden valmius vaatimalla heiltä asianmukaiset varusteet.  Näiden alojen yritysten, jotka jäsenvaltiot määrittelevät keskeisten palvelujen tarjoajiksi, on toteutettava asianmukaiset turvatoimet ja ilmoitettava vakavista tapahtumista asianomaiselle kansalliselle viranomaiselle. 

Tällä on tietysti vaikutus terveydenhuoltoon, kun otetaan huomioon viimeaikaiset hakkerointikysymykset COVID-19-rokotteiden hyväksymismenettelyt, jotta EU: n lääkevirasto korosti epäluottamusta rokotteisiin.

Rokotteiden liitto

EPP järjesti keskiviikkona (13. tammikuuta) online-konferenssin "Kohti Euroopan terveysunionia", jossa oli kolme suurten mRNA-pohjaisten koronavirusrokoteyritysten johtajaa ja kolme komissaaria. Komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas käytti tilaisuutta julistaakseen EPP: n "Euroopan unionin terveyspuolueeksi", ja Schinas kannatti EU: n yhteistä koronavirusrokotteiden ostoa ja sanoi: "Tämä on pieni ihme, joka tapahtuu Euroopan tasolla: ensimmäistä kertaa Euroopan terveysliitto on konkreettinen, syntyvä todellisuus - ei vain äänenpurku, ei vain iskulause, ei vain leike. Se tapahtuu. " 

COVID-19 ei todennäköisesti iske kahdesti, mutta opastusta tulisi noudattaa tutkimuksen mukaan

Tutkijat päättelevät, että uudelleeninfektio on harvinaista, mutta silti mahdollista, ja sanovat, että ihmisten on jatkettava nykyisten ohjeiden noudattamista riippumatta siitä, onko heillä ollut vasta-aineita vai ei. Hongkongin tiedemiehet raportoivat äskettäin tapauksesta, jossa nuori, terve mies oli toipunut Covid-19-ottelusta vain uudelleen tartunnan saamiseksi yli neljä kuukautta myöhemmin. 

Käyttämällä viruksen genomisekvensointia he voivat todistaa, että hän tarttui siihen kahdesti, koska viruskannat olivat erilaiset. Asiantuntijoiden mukaan uudelleentartunta ei ole yllättävää, mutta se on todennäköisesti harvinaista, ja tarvitaan suurempia tutkimuksia sen ymmärtämiseksi, miksi näin voi tapahtua. Tutkijat havaitsivat, että jo kerran tartunnan saaneilla oli 83 prosenttia pienempi tartuntakerroin verrattuna todennäköisiin ja mahdollisiin positiivisiin COVID-19-testituloksiin. Jos tämä rajoittuu vain positiivisiin tuloksiin - missä viruskuorma ja oireet ovat korkeat - luku nousee 99 prosenttiin. 

Saksan terveysministeri puolustaa rokotusstrategiaa 

Terveysministeri Jens Spahn on myöntänyt, että Saksan rokotuskampanjassa on tapahtunut virheitä - mutta sanoo, että maan kaikille kaikille tarjotaan ryöstö kesään mennessä. Spahn kristillisdemokraateista (CDU) puhui Bundestagissa keskiviikkona keskiviikkona Saksan rokotusstrategiasta, joka on ollut tulipalossa 27. joulukuuta alkamisensa jälkeen.

"Kaikki viime kuukausien päätökset eivät olleet oikein", Spahn sanoi. "Opimme siitä." Hän sanoi kuitenkin, että rokotteiden tuotantokapasiteetin rajoitukset olivat ongelma, ei liian vähän sopimuksia. "Siksi meidän on asetettava etusijalle", Spahn sanoi. "Jotkut asiat olisi voitu tehdä nopeammin", hän lisäsi. "Tietysti historian suurimmassa rokotuskampanjassa on hikka."

Spahn sanoi kuitenkin, että asiat paranevat. "Meitä palkitaan kärsivällisyydestämme", hän sanoi. Kesään mennessä hallitus uskoo, että jokaiselle saksalaiselle asukkaalle voidaan tarjota rokotus, hän lisäsi.

Pidä kiinni EU: n rokotusstrategiasta, von der Leyen kehottaa

Euroopan komissio tehostaa toimiaan auttaakseen EU-maita rokotuskampanjoissaan - komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ottaa yhteyttä 27 jäsenvaltion terveysministeriin saadakseen vakuutuksen siitä, että ne pitävät kiinni blokin yhteisestä strategiasta. Komissio on kohdannut kritiikkiä hankkimaansa rokotemääristä 27 valtiolle, ja Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades on viimeisin ilmaissut huolensa. Anastasiades on sanonut, että hänen hallituksensa käy neuvotteluja Israelin kanssa sivusopimuksesta maansa ponnistelujen vahvistamiseksi, väittäen, että EU: n hankinnat eivät "riitä nopeaan ja joukkorokotukseen". 

Hänen kommenttinsa seurasivat Berliinissä vahvistusta siitä, että Saksan hallitus oli sopinut BioNTech / Pfizerin kanssa 30 miljoonasta ylimääräisestä annoksesta, jotka ylittivät komission kautta sovitut. Maanantaina (11. tammikuuta) komission edustaja kieltäytyi kommentoimasta Saksan ja Kyproksen kehitystä, mutta ilmoitti, että Von der Leyen hakee nyt takeita EU: n pääkaupungeilta. 

Tiedottaja sanoi: "Presidentti on pyytänyt komissaari Kyriakidesia lähettämään kaikille terveysministereille kirjeen, jossa heitä pyydetään tarjoamaan meille kaikki tarvittavat avoimuudet tavassa, jolla he noudattavat rokotestrategiamme säännöksiä suhteissaan, tai yhteydenpitojen puute pikemminkin niiden lääkeyritysten kanssa, joiden kanssa olemme olleet tai neuvottelemme. Joten tätä kirjettä laaditaan parhaillaan, ja se lähetetään heti, kun se on valmis. " 

Rokotteet: Parlamentin jäsenet vaativat selkeyttä ja avoimuutta

Parlamentin jäsenet suhtautuivat myönteisesti Euroopan komission avoimuuteen jakaa käytettävissä olevaa tietoa ja tunnustivat samalla, että jäsenvaltiot ja lääkeyritykset voivat vastata paremmin joihinkin kysymyksiin. Monet kysymykset koskivat mahdollisia uusia kansallisia tai kahdenvälisiä sopimuksia. Komissio vahvisti, ettei se ole tietoinen tällaisista väitetyistä sopimuksista. Yhteisen hankintasopimuksen kautta EU: lla on etusija toimittaa rokotteita, jotka jaetaan jäsenvaltioille suhteellisesti.

Lukitukset leviävät

Saksan terveysministeri Jens Spahn on tarkoittanut, että hänen maansa sulkeminen jatkuu 1. helmikuuta jälkeenkin, Italia on jatkanut hätätilaa huhtikuun loppuun asti ja Alankomaat on jatkanut lukitustaan ​​9. helmikuuta. Skotlanti asettaa enemmän rajoituksia noutoruokaan ja napsauta ja kerää -palveluihin huomenna (16. tammikuuta) alkaen.  Torstaina (14. tammikuuta) Ranskan pääministeri Jean Castex ilmoitti lauantaina (18. tammikuuta) valtakunnallisesta 16 tunnin ulkonaliikkumiskiellosta ja tiukemmista toimenpiteistä maan rajoilla koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Antropologi Schuller tuo esiin ihmisen sukupuuttoon

Pohjois-Illinoisin yliopiston (NIU) antropologi Mark Schuller käsittelee uudessa kirjassaan pelottavia näkymiä, jotka näyttävät olevan liian merkityksellisiä näinä myrskyisinä aikoina: Onko ihmislaji menossa sukupuuttoon? Julkaistu tänään (15. tammikuuta) Ihmiskunnan viimeinen osasto: globaalin katastrofin kohtaaminen uskaltaa kysyä tätä ja muita provosoivia kysymyksiä, tutkia ilmastonmuutoksen, globaalin kapitalismin, muukalaisvihan ja valkoisen valta-arvon välisiä yhteyksiä. Schullerin työssä kartoitetaan vapaana olevien kansojen kamppailuja ympäri maailmaa ilmastonmuutoksen kärsimistä etulinjan yhteisöistä #BlackLivesMatter-aktivisteihin, alkuperäiskansojen vedensuojelijoihin ja kasvavaan vihamielisyyteen joutuviin maahanmuuttajayhteisöihin. Kaikissa näissä spektreissä hän väittää, että meidän on kehitettävä radikaali empatia, joka vaatii meitä siirtymään pidemmälle kuin tunnistamaan itsemme "liittolaisiksi" planeettamme parantamiseksi tarkoitetuissa liikkeissä ja aloittamaan "kumppanit".

Yhdistämällä antropologien ja aktivistien näkemykset monista kulttuureista NIU: n professorin oikea-aikainen tutkimus viittaa lopulta kattavamman näkemyksen luomiseen ihmiskunnasta, ennen kuin on liian myöhäistä.

Ja tällä iloisella muistiinpanolla jätämme sinut ensi viikkoon - pidä erinomainen viikonloppu, pysy turvassa ja hyvin ja liity mukaan pian uudelleen saadaksesi lisää terveysuutisia EAPM: ltä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa